Jump to content
Dogomania

"Moje łaciate - Aza<'>, Frytka i Filon + dwa kociambry gratis ;)

Recommended Posts

• Replies 10.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='g_o_n_i_a']Nie znom :shake::eviltong:

Nie masz parapetu? :-o

[quote name='Matusz']
a dzisiaj mój Vatter pyta mnie się co chcę na gwiazdę, to ja mu mówię, że lustrzankę, a on mi mówi, że może mi kupić taką jednorazówkę w kiosku, co się ręcznie przekręca film...

Ja mam już obiecaną lustrzankę, jeszcze jak uzbieram sobie troszkę swoich to może będzie na obiektyw :cool3:

[quote name='Matusz']
no te babcie takie są, mohery jedne:evil_lol::evil_lol: tak samo w kościele, cała ławka wolna, siedzisz w jednym miejscu to ona sie pcha, a ja zawsze siedzę tam gdzie siedzie, niech sobie przechodzi a nie wygodna, chciałaby już sobie usiąść na wygrzanym miejscu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Brr nie lubię babcii - moherowy beret. Kiedyś w kościele też taka nademną stała i sapie jak parowóz, a troszkę dalej było inne wolne miejsce. :diabloti:

[quote name='g_o_n_i_a']Podzielisz się? Naprawdę? :sadCyber:
Ja w ogole baaardzo lubie takie moherowe babcie :evil_lol:
Kiedyś ktoś coś takiego mi podesłał. Tylko to jest krotsza wersja. :evil_lol:

Babcie lokomotywy - jak siedzisz w autobusie, stają nad Tobą i zaczynają sapać. Niektóre sapią tak intensywnie, że czujesz, co jadła kilka godzin temu... Szczególną odmianą jest babcia Lord Vader. Sapie w szczególnie niemiły, metaliczny sposób. Człowiek tylko czeka na moment, kiedy zadusi go posługując się ciemną stroną mocy.

Babcia "Last Minute" - nie wstanie przed swoim przystankiem, ale siedzi twardo do samego końca i podrywa dupsko i przebija się do wyjścia jak kula armatnia dopiero wtedy, gdy ludzie zaczynają (na jej przystanku) wsiadać do transportera.

Babcia "Dromader" - widywane niegdyś w dużych ilościach koło HITa czy innego supermarketu. W busie najpierw ląduje ciężko jedna pełna siata, potem druga, na końcu tarabani się staruszka wciągając za sobą wyładowany wózeczek. Potem przewala się z tym wszystkim jak walec przez zatłoczony autobus. Zawartość siat stanowi zazwyczaj jakieś 20 kilogramów cukru lub tyle samo mąki, woda w pięciolitrowych butlach i inna masówka, zakupiona zapewne dla całej kamienicy. Mi by się nie chciało tachać tych kilogramów, więc uważam, że tym babciom nie należy ustępować miejsca.

Babcia "Predator" - najbardziej obrzydliwy, wredny typ.
Pokonuje nieraz spore dystanse do przystanku, ale już w busie czy tramwaju nie jest w stanie przejść tych 6 metrów do wolnego miejsca, tylko staje nad kimś młodszym i terroryzuje go. Biedni młodzi ludzie kierując się kindersztubą ustępują grzecznie i przenoszą się gdzie indziej. A to jest błąd! Takiej babci trzeba wymownym wzrokiem pokazać wolne miejsce.

Babcie - siatomioty - wsiada sobie taka jedna do autobusu (ew. tramwaju), czujnym zwinnym okiem namierzając pozycję wolnego krzesła oraz najbliższego kasownika. Po przekalkulowaniu i zrobieniu symulacji (chodzi o trójwymiarową symulację ruchu współpasażerów w najbliższych 10 sekundach nałożoną na plan przestrzenny krzesło-kasownik- własna pozycja) rzuca siatą w stronę wolnego krzesła a sama kasuje bilet. Po czym z godnością zdejmuje siaty z siedzenia, żeby rozgościć się na wcześniej zarezerwowanym miejscu. Dotychczasowy rekord dzierży babcia, która po wtoczeniu się do starego Jelcza (a profilaktycznie zrobiła to dość głośno) miotnęła przed nosem współpasażerów solidnie wyglądającą siatą, z co najmniej 5 kilogramami cukru/mąki/innego popakowanego badziewia na dobre trzy metry. Byli pod wrażeniem, szczególnie, że nie potrzebowała do tego zbyt wielkiego zamachu.

