Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fajnie fajnie tylko zeby nam Oskarek nagle cudownie nie zniknął jak inne psy, których pewnego dnia sie właściciele cudownie odnajdują (mieszkajacy zaledwie parenaście metrów dalej) przychodzą i szcęsliwie sie spotykają!

No pomyslał by kto, ze takie happy endy w naszych smchonie sie zdarzają!

dziwna tylko sprawa, ze za każdym razem są to psy, którym mamy już pozałatwiane domki, pewne i sprawdzone.
No na prawdę wspaniałe te cuda

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam jeszcze takie pytanie: jeśli udałoby mi się znaleźć osobę, która chciałaby go zabrać z schroniska, to jakie są formalności? Czy są jakieś opłaty za zabranie psa z tego schroniska? Czy byłaby możliwość, że któraś z was przywiozłaby go do Wrocka za zwrot za bilet w jedną stronę?
Jak by to wszystko wyglądało?

Posted

JA iljo jestem bardzo ironiczna i cierpliwa ale ta cierplwosc zaczyna mi sie po malu konczyc.

Myślę ze najlepiej by bylo gdyby ktos osobiście po niego przyjechal i osobiscie podpisał papiery bo nam sie tam baaaardzo nieufa jak widac.

Posted

Ja bardzo przepraszam. Nie rozumiem sytuacji, jestem w temacie adopcji psów świeża. Pierwszy raz próbuję znaleźć dom dla psiaczka. Jeszcze prawie nic o tym wszystkim nie wiem, ale staram się pomóc i wierzę w dobrych ludzi :)

A czy są jakieś koszta w schronisku? We wrocławskim płaci się za psiurka 35 zł, ale nie wiem czy tak jest wszędzie.

Posted

Dzięki za wszystkie informacje :)
Kurcze, trochę lipa taki brak współpracy, ech...

Mogłabym przyjechać osobiście, tylko żeby w końcu udało się znaleźć mu domek...

Jutro się dowiem czy siostra coś wskórała.

Posted

bo to np z pkp jest rzut beretem na piechotkę, na odludną stację pkp, bez tłumu i zgiełku- dobrze dla psa

do tej pory mogłyśmy psiaki wozić, wrocek bliziutko. Ale teraz w tej sytuacji to chyba nowe domy muszą same przyjeźdźać, zwłąszcza, że niedaleko macie :) 14zl za pkp tylko.

kizi pisałaś, czy do biegania się oskar nada? wg mnie TAK

Posted

kizi, nie parenaście metró dalej ludzie mieszkający. pokićkałyśmy coś. tak nie móili nic.

iljo dziękujemy za masę ogłoszeń dla Oskarka!!
a na kogo namiary dawałaś? na siebie? pisałaś miasto pobytu oskara w ogłoszeniach?

Posted

Dawałam na siebie i przede wszystkim dawałam praktycznie wszędzie link na dogo do tego wątku.
Powysyłałam też trochę maili do szukających psa, ale cisza.

Co do miasta to pisałam Wałbrzych, Wrocław i Piotrków Trybunalski, bo tam mam rodzinę i tam mogłabym go zawieźć :)
Albo po prostu pisałam dolnośląskie.

Posted

Ten kolega pyta jaki on jest mniej więcej wysoki, bo zdjęcia na 4 łapach nie ma i ciężko określić. Oskar mu się bardzo podoba, tylko ma nadzieję, że on jest dość duży, bo on na początku chciał dużego psiaka.

Jeśli chodzi o warunki u tego kolegi to Oskar byłby w domu, kiedy on byłby w domu, a kiedy kolega byłby w pracy to Oskar byłby na ogrodzie, gdzie oczywiście też miałby swój ciepły kąt.

Aha. I pyta też czy on czasem by szczeknął na obcego ;)

Posted

Oskarek jest mniej wiecej jak ONKI tylko trochę łapki ma krótsze. Do powłowy uda w kłębie.
A on starsznie pocieszny jest, wesoły i przyjacielski.
SZczekać potrafi bo słyszałam ;)

Posted

szukam jego zdjec na czterech łapkach ale nie moge znaleść. Ona zawsze na dwie staje jak ludzi widzi i od razu łapkę wyciąga.

NA 2 łapkach siega tak na wysokosc biustu (mam 168 cm)

Posted

ja mam coś na 4 łapach ale bez odniesienia do człowieka
ja nie słyszałąm, jak szczeka :( i ona tak ludzi kocha, że w tej chwili to by zalizał na śmierć, a nie zagryzł ;) może, jak poczuje się oanem ogrodu to się zmini. schron zmienia...
onkowaty wysokością

Posted

iljo proszę o podanie decyzji znajomego na om, ok? z racji tego, co się wydarzyło ostatnio piszmy może pewne rzeczy dopiero po fakcie,ok? żeby nikogo nie uprzedzać co do działąń na niekorzyśc psa. wyśle zaraz na maila fotki na 4 łąpach

Posted

Cioteczki udalo sie!

Oskar jest w dzisiejszym wydaniu metra!!!!
wybrali go z cafeanimal.Mial szczescie:)

zawsze jest z tego duzy odzew wiec cioteczko miej telefoniacza w gotowosci:)
Ja zawsze jak jest duzo chetnych a wiadomo pies jeno jeden biore maila od ludzi i obiecuje przeslac podobne psiaki z opisami.

Milego dnia:multi:

Posted

a jesli (daj Boze) duzo chetnych bedzie to wybierze sie najfajniejszy domek(czyt.domowe pielesze,lozeczko itp.) a moze na domku u znajomego iljo skorzysta jakis wiekszy psiak?taki strozujacy typowo bo Oskar to by chyba zalizal na smierc obcego :evil_lol: