Jump to content
Dogomania

"Moje łaciate - Aza<'>, Frytka i Filon + dwa kociambry gratis ;)

Recommended Posts

Posted

[quote name='matusz5']Witam ;)
widzę, że znów jakieś powieści się tu pisze, 3 tomowe :placz::placz::placz:
Coś musze robić oprócz gotowania Azulowej papu :evil_lol: Zaraz sobie pojde na obiad a potem na podwórko i bedziecie mieli spokoj, o :p

[quote name='Cambel']Ale Ty już mimo niewiedzy mówiłaś do mnie 'dziecko' :evil_lol: Masz za bardzo rozbudzony instynkt macierzyński :shake::shake: :diabloti:
Taaa jasne, pójdę do niego ze szklanką, dzień dobry panie dziadziu, udoi mi pan dziadziu mleka? :evil_lol:
Teraz potffforowi wystarczy kąpania na jakiś czas, ale z zaproszenia na pewno skorzystamy :diabloti::diabloti: I dziękujemy :lol:
Buhahaha moj instynkt rozbudzil sie jakis miesiac temu kiedy zaczelam mame namawiac na tymczas jakiejs bidy ze schroniska, a potem mowilam o Masterze i gdyby pewnie nie ta adopcja w przyszlym roku Master zamieszkalby z nami - mamie bardzo sie Farfocel spodobał :loveu: A w ogole to tak pusto w domu jak jest jeden pies, kiedys mialam dwa i bylo fajnie. :evil_lol: Trzeba sobie 2 psa skombinowac (w gre wchodzi dalmasek, dożek albo ktoś z Kundelka:loveu: ) :siara:
A Dziadzio chwyci doja i udoi :multi: :evil_lol: :evil_lol:
Bedzie mi bardzo milo goscic Lisiczke :multi: :loveu:

[quote name='ewelinabuck']Buck pobiegl do stada koni myslalam ze zawalu dostane ale jak konie zaczely isc w jego strone to sie przestraszyl i wycofal:evil_lol:
A Azula była na spacerku z innymi psami, nigdy nie miala takiego bliskiego spotkania z koniem, a akurat jechała dżokejka gdzies w teren. No i ona by sobie chciala obwachac konika, tylko jak skoro on kłusikiem myka. Zaczela szczekac i gonic za nim. :evil_lol: I dopiero jak konik zniknąl gdzies daleko Azula byla puszczona luźno i znow szalala z psami. :evil_lol: Ciekawe jakby Azula zachowala sie w stadzie koni :cool3:

• Replies 10.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buhahaha moj instynkt rozbudzil sie jakis miesiac temu kiedy zaczelam mame namawiac na tymczas jakiejs bidy ze schroniska, a potem mowilam o Masterze i gdyby pewnie nie ta adopcja w przyszlym roku Master zamieszkalby z nami - mamie bardzo sie Farfocel spodobał :loveu: A w ogole to tak pusto w domu jak jest jeden pies, kiedys mialam dwa i bylo fajnie. :evil_lol: Trzeba sobie 2 psa skombinowac (w gre wchodzi dalmasek, dożek albo ktoś z Kundelka:loveu: ) :siara:
A Dziadzio chwyci doja i udoi :multi: :evil_lol: :evil_lol:
Bedzie mi bardzo milo goscic Lisiczke :multi: :loveu:

To tu trzeba natychmiastowo Ci jakiegoś psiuna skombinować, bo z Tobą źle :evil_lol:
Buahahah :evil_lol: Ale ja wstydam Dziadzia :evil_lol:

Ale ślicznie Azulasta w new obróżce wygląda :loveu: Cudo :calus:

Posted

[quote name='matusz5']śliczna nowa obroża :loveu::loveu:
Hiltona prawda?:loveu:
Zgadza się, Hiltona :loveu:

[quote name=':: FiGa ::']Gaduły :shake: Nawet nie chce mi się tego wszystkiego nadrabiać :lol:
Obejrzałam tylko fotki.. Azulasta jest... fuj :scared:

Piekna obrózka ;)
BYŁA fuj ;)

Posted

Cambel napisał(a):
To tu trzeba natychmiastowo Ci jakiegoś psiuna skombinować, bo z Tobą źle :evil_lol:
Buahahah :evil_lol: Ale ja wstydam Dziadzia :evil_lol:

Ale ślicznie Azulasta w new obróżce wygląda :loveu: Cudo :calus:

No wlasnie, bo ja zapadne na jakąs chorobe sierocą i co będzie :placz: Azulasta tez pewie nie pogardziłaby towarzystwem. :loveu: Ostatnio przegladalam ogloszenia w sieci, jest dalmasek z hodowli do sprzedania za 200zł, bo nie bedzie mogl byc wystawiany (ma czarne uszy). Szkoda, ze to w Warszawie :evil_lol:

Posted

g_o_n_i_a napisał(a):
No wlasnie, bo ja zapadne na jakąs chorobe sierocą i co będzie :placz: Azulasta tez pewie nie pogardziłaby towarzystwem. :loveu: Ostatnio przegladalam ogloszenia w sieci, jest dalmasek z hodowli do sprzedania za 200zł, bo nie bedzie mogl byc wystawiany (ma czarne uszy). Szkoda, ze to w Warszawie :evil_lol:

Ja też już zaczynam chorować na 2 psa :roll: Rano wymyśliłam stwierdzenie, że żeby Megi nie czuła się samotna, jak pójdę do szkoły, to trzeba jej towarzysza :lol:
200 zł rasowy Dalmat? :-o Hohooo...Nie masz możliwości jechać do Warszawy? ... :eviltong:

Posted

Cambel napisał(a):
Ja też już zaczynam chorować na 2 psa :roll: Rano wymyśliłam stwierdzenie, że żeby Megi nie czuła się samotna, jak pójdę do szkoły, to trzeba jej towarzysza :lol:
200 zł rasowy Dalmat? :-o Hohooo...Nie masz możliwości jechać do Warszawy? ... :eviltong:

Ja tę chorobe pielęgnuję cos od roku, moze wiecej. Czasami sie ujawnia i wychodzi, ze mnie na macierzynstwo bierze. :evil_lol:
Rasowy dalmasek mniej wiecej kosztuje ok. 1000zł (zalezy od rodziców), a ponieważ ten jest wadliwy jest sprzedawany taniej. Akurat okazja dla kogoś, kto szuka dalmaska tanio i nie chce go wystawiac. Lepiej kupic z hodowli niz wspierać chodoffffle :roll:

