agatkia Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Goldi jest śliczną, kremowo- miodową suczką. To oaza spokoju, maximum grzeczności i 100 procent urody zamknięte w 45 cm psie. Ideał!!! Ufna i przyjaźnie nastawiona do ludzi. Będzie wspaniałym towarzyszem rodziny- dobrze rokuje do domu z dziećmi, nie przejawia absolutnie żadnych oznak agresji. Przy tym wszystkim dodać trzeba, że nie jest psem nachalnym i nadmiernie energicznym... Obecnie Goldi odchowuje szczeniaki- w związku z tym będzie można ją adoptowac po 12 grudnia. Schronisko to ostatnie miejsce dla psa o tak wspaniałej psychice, więc... przyjedź, wyprowadź Goldi na spacer, spójrz w jej oczy pod wachlarzem z rudych rzęs... Przecież jesteście dla siebie stworzeni :) Goldi czeka na Ciebie w przytulisku w Dąbrówce pod Wejherowem. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Zastrzegam sobie prawo do kontroli przed/poadopcyjnej. Quote
agatkia Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 ...Sieeeffffa sobie :loveu:: ...i zasnęła :loveu:: Quote
Fiks Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Ósemka małych "terrorystów" może dać się we znaki :evil_lol: Jutro zrobię ogłoszenia. Jeśli chcesz to mogę wrzucić na dogo zdjęcia Jokera i Vivy, jak zrobisz im wątki. Jak Ci wygodniej ;) Quote
agatkia Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Fiks napisał(a):Ósemka małych "terrorystów" może dać się we znaki :evil_lol: Jutro zrobię ogłoszenia. Jeśli chcesz to mogę wrzucić na dogo zdjęcia Jokera i Vivy, jak zrobisz im wątki. Jak Ci wygodniej ;) Dzięki, dzis już odpadam ale jutro założę im wątki i wstawię zdjęcia. Narazie niestety nie będzie można ich ogłaszać, czekamy na zgodę wójta odnośnie odebrania psów właścicielowi. Quote
pinkmoon Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Cudna księżniczka-gwiazdeczka :) mam przeczucie że długo miejsca w schronisku nie zagrzeje, i dobrze! zaraz zakładam wątek szczeniorom. Quote
agatkia Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 pinkmoon napisał(a):Cudna księżniczka-gwiazdeczka :) mam przeczucie że długo miejsca w schronisku nie zagrzeje, i dobrze! zaraz zakładam wątek szczeniorom. Napisała do mnie Pani zainteresowana adopcją Goldi. Pani jest z Sopotu, pracuje z konmi na codzień w sopockim hipodromie- o ile goldi nie jest bardzo strachliwa zabierałaby ją do pracy. Ma też dwa koty. Chce się z goldi najpierw zaprzyjaźnić, zabrać ja na spacerek :) Quote
Fiks Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Swietnie. Przy schronisku biegają konie, można przetestować :) Ostatnio na spacerze zaprzyjaźniałam Fredzię z kucykiem ;) Quote
Fiks Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 agatkia napisał(a):Napisała do mnie Pani zainteresowana adopcją Goldi. Pani jest z Sopotu, pracuje z konmi na codzień w sopockim hipodromie- o ile goldi nie jest bardzo strachliwa zabierałaby ją do pracy. Ma też dwa koty. Chce się z goldi najpierw zaprzyjaźnić, zabrać ja na spacerek :) A kiedy nastąpi to zaprzyjaźnianie? Bo nie wiem, czy robić ogłoszenia? Quote
Laura333666 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ja byłabym także zainteresowana Goldi. A czy ktoś wie ile ona ma lat? Czy jest taka duża jak golden czy trochę mniejsza? Quote
brazowa1 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Suczlaka jest młoda,moze miec około 2lat,jest zdecydowanie mniejsza od goldena. Quote
Laura333666 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 To ja takiej suczki szukam od wielu miesięcy. A tamta kobieta z Sopotu jest nią nadal zainteresowana? Czy jest jakaś lista osób, które by ją chciały zaadoptować? Niedawno miałam taką sytuację, że podobna suczka była w jednym z mieszkań prywatnych, byłam już nawet umówiona na przyjazd, wszystko przyszykowane i nagle się okazało, że już ktoś mnie ubiegł, dlatego pytam, bo nie chcę sobie znowu nadziei robić. Quote
Fiks Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Napisz do Agaty, albo zadzwoń 511-096-432, agatkia@tlen.pl Ona umawiała się z panią z Sopotu. Quote
brazowa1 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Lauro,jeżeli ta suczka nie trafi do Ciebie,nic starconego,tyle bied czeka na dom.Byłaś juz może w schronisku w Gdyni,osobiście? Tam tyle psów.Biszkoptowa suczka z dłuższym włosem tez na pewno się znajdzie. Sa też Kokoszki,prawie 500 psów....Akurat w Sopocie w schronsiku nie ma teraz suczki w tym typie. Quote
Laura333666 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Fiks, dzięki za telefon. Brązowa, byłam miesiąc temu w schronisku w Gdyni i Sopocie. W Kokoszkach jeszcze nie. W razie czego to się w te miejsca jeszcze wybiorę. Quote
brazowa1 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Lauro skłamałam! W Sopocie jest suczka nr 156 chyba,dokladnie taka jak Goldi,identyczna,tylko 10 cm większa.Dokładnie wielkosci goldena.Jest w boksie z psem Ciapą.Mam jakies tam jej fotki,ale niewyraźne.Może prościej by było,abys podeszła do Sopotu,jeżeli nie masz daleko,a póty co-podeślij mi maila,dam fotki te, co mam w tej chwili. Quote
brazowa1 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 fotki brzydkie,bo robione juz po ciemku,ale sama zobacz tydzien temu zaadoptowal ja facet i wiecie,co zrobił? dwie godziny potem przywiązał ja u sebie pod blokiem i porzucił.Było zgłoszenie o psie,pani która psa wydawała dwie godziny potem odwiązywała ją od śmietnika.Dlaczego to zrobił? bo żona nic nie wiedziała o psie,kazała mu się z nim wynosić,a jemu było wstyd odprowadzić do schroniska,więc ją przywiązał i zostawił. Quote
Fiks Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ludzie są okropni! Ale naprawdę jest podobna do Goldzi tylko ma brązowy nosek :) Quote
KONICZYNKA 47 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Brak słów... Ale zwróć uwagę takiemu to usłyszysz parę niewybrednych epitetów. Quote
Redpit Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Epitetów?? szkoda gadania z takim badziewiem... (też żonka troszkę się krzywiła na zwierzaki, ale jak tylko trafiały pod strzechę zaraz się przekonała i je bardzo polubiła) - jakiejś sprawy za to nie można zrobić - chociażby, żeby drania postraszyć... - przecież ludzie oddają zwierzęta z powrotem... Quote
brazowa1 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 pewnie mozna,ale musialaby być osobna osoba w schronie ,od chodzenia po sądach... Quote
KONICZYNKA 47 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Moim zdaniem powinna być w strukturach policji i prokuratury specjalna komórka wyspecjalizowana w zwalczaniu niewłaściwego traktowania zwierząt. Tyle, że na razie to marzenia... Żeby chociaż Straż Miejska z równą gorliwością ścigała takie przypadki porzucania psów jak kierowców za niewłaściwe parkowanie... Quote
agatkia Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 KONICZYNKA 47 napisał(a):Moim zdaniem powinna być w strukturach policji i prokuratury specjalna komórka wyspecjalizowana w zwalczaniu niewłaściwego traktowania zwierząt. Tyle, że na razie to marzenia... Żeby chociaż Straż Miejska z równą gorliwością ścigała takie przypadki porzucania psów jak kierowców za niewłaściwe parkowanie... Sytuacja wyglada tak :) pani Laura z dogo dzowniłą do mnie dziś i umówiłyśmy się na telefon na wieczór. Przed chwilą napisała do mnie Pani z Sopotu, że chciałaby przyjechac zobaczyć Goldi w pierwszy weekend grudnia. Są dwa chętne domy :) Quote
Laura333666 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Wpadnę dziś do Sopotu zobaczyć tę suczkę, ale ona chyba będzie trochę za duża. Chciałabym taką do 15 kg, żebym w razie czego mogła ją nosić na rękach jakby zachorowała. Quote
agatkia Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Laura333666 napisał(a):Wpadnę dziś do Sopotu zobaczyć tę suczkę, ale ona chyba będzie trochę za duża. Chciałabym taką do 15 kg, żebym w razie czego mogła ją nosić na rękach jakby zachorowała. I jak wizyta w Sopocie? :oops: Quote
Recommended Posts