kora78 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 fajowo, dzięki andzia :) kizimizi dodaj na pierwszą stronę linka sunia ma teraz ok 2 latek, w maju ją ocenili na 1,5roku. ale to szczegół a nie trzeba nic w ogłoszeniu pisac o lęku separacyjnm? to przecież poważny problem, myślę, że dlatego zostałą porzucona. jeśli znajdzie się dom, trzeba go poinformować o pracy, jaką trzeba z suką wykonać, by pies za chwilęnie wrócił. Quote
andzia69 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 a wiadomo na ile to prawda? nie wiemy... jak ktoś będzie zainteresowany to trzeba o tym mówic, że nie wiecie jak sunia może się zachowywać, gdy zostanie sama w domu, ze może niszczyć, ze trzeba ją przed wyjsciem dobrze zmęczyć - a najlepiej jakby pewnie trafiła do domu z innym psem - wtedy to ryzyko maleje, bo psiaki sie same sobą zajmują:) zawsze jest opcja klatki na czas nieobecności czy kong wypchany smakołykami:) Quote
kora78 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Myślę, że w dużej mierze prawda. Napierw rozmawiałam z panem, czy aktualne, jak powiedział, że nie - pytałam jakie takie psy są dla dzieci i innych psów, bo on miałą ją 5 m-cy, więc poznał. A chodzą opinie,że psy mordercy i żeby powiedział mi swoje doświadczenia, bo ja chcę takiego psa i zbieram opinie, zanim znajdę asta dla siebie. Quote
kizimizi Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Kora rozmawiałaś z kolesiem z ogłoszenia? tylko, zeby prawdę mówił. Cholera nie zdziwiłabym sie gdyby sami chcieli sie jej pozbyć (np. dlatego ze wzięli ja i i okazało sie, ze sunia niszczy) i tak naściemniali, zeby ją schronisko przyjęło bo wiedzą, zę psów od ludzi nie biorą. I tak moze byc jak znam to miasto! Quote
kora78 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 nieistotne, co facet mówi, skąd ją ma. Najważniejsze dla nas, do ogłoszeń są informacje o jej cechach charakteru. To tak, jakby u nas juz tymczas nmiała- -pod względem znajomości psa. Quote
kizimizi Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Hmmm dostałam maila w odpowiedzi na allegro ale czytajac jego tresc mam ogromne wrazenie ze pies miałby byc wziety w celu krycia. Moze mi sie zdaje ale taka mam intuicje. Oczywiscie odpowiedziałam na niego i powiedzailam ze warunkiem adopcji jest starylka. Zobaczymy czy zainteresowanie bedzie nadal. Quote
kora78 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 :) badz czujna :) tylko,jak to sie przeprowadza? podpisza zobawiazanie,ze wysterylizuja, a jak tego nie zrobia to co wtedy? ktos sie bedzie po sadach ciagal? pies zniknie i tyle... :( ja,jak wydaje zwierzaki, jak szukam opiekuna, to najpierw pytam o jego warunki, dopiero pozniej podaje swoje oczekiwania,zeby nie wiedzial,co chce uslyszec i tym oczu nie mydlic. moze trzeba bylo najpierw zapytac, o opcje rozmnaznaia, co oni o tym mysla. a dopiero po odpowiedxzi mowi,ze warunkiem jest sterylka. a to na telefon ich nie stac?? moze jakis dzieciak i sie boi, ze po glosie rozpoznasz... Quote
marta0731 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 kizimizi napisał(a):Hmmm dostałam maila w odpowiedzi na allegro ale czytajac jego tresc mam ogromne wrazenie ze pies miałby byc wziety w celu krycia. Moze mi sie zdaje ale taka mam intuicje. Oczywiscie odpowiedziałam na niego i powiedzailam ze warunkiem adopcji jest starylka. Zobaczymy czy zainteresowanie bedzie nadal. Proponuję wkleić wiadomość, co dwie głowy to nie jedna, zobaczymy o co chodzi nadawcy... Quote
