Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Wtorek 8 grudnia 2009 r. – godz. 21.45[/FONT]

[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]PROŚBA![/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Ponieważ w ciągu kilku najbliższych dni muszę podjąć jakąś decyzję co do Ambuvetu, mam gorącą do Państwa prośbę. Jeśli istnieje w Polsce (gdziekolwiek w Polsce) jakikolwiek podmiot (fundacja, stowarzyszenie, osoba fizyczna) która prowadzi na rzecz zwierząt taką działalność, jaką prowadziło Pogotowie Ratunkowe dla Zwierząt Psi Los oraz Ambuvet – proszę o informacje mailem. [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Wówczas niezwłocznie skontaktuję się w tym podmiotem i po dokładnej weryfikacji przekażę temu podmiotowi nieodpłatnie cały posiadany sprzęt ratunkowy, całe wyposażenie kliniki oraz karetkę ratunkową. Niech ta aparatura ratuje życie zwierząt, ponieważ w tym celu ją zakupiłem z prywatnych oszczędności. [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Interesuje mnie tylko i wyłącznie taki podmiot, który prowadzi tą działalność nie z chęci zysku, tylko dla pożytku publicznego (proszę nie mylić z tzw. statusem OPP). Po przekazaniu aparatury, dalej będę z pasją pomagał zwierzakom w potrzebie, ale już w inny sposób. Zajmę się rozwojem działalności Fundacji Serce Serc i skoncentruje się tylko i wyłącznie na „ogólnej” działalności na rzecz zwierząt.[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Jeśli nie uda mi się znaleźć takiego podmiotu, wówczas rozważę możliwość jak najszybszego uruchomienia Ambuvetu, co oczywiście wiąże się z koniecznością znalezienia kompetentnej, uczciwej i rzetelnej kadry medycznej. Do tej swoistej reaktywacji będzie mogło dojść tylko i wyłącznie dzięki wsparciu finansowemu Fundacji Serce Serc, która z kolei dysponuje środkami, które pochodzą wyłącznie z datków od społeczeństwa.[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie informacje dot. podmiotów, które mogłyby otrzymać w/wym. sprzęt.[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Pozostaję z poważaniem,[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Janusz Orzechowski[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]e-mail: orzechowski@vizja.pl Ten adres e-mail jest chroniony przed spamerami, musisz mieć włączony Javascript by go zobaczyć [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]
[FONT=Verdana]PS. W dniu wczorajszym odbyłem „pożegnalną” telefoniczną rozmowę z jednym z bohaterów wydarzeń, które doprowadziły do natychmiastowego zamknięcia Ambuvetu. Rozmówca poprosił mnie, aby o tych wydarzeniach nie pisał. Nie uwzględnię tej prośby. [/FONT]

[/FONT][FONT=Verdana]Za kilka dni na stronie „kundelka” zamieszczę dokładną relację z tych wydarzeń. Społeczeństwo powinno o tym wiedzieć, ponieważ wiele osób patrzyło z nadzieją na działalność Ambuvetu i plany jego rozwoju. [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana]Oczywiście mam świadomość, że gdyby doszło do „reaktywacji” Ambuvetu, upublicznienie tych wydarzeń może szalenie utrudnić poszukiwanie potencjalnej kadry medycznej.

Uważam, że ewentualna przyszła kadra medyczna winna mieć świadomość, że pewnych skandalicznych zachowań nigdy nie będę tolerował, bez względu na konsekwencje, a jakąkolwiek przyszłość trzeba budować na solidnych fundamentach, na prawdzie a nie na „zamiataniu pod dywan”.
[/FONT]

[/FONT]

Posted

[quote name='Kinia1984']kurcze moze popisac maile do p. janusza z prosba zeby sie nie poddawal i szukal odpowiedzialnego personelu...potrzebne jest pogotowie dla zwierzakow...[/QUOTE]

Szczerze mówiąc o tym samym pomyślałam...

Posted

MNie sie tez wydaje, ze trzeba wysylac maile..nie pozwolmy aby zamknieto taka klinike...to byl...jest dla mnie wzor (Pan janusz) poświęcenia dla zwierzat i nie wyobrazam sobie , aby taki osrodek mogl przestac istniec...ja wierze, ze sa na swiecie lekarze z pasja- tacy jak Pan Janusz....nie wyobrazam sobie, zeby ten xzlowiek mial nie miec tego, o czy marzyl tyle lat i co kupil za swoje oszczednosci..tylu zwierzetom udalo mu sie dzieki temu pomoc..normalnie nie chce nawet myslec, ze moze teraz to przestac istnieć...robmy cos, zeby do tego nie doszlo....piszcie co robic....

Posted

Przepraszam, ale jestem zmuszona szukać pomocy wszędzie.
Prośbę tą wklejam na wszystkie subskrybowane przeze mnie wątki.

PILNIE potrzebujemy transportu na trasie Sosnowiec (śląskie) - Milanówek (mazowieckie)!!
[SIZE=2]
Czas nas goni! Sunia lada dzień może trafić do schronu :(:(

Przepraszam, ale jestem zmuszona szukać pomocy wszędzie.
Prośbę tą wklejam na wszystkie subskrybowane przeze mnie wątki.

PILNIE potrzebujemy transportu na trasie Sosnowiec (śląskie) - Milanówek (mazowieckie)!!
[SIZE=2]
Czas nas goni! Sunia lada dzień może trafić do schronu

http://www.dogomania.pl/threads/1742...AE-pozbyAE-psa

Posted

Witaj Maluszku ...

Ale się nawyrabiało. Ambuvet w żadnym wypadku nie może po prostu przestać istnieć !!!
Jeśli to tylko kwestia doboru odpowiedniego personelu, to nie wszystko starcone.
Jesli chodzi o coś więcej, to też trzeba coś zrobić, przekonać p. Janusza że nie można tak po prostu rozdać wyposażenia i zapomnieć o tych wszystkich zwierzętach którym mogłoby sie pomóc :(

TO NIEMOŻLIWE!!!

Posted

Witam

Nie mam pojęcia co tam się stało.Czy to wina personelu ? Jeżeli tylko personelu to personel zawsze można zmienić .
W każdym razie bardzo potrzebne jet takie pogotowie dla zwierząt - w każdym mieście powinno być.

Posted

Obraczus mnie uprzedziła, bo ja wpadłam na ten sam pomysł.
Muki ma tylu przyjaciół i ciotek które trzymają za niego kciuki, może ktoś pomoże też Janach?

link podany w poście Obraczus wyzej...

Posted

Witam. mam niestety nie dobre wieści jeżeli chodzi o domek dla MUKIEGO. Wszyscy chętni pewnie byli pod wpływem emocji jak się zgłaszali bo teraz nikt sie zgłasza i nie potwierdza swojej "chęci adopcji mukiego".
Gorący apel od pan Janusza: SZUKAMY PILNIE DOMKU DLA MUKIEGO. Skończyły mu się zastrzyki i leki którem musi podawać lekarz .Pies za tydzień lub dwa może spokojnie opućsić DT i zaminić go mikołajowego ludzia :-)
Mogę podać namiar na panią u której on teraz przebywa w razie pytań.PILNE PILNE PILNE.