Kinia1984 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [FONT=Verdana][FONT=Verdana]Wtorek 8 grudnia 2009 r. – godz. 21.45[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]PROŚBA![/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Ponieważ w ciągu kilku najbliższych dni muszę podjąć jakąś decyzję co do Ambuvetu, mam gorącą do Państwa prośbę. Jeśli istnieje w Polsce (gdziekolwiek w Polsce) jakikolwiek podmiot (fundacja, stowarzyszenie, osoba fizyczna) która prowadzi na rzecz zwierząt taką działalność, jaką prowadziło Pogotowie Ratunkowe dla Zwierząt Psi Los oraz Ambuvet – proszę o informacje mailem. [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Wówczas niezwłocznie skontaktuję się w tym podmiotem i po dokładnej weryfikacji przekażę temu podmiotowi nieodpłatnie cały posiadany sprzęt ratunkowy, całe wyposażenie kliniki oraz karetkę ratunkową. Niech ta aparatura ratuje życie zwierząt, ponieważ w tym celu ją zakupiłem z prywatnych oszczędności. [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Interesuje mnie tylko i wyłącznie taki podmiot, który prowadzi tą działalność nie z chęci zysku, tylko dla pożytku publicznego (proszę nie mylić z tzw. statusem OPP). Po przekazaniu aparatury, dalej będę z pasją pomagał zwierzakom w potrzebie, ale już w inny sposób. Zajmę się rozwojem działalności Fundacji Serce Serc i skoncentruje się tylko i wyłącznie na „ogólnej” działalności na rzecz zwierząt.[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Jeśli nie uda mi się znaleźć takiego podmiotu, wówczas rozważę możliwość jak najszybszego uruchomienia Ambuvetu, co oczywiście wiąże się z koniecznością znalezienia kompetentnej, uczciwej i rzetelnej kadry medycznej. Do tej swoistej reaktywacji będzie mogło dojść tylko i wyłącznie dzięki wsparciu finansowemu Fundacji Serce Serc, która z kolei dysponuje środkami, które pochodzą wyłącznie z datków od społeczeństwa.[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie informacje dot. podmiotów, które mogłyby otrzymać w/wym. sprzęt.[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Pozostaję z poważaniem,[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Janusz Orzechowski[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]e-mail: orzechowski@vizja.pl Ten adres e-mail jest chroniony przed spamerami, musisz mieć włączony Javascript by go zobaczyć [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [FONT=Verdana]PS. W dniu wczorajszym odbyłem „pożegnalną” telefoniczną rozmowę z jednym z bohaterów wydarzeń, które doprowadziły do natychmiastowego zamknięcia Ambuvetu. Rozmówca poprosił mnie, aby o tych wydarzeniach nie pisał. Nie uwzględnię tej prośby. [/FONT] [/FONT][FONT=Verdana]Za kilka dni na stronie „kundelka” zamieszczę dokładną relację z tych wydarzeń. Społeczeństwo powinno o tym wiedzieć, ponieważ wiele osób patrzyło z nadzieją na działalność Ambuvetu i plany jego rozwoju. [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana]Oczywiście mam świadomość, że gdyby doszło do „reaktywacji” Ambuvetu, upublicznienie tych wydarzeń może szalenie utrudnić poszukiwanie potencjalnej kadry medycznej. Uważam, że ewentualna przyszła kadra medyczna winna mieć świadomość, że pewnych skandalicznych zachowań nigdy nie będę tolerował, bez względu na konsekwencje, a jakąkolwiek przyszłość trzeba budować na solidnych fundamentach, na prawdzie a nie na „zamiataniu pod dywan”.[/FONT] [/FONT] Quote
darunia-puma Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 wielkie wyrazy szacunku dla Pana, Panie Januszu jesteśmy z Panem całym sercem i duszą i postaramy się pomóc Panu jak tylko będziemy mogli pozdrawiam i proszę się niezałamywać .... Quote
Kinia1984 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 kurcze moze popisac maile do p. janusza z prosba zeby sie nie poddawal i szukal odpowiedzialnego personelu...potrzebne jest pogotowie dla zwierzakow... Quote
Energy Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='Kinia1984']kurcze moze popisac maile do p. janusza z prosba zeby sie nie poddawal i szukal odpowiedzialnego personelu...potrzebne jest pogotowie dla zwierzakow...[/QUOTE] Szczerze mówiąc o tym samym pomyślałam... Quote
gonia66 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 MNie sie tez wydaje, ze trzeba wysylac maile..nie pozwolmy aby zamknieto taka klinike...to byl...jest dla mnie wzor (Pan janusz) poświęcenia dla zwierzat i nie wyobrazam sobie , aby taki osrodek mogl przestac istniec...ja wierze, ze sa na swiecie lekarze z pasja- tacy jak Pan Janusz....nie wyobrazam sobie, zeby ten xzlowiek mial nie miec tego, o czy marzyl tyle lat i co kupil za swoje oszczednosci..tylu zwierzetom udalo mu sie dzieki temu pomoc..normalnie nie chce nawet myslec, ze moze teraz to przestac istnieć...robmy cos, zeby do tego nie doszlo....piszcie co robic.... Quote
