Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

IXIona napisał(a):
podwinmy rekawy i do roboty! 15 minut sprzata sie boks! i pewnie bym tu uslyszala: to idz i rob! dla wiadomosci: ROBIE TO! i to bez kasy, ot tak bo lubie! Gdyby kazde schronisko mialo na tyle funduszy by sprostac wymaganiom waszym tego forum wogole by nie bylo! Bo zawsze chodzi o kase! Myslcie i robcie a nie odwrotnie! I troche wiecej obiektywizmu!!!

Ja tez to robie,bez kasy i dlatego ze kocham te zwierzaki-po prostu.I red i Dorota rowniez to robia z milosci do zwierzat,bo chcemy im pomoc,dziewczyny jezdza rowniez do lekarzy z chorymi psiakami,opiekuja sie nimi za wlasne pieniadze,uwazasz ze wszystko to robimy po to zeby zrobic w schronisku "kariere"?Jesli tak myslisz to ktos Ci glupot nagadal.A kierownik patrzy na nas jak na mordercow-to umiesz wytlumaczyc?Bo ja nie.

A tak na marginesie,masz bardzo agresywny avatar,podpis i ton wypowiedzi,co juz na wstepie nie nastawia do Ciebie pozytywnie...

• Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

IXIona - o ile wiem to przymusu pracy w Polsce jeszcze nie ma.Skoro pracownicy mają tak koszmarne warunki,sa przemęczeni i nie radza sobie z psami to może zrobia miejsce innym?
Chyba,że to jest całkiem niezłe zajecie i dlatego tak bardzo chcą sie tam wcisnąc "znajomki bądź inne przydupasy".
Jeżeli sprzątanie boksu to 15 minut,to rozumiem,że posprzątanie 15 boksów to ok.4 godz.To dlaczego tam jest tak brudno?

Logiki to ja w twoich wywodach nie widzę.ale pomysł masz dobry:
Jak mój pies sie kiedyś porzyga lekami ,to go uśpię.Po co ma sie męczyć....

Posted

IXIona napisał(a):
Dla Twojej wiadomosci: kocham psy i od zawsze mialam jakiegos zwierzaka w domu! i zawsze mial u mnie dobrze! obrazacie mnie i poddajecie w watpliwosc to co mowie bo sadzicie ze tylko Wy wiecie najlepiej co jest dobre a co nie! Osobiscie nie przepadam za kierownikiem schroniska ale nie moge powiedziec ze on zezwala na mordowanie zwierzat bo byloby to nieprawda! Nie jest doskonaly ale sie stara! Glupota jest wierzyc ze on i pani doktor morduja zwierzaki i niszcza ich karty! Co miesiac jest remament i sprawdzanie stanu zwierzat ze stanem kart.
itd

'Wzruszyla mnie Twoja historia'. A skad TYLE USMIERCAN w schronisku, OFICJALNYCH, tego tez nie widzisz milosniczko zwierzat...
Czy napiszesz, ze psy wystepujace TYLKO na papierze sie usmierca?

A jesli chodzi o jedzenie to jak sie glowa ruszy to to jedzenie sie zdobedzie a jak ktos sobie nie radzi z prowadzeniem schroniska, to go opuszcza...JASNE??

Posted

nie powiedziala bym, ze zarcie ze szpitala (mowie o jozefowie) jest takie dobre. osobiscie lezalam tam od 30 marca do 6 kwietnia i jedyne co od nich jadlam - to kakao :cool3: uwiez mi ;-)

Puli - idac tokiem myslenia IXIona to ja powinnam moją suke uspic a nie operowac! Bo po co ma sie meczyc zeby pozyc jeszcze kilka lat? Moze jednak sie przedstawisz szanowana IXIona? Wiekszosc z rozmawiajacych tu nie jest anonimowa :cool3:

Posted

Puli - idac tokiem myslenia IXIona to ja powinnam moją suke uspic a nie operowac! Bo po co ma sie meczyc zeby pozyc jeszcze kilka lat? Moze jednak sie przedstawisz szanowana IXIona? Wiekszosc z rozmawiajacych tu nie jest anonimowa :cool3:[/quote]

Racja,a ja głupia poszłam dziś do weta,bo Kluśka ma gardło opuchnięte i się męczy.A zamiast uśpić ,to lekarstwo jej dali.Dziwnie jakoś ,prawda?:crazyeye:

Posted

A poza tym IXIona zadziwiająco dużo wiesz, jak na osobe, która tam nie pracuje i nie przebywa. Ale ciotki mają rację, bo mnie też pozostaje jedynie wierzyć, że masz jakiś osobisty interes w tej całej na nas niesłusznej nagonce. :shake:
Więc polecam zastanowić sie , bo póki co jesteś tu jedyną osoba o takich poglądach i jedyną , która z taką zaciekłością niezdrową sie wypowiada. Bo ludzie na radomskim form tez nie mogą wszyscy kłamać, nie?
Poza tym, ta sprawa jest juz wystarczająco długo poruszana i naprawde niezależnie od tego, co tu będziesz jeszcze pisać, nie masz żadnego wpływu na to, że w końcu jednego dnia:lol: radomski schron i osoby odpowiedzialne za jego prowadzenie będą musiały się z robotą pożegnać. Także cały swój nerw wykorzystuj lepiej zamiast poddawać w wątpliwość słowa wszystkich.
ARKA , podziwiam Twój pełen konkretu ton .

W kazdym razie sprawa radomskiego schronu nadal na dogomaniackiej wokandzie aż do skutku.

Posted

Ixiona, wiesz jakie pieski są usypiane? Bo ja wiem.Złamanie łapy, rana na nodze, a najbardziej wiesz co boli, to że pies kilkakrotnie gryziony ponownie trafia do boksu i w końcu jest zagryziony. Ty wiesz co on czuje miłośniczko zwierząt, kiedy bierzesz go na pętlę często jeszcze z ranami i prowadzisz do boksu gdzie jest kilka rozjętrzonych obwą****ących najeżonych - co dalej? Nie mów że to nie jest potencjalne morderstwo. To łamanie ustawy o ochronie zwierząt. Wiem, że nie uniknie sie pewnych sytuacji, ale skoro ten psina już przeszedł coś takiego, to jest okrucieństwo. Ciasnota to nie wytłumaczenie. Proponowałyśmy rozwiązanie i takiego psa chciałyśmy dobrze ulokować, np wysterylizowana sukę do psa czy pogryzionego psa do suk - niestety.To nie jest takie trudne przy odrobinie dobrej woli i serca. Nie musiało byc tak jak ona chce, pokazywała kto tu rządzi. Może jeśli znasz tak dobrze schronisko to zadam Ci pytanie o kilka piesków, dlaczego ich nie ma, czy to były cierpiące i nie do wyleczenia. Wiesz co, weż tą swoją panią doktor i zmieńcie branżę.

Posted

[quote name='Gucio']To Ty nie wiesz, ze weterynarz to nie jest od leczenia tylko od usypiania?! :o

haha, zaraz sie wielka IXI odezwie oburzona zapewne 8)

:boom: :grab:

Posted

Piesek rasowy znalazł się u szczeniakow, bezpieczniej, natomiast ten co z nim był na kwarantannie przeciętniaczek znalazł się na bytowych. Co Ty na to? Niestety my milosniczki zwierząt dostrzegamy wszystko i nic sie przed nami nie ukryje.

Posted

red napisał(a):
Ixiona, wiesz jakie pieski są usypiane? Bo ja wiem.Złamanie łapy, rana na nodze, a najbardziej wiesz co boli, to że pies kilkakrotnie gryziony ponownie trafia do boksu i w końcu jest zagryziony. Ty wiesz co on czuje miłośniczko zwierząt, kiedy bierzesz go na pętlę często jeszcze z ranami i prowadzisz do boksu gdzie jest kilka rozjętrzonych obwą****ących najeżonych - co dalej? Nie mów że to nie jest potencjalne morderstwo. To łamanie ustawy o ochronie zwierząt. Wiem, że nie uniknie sie pewnych sytuacji, ale skoro ten psina już przeszedł coś takiego, to jest okrucieństwo. Ciasnota to nie wytłumaczenie. Proponowałyśmy rozwiązanie i takiego psa chciałyśmy dobrze ulokować, np wysterylizowana sukę do psa czy pogryzionego psa do suk - niestety.To nie jest takie trudne przy odrobinie dobrej woli i serca. Nie musiało byc tak jak ona chce, pokazywała kto tu rządzi. Może jeśli znasz tak dobrze schronisko to zadam Ci pytanie o kilka piesków, dlaczego ich nie ma, czy to były cierpiące i nie do wyleczenia. Wiesz co, weż tą swoją panią doktor i zmieńcie branżę.

Brawo red,bo juz myslalam ze tylko ja widze wszystko co zle w schronisku...

