Bea1 Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Bardzo biedna jamniczka przebywa w schronisku w Poznaniu:(, ma co najmniej 10 lat i chore stawy - w karcie określono to jako "paraliż tylnych łap", ale nieźle sobie radzi.Tragiczne jest to, że na stare lata ta biedaczka musi spędzać w schronisku..błagam zróbmy coś aby jej pomóc:( Quote
rybon36 Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 a czy to napewno stawy a nie typowa jamnicza dyskopatia? Quote
Blondella Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Cokolwiek by było to nie można jej tak zostawić... Quote
MonikaP Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 A ja podnoszę. Marcelinka ( a tak mi się jakoś nazwała...:oops: ) jest cichutka, dzielnie drepcze na swoich troszkę grubych, troszkę krzywych łapkach....dziś widziałam, że siedziała sobie owinięta w "kokonik" z jakiejś kołdry czy koca... Wprawdzie boks, w którym mieszka, ma też część wewnętrzną, ogrzewaną, ale taka staruszka powinna grzać kości na ciepłej kanapie. Marcelinka szuka domu... Quote
AMIŚKA Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 :lol: Witaj śliczna jamnisiu domek musi znależć się szybko ze względu na nóżki -parterowy.:painting: :painting: :painting: :lol: Quote
Bea1 Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 tak,musmy jej pomoc..liczę na Was, sama sobie nie poradzę:( Quote
MonikaP Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Marcelinka niedługo zostanie przedstawiona w kąciku adopcyjnym w poznańskim lokalnym portalu internetowym - wczoraj wysłałam zdjęcia trzech pierwszych piesków, w tym właśnie jej. Quote
AMIŚKA Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 MonikaP -bardzo piękne imię dla naszej Marcelinki. Jako mamie chrzestnej może się uda zrobić kilka zdjęć naszej ślicznej Marcelince bardzo prosimy.:modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: Quote
AMIŚKA Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Marcelinka w schronie od lutego?????:crazyeye: :-( :-( :-( Quote
MonikaP Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Niestety zrobienie nowych zdjęć jest bardzo trudne, bo teraz, gdy jest zimno, pieski chowają się do środka, albo siedzą gdzieś w kącie boksu, który jest bardzo duży i mocno zadaszony - przez to światło jest niezbyt dobre i trudno o porządne zdjęcia. No, ale będę "polować" ;-). Quote
AMIŚKA Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Poluj, poluj na te zdjęcia ,a Marcelinka do góry:angel: :angel: :angel: :angel: :angel: Quote
kiwi Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 nie zdejmuje narazie mojego malenkiego jamniora z allegro, moze znajdzie sie jakis chetny o sercu wielkim jak pani teresa i uda sie cos popodmieniac.... Quote
AMIŚKA Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Śliczna Marcelinko do góry!!Hopkaj!!:bye: :bye: :bye: Quote
AMIŚKA Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Piękna Marcelinko do gorrrrry!!!!!!!!!!!! :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: Quote
Bea1 Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 jak się cieszę, że jest nas więcej, ktorzy kochają te wyjatkowe psy..:multi:,hop Marcelinko rocznicy w schronisku nie będzie:mad: Quote
anielica Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Bea1: mogę wystawić Marcelinkę na allegro i dołożyć się (ok. 30-40 zł) do Marcelinki transportu lub leczenia, gdyby była taka potrzeba. Marcelinko - do góry! Quote
Bea1 Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 Anielico jesteś Kochana..bardzo Cie prosze wstaw ją..musimy ją zabrać ze schroniska i to szybko, dziękuje Ci:buzi: Quote
anielica Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 wyślij mi proszę na pw namiary kontaktowe do podania w aukcji. dzisiaj wystawię suńkę. Quote
rebellia Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 A to Marcelinka bez krat: [ciiii ;) wiem, wiem mistrzostwo świata to, to nie jest ] Quote
shirrrapeira Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Piekna, piekna psina starszy pies powinien miec pana i domek cieply i elegancki domek. W przyszlym tygodniu moglabym wplacic jakies grosze na Marcelinke, biedne psiatko. Quote
Bea1 Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 sa osoby chętne wspomóc finansowo..to może Marcelinkę damy do hoteliku? :oops: Quote
MonikaP Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Coś mi się przypomniało. Jedna z "moich" wolontariuszek (b.miła pani w moim wieku :cool1: ) bardzo się interesowała Marcelinką i kto wie, czy nie chciałaby jej adoptować, albo chociaż być dla niej domem tymczasowym. W czwartek powinnam się z nią widzieć, więc delikatnie ją o to podpytam ;-). Quote
Recommended Posts