Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]W jednym z dolnośląskich schronisk wiele psów zapomnianych przez właścicieli i los, wciąż czeka na swojego wymarzonego Pana. Psy te nie czują głodu czy fizycznego bólu lecz ogromny strach i smutek, który wynika z miejsca w jakim sie znajdują.
[/FONT][FONT=Times New Roman]Z nadzieją patrzą na każdego pojawiającego sie człowieka licząc, ze właśnie ten da im upragniony dom.
[/FONT] [FONT=Times New Roman]
Jednym z takich zapomnianych psów jest sunia Astka.
[/FONT][FONT=Times New Roman]Młoda astka czeka na swoja nową rodzinę w schronisku.
[/FONT] [FONT=Times New Roman]Sunia została zgłoszona przez osobę, która ją znalazła, przetrzymana i następnie oddana do schronu ponieważ nikt się o nią nie upomniał. Czyli psa albo ktoś zgubił (i nie szuka) albo go wyrzucił.:shake:

Ma ok. 2 lata i przez 6 miesięcy mieszkała na tym czasie. jest grzeczna i wesołą, lubi sie bawić. Dobrze czuje sie z psami i dziećmi. Kotów nie napastuje ale je goni - być moze dla samej zabawy.
[/FONT] [FONT=Times New Roman]
[/FONT][FONT=Times New Roman]Sunia nie potrafi odnaleźć się w schroniskowej rzeczywistości. Bardzo tęskni za człowiekiem i domem. Z nadzieją patrzy na każdego mijającego ją człowieka. Nieśmiało macha ogonkiem licząc, ze wreszcie zostanie zauważona i zabrana. W jej oczkach widać smutek.

Wiek: nie wiadomo, na moje oko do 5 lat (ale dawałabym 4).

Smutna, stęsknione za człowiekiem oczka :roll:

[/FONT]

[FONT=Times New Roman] Pomóżmy suni by nie trafiła do "hodowców", którzy zajmą się tylko jej kryciem:shake:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]
[/FONT] [FONT=Times New Roman]Moje dane do ogłoszeń
kizi-mizi@wp.pl
tel: 664 532 841

OGŁOSZENIA:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=836010982
[/FONT]

Na początku grudnia byłyśmy w schronisku i dowiedzieliśmy się, ze Astka została adoptowana.

Nie znamy więc właścicieli ale mamy obawy, ze psiak moze wrócic ponieważ (jak udało sie ustalić Korze) ma problemy z pozostawaniem w domu samemu. Cierpi na lęk separacyjny.

Na wszelki wypadek nie zmykamy wątku bo sunia moze szybko wrócić i znów będzie trzeba ja ogłaszać (tfu tfu oby nie!):shake:

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie się nie zapowiada, zdaje sie "musi poczekać na swoją kolejkę" czyli nikt nie wie kiedy. Jak znam życie to do tego zcasu jakiś kretyn ją znajdzie i zabierze. Ona trafiła do schronu z takimi wiszącymi cycakmi jak po karmieniu właśnie.

Posted

zrobie jej allegro - ale muszę wiedzieć - ile ma lat (wg mnie na oko to nie ma więcej niz 2 lata), jaka do innych psów, ludzi, koty pewnie nie do sprawdzenia - no i przydałyby się ładne zdjecia poza celą...

Posted

ma jedno najwspanialsze foto przecież robione przez schron. cała w okazałości. musi wystarczyć chwilowo. możemy później dorabiać i dodawać do aukcji na bieżąco przecież :) z pieskami w boksie jest grzeczna. siedzą we 4.
suczka oceniona na 1,5 roku
i mam nfo z pierwszej ręki :)
dostałam nr tel do pana, któy ją znalazł i oddałą do schronu. Trzymał ją w domu 4 mce, z małymi dziećmi. Suczka super do dzieci, do ludzi, do innych psów, szalałą w zabawach. Lizała każdego. Psy do niej wrogo nastawione omijała poprostu. Koty goniła, ale chyba dla samej pogoni.
ale- lęk separacyjny... :( gdy zostawała sama w domu, niszczyła drobne przedmioty :(

ale rozkminiłam, co? :DDD