Energy Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Muki witaj :p Gdzie twój domek???Taki najwspanialszy... Quote
Selenga Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Energy napisał(a):Muki witaj :p Gdzie twój domek???Taki najwspanialszy... Będzie, będzie :) Na allegro schodziło 200 cegiełek dziennie, teraz Muki ma 200 wejść dziennie - nie ma mocnych, wśród tylu ludzi MUSI się ten jedyny najwspanialszy domek trafić Quote
Igiełka Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Muki chop po domek. Słodki psiaczek. Przykre że tyle już przeszedł w swym krótkim życiu. Quote
Atrisko Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Dlatego domek dla niego będzie wyjątkowy... Quote
Monika z Katowic Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Dzień dobry MUKI, mój ulubiony, dzielny szczeniaczku! :) Quote
Vlk Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 oby Muki szybko zarósł futerkiem, coby mu za zimno nie było ;) Quote
Kinia1984 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 tylko niech tym razem ktos spisze umowe adopcyjna... bo wszystko fajnie ale najbezpieczniej jest z umowa i oczywiscie wizyta przedadopcyjna... Quote
AGA35 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Porobione ogłoszenia na: www.animalia.pl www.e-zwierzaki.pl www.kupiepsa.pl www.gumtree.pl www.mojpupil.pl www.adopcje.pl www.nasza.warszawa.pl Quote
AGA35 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 jutro robie dalej :-) Dzień dobry doktorku :) Quote
Lolalola Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Drogie panie jestescie wspaniale:)Mukuniu jestes wszystko co najlepsze:) Quote
Atrisko Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 http://img189.imageshack.us/img189/7677/img2825m.jpg ...jaki słodziak ja nie mogę...no zacałować ten nochalek i te uszka jak nietoperek... prawda że jestem piękny... tak nieśmiało patrzę na Ciebie...weź mnie proszę do domu... Quote
QQk Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Widać, że już się lepiej czuje. Śliczny stworek Quote
AGA35 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 i jeszcze komunikat dla cioteczek które szukały domku dla MISIA [FONT=Verdana]W dniu dzisiejszym odwiedziłem Misia w jego nowym domu, w którym przebywa od dnia 4 grudnia 2009 r. Psiak odmłodniał o 100 lat! Nawet nie miałem wcześniej okazji, aby podziękować Pani Ilonie za to, że ofiarowała Misiowi serce i dom. Misiek ma wspaniałe warunki. Duży wybieg (prawie „lotnisko”) i księżniczkę Collie za współtowarzyszkę. Widać wyraźnie, że jest szczęśliwy. [/FONT] [FONT=Verdana]Pani Ilono, nie mam najmniejszych wątpliwości patrząc na cały Pani zwierzyniec, że Misiek lepiej trafić nie mógł. [/FONT][FONT=Verdana]Chciałbym także gorąco podziękować Pani Agnieszce i jej córce za codzienną opiekę nad Misiem i spacery w okresie, kiedy przebywał w Ambuvecie. Chciałbym także podziękować tym wszystkim, którzy aktywnie poszukiwali domu dla tego psiaka.[/FONT] [FONT=Verdana]Janusz Orzechowski[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] Quote
Vlk Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 no to doskonałe wieści :) A jak to jest z Ambuvetem? Na stronie nie widzę żadnych informacji. Co to będzie, co to będzie? Quote
obraczus87 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 MUKI jest po prostu BOSKI!!! A wiadomo jak dużym psiakiem będzie mniej wiecej?? Quote
Lolalola Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Kochana Myszko oby tez natrafil Ci sie taki domek z kochajaca pancia i w ogole:)bardzo przyjemnie sie czyta takie wiesci jak o Misku:) Quote
AGA35 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 muki słoneczko wskakuj na początek i daj ogadać swoje pycho!!! Quote
Niuni&Pupi Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Przepraszam za offa ale potrzebna pomoc Warszawskich dogomaniaczek! http://www.dogomania.pl/threads/175690-MOKOTA-W-WARSZAWA-zaginAE-A-DYZIO?p=13698586#post13698586 Quote
Monika z Katowic Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]Muki! kochany skarbeczku! Bedzie dobrze - sierść Ci odrośnie![/FONT] Quote
nibiru Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 [FONT=Verdana]Wtorek 15 grudnia 2009 r. – godz. 20.20 [/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Ponieważ zadano mi kilka pytań dot. Mukiego, a konkretnie pytania dotyczyły różnicy w ilości sierści na początkowych zdjęciach oraz na zdjęciach aktualnych, dlatego też uprzejmie wyjaśniam:[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT][FONT=Verdana]Muki miał głównie poparzenia 2 stopnia, czyli obejmujące warstwę skóry właściwej. Ponieważ do uszkodzenia tkanek (ich koagulacji) wystarcza 55 stopni Celsjusza, nie ma się co dziwić, że wrząca woda spowodowała tak duży uraz w obrębie skóry. Mieszki i cebulki włosowe znajdują się właśnie w warstwie skóry właściwej. W wyniku oparzenia zostały uszkodzone, co spowodowało wypadanie włosów. [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana]Na początku zeszła cała sierść na brzuchu, udach, pachwinach i pachach. Tam skóra jest cieńsza, delikatniejsza, a przez to bardziej podatna na czynniki uszkadzające - efekt był widoczny niemal natychmiast po wystąpieniu oparzenia. Skóra grzbietu jest nieco grubsza i mniej wrażliwa. Ponieważ jednak i ona została narażona na działanie wrzącej wody - tam również została uszkodzona okrywa włosowa. Łysienie w tej okolicy nie występuje jednak od razu, trwało to prawie dwa tygodnie. [/FONT][FONT=Verdana] Ponieważ warstwa naskórka zregenerowała się już niemal całkowicie, mamy nadzieję, że również skóra właściwa wróci do stanu pełnego zdrowia i Mukiemu odrośnie sierść. Jest to jednak proces długotrwały, należy więc cierpliwie poczekać, a dalsze leczenie Mukiego może odbywać się w warunkach domowych.[/FONT] [FONT=Verdana]Z poważaniem,[/FONT] [FONT=Verdana]Janusz Orzechowski[/FONT] Quote
Recommended Posts