Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja myślę ze wszyscy wolontariusze którzy pomagaja zwierzakom, przebywający w schroniskach znaja takie widoki jak gryzace sie psy w boksach, skulone brudne w odchodach, ledwo słaniające sie- bo takie są- ja sama mam nieprzyjemne wspomnienie po wizycie w schronie, to była niedziela więc obsada zmniejszona prawdopodobnie, psy głodne żarcie w miskach sprzed kilku dni, odchody w boksach i ten straszny żal, a one pozamykane zostawione, licza tylko na nas i wszystko musimy zrobic by im pomagać, by nikt ich nie traktował jak zło konieczne, -pozdrawiam nie dajmy ich zabijać-

• Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ixiona twierdzi, że nie można wejśc między gryzące się psy.Są też inne sposoby, ale nie można pozwolić na zagryzienie. Pies zamknięty nie ma szans, kiedyś po prostu otworzyłam boks i psinka uciekł w szoku ale doszedł do nas, można polać ich wodą, można pokrzyczeć, ale nigdy zostawić niech się dzieje co chce.

Posted

red napisał(a):
Ixiona twierdzi, że nie można wejśc między gryzące się psy.Są też inne sposoby, ale nie można pozwolić na zagryzienie. Pies zamknięty nie ma szans, kiedyś po prostu otworzyłam boks i psinka uciekł w szoku ale doszedł do nas, można polać ich wodą, można pokrzyczeć, ale nigdy zostawić niech się dzieje co chce.

oczywiście, że trzeba coś robić.... ja zawsze robie i nigdy bym nie pozwoliła, żeby na moich oczach został zagryziony pies! Podczas rozdzielania psów można stosować polanie wodą, albo ciągnięcie za ogon (moze ktoś pomyśli, że to głupie, ale to sprawdzony bardzo skuteczny sposób), w niektórych przypadkach pomaga krzyk czy gwizd... Nie można zostawić gryzących sie psów samych sobie :shake:

Posted

żeby na moich psach został zagryziony pies!

chyba oczach ;-)

Dziewczyny - bardzo dobra wiadomosc! Kiedy bedzie wiadomo kto zostal nowym kierownikiem? Oby nam sie nie trafil drugi taki "miłosnik"

Posted

Witam serdecznie .Nie wiem czym sie kieruje kierownik schroniska usupiajac psiaki i niszcząc karty.Może to wynika z bezsilności przy obecnym stanie zwierząt w schroniskach w całej Polsce?.A może chce zarobić ?.Nie wiem??? Jedno wiem, nie jest łatwo obecnie prowadzić schronisko na przyzwoitym poziomie.Nawet jak ma sie serce i zdrowy rozsądek dla zwierząt.Wiele problemów można napotkac począwszy od finansowych a skończywszy na Ogromnym Przepełnieniu.Mimo ,że przybywa schronisk i miejsc sytacja jest dramatyczna. http://www.schronisko.infocomp.pl

Posted

Ten temat jest bez sensu...:shake: Gadacie/gadamy o cierpieniach tych pieskow i...?-co z tego wynika?-TRZEBA DZIAŁAĆ,przeciez nowy kirownik bedzie dopiero za jakis czas,a do tego czasu???-maja ginac w meczarniach nastepne psy?:shake: :-( :angryy:

Posted

zielony napisał(a):
Witam serdecznie .Nie wiem czym sie kieruje kierownik schroniska usupiajac psiaki i niszcząc karty.

No tym aby ukryc ogrom eutanazji, proste!

Zamiast pisac w raporcie,ze przyjal 1000 psow i usmiercil 500 napisze ze przyjal 700 i usmiercil 200 jesli zalozymy, ze np. zniszczy 300 kart psow, ktore pocichu usmiercil..

