Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Goldi jest śliczną, kremowo- miodową suczką. To oaza spokoju, maximum grzeczności i 100 procent urody zamknięte w 45 cm psie. Ideał!!!
Ufna i przyjaźnie nastawiona do ludzi. Będzie wspaniałym towarzyszem rodziny- dobrze rokuje do domu z dziećmi, nie przejawia absolutnie żadnych oznak agresji. Przy tym wszystkim dodać trzeba, że nie jest psem nachalnym i nadmiernie energicznym...

Obecnie Goldi odchowuje szczeniaki- w związku z tym będzie można ją adoptowac po 12 grudnia. Schronisko to ostatnie miejsce dla psa o tak wspaniałej psychice, więc... przyjedź, wyprowadź Goldi na spacer, spójrz w jej oczy pod wachlarzem z rudych rzęs... Przecież jesteście dla siebie stworzeni :)

Goldi czeka na Ciebie w przytulisku w Dąbrówce pod Wejherowem. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Zastrzegam sobie prawo do kontroli przed/poadopcyjnej.

Posted

Ósemka małych "terrorystów" może dać się we znaki :evil_lol:
Jutro zrobię ogłoszenia.
Jeśli chcesz to mogę wrzucić na dogo zdjęcia Jokera i Vivy, jak zrobisz im wątki. Jak Ci wygodniej ;)

Posted

Fiks napisał(a):
Ósemka małych "terrorystów" może dać się we znaki :evil_lol:
Jutro zrobię ogłoszenia.
Jeśli chcesz to mogę wrzucić na dogo zdjęcia Jokera i Vivy, jak zrobisz im wątki. Jak Ci wygodniej ;)

Dzięki, dzis już odpadam ale jutro założę im wątki i wstawię zdjęcia. Narazie niestety nie będzie można ich ogłaszać, czekamy na zgodę wójta odnośnie odebrania psów właścicielowi.

Posted

pinkmoon napisał(a):
Cudna księżniczka-gwiazdeczka :) mam przeczucie że długo miejsca w schronisku nie zagrzeje, i dobrze!
zaraz zakładam wątek szczeniorom.

Napisała do mnie Pani zainteresowana adopcją Goldi. Pani jest z Sopotu, pracuje z konmi na codzień w sopockim hipodromie- o ile goldi nie jest bardzo strachliwa zabierałaby ją do pracy. Ma też dwa koty. Chce się z goldi najpierw zaprzyjaźnić, zabrać ja na spacerek :)

Posted

agatkia napisał(a):
Napisała do mnie Pani zainteresowana adopcją Goldi. Pani jest z Sopotu, pracuje z konmi na codzień w sopockim hipodromie- o ile goldi nie jest bardzo strachliwa zabierałaby ją do pracy. Ma też dwa koty. Chce się z goldi najpierw zaprzyjaźnić, zabrać ja na spacerek :)

A kiedy nastąpi to zaprzyjaźnianie? Bo nie wiem, czy robić ogłoszenia?

Posted

To ja takiej suczki szukam od wielu miesięcy. A tamta kobieta z Sopotu jest nią nadal zainteresowana?
Czy jest jakaś lista osób, które by ją chciały zaadoptować? Niedawno miałam taką sytuację, że podobna suczka była w jednym z mieszkań prywatnych, byłam już nawet umówiona na przyjazd, wszystko przyszykowane i nagle się okazało, że już ktoś mnie ubiegł, dlatego pytam, bo nie chcę sobie znowu nadziei robić.

Posted

Lauro,jeżeli ta suczka nie trafi do Ciebie,nic starconego,tyle bied czeka na dom.Byłaś juz może w schronisku w Gdyni,osobiście? Tam tyle psów.Biszkoptowa suczka z dłuższym włosem tez na pewno się znajdzie. Sa też Kokoszki,prawie 500 psów....Akurat w Sopocie w schronsiku nie ma teraz suczki w tym typie.

Posted

Lauro skłamałam! W Sopocie jest suczka nr 156 chyba,dokladnie taka jak Goldi,identyczna,tylko 10 cm większa.Dokładnie wielkosci goldena.Jest w boksie z psem Ciapą.Mam jakies tam jej fotki,ale niewyraźne.Może prościej by było,abys podeszła do Sopotu,jeżeli nie masz daleko,a póty co-podeślij mi maila,dam fotki te, co mam w tej chwili.

Posted

fotki brzydkie,bo robione juz po ciemku,ale sama zobacz

tydzien temu zaadoptowal ja facet i wiecie,co zrobił?
dwie godziny potem przywiązał ja u sebie pod blokiem i porzucił.Było zgłoszenie o psie,pani która psa wydawała dwie godziny potem odwiązywała ją od śmietnika.Dlaczego to zrobił? bo żona nic nie wiedziała o psie,kazała mu się z nim wynosić,a jemu było wstyd odprowadzić do schroniska,więc ją przywiązał i zostawił.

Posted

Epitetów?? szkoda gadania z takim badziewiem... (też żonka troszkę się krzywiła na zwierzaki, ale jak tylko trafiały pod strzechę zaraz się przekonała i je bardzo polubiła) - jakiejś sprawy za to nie można zrobić - chociażby, żeby drania postraszyć... - przecież ludzie oddają zwierzęta z powrotem...

Posted

Moim zdaniem powinna być w strukturach policji i prokuratury specjalna komórka wyspecjalizowana w zwalczaniu niewłaściwego traktowania zwierząt. Tyle, że na razie to marzenia... Żeby chociaż Straż Miejska z równą gorliwością ścigała takie przypadki porzucania psów jak kierowców za niewłaściwe parkowanie...

Posted

KONICZYNKA 47 napisał(a):
Moim zdaniem powinna być w strukturach policji i prokuratury specjalna komórka wyspecjalizowana w zwalczaniu niewłaściwego traktowania zwierząt. Tyle, że na razie to marzenia... Żeby chociaż Straż Miejska z równą gorliwością ścigała takie przypadki porzucania psów jak kierowców za niewłaściwe parkowanie...

Sytuacja wyglada tak :) pani Laura z dogo dzowniłą do mnie dziś i umówiłyśmy się na telefon na wieczór. Przed chwilą napisała do mnie Pani z Sopotu, że chciałaby przyjechac zobaczyć Goldi w pierwszy weekend grudnia. Są dwa chętne domy :)

Posted

Laura333666 napisał(a):
Wpadnę dziś do Sopotu zobaczyć tę suczkę, ale ona chyba będzie trochę za duża. Chciałabym taką do 15 kg, żebym w razie czego mogła ją nosić na rękach jakby zachorowała.

I jak wizyta w Sopocie? :oops: