kizimizi Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 [FONT=Times New Roman]W jednym z dolnośląskich schronisk wiele psów zapomnianych przez właścicieli i los, wciąż czeka na swojego wymarzonego Pana. Psy te nie czują głodu czy fizycznego bólu lecz ogromny strach i smutek, który wynika z miejsca w jakim sie znajdują. [/FONT][FONT=Times New Roman]Z nadzieją patrzą na każdego pojawiającego sie człowieka licząc, ze właśnie ten da im upragniony dom. [/FONT] [FONT=Times New Roman] Jednym z takich zapomnianych psów jest sunia Astka. [/FONT][FONT=Times New Roman]Młoda astka czeka na swoja nową rodzinę w schronisku. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Sunia została zgłoszona przez osobę, która ją znalazła, przetrzymana i następnie oddana do schronu ponieważ nikt się o nią nie upomniał. Czyli psa albo ktoś zgubił (i nie szuka) albo go wyrzucił.:shake: Ma ok. 2 lata i przez 6 miesięcy mieszkała na tym czasie. jest grzeczna i wesołą, lubi sie bawić. Dobrze czuje sie z psami i dziećmi. Kotów nie napastuje ale je goni - być moze dla samej zabawy. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman]Sunia nie potrafi odnaleźć się w schroniskowej rzeczywistości. Bardzo tęskni za człowiekiem i domem. Z nadzieją patrzy na każdego mijającego ją człowieka. Nieśmiało macha ogonkiem licząc, ze wreszcie zostanie zauważona i zabrana. W jej oczkach widać smutek. Wiek: nie wiadomo, na moje oko do 5 lat (ale dawałabym 4). Smutna, stęsknione za człowiekiem oczka :roll: [/FONT][FONT=Times New Roman] Pomóżmy suni by nie trafiła do "hodowców", którzy zajmą się tylko jej kryciem:shake:[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Moje dane do ogłoszeń kizi-mizi@wp.pl tel: 664 532 841 OGŁOSZENIA: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=836010982[/FONT] Na początku grudnia byłyśmy w schronisku i dowiedzieliśmy się, ze Astka została adoptowana. Nie znamy więc właścicieli ale mamy obawy, ze psiak moze wrócic ponieważ (jak udało sie ustalić Korze) ma problemy z pozostawaniem w domu samemu. Cierpi na lęk separacyjny. Na wszelki wypadek nie zmykamy wątku bo sunia moze szybko wrócić i znów będzie trzeba ja ogłaszać (tfu tfu oby nie!):shake: Quote
kizimizi Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Czy ktoś przejdzie obojętnie obok jej smutnych oczu? Quote
andzia69 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 slicznie wyszła na 1 zdjęciu:) mogę jej zrobić allegro - tylko potrzebne mi jeszcze info - wiek, jaka do innych zwierzaków - bo do ludzi pewnie ok;) no i kontakt do ogłoszeń Quote
fioneczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 kolejna :( a adopcje stoją ... skąd wziąć tyle domów biedna niunia akurat na zimę do schronu :( Quote
Kana Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Uwielbiam takie umaszczenia! Piękna jest! Quote
kora78 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 my nie wiemy pod co bardziej, czekamy na rady fachowców Quote
doddy Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Nie, pita to z niej nie będzie. Po prostu mix amstaffa i już. :) Quote
Kana Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Hmm dlugie chude nogi, krępsza budowa i ten pysk chudszy. No ale niech wam będzie ;] Quote
kora78 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 adopcje aż tak nie stoją, pewna astka znalazła domek w 2 tyg :) Quote
kora78 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 kontakt do kizimizi kizi-mizi@wp.pl 664532841 Quote
kizimizi Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Na razie się nie zapowiada, zdaje sie "musi poczekać na swoją kolejkę" czyli nikt nie wie kiedy. Jak znam życie to do tego zcasu jakiś kretyn ją znajdzie i zabierze. Ona trafiła do schronu z takimi wiszącymi cycakmi jak po karmieniu właśnie. Quote
kora78 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 wg mnie powinni ją ciachnąć, bo nowa, dość młoda, rasowa ( co rzadsze tam w schronie), takie psy oni kastrują, ale mają mały limit, więc to może potrwać. Quote
kizimizi Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Dziewczyny od bullowatych tu jeszcze bokserka jest, w duzo gorszym stanie: http://www.dogomania.pl/threads/174165-Hope-nie-traci-nadzieji?p=13563869#post13563869 Quote
agaga21 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='kizimizi']Dziewczyny od bullowatych tu jeszcze bokserka jest, w duzo gorszym stanie: http://www.dogomania.pl/threads/174165-Hope-nie-traci-nadzieji?p=13563869#post13563869 gdzie ty tam widzisz bokserkę? Quote
kizimizi Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 No ja widze w typie boksera, tak jak pisalam ale skoro tylko ja... Quote
kora78 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 astki może już nie być, takie mamy info, ale niepewne Quote
kizimizi Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Dzius dowiem sie co z zAstka, jeśli jest to mam nadzieję, ze uda nam sie ja wyciągnąć przed pseudohodowcą. Quote
kizimizi Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Tak astka jest nadal w schronie i na razie nie vyłą na sterylce. Nie wiem czy bedzie. Bullowate dziewczyny czy moge liczyc na wasza pomoc w ogłaszaniu? Quote
andzia69 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 zrobie jej allegro - ale muszę wiedzieć - ile ma lat (wg mnie na oko to nie ma więcej niz 2 lata), jaka do innych psów, ludzi, koty pewnie nie do sprawdzenia - no i przydałyby się ładne zdjecia poza celą... Quote
kora78 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 ma jedno najwspanialsze foto przecież robione przez schron. cała w okazałości. musi wystarczyć chwilowo. możemy później dorabiać i dodawać do aukcji na bieżąco przecież :) z pieskami w boksie jest grzeczna. siedzą we 4. suczka oceniona na 1,5 roku i mam nfo z pierwszej ręki :) dostałam nr tel do pana, któy ją znalazł i oddałą do schronu. Trzymał ją w domu 4 mce, z małymi dziećmi. Suczka super do dzieci, do ludzi, do innych psów, szalałą w zabawach. Lizała każdego. Psy do niej wrogo nastawione omijała poprostu. Koty goniła, ale chyba dla samej pogoni. ale- lęk separacyjny... :( gdy zostawała sama w domu, niszczyła drobne przedmioty :( ale rozkminiłam, co? :DDD Quote
andzia69 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 allegro małej: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=836010982 Quote
Recommended Posts