Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakieś 3 lata temu ufundowałam 3 puchary na BOB , NPwR i NSwR i tak się złożyło , że wszystkie 3 trafily do nas - tak naprawde było mi głupio , postanowiłam nigdy więcej nie fundowac pucharów - ale nie wytrzymałam kiedy dowiedziałam się o odejściu p.Pawła Szemraja
i ... ten puchar znowu trafil do naszej akitki ...
2 pucharki się gdzieś zawieruszyły ...
pucharki sa ok. myślę, że bedę je fundowała ale na wystawy , na które nie jeżdżą nasze akitki tak będzie najsłuszniej

Posted

ja również wszystkim gratuluje!!

Jolu powiedz mi po kim jest Kokusai???? Jak dla mnie to on powinien wziąć rase ;) Przynajmniej tak po zdjęciach :) łepkiem bije "na głowę" inne kitki na tej wystawie.. Gratuluje wychowanka!

aa czy ktoś może zna juz odpowiedź na moje pytanie z pierwszej strony tego tematu - o panią sędzinę?

Posted

http://akita-halne.pl/wystawy/ruda/puchar-pamieci.jpg
Przepiekny puchar oczywiscie gratulacje dla Wszystkich Akitek, a przede wszystkim dla debiutantow !!!
HAlne Akitki, a moze wpadniecie do nas ufundowac pucharki :evil_lol:..Shirai za BOBa dostal porcelanowa miche oczywiscie z napisem ( tak wiec mamy juz 3 michy porcelanowe, chyba zupe zaczniemy w nich jesc :diabloti:), a to zawsze micha :shake:, a nie pucharek !!!

Pani sedziny nie znamy, ale jak ona wytrzymala w takich obcasach caly dzien ???

[quote name='Angelika_Roser']

[FONT=Comic Sans MS]W szczeniaczkach był 4 sztuki... ale przy żadnej nie widzę tytułu Najlepsze Szczenie w Rasie, albo jestem ślepa w wieku 22 lat :evil_lol: :loveu: ( co może i się zdarza :diabloti: )[/FONT]

...Angelika, ale z Ciebie malolata :evil_lol:

Posted

Witam, GRATULUJEMY wszystkim wspaniałych wyników ze szczególnym naciskiem na UkiUki Okami:loveu::loveu::loveu: Na wystawie niestety nie byliśmy to trochę daleko od nas, Co do pani sędziny to widziałem ją wczoraj w związku u nas, przy odbiorze rodowodu wydaję się być bardzo sympatyczna zresztą wychwaliła nam strasznie Demonka:loveu: jaka jest w ringu tego niestety nie wiem:shake:

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']Jakieś 3 lata temu ufundowałam 3 puchary na BOB , NPwR i NSwR i tak się złożyło , że wszystkie 3 trafily do nas - tak naprawde było mi głupio , postanowiłam nigdy więcej nie fundowac pucharów - ale nie wytrzymałam kiedy dowiedziałam się o odejściu p.Pawła Szemraja
pucharki sa ok. myślę, że bedę je fundowała ale na wystawy , na które nie jeżdżą nasze akitki tak będzie najsłuszniej

Jolu piękny gest.
Paweł Szemraj sędziował 2 lata temu właśnie w Nowej Rudzie. My byliśmy wtedy po raz pierwszy z naszą Torei.
Ciekawe czy po drugiej stronie też są wystawy...

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']Jakieś 3 lata temu ufundowałam 3 puchary na BOB , NPwR i NSwR i tak się złożyło , że wszystkie 3 trafily do nas - tak naprawde było mi głupio , postanowiłam nigdy więcej nie fundowac pucharów - ale nie wytrzymałam kiedy dowiedziałam się o odejściu p.Pawła Szemraja

W dobrym guście i w dobrej tonacji BRAWO!!!

A co do wystaw z tamtej strony. Kiedyś mała dziewczynka zapytała ks. Jana Twardowskiego: "Czy w Niebie będą pieski?" On odpowiedział: "Cóż by to było za niebo bez piesków". A wystawy? To już trudniejsze pytanie...

Posted

[quote name='Agappe']ja również wszystkim gratuluje!!

Jolu powiedz mi po kim jest Kokusai???? Jak dla mnie to on powinien wziąć rase ;) Przynajmniej tak po zdjęciach :) łepkiem bije "na głowę" inne kitki na tej wystawie.. Gratuluje wychowanka!

aa czy ktoś może zna juz odpowiedź na moje pytanie z pierwszej strony tego tematu - o panią sędzinę?[/QUOTE]

Kokusai -synek ICZCZITE Halne Wzgórze (Iczi siostra INOCHI i IZumi(I'YOROKOBI) tatuś KAISHI GO Shichimen Kensha (tegoroczny v-ce Zw.Swiata)

a co do p.Kuriaty-Okarmus - pierwszy raz ją widziałam i pierwszy raz nasze akitki były przez nią sędziowane (przez ostatnie lata jeżdziliśmy tak na wystawy by poznać jak sędziują nawet najrzadziej sędziujący akity - bardzo chciałam poznać opinie dla naszych akit od jak najszerszego grona sędziujących grupę V
tego dnia w Nowej Rudzie sędziowanie zaczęło sie od Czarnych Terierów Rosyjskich i była przy tym też inna sędzina -starsza pani i ja myślałam ,że to p.Kuriata -Okarmus ,ale kiedy wyszły akity starsza pani zeszla z ringu ,w katalogu zapisana jest tylko w.w. i tylko ona sędziowała dalej akity i pozostałe rasy ,a tamta osobę też widziałam po raz pierwszy i nie wiem ,kto to był
co do sędziowania to ja się nie wypowiem szeroko mogę tylko rzec, iż uzasadniała oceny , była bardzo dystyngowana , stanowcza , nie chwaląca nadmiernie - jestem pod wrażeniem jak najbardziej pozytywnym