Z siatomiotami sie nie spotkałam :evil_lol:

Gonia, kiedy Ci przynieść obiecanego lizaka? :loveu:

Posted

[quote name='psiulka']Za świadectwo z paskiem, ale może już będzie wcześniej :loveu:

fanie :D: D: D w gimnazjum to ja miałem 3 razy z paskiem i co? lustra nie dostałem

a teraz to w życiu z paskiem nie będzie:diabloti::diabloti:

to nie fair:shake::shake:

Posted

[quote name='Matusz']
fanie :D: D: D w gimnazjum to ja miałem 3 razy z paskiem i co? lustra nie dostałem

a teraz to w życiu z paskiem nie będzie:diabloti::diabloti:

to nie fair:shake::shake:

A czemu teraz ma nie być? :evil_lol:

Posted

Witam Kochani w dzien Świętego Mikołaja. :multi:
Nawiązując do dzisiejszego święta - Mikołaja ani też Dziadka Mroza u nas nie było, widocznie w tym roku nawet na rózgę sobie nie zasłużyłam, bo Azowiec owszem, dostanie prezent, tylko troszkę spóźniony (bo dopiero wczoraj zamówilam sweet żabę). :evil_lol: Zresztą dzisiaj po rozmowie z moją DogoMamcią moja wizja, a w zasadzie wiara w Mikołaja została brutalnie zburzona. :diabloti: I tak o to, w wieku 16 lat dowiedziałam się, iż Mikołaj to jedna wielka bujda, o :placz: A pomyśleć, że wczoraj siedziałam i pisałam list, w ktorym zamieściłam swoje wsysciutkie marzenia (nie no, marzenia na dobry początek :eviltong:). I tak, na liście pojawiły się następujące pozycje:
-lustrzanka
-mieszkanie(w najgorszym wypadku kawalerka)
-kasa (co by miec na wyposażenie poniższych pozycji)
-dom pod lasem z basenem
-dom pod lasem z basenem dla DogoMamci
-dom pod lasem z basenem dla DogoSiostry
-3x jeep
-kawałek lasu
-kawałek łąki
-duuużo hektarów
-lalka barbie :diabloti::diabloti::diabloti::evil_lol:
-MISIO:loveu::loveu::loveu::loveu:
Cóż... Żadna z pozycji jednak nie została zrealizowana, co jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, iż może faktycznie Mikołaj to bujda! Jedynie przed 20:00 przyszedł ojciec z ręką w kieszeni iii :-o dał mi 20 złotych :mdleje:"masz na doładowanie" - oświadczył. Dobra no, liczą się chęci, w końcu jestem 1,5 miesiąca bez żywej komórki. :eviltong:

Posted

[quote name='zaba14']Witaj Gonia!

Teksty o babciach sa super!

Fajne foteczki, Miki tez uwielbia serki wszelkiego rodzaju ;)

Azula ma sliczna obrozke, wydrap ta panne ode mnie za uszkiem ;)
Cześć Żaba! :multi:
Dziekujemy za miłe słowa. Obróżka mi się o dziwo bardzo podoba, choć jak ją dostałam, to wisiała przez kilka tygodni na wieszaczku, bo wydawała mi się obrzydliwa :evil_lol: A teraz jest czaczy:loveu: uwielbiam te kosteczki, tamta stara za to jest obrzydliwa na dzień dzisiejszy:evil_lol::evil_lol:
A serki to mniam dla Azowej :cool3:
Dziekujemy za drapanko hihi:lol:

[quote name='Matusz']hahaha, te teksty o babciach, oj curuś

Moherowe babcie są be, ale takie fajne babcie są cacy. :lol:

[quote name='Alicja']A ja dziś z gosciem ...

