mamanabank Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Żyje na opuszczonej posesji, sam, bez wody i jedzenia. Berneński Pies Pasterski KACPER Sąsiedzi zaniepokojeni jego losem zadzwonili do nas, codziennie rzucają mu jedzenie, wodę podają szlauchem, ale nie mogą już patrzeć na jego cierpienie, bo trwa to od kilku miesięcy. Kacper został oddany przez poprzedniego właściciela, gdy ten wyjeżdżał za granicę, w zeszłym roku, kiedy pies był jeszcze szczeniakiem. Nowy właściciel krótko pocieszył się psem, teraz jest w szpitalu, a jego matka nie ma zamiaru zajmować się psem, chętnie go odda, nawet do schroniska, tak powiedziała dzisiaj rano. Pojechałyśmy, zrobiłyśmy zdjęcia i oto jest, nieszczęście osamotnione... Możemy go zabrać ale dokąd??? Zdjęcia zrobione, dzięki życzliwości sąsiadów, pies jest za domem, nie da się zrobić zdjęcia z ulicy to złomowisko to cały jego świat krótki łańcuch nie zawsze pozwala dosięgnąć do tego, co podrzucą sąsiedzi Quote
kajkoowa Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Naprawde? Gdzies widziałam to miejsce ale nie moge sobie przypomniec.... Quote
Onaa Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 A gdyby mu chociaż łańcuch długi dali, nie dąłoby sie ? To można by mu wode i jedzenie swobodnie dawać. No i szukać domu. Albo całkiem go spuścić, zeby wolny latał. Quote
mamanabank Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Dzisiaj wieczorem właściciel na naszą prośbę spuścił psa (nie wiadomo na jak długo, bo podobno przeszkadza to sąsiadom) i nalał mu wodę, dałyśmy mu jedzenie, zrzeka się psa, poszukujemy domu. Pies jest bardzo aktywny i przyjazny w stosunku do ludzi i innych zwierząt, bardzo brudny i skołtuniony. Quote
mamanabank Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Kacper na forum ras szwajcarskich http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?f=63&t=4438&p=175639#p175639 Quote
Roma i Dino Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 [quote name='mamanabank']Kacper na forum ras szwajcarskich http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?f=63&t=4438&p=175639#p175639 Potrzebujemy więcej danych,poproszę o kontakt telefoniczny 608692912,jako forum szwajcarskie jesteśmy gotowi zająć się psiakiem. Quote
mamanabank Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Już dzwoniłam. Poszukujemy transportu w ok. Wrocławia Quote
mamanabank Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Z Łowicza do Milicza jest ok.263 km, mniejszymi drogami 234km, można jechać przez Łódź, albo okolice Koła i Konina, czy na forum jest ktoś z tych okolic, żeby odebrać psa i podwieźć dalej? np. do Kalisza? Quote
Roma i Dino Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 mamanabank napisał(a):Z Łowicza do Milicza jest ok.263 km, mniejszymi drogami 234km, można jechać przez Łódź, albo okolice Koła i Konina, czy na forum jest ktoś z tych okolic, żeby odebrać psa i podwieźć dalej? np. do Kalisza? Daj nam czas do poniedziałku,bo teraz mam urwanie głowy.Zabierzemy go na 100% od poniedziałku zacznę działać na pełnych obrotach. Quote
mamanabank Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Kacper jest u mnie. Dzisiaj wieczorem wiozę go do Torunia do Tanki, a stamtąd odbierze go Elza, szczególowych informacji udziela Elza. Quote
Roma i Dino Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 mamanabank napisał(a):Kacper jest u mnie. Dzisiaj wieczorem wiozę go do Torunia do Tanki, a stamtąd odbierze go Elza, szczególowych informacji udziela Elza. Ogromne dzięki,chylę czoła przed Tobą.Na Szwajcarach już poinformowałam o błyskawicznym tempie w jakim to zorganizowałaś. Quote
mamanabank Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 O rety! Wróciliśmy o 4.00, takie były mgły, w jedną i drugą stronę, nie było widać nic! Kacper bardzo jest szczęśliwy Mam wiadomość od Tanki. Przespał spokojnie noc w garażu, nic nie zniszczył i nie hałasował w nocy, bałyśmy się go zostawić w kojcu, żeby nie zwiał, jakimś podkopem zakręcony wolnością. Może jestem wstrętna, ale poprosiłam Tankę, żeby zostawiając go w kojcu przypinała go na smycz. Zostaje na najdłuższej flexi. Kojec, jest bardzo przyjazny, właściwie to odgrodzony teren ogródka z trawą i drewnianą wiatą dla mieszkającego w domu berneńczyka Yokiego. Kacper jest bardzo skoczny i bałam się, że pokona siatkę bez trudu. Ma bardzo dobrą opiekę, dostaje RC Intestinal i będzie chodził na spacery. Prawdopodobnie jest teraz w lesie, bo taki był plan spaceru. Wieczorem też będzie spacer. Kacperek śmierdzi niemiłosiernie :loveu: Quote
leni356 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ależ szybka akcja :crazyeye: Podziwiam.. :) Quote
mamanabank Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Forum Szwajcarów jest taaaakie skuteczne, aż mi przykro, że jużaki tak nie mają... i kudłacze... Zapomniałam dodać, że Kacper dostał od Tanki nową obrożę i wieczorem został zakroplony przeciw pchłom i kleszczom, akurat tym co było pod ręką, czyli fiprex spot on. Quote
Romka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Mój udział w akcji był taki,że z pożal się Boże domku wiozłam śmierdziela własnym samochodem a potem byłam niańką do dzieci Mamanabank!Wróciłam do domu ok.4 rano!Właściciel Kacpra będzie miał radosnego,energicznego psiaka! Quote
mamanabank Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Tak, to prawda Romka przywiozła mi tego chanelka do domu :evil_lol: Romka ciesz się, że nie jechałaś z nim tak jak my 4h, ale warto było! A i jeszcze powiem Wam, ze Romka świetnie się zajmuje dziećmi. Zmęczona wróciła do domu podwójnie, bo moje psy jak się zorientowały, że ta pańcia taka dobra, to ją z łóżka wykurzyły rozpychając się niemiłosiernie i domagając pieszczot i biedna Romka zamiast wyrzucić burki z łóżka siedziała na krześle do 4.00 :lol: Quote
Romka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 A to już nie te lata niestety,wszystko mnie boli! Quote
mamanabank Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 warto umierać w słusznej sprawie :evil_lol: Quote
mamanabank Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 a to jest Yoki, z którym Kacper chwilowo pomieszkuje Kacper też niedługo będzie tak pięknie wyglądał Quote
Recommended Posts