Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Romka']Uboczowie ,pewnie dzwonią co tam u Miśki?;)Tak to jest jak dzieci zostają z ciocią!:lol:

no jasne, że dzwonią ;) ale nie nerwowo, raz dziennie co najwyżej :D
dziś wracają... Misia się ucieszy ;)

a mi będzie brakować tego towarzystwa: Misi, która w końcu zaczęła się cieszyć na nasz widok (mimo, że nie jakoś wylewnie haha); Łapki, która nie ważne co się dzieje śpi sobie w kuchni;); Bartusi, która ciągle się pcha do człowieka:P; Gusia, który chodził z nami na spacery :); Białki, która w końcu się przełamała i już nie uciekała na nasz widok i OCZYWIŚCIE mej miłości - Smolusia, który jest boski :D (i też wczoraj byl z nami na spacerze!!!)

[quote name='becia66']A co ty mru zrobiłaś ze swoim inwentarzem ? Czyżby wszystko siedziało u UBOCZÓW ? :cool3:
A co na to Gacuch mój kochany ? Uświadomiłam sobie teraz jak dawno nie zaglądałam na jego wątek....
Wstyd mi....:oops:

a moje zwierzaki u mnie w domu, do UBOCZÓW by nie dało rady, moje psy ganiają koty :(

ja te kilka dni kursowałam :) praca, UBOCZOWIE, dom, UBOCZOWIE, dom... itd ;)

Gacuś na to: osz ty...! o nas nie pamiętas?! do jakichś innych się prowadzas! :)

a serio to Gacuś strasznie przeżywa upały, wyjdzie na sekunde i już wraca, potem leży i dyszy...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Misia smutna pod tym stołem. Ale dzisiaj będzie radość, mam nadzieję ze UBOCZE skrobną coś na wątku....
Moje psiaki też nie chcą z chałupy wychodzić i dyszą mimo że mam zaciągnięte rolety zewnętrzne i w domu ciemno jak w piwnicy.
Jak pomyślę o tych biednych psiakach ze schronisk, zamkniętych w klatkach lub budach bez zadaszenia - to mnie ciarki przechodzą.
Nigdy się nie dowiemy ile z nich skonało przez udar...

Posted

dokładnie, a psy które zamiast budy mają eternit oparty o stodołę? lub psy upalowane na polu?

Misia zestresowana, bo się nią interesowałam akurat ;)

generalnie nie było aż tak źle z tym jej smutkiem :) potrafiła i się rozluźnić i ogonkiem zamachać ;) a wczoraj nas wrobiła w dodatkowy spacer! :P

Posted

Właśnie właśnie...jak tam Mickiewicz ( bo mieliście go tropić o ile pamiętam)?

(przepraszam, ale nie mogłam się oprzeć. Ostatnio czytałam o chińskim uwielbieniu dla europejskiej muzyki klasycznej, na fali którego nijaki Lang-Lang słyszy od swoich rodaków pytania w stylu "a co ostatnio skomponował Chopin?", albo "to masz kontrakt w tej samej wytwórni co Mozart?)

Posted

Przede wszystkim, Mru, bardzo dziękujemy za świetny nadzór nad tym całym naszym zwariowanym zwierzyńcem. Podziwiam Was, ze byliście w stanie tak codziennie ewidencjonować kocury, kiedy one wysiadują (przynajmniej Białka, Smoluś i Guś) teraz głównie w ogródku naszym i sąsiadów, a do domu przychodzą tylko podjadać. Misia oczywiście ucieszyła się, ale nie wyglądała na taką, która powrotu naszego się nie spodziewała...
Smoluś to wariat i największy strachulec. Od paru lat boi się aparatu jak karabinu maszynowego. A wcześniej wcale się nie bał...
Zaznaczył swoja obecność, rozwalając się jak basza pod półką z telewizorem, po czym znów zniknął w ogródku...
Zwierzaki wyglądają i zachowują się, jakby zadnego wyjazdu nie było i nasz kolejny z nimi wieczór...
A fotki są zjawiskowe...:evil_lol:

Czekamy na Was (chyba w ten upał najlepiej wieczorkiem)...:lol::lol::lol:

Misia pozdrawia wiernych bywalców wątku...:lol::lol::lol:

Posted

Miśka jak na prawdziwą damę przystało nie będzie Wam pokazywała że czekała i tęskniła ale co czuła w serduszku jak Was zobaczyła to chyba sami wiecie?:loveu:

Posted

A teraz Smoluś jak basza w pokoju. Nie śmiem nawet wyciągać aparatu, bo zaraz da dyla do ogródka...

A Guś w przedpokoju! Ten z kolei najchętniej do fotek pozowałby...

Posted

Smoluś jest BOSKI :D
przy nas raz do domu aż do przedpokoju wszedł ;) (i za chwilę uciekł haha)
poza tym kilka razy był widziany (lub jego pupa) na parapecie wewnętrznym przy balkonie ;)
oraz do góry brzuchem leżąc w ogródku kilka razy, kryjąc się w krzakach no i na spacerze z nami i Gusiem!

Białka spokojnie wchodziła i w przedpokoju coś wcinała :)

z nami spała Łapka, Bartusia i nieśmiało Misia kilka razy weszła na łózko (a systematycznie wnosiła na nie moje buty!)

wpadniemy wieczorem, opowiecie co ten Mickiewicz tam, czy zgrabnie romantyczną wiarę krzesał?

Posted

Tyle foteczek z samego rana, witamy i pozdrawiamy UBOCZÓW i prosimy o aktywny udział na naszym forum.....:diabloti:
Miśka tęskniła na pewno i cieszy sie dziewczyna, tylko w okazywaniu powściągliwa.
A tak na marginesie - czy taką mru można gdzieś skopiować ? bo ja mam zawsze problem z psiakami kiedy wyjeżdżam....

Posted

Odpozdrawiamy Cieplutko z Ubocza...:lol::lol::lol:

Fotki są trochę wcześniejsze... Z wczoraj tylko ta ostatnia z Misią i Łapką...

Ja myślę, że to noszenie przez Misię butów to znak oswajania się z domownikami, bo nasze też przez parę pierwszych tygodni nosiła:evil_lol:, potem przestała...

Posted

Bardzo przykro z powodu cudownego rudzielca Andzike - Rudolfa...:-(:-(:-(

My naszą najukochańszą kotkę - Ducha utraciliśmy półtora roku temu. Rok temu czteroletni Kajtuś Mamy miał zator. Wcześniej odeszły też przygarnięte Ociec, Kropcio... obydwa na mocznicę. Nie ma już od dawna z nami Kropki, Kreski, Ksawera...:-(

Ale zawsze, gdy je wspominamy, w duszy sobie mówimy:

"można odejść na zawsze
by stale być blisko..."

[FONT=Arial]Bo przecież o nich pamiętamy...[/FONT]

Posted

UBOCZE napisał(a):
Bardzo przykro z powodu cudownego rudzielca Andzike - Rudolfa...:-(:-(:-(

Ubocze, dziękuję. Za wirtualne i realne wsparcie. Wiem, że to z czasem przestanie trochę boleć, ale póki co boli... Bardzo :(