yennefer070 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Przepisy i reguły są potrzebne, ale przecież w Allegro też pracują ludzie, a nie roboty, które z automatu kasują aukcję, bo jakieś sformułowanie było nie teges...Nie rozumiem jak można było skasować nie dając wcześniej jakiejś informacji, co należy poprawić, żeby aukcja była zgodna z zasadami Allegro. Cokolwiek nie powiecie, moim zdaniem na Allegro jednak jest większy odzew, bo więcej ludzi tam zagląda, nie każdy ma konto na Dogomanii, a nawet na NK, zęby od znajomych uzyskać informacje. Quote
ewa11211 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Opis był drastyczny i komuś się nie podobal ale taka była prawda.Myślę że trzeba zmienić opis i to szybko bo moi znajomi czekają na nowe namiary i ich znajomi też........................ Jnternet to szybki obieg informacji. Quote
nibiru Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Myślę, że ktoś się baardzo zbulwersował tytułem aukcji i wielkim zainteresowaniem owej...usunięto obie aukcje :/ I odkryłem gdzie że można sprawdzić czy nasza kasa doszła: http://www.kundelpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=72 Quote
Isadora7 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 A czy w aukcji było użyte słowo charytatywna? Jak tak to wszystko jasne i wcale nie musiał ktoś zgłosić. Wyszukuja robotem słów. Wpada taka aukcja i sprawdzają czy konto ma status charytatywny. I z głowy. Quote
Aga-33-76 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 aka_nina napisał(a):ale jak była aukcja to wiele osób na mojej liście gg skopiowało po mnie linka co ułatwiło dotarcie do większej ilości ludzi. a numeru konta itd w opisie sobie nie umieszczę raczej. Wiem, wiem. Nie zawsze dogo pozwala mi na odpowiedź z cytatem a ja chciałam się odnieść do konkretnej wypowiedzi AGA35 post nr 935. Nie ma co, trzeba próbować i zrobić kolejną aukcję. Jakieś nowe wieści o Mukim? Quote
ewa11211 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Kurcze a mnie jeszcze nie ma na liście ,ale zobaczcie to cuda internetu czy taki by był odzew gdyby nie allegro Quote
aka_nina Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 bo na tej liście na kundlu są osoby z pierwszej aukcji a z drugiej jeszcze nie wpisane. może dobry tytuł to: charytatywna - na poparzonego szczeniaka czy coś takiego Quote
milcia17 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 ewa11211 napisał(a):Kurcze a mnie jeszcze nie ma na liście ja w nocy wyslalam i doszlo. Quote
Isadora7 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='aka_nina']bo na tej liście na kundlu są osoby z pierwszej aukcji a z drugiej jeszcze nie wpisane. może dobry tytuł to: charytatywna - na poparzonego szczeniaka czy coś takiego Pierwszy krok do zamknięcia aukcji natychmiast. Przecież napisałam wyżej, polecam poczytać regulamin allegro (konia z rzedem temu kto czytał). Quote
ewa11211 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Na allegro jest taki wpis; Moja aukcja została usunięta. Tylko to pytanie mósi zadać osoba która zakładała aukcje.Trzeba sie zalogować. Do dzieła. Quote
aka_nina Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 a sorry, przeczytałam odwrotnie. czyli jak powinno być? Quote
Isadora7 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 aka_nina napisał(a):a sorry, przeczytałam odwrotnie. czyli jak powinno być? Czy miałaś w aukcji użyte słowo charytatywna? Jak tak to usuń. Nie może też być używane "cegiełka". Pytać allegro można ale dostanie się standardową odpowiedź z szablonu odsyłająca do regulaminu blablabla zero konkretu i wskazania dokładnie na to co było przyczyną. Fajnie naprawde jednak poczytać regulamin i pobywać na forum allegrowiczów. Żadne pisam automatów nie dają takiej świadomości. Quote
aka_nina Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 jedno jest pewne- trzeba wznowić aukcję pod jakim tytułem- nie wiem, nie ogarniam tych regulaminów :) ps. Domiś nie żyje :(( Quote
ewa11211 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 To może cioteczka Jsadora7 doradzi jak to zrobić. Quote
Isadora7 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 aka_nina napisał(a):jedno jest pewne- trzeba wznowić aukcję pod jakim tytułem- nie wiem, nie ogarniam tych regulaminów :) ps. Domiś nie żyje :(( Poniekąd Ciebie rozumiem, tez nie lubię czytać regulaminów, oj bardo nie lubię. Ale nieraz jestem zmuszona. ewa11211 napisał(a):To może cioteczka Jsadora7 doradzi jak to zrobić. Ja swoje powiedziałam, chętnie też spojrze w treść aukcji i poznam tytuł jaki był ( bo nie wiem) być moze znajde jeszcze to co nie powinno być. Quote
