Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedny Muki :( Sytuacja z tym psiakiem, a z psem, który potrącił pan Janusz to dwie inne sprawy. Jeśli właścicielka Mukiego rzeczywiście nie zadbała o to, żeby zabezpieczyć wrzątek i był on w dostępie dla psa, to zasługuje na krytyke. Nie będę mówić co o takich ludziach sądzę, bo szkoda słów. A to, że piesek wpadł pod koła... Są sytuacje kiedy nie da się tego uniknąć. Jedziesz i nagle zza drzew wybiega pies i wpada prosto pod Twoje koła. Oczywiście powinno się wtedy zatrzymać i sprawdzić czy nie da się pomóc psiakowi. Mojego psa ktoś potrącił. Gdyby się zatrzymał może udałoby się ją uratować. Ale nie zatrzymał się. Przeciągną ją kilka metów. Zdechła na moich rękach. Byłam małą dziewczynką i już wtedy zaczęłam tracić wiarę w ludzi. Poryczałam się jak przeczytałam o Mukim.

Jak dobrze, że są tacy ludzie jak pan Janusz Orzechowski. Szkoda tylko, że jest ich tak niewiele. Chciałam wysterylizować psinę znajomej, która rodziła co cieczkę i zabierano jej wszystkie szczenięta, topiono... Dzwoniłam do różnych weterynarzy, jeździłam.. Mówiłam jaka jest sytuacja.. Bez pieniędzy nie da rady. W końcu wysterylizowałam ją za normalną cenę. Miałam zostawić ją na godzinę, do gabinetu i tak nie mogłam wejść, więc wróciłam do domu na śniadanie. Jak przyjechałam po psinkę to myślałam, że padnę.. leżała przywiązana sznurkiem do ławki.. na betonie.. cała we krwi `bo zeskoczyła ze stołu ;O`... I jak tu wierzyć w ludzi ? :shake:

Posted

widzę, że też was wkurza ten świat...niepojęte co tu się dzieje...jak się traktuje zwierzęta...

niech wszystkie zoofile i te *&^% noszące futra, wszyscy co krzywdzą zwierzaki...

Posted

piękną rzecz przeczytałam na stronie pani Anny Dymnej

"Odkąd można sięgnąć pamięcią, obok dobra istniało zło, obok radości – smutek, obok szczęścia – nieszczęście i cierpienie, obok jasności – ciemność. Zwyczajny człowiek, odruchowo, często odwraca się od cierpienia, boi się smutku, ucieka od ciemności, manipuluje złem dla własnych korzyści… Jednak od wieków wielu wielkich myślicieli, filozofów, poetów i odkrywców zadaje sobie pytanie, jak zmienić na lepszy ten świat."'

Posted

[quote name='aka_nina']piękną rzecz przeczytałam na stronie pani Anny Dymnej

"Odkąd można sięgnąć pamięcią, obok dobra istniało zło, obok radości – smutek, obok szczęścia – nieszczęście i cierpienie, obok jasności – ciemność. Zwyczajny człowiek, odruchowo, często odwraca się od cierpienia, boi się smutku, ucieka od ciemności, manipuluje złem dla własnych korzyści… Jednak od wieków wielu wielkich myślicieli, filozofów, poetów i odkrywców zadaje sobie pytanie, jak zmienić na lepszy ten świat."'

nic dodać ,nic ująć...

Posted

Też się cieszę, że Psina przetrwała pierwsze dni, że ma najlepszą z możliwych opiekę ale pamiętajmy, że kciuki nadal baaardzo potrzebne. Zagrożenie dalej jest i to ogromne. To bardzo rozległe oparzenie - wielka pozbawiona osłony przed infekcją rana. Choćby tylko z tego powodu jest to nadal bardzo niebezpieczne.Nie wiadomo tez jak na tak wielki uraz zareagują narządy wew.
Wierzę mocno, że szczęscie nie opuści Malucha ale w pełni odetchnę dopiero za parę tygodni

Posted

Witaj kochany maluszku !!!!
Jest piękny, taki okruszek.....
Mam cioteczki pytanie - czy któraś z was nie wie gdzie jest wątek Icka małego pieska niewidomego 10-letniego byłam na wizycie przedadopcyjnej i chciałam napisać na jego wątku

Posted

[quote name='Rachel']Biedny Muki :( Sytuacja z tym psiakiem, a z psem, który potrącił pan Janusz to dwie inne sprawy. Jeśli właścicielka Mukiego rzeczywiście nie zadbała o to, żeby zabezpieczyć wrzątek i był on w dostępie dla psa, to zasługuje na krytyke. Nie będę mówić co o takich ludziach sądzę, bo szkoda słów. A to, że piesek wpadł pod koła... Są sytuacje kiedy nie da się tego uniknąć. Jedziesz i nagle zza drzew wybiega pies i wpada prosto pod Twoje koła. Oczywiście powinno się wtedy zatrzymać i sprawdzić czy nie da się pomóc psiakowi. Mojego psa ktoś potrącił. Gdyby się zatrzymał może udałoby się ją uratować. Ale nie zatrzymał się. Przeciągną ją kilka metów. Zdechła na moich rękach. Byłam małą dziewczynką i już wtedy zaczęłam tracić wiarę w ludzi. Poryczałam się jak przeczytałam o Mukim.