Monika z Katowic Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Mamy maila Pana Juanusz - więc piszmy do Niego! :) :) Quote
darunia-puma Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 musimy zareagować bardzo zdecydowanie bo Pan Janusz może szybko sam znaleźć miejsce do którego odda cały sprzęt nie pozwólmy na to Ambulatorium musi istnieć piszcie cioteczki Quote
natalijo Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Przepraszam, ale jestem zmuszona szukać pomocy wszędzie. Prośbę tą wklejam na wszystkie subskrybowane przeze mnie wątki. PILNIE potrzebujemy transportu na trasie Sosnowiec (śląskie) - Milanówek (mazowieckie)!! [SIZE=2] Czas nas goni! Sunia lada dzień może trafić do schronu :(:( Przepraszam, ale jestem zmuszona szukać pomocy wszędzie. Prośbę tą wklejam na wszystkie subskrybowane przeze mnie wątki. PILNIE potrzebujemy transportu na trasie Sosnowiec (śląskie) - Milanówek (mazowieckie)!! [SIZE=2] Czas nas goni! Sunia lada dzień może trafić do schronu http://www.dogomania.pl/threads/1742...AE-pozbyAE-psa Quote
Aga-33-76 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Witaj Maluszku ... Ale się nawyrabiało. Ambuvet w żadnym wypadku nie może po prostu przestać istnieć !!! Jeśli to tylko kwestia doboru odpowiedniego personelu, to nie wszystko starcone. Jesli chodzi o coś więcej, to też trzeba coś zrobić, przekonać p. Janusza że nie można tak po prostu rozdać wyposażenia i zapomnieć o tych wszystkich zwierzętach którym mogłoby sie pomóc :( TO NIEMOŻLIWE!!! Quote
ela40 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Witam Nie mam pojęcia co tam się stało.Czy to wina personelu ? Jeżeli tylko personelu to personel zawsze można zmienić . W każdym razie bardzo potrzebne jet takie pogotowie dla zwierząt - w każdym mieście powinno być. Quote
Monika z Katowic Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]MUKI! Kochany MUKI![/FONT] Quote
majku33krakow Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Monika z Katowic'][FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]MUKI! Kochany MUKI![/FONT][/QUO kapitalny muki,ktos sie zakocha,bo ja juz to zrobiłem. Quote
Vannes Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Oj boski jest *_* On będzie szukał tymczasu? Quote
Monika z Katowic Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 MUKI szuka domku stałego. :loveu: Teraz jest w Wa-wie na tymczasie. :lol: Quote
obraczus87 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Cioteczki, Wujkowie - błagam zajrzyjcie rowniez do poparzonej suni. W domu był pożar. Janach straciła w tej tragedii dom i właściciela. Wejdzcie i chociaz podrzucajcie... http://www.dogomania.pl/threads/137512-Janach-sunia-poparzona-czeka-w-schronisku-potrzebny-pilnie-chociaA-DT/page23 Quote
mala_czarna Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Warszawo kochana, zajrzyj tu proszę. Owczarek potrzebuje pomocy. Póki co jest u lemoniady, ale nie może tam długo zostać. On umiera!! http://www.dogomania.pl/threads/175316-Nie-wiem-czy-dotrwa-do-rana-KonajAE-cy-owczarek-z-ulicy?p=13664160 Quote
pinkmoon Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Obraczus mnie uprzedziła, bo ja wpadłam na ten sam pomysł. Muki ma tylu przyjaciół i ciotek które trzymają za niego kciuki, może ktoś pomoże też Janach? link podany w poście Obraczus wyzej... Quote
Lolalola Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Biedna sunieczka:(bede za tydz w pl to wespre i Ciebie sierotko...... Muki Ty kochany dzieciaczku,rozwalasz mnie fotkami,oby domeczek byl szybkooooo:)))sciskam:) Quote
Monika z Katowic Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Nasz MUKI tak dobrze sobie radzi! Żeby jeszcze dobry i troskliwy domek się znalazł! Quote
AGA35 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/173484-MA-ody-1-roczny-pies-szuka-domu/page5 Quote
AGA35 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Witam. mam niestety nie dobre wieści jeżeli chodzi o domek dla MUKIEGO. Wszyscy chętni pewnie byli pod wpływem emocji jak się zgłaszali bo teraz nikt sie zgłasza i nie potwierdza swojej "chęci adopcji mukiego". Gorący apel od pan Janusza: SZUKAMY PILNIE DOMKU DLA MUKIEGO. Skończyły mu się zastrzyki i leki którem musi podawać lekarz .Pies za tydzień lub dwa może spokojnie opućsić DT i zaminić go mikołajowego ludzia :-) Mogę podać namiar na panią u której on teraz przebywa w razie pytań.PILNE PILNE PILNE. Quote
Selenga Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 wyślij mi te dane na PW, zrobię mu natychmiast allegro adopcyjne Quote
Monika z Katowic Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [FONT=times new roman]Muki [/FONT][FONT=times new roman]szuka [/FONT] [FONT=times new roman]stałego [/FONT][FONT=times new roman][SIZE=7]domku!!! :loveu::loveu::loveu::loveu:[/FONT] Quote
Recommended Posts