marta0731 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Jak szukaliśmy domu dla Lary miałam jeden "dziwny"telefon... Rozmowa trwała może z minutę z hakiem, a gość (po głosie małolat, w tle odzywał się drugi, ponoć z wielkopolski) na wieść że suka nie jest w schronisku tylko w dt spytał czy mam więcej astów......... Całe szczęście dla niego że więcej nie zadzwonił............ Quote
Kana Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Do mnie też dzwonil kilka dni temu także malolat gdzie w tle jakis drugi dzieciak podpowiadal mu imię i różne rzeczy na wszelki wypadek... gdyby zapomnial ... Quote
marta0731 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Ten który dzwonił do mnie był z Krzyża Wielkopolskiego............ Uwaga cioteczki................ Quote
kizimizi Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 ja mam tylko maila. nic nie mówiłam gdzie pies jest, wiec zobaczymy czy odpowie jak uslyzsal ze warunkiem jest sterylka i ile do tego czasu schronisko tego nie zrobi! Quote
kizimizi Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 hehe jeszcze raz przeczytałam tego maila i nie zamierzam traktować tego na poważnie! Facet nie zna używa podstawowych zasad składni i ortografii też!:) No nic, miejmy nadzieję, że na sunię skusi sie ktoś odpowiedzialny bo w końcu ładna jest. Quote
marta0731 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Andzia proponuję zmienić allegro suni - w sensie tekst główny "sunia w typie amstaffki"... Każdy zainteresowany tą rasą wpisuje w wyszukiwarce "amstaff" i sunia się wogóle nie wyświetla................... Ona ma bardzo mało wyświetleń:( ja nie lecąc linkiem z wątku też nie mogłam jej przez to znaleźć... Niech będzie "sunia w typie amstaff". Po drugie po co 10zł? Jak ktoś na allegro ustawia wyświetlanie w kategorii cena i leci od 1zł, wiadomo że do adopcji, kwota 10zł jeszcze bardziej zaniży sukę w wyszukiwarce Takie moje skromne przemyślenia... ;) Quote
andzia69 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Marta - chodzi o cenę za adopcję czy jej jakość? bo nie bardzo rozumiem...wszystkie psy wystawiał właście po 10 zł, zeby ograniczać "licytowanie" przez jakieś dzieci...w sumie to powinno się wystawiać psay do adopcji za min. 50 zł - choćby zwrot kosztów szczepien...ale to nie realne - jak ktoś chce adoptować to nei patrzy za ile tylko dzwoni i dogaduje się z osobą, do ktorej kontakt jest podany... co do liczby wyświetleń - wiesz ile psów w typie bullowatych jest wystawianych - setki...ja wystawiam małą astkę, która u nas jest na tymczasie i co z tego, ze ma 300 wyświetleń i 2 obserwujacych jak i tak nikt nie dzwoni? wystawiam też pięknego "rasowego" amstaffa - i??? od ponad roku szuka domu...nie ma tu zadnej reguły....jak komuś wpadnie psiak w oko to i po 10 wyświetleniach moze isć do adopcji...to samo odnośnie np. aukcji wyróznionych itd - nie zauważyłam, zeby takie aukcje zwiększały ilość adopcji i uważam, ze szkoda kasy na to... tytuł zmieniłam wedle życzenia;) Quote
marta0731 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 No właśnie Andzia... Jak ktoś chce adoptować to nie patrzy za ile, tylko dzwoni... ale jakość w cenie 10zł i tak się nie zwróci a tylko zaniża sunię do ktorejś tam pozycji w dole do oglądania............. "Jak komuś psiak wpadnie w oko" - najpierw musi wpaść, a na pierwszych pozycjach ma na to większą szansę! I nie porównujmy liczby wyświetleń... Nie mów że to nie zwiększa szansy na adopcję............. Nie każdy ma czas siedzieć i 2 godziny oglądać każdego psa po kolei, czasem te na początku mają na pewno większe szanse... Ale jak pisałam wyżej to tylko moje skromne przemyślenia:) Quote
