Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie też wydaje się, że Misia nieco śmielsza...:lol: Z tą postawą przypomniały mi się wczorajsze zajęcia z historii, podczas których drwiliśmy z pewnego polskiego renesansowego myśliciela - Jana z Ludziska. Takie rodzime, bardzo ortodoksyjnie brzmiace popłuczyny po poglądach myślicieli zachodnich, z pomieszaniem przenośni z dosłownością. Udowadniał on, że ludzie przerastają zwierzęta w tym, że głowy mają zawsze zwrócone szlachetnie ku niebiosom, natomiast pozostałe stworzenia patrzą raczej w ziemię, więc ku ziemi ciążą.:evil_lol: Tylko dziwi mnie, dlaczego dzisiejsi antyzwierzęcy wyznawcy tego poglądu często patrzą nie na niebo i nawet nie poziomo na nas, tylko spode łba..:evil_lol:

Posted

Inna postawa - bez dwóch zdań!!!
Misia rozkwita a na wiosnę to już będzie szalała na całego!!!

Przy okazji zapraszam do innego "kudłaczka" - Desa z Tychów oczywiście. Wejdźcie choć podnieść :modla:. Wątek jest założony 3 lata temu a jest tam strasznie martwo. Ma tylko 14 stron / z czego 3 napisane dziś :lol:/. Dopiero dziś udało mi się go przejąć i bardzo mi zależy na rozruszaniu go. Psiak w schronie już 6 lat......
Zapraszam:
http://http://www.dogomania.pl/threads/77290-Smutny-Des-oddany-do-schroniska-przez-w%C5%82a%C5%9Bciciela-wo%C5%82a-o-POMOC-!!-TYCHY-!

Posted

UBOCZE napisał(a):
Mnie też wydaje się, że Misia nieco śmielsza...:lol: Z tą postawą przypomniały mi się wczorajsze zajęcia z historii, podczas których drwiliśmy z pewnego polskiego renesansowego myśliciela - Jana z Ludziska. Takie rodzime, bardzo ortodoksyjnie brzmiace popłuczyny po poglądach myślicieli zachodnich, z pomieszaniem przenośni z dosłownością. Udowadniał on, że ludzie przerastają zwierzęta w tym, że głowy mają zawsze zwrócone szlachetnie ku niebiosom, natomiast pozostałe stworzenia patrzą raczej w ziemię, więc ku ziemi ciążą.:evil_lol: Tylko dziwi mnie, dlaczego dzisiejsi antyzwierzęcy wyznawcy tego poglądu często patrzą nie na niebo i nawet nie poziomo na nas, tylko spode łba..:evil_lol:

Jan z Ludziska - nawet nazywa się jak ucieleśnienie vox populi w wolnym tłumaczeniu.
A oto Cennino Cennini:
[...]to dla muru weź tego samego verdaccia, którym cieniujesz twarze na tynku, zrób ryby, cieniując tym verdacciem, zawsze jednak cienie na grzbiecie, zapamiętując sobie, że ryby i w ogóle każde stworzenie bezrozumne musi mieć swój cień od góry a światło od dołu."
Mniej śmieszne jest to, że niedawno całkiem znajomy nastolatek usłyszał podczas katechezy rzecz następującą: Świnia nie może być zbawiona, bo ma sztywny kark i kolana. Nie może więc uklęknąć ani skłonić łba przed sacrum. Mówił to ksiądz, mówił nie żartem, a z pełnym przekonaniem, mówił to w mieście sporym całkiem i w XXI wieku. To dopiero straszne jest.

• 1 month later...
Posted

Niestety, cały mój humor diabli wzięli, bo dziś odszedł jeden z moich "deklaracyjnych" ulubieńców - Posterek wyciągnięty ze schronu w Tychach. Dobrze chociaż, że jeszcze kilkanaście miesięcy zdążył pobyć u ZuziM.
Bardzo szkoda psiny...:-(:-(:-(

Posted

Cudna Miśka :loveu:. I widać jaka szczęśliwa :multi:

UBOCZE - takie życie :-(. I rzeczywiście jedyna pociecha, że tych 15 miesięcy był u ZuziM i był zwyczajnie szczęśliwy......

Posted

Becia66 napisał(a):
nie mogę sie nadziwić jaka ona piękna i taka wyciszona, spokój w oczach. :loveu:. A barłożenie -jak majuska pisze- widzę idzie pełną parą.:lol:

Tak Beciu,ma spokojne oczy...i słodki uśmiech ma pysiu...pewnie o wszystkim już zapomniała...i teraz tylko barłoży...i oto chodzi...:lol::lol:;)

Posted

[quote name='UBOCZE']A to Misia jako bardzo groźny pies dziś na spacerze...:evil_lol:

i wlasnie dla takich zdjec warto zyc nawet gdy nie wszystko tak sie uklada jak sobie marzymy.........miziaczkujemy....

Posted

Misia to śmierdziuch...:crazyeye: Dziś na spacerze nasza subtelna panna wytarzała się w jakimś gie, i to wcale nie zwierzęcym!:mad: A potem to pełne wyrzutu spojrzenie w wannie!:roll: Oj, Misia, Misia, co my z Tobą mamy...:p :evil_lol:

Posted

UBOCZE napisał(a):
Misia to śmierdziuch...:crazyeye: Dziś na spacerze nasza subtelna panna wytarzała się w jakimś gie, i to wcale nie zwierzęcym!:mad: A potem to pełne wyrzutu spojrzenie w wannie!:roll: Oj, Misia, Misia, co my z Tobą mamy...:p :evil_lol:

Misia ??? Księżniczka Misia??? :D :D :D