Posted

Witam wieczorkiem :p :loveu:
Własnie przed chwilką wróciłyśmy z Azulastą ze spacerku z... Dżekim :multi: Jakos na spacerkach z samym Dżekim nie umiałam się dobrze bawić, brakowało mi mojego Kropka. Dzisiaj jak sie zobaczyli przez bramkę to Azula piszczała do Dzekusia, a on krecił niesamowicie pupencją :loveu: No i poznali się bez zadnego problemu, Dzekus patrzy jeszcze na Aze z góry (chociaz jest od niej mniejszy:evil_lol:), tak zabawnie to wyglada (tak jak Mastero na siostry akwarystki na wybiegu :evil_lol:). Po przejsciu przez potok, ominieciu krowy :diabloti: bestyje poszły na przód ze smyczkami. Dzekuś niesmialo podchodzil do Azulastej i nawet buzi jej dał, chociaz szybko sie od niej odsunął. :loveu: Azula poraz kolejny pokazała, że jest grzecznym pieskiem. Rzecz jasna na "chodź tu" nie przychodziła od razu, bo zawsze cos lepszego znalazlo sie po drodze:shake: , ale w koncu dochodzila i byla nagradzana. To samo z Dzekim, w sumie dziwie sie dlaczego Dzekul do mnie przybiega i tak dalej, jakbym byla jego panią, a Dominika doslownie olewal. :evil_lol: Mam nadzieję, że to kwestia czasu, bo nie chce zeby Dominikowi było przykro, ale fajnie tak jak za mną gonią dwa psy, rozesmane pychy ojoj :loveu: (jak Kamila to przeczyta to znow wspomni cos o macierzynstwie hahah :diabloti:) Natomiast inaczej było, gdy się chowałam w chaszczach, Azulasta po jakimś czasie orientowała się, ze cos nie halo i szukała mnie (Dzeki tez mnie szukał, a nie Dominika :evil_lol:). Moja Łaciata bestyja :loveu: Oczywiscie Azusia pogonila kilka razy jakieś ptaszki - swoja droga jeden ptak to złosliwy był, bo latał kilka metrów nad ziemia i Azulasta go gonila chwileczke zanim od postanowil odfrunąc. :evil_lol: A potem postanowilismy zobaczyć co to za krzyż jest tam dalej, kiedys dawałam tu zdjęcia i pisałam, ze tam nie poszlam bo jakies "wesole towarzystwko" popijawke miało. Teraz wiem, ze to jest pamiatka Roku Świętego z 1934 roku. No i o dziwo poszlismy dalej... dalej... I w tym momencie zaczelam zalowac ze aparatu nie mialam - z tamtąd widac wiecej Rzeszowa, a po drugiej stronie... Bajeczny widok... :loveu: Łąki, kolorowe pola i las... Fantastycznie to wyglada stojąc na górce, tam w dole tak pieknie to wyglada wszystko... :iloveyou: A potem Dominik wpadl na genialny pomysł. Zaczelismy sie turlac z gorki. Bije mi cos na starość, bo po jednym turlaniu skusilam sie na drugie. :roflt: Oczywiscie musze dodać, ze jedno turlanko mialam z Dzekim - tzn. ja lecialam w dol, a on na mnie skakał hahah. A na koncu spacerku zachód ach :loveu: I niebo w różowych barwach :loveu:
Poszlismy jeszcze na gruszki, weszlismy w 5 do jakiegos domku letniskowego (tam w zeszlym roku na wakacjach widzialam dalmatynczyka :cool3:), bo był otwarty. Dominik chcial zobaczyc czy cos jest do picia - strasznie gledzil ze mu pic sie chce :shake: - otworzyl lodowke i powiedzial "o jest!!". Nie zgadzniecie co wyciagnął... Harnasia :roflt:
Szkoda, ze w tych ostatnich momentach sapceru nie mialam aparatu, chociaż nie wiem czy majac aparat skusilabym sie na np. turlanko albo zbieganie z górek:diabloti: Co bym niby zrobila z tym aparatem? W kazdym razie jak jutro Dominik przyjdzie to bierzemy psiaki i idziemy tam jeszcze raz, moze wejdziemy troche w las. No i aparat wezme zeby Wam (Anecie szczegolnie:lol: ) pokazac troche wiecej "z mojej strony" :loveu:

Chyba lepszego zakonczenia wakacji nie moglam miec. :loveu: Szalone 3 godziny z moja kochaną Przyjaciolka :loveu: Jestem bardzo dumna z mojego Wariata :multi: I z Dzekula także, był bardzo grzeczny (fakt raz pobiegl za sznaucerem - morderca, ale jak zaczelismy biec w innym kierunku, to wrócil do nas:) )

Posted

Brryyy Goniasta:loveu:

[quote name='g_o_n_i_a']

Ojojojjj Oliwko :eviltong: Wybacz mi te moje przynudzania fotkami w wersji hurtowej :evil_lol: Moze kiedys to sie zmieni i fotki beda sporadycznie :eviltong: Tylko nie wiem czy gadulstwo sie zmniejszy :evil_lol: Chociaz jest mnostwo FB, gdzie gadulstwo jest przerazajace i zrezygnowalam czesciowo z czytania :roll: :evil_lol:
Witaj z powrotem :multi:

I znowu nagadane:mad: Człowieka nie ma 2 dni i 15 stron do nadrobienia:mad:

Fotek dużo, gadulstwa mniej poproszę:evil_lol:

Pozdrawiam Cię Ciule

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:loveu::loveu::loveu:ale Azulka śliczna ....czerwony super do pysia :p
http://img407.imageshack.us/img407/6441/51288716ac0.jpg

Też mi się tak wydaje, ze w czerwonym jej do pysia. :evil_lol: Moze kiedys coś kupię jej w kolorze czerwonym, tylko kto da malej goniastej kaski? :lol: :diabloti:

[quote name='Sznaucerka-Balbina']Brryyy Goniasta:loveu:

I znowu nagadane:mad: Człowieka nie ma 2 dni i 15 stron do nadrobienia:mad:

Fotek dużo, gadulstwa mniej poproszę:evil_lol:

Pozdrawiam Cię Ciule
Hej!! :multi: :multi:
Nagdane, nagadane... :watpliwy: Tylko troszku... :grins: :angel:

[quote name='Samturia']a to Dalmatyńczyki nie mogą mieć czarnych uszu?:)
Yhym, całe czarne uszy u dalmatynczykow są niedopuszczalne ;)