Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gosia.marta napisał(a):
a czy mogę się Was ludzie drodzy zapytać, co jest niezgodnego z regulaminem?
pytam, bo sama robię aukcje cegiełkowe z mojego własnego prywatnego konta i jeszcze póki co nikt mnie nie zdupił, ale nawet nie wiedziałam, że tak nie można! czy może mnie ktoś oświecić, o co chodzi? dzięki!

PO PIERWSZE ZAWSZE jak się sprzedaje czy to "cegiełki" czy to "DYPLOMY" trzeba doliczyć za wysyłkę tradycyjną - pocztową.. NA allegro nie wolno sprzedawac nic co jest wysyłane drogą elektroniczną....

po drugie trzeba unikac słowa charytatywna w treści aukcji ;)

Posted

dzięki, Asior, nie wiedziałam. ale to głupie, że nie można drogą elektroniczną przesyłać! to mam doliczać przesyłkę pocztową a w mailu pisać ludziom, żeby tego nie wpłacali? mam nadzieję, że mnie nie zdupią, zanim się nie skończy moja aktualna aukcja. ech, jakie to wszystko skomplikowane.
btw, słowa "charytatywna" akurat nie użyłam ;)

Posted

gosia, trzeba mieć świadomość, ze sprzedając cegiełki-dyplomy , zdarzy się ktoś, kto zechce ten dyplom dostać.... ;)
Mozesz poprostu zapytać ludzi czy chcą, zeby im to wysyłać pocztą czy wolą mailowo ;)

Posted

niestety cioteczki, to nie takie proste :)
generalnie KAŻDA cegiełkowa aukcja wystawiona z prywatnego konta narusza regulamin i KAŻDĄ allegro ma prawo usunąć jeśli to przyuważy
zwykle się udaje jakoś prześlizgnąć, tych aukcji jest za dużo żeby je skontrolować
nasza aukcja wygenerowała jednak taki ruch, że nawet ślepy administrator by to zauważył - zajrzeli co tez się tak dobrze sprzedaje i jak to się mówi "trafiony - zatopiony"
i tak dobrze, że jako powód podali tę przesyłkę mailową bo przynajmniej można to poprawić, mogli sie bardziej przyczepić

Posted

Asior napisał(a):
selenga, dlatego nie pisze się "cegiełka" tylko dyplom ;)

kochana, tam na prawdę nie pracują idioci :)
nie chodzi o to jak to się nazywa, tylko do czego służy :)
powiedzieli mi dzisiaj, że oni oczywiście rozumieją i czasem przymykają oko, ale nie mogą pozwolić na łamanie regulaminu bo zawsze takie luki mogą wykorzystać kombinatorzy
ja ich rozumiem i niestety mają rację
dlatego zakładamy konto fundacji na allegro i nie będzie problemu
po co kombinować skoro można wszystko zrobić zgodnie z regulaminem?

Posted

[quote name='Selenga']
...nasza aukcja wygenerowała jednak taki ruch, że nawet ślepy administrator by to zauważył...
Fajnie to zabrzmiało:evil_lol:

...i tak dobrze, że jako powód podali tę przesyłkę mailową bo przynajmniej można to poprawić, mogli sie bardziej przyczepić
Być może mogli się bardziej przyczepić,ale jak zobaczyli na jaki cel pójdą pieniążki z aukcji,to chyba jednak celowo jej nie wycofali.Pracujący tam ludzie nie mają serca z kamienia i chwała im za to.
Selenga powtórzę za innymi-piękna i profesjonalna aukcja:Rose:

Posted

Renata5 napisał(a):

Być może mogli się bardziej przyczepić,ale jak zobaczyli na jaki cel pójdą pieniążki z aukcji,to chyba jednak celowo jej nie wycofali.Pracujący tam ludzie nie mają serca z kamienia i chwała im za to.

nie no włąśnie wycofali akcję od razu, nie łudź się.... tam pracują niestety nieczuli ludzie....

Posted

[quote name='Selenga']kochana, tam na prawdę nie pracują idioci :)
nie chodzi o to jak to się nazywa, tylko do czego służy :)
powiedzieli mi dzisiaj, że oni oczywiście rozumieją i czasem przymykają oko, ale nie mogą pozwolić na łamanie regulaminu bo zawsze takie luki mogą wykorzystać kombinatorzy
ja ich rozumiem i niestety mają rację
dlatego zakładamy konto fundacji na allegro i nie będzie problemu

Selenga, dziekuje za maila na pw (bibipepe@msn.com
Dobry pomysl z allegrowym kontem fundaji , przyda sie na przyszlosc, a ma inne prawa na Allegro). Chyba nie placi sie prowizji o ile dobrze pamietam?
Pospieszcie sie z tym kontem bo ogromny odzew na Allegro...

Problemy z postem nie che cytatu???

Chyba zamiast deklaracji pokrycia calej prowizji od sprzedanych cegielek (wszystkie aukcje) wplace na konto fundaji...