marta0731 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Cóż za cisza na wątku pięknej suni??? Od 29.XI. do wczoraj 02.XII. miała 24 wyświetlenia, dziś ma po zmianie w tytule wątku po jednym dniu 54 wyświetleń............... Hmmmmmmm... Wiem Andzia że liczba wyświetleń nie przesądza o znalezieniu idealnego DS ale jednak zawsze zwiększa szanse. Dalej twierdzę że nie zwracające niczego 10zł tylko zaniża sunię!!! Quote
kizimizi Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 nikt sie ze mna nie kontaktował w jej sprawie. Nie liczac tego maila skretyniałego. Moze tytuł cos zmieni, chciałabym bardzo! Quote
andzia69 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 marta0731 napisał(a):Cóż za cisza na wątku pięknej suni??? Od 29.XI. do wczoraj 02.XII. miała 24 wyświetlenia, dziś ma po zmianie w tytule wątku po jednym dniu 54 wyświetleń............... Hmmmmmmm... Wiem Andzia że liczba wyświetleń nie przesądza o znalezieniu idealnego DS ale jednak zawsze zwiększa szanse. Dalej twierdzę że nie zwracające niczego 10zł tylko zaniża sunię!!! Marta - to zrób suni allegro po swojemu, a ja zostawię tak jak jest - mam dosyć wycofywania ofert po zalicytowaniu za 1 zł - jeśli chcesz to zrób takie jak ci pasuje - zajmuje sie adopcjami już jakiś czas i wg mnie nie ma reguły - juz ci pisałam, ze mała astka ma ileśtamset wyświetleń, 2 obserwatorów i co? nic... Psy to nie towar na półce sklepowej - im tańszy tym lepiej - jak się chce psa to nie powinno się wyszukiwać od najniższej ceny...no ale to oczywiście moje skromne przemyślenia:) jeszcze nikt nie zwrócił mi uwagi na to, że wystawiając psa za 10 zł a nie za 1 zł zmniejszam szansę jego adopcji.... czy poza allegro robi jej ktoś jakieś ogłoszenia? Kizimizi - tytuł tytułem - ale jaki inny mam dac? sa 3 strony po ok. 50 ogloszeń na stronie to daje nam 150 psów w typie ast, które szukaja domów... Quote
marta0731 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Andzia mi nie chodziło o to, że ktoś ustawia wyszukiwanie od 1zł bo chce jak najtaniej, i takich chętnych mamy unikać, tylko wtedy wiadomo że te za przysłowiową złotówkę - to są psy do adopcji, jeśli ktoś szuka akurat takiego. Zresztą fakt, masz większe doświadczenie, ja sobie zdaję z tego sprawę. A że wiadomo jakie ogłoszenia są istotne - to oczywiście super że je zrobiłaś dla suni:) Więcej by się przydało... szkoda że akurat w tym nie mogę pomóc... Quote
kora78 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 wątek do usunięcia. Suczka wyadoptowana ze schroniska. pewne. allegro do wycofania.. ale jest nowy piesek ni to amstaf ni to bokser... dziś przyjechał. może nowy wątek zrobić? Quote
andzia69 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 kora78 napisał(a):wątek do usunięcia. Suczka wyadoptowana ze schroniska. pewne. allegro do wycofania.. ale jest nowy piesek ni to amstaf ni to bokser... dziś przyjechał. może nowy wątek zrobić? załóż nowy watek;) mam nadzieję, że sunieczka dobrze trafiła Quote
marta0731 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ciekawe gdzie poszła, no ale była tak ładna że można się było spodziewać, że znajdzie chętnego:) Oby dobrego!!! Kora rób nowy wątek koniecznie, bo jak słyszę mix amstaff i do tego jeszcze mix bokser............ Już mam słabość do obu ras...;) Quote
Recommended Posts