Czyli procent eutanazji nie bedzie 50% a tylko bedzie..28%!!!! ROZUMIESZ ta 'subtelna roznice'? Tak robia przez nas nazywani 'aniołowie smierci'

Posted

[quote name='zielony']Witam serdecznie .Nie wiem czym sie kieruje kierownik schroniska usupiajac psiaki i niszcząc karty.Może to wynika z bezsilności przy obecnym stanie zwierząt w schroniskach w całej Polsce?.A może chce zarobić ?.Nie wiem??? Jedno wiem, nie jest łatwo obecnie prowadzić schronisko na przyzwoitym poziomie.Nawet jak ma sie serce i zdrowy rozsądek dla zwierząt.Wiele problemów można napotkac począwszy od finansowych a skończywszy na Ogromnym Przepełnieniu.Mimo ,że przybywa schronisk i miejsc sytacja jest dramatyczna. http://www.schronisko.infocomp.pl

Jak ma przepelnione schrnisko to niech robi AKCJE PROMOCYJNE adopcyjne! Niech oddaje psy ZADARMO(sprawdzi ludzi oczywiscie) i nawet niech dolozy worek karmy do dla kazdego wywadoptowanego psa, czy tez nawet da obroze i smycz, niech jakas atrakcje wprowadzi aby ludzie zamist na targu kopowali za 10zl psa adoptowali ze schroniska!! Na litosc boska niech cos w tym kierunku robi! TO sie chyba bardziej oplaca niz wyzywienie psow i trzymanie w przepelnieniu. NO niech COS zrobi a nie usmierca.

Posted

wiska napisał(a):
Ten temat jest bez sensu...:shake: Gadacie/gadamy o cierpieniach tych pieskow i...?-co z tego wynika?-TRZEBA DZIAŁAĆ,przeciez nowy kirownik bedzie dopiero za jakis czas,a do tego czasu???-maja ginac w meczarniach nastepne psy?:shake: :-( :angryy:

Kierownik bedzie do 1 lipca,od 1 lipca juz ktos inny-oby dobry.
Zielony zgadzam sie z Toba w zupelnosci,prowadzenie schroniska to bardzo ciezki kawalek chleba.Ale wiele tez mozna dla tych zwierzat zrobic.A kierownik nie robi nic,poza robieniem nam na zlosc.A w rezultacie placa za to psy:-(

Posted

wiska napisał(a):

Cytuje moj post,zeby przypomniec...gadacie/my i nic nie robicie/my?????-czas by mu pokozac,nawet jak bedzie nowy kierownik to TEN tyran powinien odpowiedziec za swoje czyny,czyz nie?

Posted

forum GW Radom

Dominika:
Pytania kierujesz do pan z toz to ich zapytaj osobiscie.a ja powiem ze urzad miasta ktory ma sie opiekowac schroniskiem i
zwierzakami wydal rozporzadzenie wedlug ktorego kazdy pies ktory trafi do schroniska w radomiu ma byc po 30 dniach uspiony jesli
nie znajdzie sie chetny zeby go zabrac.
czy nie jest to lamanie ustawy o ochronie zwierzat i to przez ludzi ktorzy powiini sprawowac nad nimi opieke i patronat?i to sie
juz kwalifikuje do prokuratury.i niech nie mysla ze jak sa paniami z urzedu miasta to ze ich nikt nie ruszy.zobacza jeszcze.

Czy to jest możliwe!!!!! Czy urząd ma takie prawo!!!! Czy to rozporządzenie nie jest zbrodnicze???? :angryy: :angryy: :angryy: Kto może to sprawdzić?

Posted

[quote name='akucha']forum GW Radom

Dominika:
Pytania kierujesz do pan z toz to ich zapytaj osobiscie.a ja powiem ze urzad miasta ktory ma sie opiekowac schroniskiem i
zwierzakami wydal rozporzadzenie wedlug ktorego kazdy pies ktory trafi do schroniska w radomiu ma byc po 30 dniach uspiony jesli
nie znajdzie sie chetny zeby go zabrac.
czy nie jest to lamanie ustawy o ochronie zwierzat i to przez ludzi ktorzy powiini sprawowac nad nimi opieke i patronat?i to sie
juz kwalifikuje do prokuratury.i niech nie mysla ze jak sa paniami z urzedu miasta to ze ich nikt nie ruszy.zobacza jeszcze.

Czy to jest możliwe!!!!! Czy urząd ma takie prawo!!!! Czy to rozporządzenie nie jest zbrodnicze???? :angryy: :angryy: :angryy: Kto może to sprawdzić?

Wlasnie tez slyszalam, ze cos takiego BEZPRAWNEGO i PRZESTEPCZEGO wprowadzil UM Radom. Co wcale nie znaczy, ze to usprawiedliwia tych co zarzadzaja schroniskiem. A wprost przeciwnie, ONI sa PRZEDE wszystki za to odpowiedzialni, jako ORGANIZACJA OCHRONY ZWIERZAT. Oni nie powinni dopusci do takich rozporzadzen! Banda przestepcow wobec zwierzat i tyle!
Czy ktos ma w reku to rozporzadzenie?