Jak dobrze, że są tacy ludzie jak pan Janusz Orzechowski. Szkoda tylko, że jest ich tak niewiele. Chciałam wysterylizować psinę znajomej, która rodziła co cieczkę i zabierano jej wszystkie szczenięta, topiono... Dzwoniłam do różnych weterynarzy, jeździłam.. Mówiłam jaka jest sytuacja.. Bez pieniędzy nie da rady. W końcu wysterylizowałam ją za normalną cenę. Miałam zostawić ją na godzinę, do gabinetu i tak nie mogłam wejść, więc wróciłam do domu na śniadanie. Jak przyjechałam po psinkę to myślałam, że padnę.. leżała przywiązana sznurkiem do ławki.. na betonie.. cała we krwi `bo zeskoczyła ze stołu ;O`... I jak tu wierzyć w ludzi ? :shake:

STRASZNE :placz::placz::placz::placz:

Ale dzięki Wam-Dogomaniacy i takim osobom jak Pan Janusz wraca wiara w człowieka...

Posted

aka_nina napisał(a):
widzę, że też was wkurza ten świat...niepojęte co tu się dzieje...jak się traktuje zwierzęta...

niech wszystkie zoofile i te *&^% noszące futra, wszyscy co krzywdzą zwierzaki...

Może to nie będzie fajne co napiszę, ale............. przez to wszystko co się dzieje ze zwierzętami, ich cierpienie i bezsilność............. nie wierzę w boga, jakby był to by na to nie pozwolił...........:(
Zdrowiej Muki!!!

Posted

marta0731 napisał(a):
Może to nie będzie fajne co napiszę, ale............. przez to wszystko co się dzieje ze zwierzętami, ich cierpienie i bezsilność............. nie wierzę w boga, jakby był to by na to nie pozwolił...........:(
Zdrowiej Muki!!!

nie jesteś sama ...

Posted

przeczytajcie książki dr M Newtona np 'Wędrówka dusz' 'Przeznaczenie dusz' "Życie między wcieleniami" tam jest co się dzieje ze zwierzętami po śmierci i czemu ludzie tacy są i czemu Bóg nie ma wpływu na to co się dzieje na ziemi, że nie jest starym dziadkiem jak KK twierdzi i w ogóle. Można ściągnąć z neta.

Muki, co u Ciebie?

Posted

marta0731 napisał(a):
Zdrowiej Muki!!!

Pozwala pozwala mało tego w dniu dzisiejszym pozwolił na to aby dwa niewinne zwierzaki umarły .Jeden na ulicy a drugi na rekach PANA JANUSZA!!!!!!
Psina w Otocku miał weta 150 .m dalej ale zgłaszającej kobiecie odmówił pomocy:angryy:!Gdyby ruszyl dupę i dał psu leki przeciwwstrząsowe
pan Janusz nie przywiózł by do kilinki martwego psiny tyko psiaka żywego , któremu można było pomóc. W grę wchodziła kwota w granicach dziesięciu zł,( tyle kosztuje zastrzyk z leku który by dał czas panu januszowi na dojazd do psa i przywiezienie go do wołomina. Jak zajechał na miejsce było po psie.
Tak samo było w przypadku kotki - młodej kotki która moga żyć , i to ona odeszła w dzwiach ambuvetu na rekach pana Janusza!!
SZO,SZOK I JESZCZE RAZ SZOK !!!! CI weterynarze powinni ponieść konsewencje swojego lenistwa.

Posted

to smutne ale zauważam czasem u weterynarzy pęd do kasy. Nic więcej. Można im krwawiącego psa przynieść na rękach, z rozwalonym o jakiś pręt brzuchem a lekarz właśnie wychodził na zakupy i nie chciał psa przyjąć. Powiedział, żeby przyjść po południu... dodam, że to był golden, koleżanka go na rękach przyniosła z miejsca zdarzenia, cała zakrwawiona a pies słabnący. Na nic prośby, ważniejsze zakupki. A psu nic nie będzie, najlepiej może starą skarpetą zatkać i czekać aż łaskawy pan wróci. Musiała donieść psa kilka km dalej. Na szczęście pies przeżył, sama rana nie była bardzo poważna ale upływ krwi...
Ja nie wiem, co się z nimi dzieje, zawsze sądziłam, że ten zawód jest dla ludzi kochających zwierzęta i jednak w jakiś sposób wrażliwych Wiadomo, że człowiek się trochę uodparnia potem, bo bez tego by mu było ciężko.

Sama miałam zostać weterynarzem. ale stwierdziłam, że jednak zbyt wrażliwa na to jestem ;)

Posted

że nie ma na to żadnego paragrafu zaniechania to tak jak z ludźmi wielkie halo jak lekarz odmówi a zwierzę? przecież samo nie zadzwoni !!!!!!!!!!!!! Do cholery jasnej dlaczego zostali weterynarzami skoro mają w poważaniu zwierzęta ?

Posted

Vlk napisał(a):
to smutne ale zauważam czasem u weterynarzy pęd do kasy. Nic więcej.................

:(:(:( ........weterynarze,wolontariusze,nauczyciele................i Bóg raczy wiedzieć ,jakie jeszcze szacowne persony.........Na Dogo coraz więcej jest takich pseudo-ludzi pozujących do kamer,pouczających innych,wymieniających swoje zasługi, gdzie się tylko da..............psują opinię tym ,którzy dokładnie wiedzą jak wykonywać swoją misję-misję bycia człowiekiem . A najgorsze jest to ,że uchodzi im to bezkarnie :(
Jak długo tak można? Na ile starczy sił Człowiekowi- Panu Januszowi i jemu podobnym ,aby nadrabiać zaniedbania innych,nadążać samotnie w naprawianiu niestety coraz liczniejszych krzywd ?
serce pęka :(