Łaa Mikołaj! :multi: Ale on przecież nie istnieje? :razz:

[quote name='Matusz']ja też z gościem:p

I drugi? :-o :evil_lol:

[quote name='psiulka']Nie masz parapetu? :-o

Ja mam już obiecaną lustrzankę, jeszcze jak uzbieram sobie troszkę swoich to może będzie na obiektyw :cool3:

Brr nie lubię babcii - moherowy beret. Kiedyś w kościele też taka nademną stała i sapie jak parowóz, a troszkę dalej było inne wolne miejsce.

Z siatomiotami sie nie spotkałam

Gonia, kiedy Ci przynieść obiecanego lizaka?
Yyyyy... Mam parapet przecież...:???:
Niech mi ktoś obieca, że dostane lustrzanke chociaż po maturze, będę miałą jakąś motywację do nauki, jakieś światełko w ciemnym tunelu. :placz:
Jak Ci przyjdzie jeździć 16-stką, która ma kurs do Zabratówki, to sie spotkasz z siatomiotami i to w hutrowej ilości. :roflt:
Lizoka prosz kurierem podesłać. :loveu::roflt:

[quote name='Matusz']

a teraz to w życiu z paskiem nie będzie

to nie fair

Ja mialam w gim w I i II klasie średnia 4,5, a w III klasie świadectwo z paskiem i ciula. :eviltong: Ale miałam satysfakcje z tego, że rodzice mi mówili, żebym dała sobie siana z wolontariatem i psami, bo to zaważy na moich ocenach i w ogole egzaminie. A tu buuu :diabloti: Egzamin wyszedł średnio, eleganckie świadectwo z wzorowych zachowaniem. Ulala :D Domagam sie sprawiedliwości! :placz:

Posted

Matusz napisał(a):
taa, kujon, a teraz w LO to lepiej nie mówić :evil_lol::evil_lol:

dogobranoc :loveu::loveu:

O, to tak, jak ja. :eviltong: Tylko ja chodzę do szkoły, jak to mówi mój brat, dałnów, także :roll:
Branocka

Posted

hello Sis :buzi: hello Azus:buzi:

sesja twarożkowa :) przepyszna... :siara:

a mnie ten list do swietego baaardzo sie podoba:D ..... a tu dupa... o ... raz jest raz go nie ma.... iza co ta świetośc to ja nie wiem oooo

do jutra Sis :) bezstresowo , elegancko i z szydera nooooo :D

buziole :buzi:

:bluepaw:

Posted

[quote name='g_o_n_i_a']Witam Kochani w dzien Świętego Mikołaja. :multi:
Nawiązując do dzisiejszego święta - Mikołaja ani też Dziadka Mroza u nas nie było, widocznie w tym roku nawet na rózgę sobie nie zasłużyłam, bo Azowiec owszem, dostanie prezent, tylko troszkę spóźniony (bo dopiero wczoraj zamówilam sweet żabę). :evil_lol: Zresztą dzisiaj po rozmowie z moją DogoMamcią moja wizja, a w zasadzie wiara w Mikołaja została brutalnie zburzona. :diabloti: I tak o to, w wieku 16 lat dowiedziałam się, iż Mikołaj to jedna wielka bujda, o :placz: A pomyśleć, że wczoraj siedziałam i pisałam list, w ktorym zamieściłam swoje wsysciutkie marzenia (nie no, marzenia na dobry początek :eviltong:). I tak, na liście pojawiły się następujące pozycje:
-lustrzanka
-dom pod lasem z basenem
-3x jeep
-kawałek lasu
-kawałek łąki
-duuużo hektarów
-lalka barbie
-MISIO

A lizaka już nie cesz? :shake:

[quote name='g_o_n_i_a']
Yyyyy... Mam parapet przecież...:???:
Niech mi ktoś obieca, że dostane lustrzanke chociaż po maturze, będę miałą jakąś motywację do nauki, jakieś światełko w ciemnym tunelu. :placz:
Jak Ci przyjdzie jeździć 16-stką, która ma kurs do Zabratówki, to sie spotkasz z siatomiotami i to w hutrowej ilości. :roflt:
Lizoka prosz kurierem podesłać. :loveu::roflt:
:placz:

No to on Ci nie zastąpi Felicjusza? :eviltong:
Obiecuję Ci, że na ślub Ci podaruję, o ile wcześniej nie umrę :diabloti:
W 6 nie jeżdżą :evil_lol:

[quote name='Matusz']ja w 3 gim miałem 5,1 :razz::razz:

Bosz, jaki z Ciebie Ók :-o

Gonia, proszę tu pokazać zdjęcia z rozdania nagród :loveu:

Posted

[quote name='matinestka']hello Sis hello Azus:buzi:

sesja twarożkowa :) przepyszna... :siara:

a mnie ten list do swietego baaardzo sie podoba:D ..... a tu dupa... o ... raz jest raz go nie ma.... iza co ta świetośc to ja nie wiem oooo

do jutra Sis bezstresowo , elegancko i z szydera nooooo :D

buziole

:bluepaw:
Elo :buzi:
Ta pyszna :evil_lol: Nieco rozmazana :roll:
A mikolaja to juz troche temu u nas nie bylo, to moglby przyjść wreszcie. Moze w przyszlym roku...:placz:

Ta uch.. Ten piatek byl strasznie bezstresowy - przynajmniej dla mnie :shake: Ale całe szczęscie, ze już jest po :eviltong:

[quote name='psiulka']A lizaka już nie cesz? :shake:

No to on Ci nie zastąpi Felicjusza? :eviltong:
Obiecuję Ci, że na ślub Ci podaruję, o ile wcześniej nie umrę :diabloti:
W 6 nie jeżdżą :evil_lol:

Bosz, jaki z Ciebie Ók :-o

Gonia, proszę tu pokazać zdjęcia z rozdania nagród :loveu:
Kce lizoka :cool3:
Nie, zdecydowanie Felek swoja role mruczaka wykonuje jedynie w swoim rodzaju i nikt go nie zastapi. Chociaz czasami mam ochote pieprznąć go o ściane to i tak go kofam. :cool3:
Psiul, trza sie zeswatac :mad: Ino szybko!!
Czyżbyś wybierala się hm.. do V albo IV LO? Bo 16 dojedziesz do I, II, III, VI, VII.:lol: Ew. 36 do Katola :evil_lol:

Ni dam zdjęc!!!! :placz:

[quote name='Paulina_mickey']http://i19.tinypic.com/6ufweow.jpg
mniam mniam ale pyszne było:diabloti::loveu:

jej oczka są cudowne:loveu::multi:
Było, było. :cool3:
Bursztynowe :loveu:

Posted

[quote name='g_o_n_i_a']Kce lizoka :cool3:
Nie, zdecydowanie Felek swoja role mruczaka wykonuje jedynie w swoim rodzaju i nikt go nie zastapi. Chociaz czasami mam ochote pieprznąć go o ściane to i tak go kofam. :cool3:
Psiul, trza sie zeswatac :mad: Ino szybko!!
Czyżbyś wybierala się hm.. do V albo IV LO? Bo 16 dojedziesz do I, II, III, VI, VII.:lol: Ew. 36 do Katola :evil_lol:

Ni dam zdjęc!!!! :placz:

To dam Ci niespodziankę :loveu:
Jak tak samo będzie z Twoim wybrankiem jak i z Felkiem, to chyba się tego lustra nie doczekasz :shake: A wojownik by Ci nie kupił? :lol:
Nic jeszcze nie wiem :cool3:

http://i15.tinypic.com/730gztw.jpg - Nastrojowe :cool3:

Zdjęcia :mad:

Posted

Helloł :buzi:

[quote name='g_o_n_i_a']Witam Kochani w dzien Świętego Mikołaja. :multi:
-lustrzanka
-dom pod lasem z basenem
-3x jeep
-kawałek lasu
-kawałek łąki
-duuużo hektarów
-lalka barbie :diabloti::diabloti::diabloti::evil_lol:
-MISIO:loveu::loveu::loveu::loveu:
Cóż... Żadna z pozycji jednak nie została zrealizowana, co jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, iż może faktycznie Mikołaj to bujda! Jedynie przed 20:00 przyszedł ojciec z ręką w kieszeni iii :-o dał mi 20 złotych :mdleje:"masz na doładowanie" - oświadczył. Dobra no, liczą się chęci, w końcu jestem 1,5 miesiąca bez żywej komórki. :eviltong:

Dobra, jestem teraz przecież baaardzo bogata, kupię Ci. :diabloti:

[quote name='g_o_n_i_a']

Obiecuję, Mężu. Na prezent ślubny kupię Tobie, a Ty mi, o. :cool3: :evil_lol:
A teściowa dołoży na statywy, i inne pierdóły, teściu na obiektywy...toż on taki bogaty...

Posted

[quote name='psiulka']To dam Ci niespodziankę :loveu:
Jak tak samo będzie z Twoim wybrankiem jak i z Felkiem, to chyba się tego lustra nie doczekasz :shake: A wojownik by Ci nie kupił? :lol:
Nic jeszcze nie wiem :cool3:

http://i15.tinypic.com/730gztw.jpg - Nastrojowe :cool3:

Zdjęcia :mad:
Łaaaaaaaaaaaa :multi: Czyżbyś spotkała Mikołaja? :evil_lol:
O Jessu... :turn-l:Jaki wojownik, młotku :roflt:WOJSKOWY... Ale uch, faktycznie, moglam pomyslec o tym... :placz:Teraz musze poczekać, aż wyjdzie z woja.............. :flaming: Feluś to Feluś, złomek, on jest wredny i czasami trzeba mu zrobić krzywde, żeby zaczął współpracować. A teraz ma wakacje. :cool3:

Jakie zdjęcia? :diabloti:

Posted

Cambel&Megi napisał(a):
Helloł :buzi:

Dobra, jestem teraz przecież baaardzo bogata, kupię Ci. :diabloti:

A teściowa dołoży na statywy, i inne pierdóły, teściu na obiektywy...toż on taki bogaty...

Helouu :p
Yeah! :bigcool:To kiedy mam sie spodziewać moich prezentów?
Nie rozpedzaj się tak, my nie jesteśmy jeszcze małżeństwem Cambelku. :evilbat: Wiesz co, to ja wymyśliłam, ze jak Ty mi kupisz to ja Tobie, a teraz co - odgapiasz!! :mad:
Uch, ale Ty masz bogata rodzinke :-o:eviltong:

Posted

[quote name='Cambel&Megi']

O nie, ja jej obiecałam na ślub :mad:

[quote name='g_o_n_i_a']Łaaaaaaaaaaaa :multi: Czyżbyś spotkała Mikołaja? :evil_lol:
O Jessu... :turn-l:Jaki wojownik, młotku :roflt:WOJSKOWY... Ale uch, faktycznie, moglam pomyslec o tym... :placz:Teraz musze poczekać, aż wyjdzie z woja.............. :flaming: Feluś to Feluś, złomek, on jest wredny i czasami trzeba mu zrobić krzywde, żeby zaczął współpracować. A teraz ma wakacje. :cool3:

Jakie zdjęcia? :diabloti:

TAK!! :multi:
Wojskowy wojownik :eviltong: Widzisz, Ty to byłaś taka nim zafascynowana, tą jego bosską fryzurką, że przegapiłaś okazję :shake:
Dlaczego ma wakacje? :mad: Ja już to widzę jak to będzie z Twoim mężem.

Z rozdania :mad:

Posted

[quote name='psiulka']O nie, ja jej obiecałam na ślub :mad:

TAK!! :multi:
Wojskowy wojownik :eviltong: Widzisz, Ty to byłaś taka nim zafascynowana, tą jego bosską fryzurką, że przegapiłaś okazję :shake:
Dlaczego ma wakacje? :mad: Ja już to widzę jak to będzie z Twoim mężem.

Z rozdania :mad:
Aaa to dostane dwa prezenty - jeden od Ilonki, drugi od teściów! :multi::evil_lol:
A samemu do mnie przyjść to już nie łaska? :mad:
Kurde :placz::placz: A jak on sie w ogole nazywał? :eviltong:
Odpoczywa sobie moj kofany Feluś :loveu:

Rozdania? YYYY... :eviltong: A jakiego?