Posted

To moze przy tym tłoku schroniskowym, póki co kierownik powinien zorganizować niedzielną akcję odbierania psów za darmo, jakies plakaty informacje dla miejscowych, naprawdę jak się chce to można wiele i jak się kocha zwierzęta, wolontariat tam obecny niech delikatnie zasugeruje taką propozycje, pozdrawiam

Posted

Ciekawe, co powodowało kierownikiem ? Zmęczył się czytaniem, kim jest, czy to zwykłe tchórzostwo maleńkiego człowieczka? :angryy:
W każdym razie najważniejsze , że się ewakuuje i da nareszcie spokój zwierzętom, ludziom dobrej woli czyli wam , którzy tam chodzicie. I mam tez nadzieję, że tą wetkę następny, lepszy kierownik tez wypieprzy.:diabloti:

A wam , ludziskom z Radomia, pozostaje od samego początku nastwić tę osobę na współpracę z wami, powodzenia życzę!!! Na dogomaniaków z wszystkich miast liczyć możecie!!!!

Posted

Ewakuacja to za mało, żeby wyrównać krzywdę zadaną bezbronnym zwierzętom. Tego "człowieka" należy pociągnąc do odpowiedzialności karnej. To by było sprawiedliwe i stanowiłoby przykład dla innych.

Posted

Rozeslijcie wiadomosc o spotkaniu w nastepna niedziele (28.06.2006) o 15:00 w
radomskim schronisku (koncowy linii 12 - ul. Witosa 96 - Radom/Wincentów) do jak
najwiekszej liczby ludzi ktorym dobro zwierząt nie jest obojetne.

To k'woli przypomnienia dla wszystkich z Radomia (wiadomość z GW Radom faorum). Ja Toruń, przyjechać nie dam rady.

Masz rację akucha, ewakuacja to za mało, ale zważywszy , jak długo gość ten siedział sobie na cieplutkiej, nie wymagającej wysiłku posadce , to jest ogromny krok na przód i oby ku dobremu nareszcie. Prokuratura to wielkie wyzwanie dla osób znających sprawę z autopsji i mających oreintację w zagadnieniach prawnych.

Posted

[quote name='zombie']Rozeslijcie wiadomosc o spotkaniu w nastepna niedziele (28.06.2006) o 15:00 w
radomskim schronisku (koncowy linii 12 - ul. Witosa 96 - Radom/Wincentów) do jak
najwiekszej liczby ludzi ktorym dobro zwierząt nie jest obojetne.

To k'woli przypomnienia dla wszystkich z Radomia (wiadomość z GW Radom faorum). Ja Toruń, przyjechać nie dam rady.

Masz rację akucha, ewakuacja to za mało, ale zważywszy , jak długo gość ten siedział sobie na cieplutkiej, nie wymagającej wysiłku posadce , to jest ogromny krok na przód i oby ku dobremu nareszcie. Prokuratura to wielkie wyzwanie dla osób znających sprawę z autopsji i mających oreintację w zagadnieniach prawnych.

Zdumiewa mnie jeszcze jeden fakt. Na radomskim forum wyczytałam, że kierownik to emerytowany nauczyciel muzyki :crazyeye: Jak to możliwe?! Mamy XXI wiek, aby pełnić dane funkcje, zajmować stanowiska - należy mieć odpowiednie kwalifikacje. To obowiązujący standard. Jak w takim razie piewca repertuarów minionej epoki, mógł zostać kierownikiem schroniska dla zwierząt??? Czy on ma pojęcie o specyfice tej pracy, o zarządzaniu, organizacji pracy. Bo o tym, że los zwierzat ma w .... wszyscy wiemy. Odpowiedź nasuwa się sama - UKŁAD. I nic mnie juz nie dziwi, ale w...ia :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Posted

Gucio napisał(a):
Ania, ale jak :cry: nie mam auta :cry: tata w pracy :cry:

Akuha - i z tego co mi mama mowila to ponoc historii tez uczyl :lol:

nogami:evil_lol: predzej bedzie;)

Posted

Gucio napisał(a):

Akuha - i z tego co mi mama mowila to ponoc historii tez uczyl :lol:

To chyba najlepiej znał ten kawałek o obozach koncentracyjnych
:2gunfire: :grab: :snipersm: