:: FiGa :: Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 g_o_n_i_a napisał(a): Figa, wszystko zalezy od miejscowosci, w ktorej pies przebywa. A o jaka chodzi? Wiem, ze dane schronisko ma pewnien obwod miast. Zdarza sie, ze po prostu takie sprawy trzeba zglaszac do gmin i tu zaczynają się schodki. :shake: Z tego co pamiętam to na przykład Leżańsk już nie podchodzi pod Kundelka... A Przeworsk?? CHodze tam do szkoły i błąkał się w jej okolicach cudaśny kundelek, kulał na jedna nogę, wychudzony. Miałam go wziąść do domu i porozwieszać ogłoszenia, może ma właściciela, ale po wyjściu ze szkoły juz go nie było. Kilka dni później znowu pojawił się w okolicach szkoły, ale mi nie udało się do znaleźć, a szukałam długo. Piesek jest kochany, idzie praktycznie za każdym człowiekiem, mimo chorej nóżki skacze i cieszy się na widok każdego. Ja nie mam warunków by mieszkał ze mną, ale mogłabym go dla kogoś przetrzymać, lub - schronisko gdzie mógłby znaleźć swojego pana. Szkoda biedaka :( Quote
olcha Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Hahha widzę, że wzięło Cię na focenie natury ;) Tak, każdy fotograf musi przejść ten etap :lol: Quote
g_o_n_i_a Posted October 7, 2006 Author Posted October 7, 2006 Figa, postaram sie dopytać o Przeworsk. Jak nie podchodzi pod Kundelka, to pewnie trzeba będzie zgłoscić to do gminy. A tam nie zawsze są chętni żeby się zajmowac bezdomnymi... :shake: Olcha, witaj! :multi: A gdzie Ty byłaś jak Cię nie było? :mad: Wiesz co, z tą naturą to jest jakiś takie dziwne. :evil_lol: No niby mi się to podoba, te listeczki, chmureczki, a jak przyjdzie do focenia, to wypstrykam tyle zdjęc... :shake: Choroba. :evil_lol: Quote
g_o_n_i_a Posted October 7, 2006 Author Posted October 7, 2006 Na dobranoc "panienka" z okienka. ;-) Wstydliwa "panienka"... Quote
Imbirka Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 No a ile ja mam czekać???????:mad::evil_lol: Quote
g_o_n_i_a Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 Oj, juz ten moj obiektyw sie konczy. Azula będzie w poniedziałek, obiecuje. :-) Quote
Teklunia Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']Na dobranoc "panienka" z okienka. ;-) ależ to kawaler z okienka!!! ;) Quote
Daisunia Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 [quote name='Teklunia']ależ to kawaler z okienka!!! ;) panienek z okienka :lol: :lol: ;) Sliczne zdjecia :loveu: Quote
g_o_n_i_a Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Ala, Kasia, Daisunia - dzięki za odwiedzinki. Dalsza część Edzinka, ktory wyszedl z okienka... Ucieczka Jęzorek dla tych, którzy wpadają i nic nie piszą u nas. :evil_lol: Quote
g_o_n_i_a Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 No to tyle z mojego obiektywu. Teraz mam mnóstwo zdjęc Łaciatej, a pozniej to trzeba bedzie robić nowy zapas. ;-) Miłego dnia. Quote
g_o_n_i_a Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Julia - doczekałas się. :evil_lol: Azulka :loveu: Quote
g_o_n_i_a Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 I wielkie poszukiwania okruszków. :evil_lol: Papa :p Quote
KaRa_ Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']I wielkie poszukiwania okruszków. :evil_lol: Papa :p Coś tych okruszków nie wiadac:lol: Quote
Teklunia Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 [quote name='g_o_n_i_a'] Edziu jest moim idolem! Taki z niego przystoniacha :loveu: [quote name='g_o_n_i_a'] Azulka, wreszcie jesteś :multi: I czyjeś stópki :evil_lol: Quote
g_o_n_i_a Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 Julia, to było coś w stylu głupawki, nagle rzuciła się na podłogę i zaczęła warczeć. :evil_lol: Kara, chyba jednak gdzieś były, bo Azulek zawzięcie czegos szukał... ;-) Kasia, prosze sie nie czepiać tych ludzkich łap, co sie na fotke załapały. :evil_lol: Ona się nie dławi, to był chwyt :evil_lol: Dobranoc ;-) Quote
g_o_n_i_a Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Azulek :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Teklunia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 [quote name='g_o_n_i_a'] ale cudo :loveu::loveu::loveu::loveu: rozkoszna ta jej minka :loveu: Quote
g_o_n_i_a Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Azulek jest chory... Ma zapalenie skory. Już po prostu nie mogę, ciagle sie musi do niej coś przyczepić. :placz: Jak nie zapalenie ucha, to zapalenie skory. Na szczescie o uszy już teraz dobrze dbamy, czyścimy lekko codziennie. Nadal to jedno, chorowite ucho bardziej się obiera w brud niz to, ktore nie chorowało, ale to się raczej unormuje. A co do nowej choroby Azy, zaczęło się niewinne. W jeden dzien na nodze Azy pojawiła się taka ranka, jakby obtarła sobie o cos. Ok, no zwykle otarcie, przeczyścilam wodą ultenioną i ok... No, ale od poczatku tygodnia sie zaczelo. Na pysku pojawiły sie dwie plamy, na brzuchu dwie, a jak ogladalam ją dokładniej, to wyszlo na to, ze ma na przodzie pysku ogromną ranę. Dostała już antybiotyk. W pitaek idziemy na usuwanie strupów... :( Quote
Teklunia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 ojej :( biedna Azulka :( co jej się tak imają te choróbska okropne :angryy: Quote
Recommended Posts