Selenga Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Szanowne Cioteczki, proszę o zachowanie spokoju :) Aukcja na Mukiego była zgodna z regulaminem, przestudiowałam go dokładnie zanim wystawiłam pierwszą aukcję cegiełkową. Allegro przyczepiło się do elektronicznej wysyłki, ponoć to jest zabronione, ale w regulaminie takiego zapisu nie ma - nota bene wcześniej nie było wogóle możliwości wysyłki elektronicznej, sami dodali a w regulaminie zapomnieli o tym napisać. Co ciekawsze we wszystkich moich aukcjach adopcyjnych jest wyraźnie i dużymi literami napisane że aukcja jest charytatywna i nikt mi tych aukcji nie kasuje, w aukcji na Mukiego takiego sformułowania nie ma wogóle :) Wyjaśniam sprawę i na pewno aukcja zostanie wznowiona, najwyżej z lekką zmianą formy wysyłki :) Jednocześnie skontaktuję się z Panem Januszem i spróbuję Go namówić na założenia na allegro konta fundacji - w tej chwili wszystkie aukcje były robione z mojego prywatnego konta, więc nawet nie bardzo mogę wystąpić o rezygnację allegro z prowizji, fundacja może o to wystąpić i na pewno takie warunki od allegro otrzyma. Najważniejsze jest to, że dotychczas wykupione cegiełki nie przepadły - kupujący wpłacają pieniądze, a ja mam pełną listę osób, którym wyślę dyplomy :) Na dodatek allegro kasując aukcję, zwraca wszytskie opłaty, więc wychodzimy na plus, bo nie będzie ani opłat ani prowizji a i tak ponad 1000 zł zostało zebrane. Nic się nie martwcie - udało się zrobić na allegro taki ruch, że nawet kontrola się obudziła, to i z blokadą sobie poradzimy :) Quote
pietrucha204 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 no to czekamy i na aukcje i na wieści o stanie Mukiego :) Quote
Isadora7 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Selengo to ze masz napisane na aukcjach "charytatywne" to kwestia czasu że zaczną wyłapywać. Cwiczyłam. Dla mnie najśmiesniejsze jest to ze zamykaja aukcje ((wskazaną przez kogoś lub przez robota) bo cośtam i już nie sprawdzają innych aukcji na tym koncie. To najlepszy dowód ze nie ma tam z kim gadać. I tzreba "wycajać" co i dlaczego. To co pisza to jedno, a jaka jest prawda to drugie. Na forum allegrowiczó bardzo ciekawe są wypowiedzi (bywa anonimowe) pracowników allegro. Super szkoła jazdy. W regulaminie jest zapis ze aukcje charytatwyną można mieć pod warunkiem... i tu nastepują warunki. Quote
ewa11211 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Super no to czekamy na nowe dane bo wszyscy chcą wpłacać a czas ucieka Quote
Selenga Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Isadora7 napisał(a): W regulaminie jest zapis ze aukcje charytatwyną można mieć pod warunkiem... i tu nastepują warunki. Oni się nie przyczepili do tego, że aukcja jest charytatywna chociaż chyba ktoś czytał bo mimo że ani słowa o cegiełkach w aukcji nie było, to prawidłowo zinterpretowali słowo "dyplom" :) Oni stwierdzili że cegiełki nie mogą być rozsyłane drogą elektroniczną. Nawet dokładnie tak mi to napisali jako powód usunięcia aukcji :) Quote
gonia66 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='aka_nina']jedno jest pewne- trzeba wznowić aukcję pod jakim tytułem- nie wiem, nie ogarniam tych regulaminów :) ps. Domiś nie żyje :((O ktor O ktorego Domisia chodzi??Cos mi sie po glowie plącze..moge prosic link???? Quote
Monika z Katowic Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 I jeszcze takie przeszkody z Allegro... No co za pech dla MUKIEGO! Quote
Divi Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Dopiero dotarłam na wątek i nie mogę normalnie nie mogę. Ludzie to maja nastrane w tych głowach. Nie wiem powinno się robić badania psychiatryczne czu ktos moze mieć dziecko i zwierze bo to ie dowiary co ci ludzie robią. Quote
gonia66 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 gonia66 napisał(a):O ktor O ktorego Domisia chodzi??Cos mi sie po glowie plącze..moge prosic link????Juz wiem...dobrze mi sie plątało...:(:(:(Nie moge sie otrząsnąć..byłam pewna, że mU sie uda..:( Muki...chlopczyku...dobrze, ze chociaz TY nabierasz sił i powolutku zdrowiejesz..... Quote
AGA35 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='gonia66']Juz wiem...dobrze mi sie plątało...:(:(:(Nie moge sie otrząsnąć..byłam pewna, że mU sie uda..:( Muki...chlopczyku...dobrze, ze chociaz TY nabierasz sił i powolutku zdrowiejesz..... http://www.dogomania.pl/threads/173966-UdrAE-czony-jamnik-byA-workiem-treningowym-ZA-TM-przepraszam-A-e-nie-zdAE-zyliA-my biedny Domiś. Quote
Recommended Posts