Florentynka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 I co te psy widzą w tym obrzydliwym śniegu? Czy mi się zdaje, czy Misi się zmieniła postawa? Może to kwestia zdjęć, ale jakby sunia śmielej wyglądała. Quote
UBOCZE Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Mnie też wydaje się, że Misia nieco śmielsza...:lol: Z tą postawą przypomniały mi się wczorajsze zajęcia z historii, podczas których drwiliśmy z pewnego polskiego renesansowego myśliciela - Jana z Ludziska. Takie rodzime, bardzo ortodoksyjnie brzmiace popłuczyny po poglądach myślicieli zachodnich, z pomieszaniem przenośni z dosłownością. Udowadniał on, że ludzie przerastają zwierzęta w tym, że głowy mają zawsze zwrócone szlachetnie ku niebiosom, natomiast pozostałe stworzenia patrzą raczej w ziemię, więc ku ziemi ciążą.:evil_lol: Tylko dziwi mnie, dlaczego dzisiejsi antyzwierzęcy wyznawcy tego poglądu często patrzą nie na niebo i nawet nie poziomo na nas, tylko spode łba..:evil_lol: Quote
AlfaLS Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Inna postawa - bez dwóch zdań!!! Misia rozkwita a na wiosnę to już będzie szalała na całego!!! Przy okazji zapraszam do innego "kudłaczka" - Desa z Tychów oczywiście. Wejdźcie choć podnieść :modla:. Wątek jest założony 3 lata temu a jest tam strasznie martwo. Ma tylko 14 stron / z czego 3 napisane dziś :lol:/. Dopiero dziś udało mi się go przejąć i bardzo mi zależy na rozruszaniu go. Psiak w schronie już 6 lat...... Zapraszam: http://http://www.dogomania.pl/threads/77290-Smutny-Des-oddany-do-schroniska-przez-w%C5%82a%C5%9Bciciela-wo%C5%82a-o-POMOC-!!-TYCHY-! Quote
Florentynka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 UBOCZE napisał(a):Mnie też wydaje się, że Misia nieco śmielsza...:lol: Z tą postawą przypomniały mi się wczorajsze zajęcia z historii, podczas których drwiliśmy z pewnego polskiego renesansowego myśliciela - Jana z Ludziska. Takie rodzime, bardzo ortodoksyjnie brzmiace popłuczyny po poglądach myślicieli zachodnich, z pomieszaniem przenośni z dosłownością. Udowadniał on, że ludzie przerastają zwierzęta w tym, że głowy mają zawsze zwrócone szlachetnie ku niebiosom, natomiast pozostałe stworzenia patrzą raczej w ziemię, więc ku ziemi ciążą.:evil_lol: Tylko dziwi mnie, dlaczego dzisiejsi antyzwierzęcy wyznawcy tego poglądu często patrzą nie na niebo i nawet nie poziomo na nas, tylko spode łba..:evil_lol: Jan z Ludziska - nawet nazywa się jak ucieleśnienie vox populi w wolnym tłumaczeniu. A oto Cennino Cennini: [...]to dla muru weź tego samego verdaccia, którym cieniujesz twarze na tynku, zrób ryby, cieniując tym verdacciem, zawsze jednak cienie na grzbiecie, zapamiętując sobie, że ryby i w ogóle każde stworzenie bezrozumne musi mieć swój cień od góry a światło od dołu." Mniej śmieszne jest to, że niedawno całkiem znajomy nastolatek usłyszał podczas katechezy rzecz następującą: Świnia nie może być zbawiona, bo ma sztywny kark i kolana. Nie może więc uklęknąć ani skłonić łba przed sacrum. Mówił to ksiądz, mówił nie żartem, a z pełnym przekonaniem, mówił to w mieście sporym całkiem i w XXI wieku. To dopiero straszne jest. Quote
wieso Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 o nareszcie jakies wiadomosci......prosimy o wiecej zdjec .....pozdrawiamy Quote
Andzike Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 wieso napisał(a):o nareszcie jakies wiadomosci......prosimy o wiecej zdjec .....pozdrawiamy Przyłączam się do prośby :) Quote
mamanabank Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 I do pozdrowień najserdeczniejszych również :-) Quote
UBOCZE Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Dziękujemy!!! Razem z Misią odpozdrawiamy! (fotki są z dzisiaj) Quote
UBOCZE Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Niestety, cały mój humor diabli wzięli, bo dziś odszedł jeden z moich "deklaracyjnych" ulubieńców - Posterek wyciągnięty ze schronu w Tychach. Dobrze chociaż, że jeszcze kilkanaście miesięcy zdążył pobyć u ZuziM. Bardzo szkoda psiny...:-(:-(:-( Quote
AlfaLS Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Cudna Miśka :loveu:. I widać jaka szczęśliwa :multi: UBOCZE - takie życie :-(. I rzeczywiście jedyna pociecha, że tych 15 miesięcy był u ZuziM i był zwyczajnie szczęśliwy...... Quote
mamanabank Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Bardzo piękna, spokojna i taka... UBOCZOWA :-) Quote
majuska Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 No, no , widzę, że barłożenie odchodzi pełną parą :) Quote
Becia66 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 nie mogę sie nadziwić jaka ona piękna i taka wyciszona, spokój w oczach. :loveu:. A barłożenie -jak majuska pisze- widzę idzie pełną parą.:lol: Quote
Romka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Becia66 napisał(a):nie mogę sie nadziwić jaka ona piękna i taka wyciszona, spokój w oczach. :loveu:. A barłożenie -jak majuska pisze- widzę idzie pełną parą.:lol: Tak Beciu,ma spokojne oczy...i słodki uśmiech ma pysiu...pewnie o wszystkim już zapomniała...i teraz tylko barłoży...i oto chodzi...:lol::lol:;) Quote
UBOCZE Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 A to Misia jako bardzo groźny pies dziś na spacerze...:evil_lol: Quote
wieso Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='UBOCZE']A to Misia jako bardzo groźny pies dziś na spacerze...:evil_lol: i wlasnie dla takich zdjec warto zyc nawet gdy nie wszystko tak sie uklada jak sobie marzymy.........miziaczkujemy.... Quote
Dzika_Figa Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dawno mnie u Misi nie było... Nowe zdjęcia - rewelacja! Zadowolona z życia, pewna siebie suczka! Quote
UBOCZE Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Misia jest niewątpliwie wielbicielką psów białych..... Quote
UBOCZE Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Goście, siadajta pod mym liściem I odpoczywajta sobie..... Quote
UBOCZE Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Misia to śmierdziuch...:crazyeye: Dziś na spacerze nasza subtelna panna wytarzała się w jakimś gie, i to wcale nie zwierzęcym!:mad: A potem to pełne wyrzutu spojrzenie w wannie!:roll: Oj, Misia, Misia, co my z Tobą mamy...:p :evil_lol: Quote
Andzike Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 UBOCZE napisał(a):Misia to śmierdziuch...:crazyeye: Dziś na spacerze nasza subtelna panna wytarzała się w jakimś gie, i to wcale nie zwierzęcym!:mad: A potem to pełne wyrzutu spojrzenie w wannie!:roll: Oj, Misia, Misia, co my z Tobą mamy...:p :evil_lol: Misia ??? Księżniczka Misia??? :D :D :D Quote
Recommended Posts