Posted

Fakty są faktami i nikt nie powie ze tak nie bylo-za duzo swiadkow mamy na to.
Nikt nie zaprzeczy ze kierownik nie chcial wydac 2 szczeniaczkow ktore znalazly dom w Krakowie,zabronil nam wejsc do schroniska i je zabrac-chyba wolal zeby umarly w schronisku!!!!!:angryy:

Nikt rowniez nie zaprzeczy ze psy w okropne mrozy nie mialy slomy a w boksach dla szczeniat(najcieplejszych w schronie) bylo ponizej zera.Trzeba bylo zrobic dziką awanture,rozpętac pieklo i zalatwic slome z dowozem,zeby jasnie pan raczyl sie zgodzic na jej rozlozenie w boksach(podczas gdy mnostwo psiakow juz sobie poodmrazalo tylki i lapy)

Nikt nie zaprzeczy ze psy nie dostają do jedzenia suchej karmy ktorą schronisko dostaje od przyjaciol.Karma gnije w magazynie a psiaki dostają do jedzenia splesnialy chleb i zlewki ze szpitala-w tym kiszone ogorki w calosci,grzyby,fasole,kapuste-widzialam czym wymiotowaly szczeniaczki ktore wiozlam do Warszawy:angryy:

Nikt nie zaprzeczy ze wielokrotnie pogryzione psiaki,podleczone byly wsadzane z powrotem na boksy bytowe,chociaz wiadomo bylo ze nie dają sobie rady-podczas gdy wiele!!!!! boksow stalo pustych-co widzialam na wlasne oczy!!!!!

Nikt nie zaprzeczy ze kierownik wyciaga kase od potencjalnych przyszlych wlascicieli,ustalając CENE za psa.Jesli trafi sie ktos kto chce psa adoptowac w dobre ręce a nie zaplaci za niego wyznaczonej przez kierownika ceny-to mu sie psa nie wydaje:angryy: i pies gnije w schronisku:mad: Na to tez mam swiadkow!!!!!!

Nikt nie zaprzeczy ze przy adopcji szczeniat mowi sie ludziom ze szczeniak byl szczepiony,nie swiadomi niczego ludzie psa nie szczepią i psiak umiera-mam swiadkow!!!

Malo??????
Czy mam wymieniac dalej????????

Posted

Dodam, że na psy wydawane ze schroniska POWINNY BYĆ DAWANE RAZEM Z PSEM karty adopcyjne czy cuś takiego! Ja - nie dostałam. A psiak ponoć szczepiony - umarł na nosówkę ...

Posted

beatka-zgadzam sie,mialyscie dzialac i co?-ja gdybym mogla to tez moge pomoc,ale...mieszkam we wrocku,wiec troszki daleko.:placz: , a moze zrobcie jakas np.: akcje adopcyjna w szkolach,itd???-to moze wiecej pieskow uniknie smierci. Nie wiem,ale blagam-zrobcie cos!!-jak slysze co sie w radomiu dzieje to normalnie...:placz: :angryy: cholery mozna dostac...!!!!,a tam na domki czeka tyle pieskow:loveu: ,wszystkie bym je wziela...,ale niestety w 2-pokojach (jeszcze do tego z moja sunia,kotem,myszka,rybkami...:-( -oj,trudno by bylo),wiec prosze: podajcie tego gnoja do prokuratury,niech go wsadza do pierdla!!!!!!!!:diabloti:

Posted

Wiecie, co mnie jeszcze denerwuje. Program "Animals" telewizyjnej dwójki mógłby zabrać się za takie kwiatki, jak Radom, Kielce, Olkusz, a nie tylko pokazywać żubry wypuszczane na Pomorzu (choć i to wazne wiadomość), czy jak pół roku temu zwierzęta w Afryce. I wogóle wziąć sie za polską rzeczywistość zwierzęca jako jedyny (?) ogólnopolski magazyn o zwierzętach. A może zawiadomić TV o problemie? Ewa Banaszkiewicz wydaje się być osobą zaangażowaną w pomoc zwierzętom.

Posted

malagos napisał(a):
A może zawiadomić TV o problemie? Ewa Banaszkiewicz wydaje się być osobą zaangażowaną w pomoc zwierzętom.

Tylko jak sie ogląda te programy to rzeczywiście wydaje sie jakby ona w innym świecie żyła........:niewiem: Za duzo ckliwości ,za mało rzeczywistości

Posted

malagos napisał(a):
Wiecie, co mnie jeszcze denerwuje. Program "Animals" telewizyjnej dwójki mógłby zabrać się za takie kwiatki, jak Radom, Kielce, Olkusz, a nie tylko pokazywać żubry wypuszczane na Pomorzu (choć i to wazne wiadomość), czy jak pół roku temu zwierzęta w Afryce. I wogóle wziąć sie za polską rzeczywistość zwierzęca jako jedyny (?) ogólnopolski magazyn o zwierzętach. A może zawiadomić TV o problemie? Ewa Banaszkiewicz wydaje się być osobą zaangażowaną w pomoc zwierzętom.

To dobry pomysł, tylko jak to zrobić? Jako pojedyncze osoby nie będziemy mieli siły przebicia... Trzeba by się jakoś wokół tej sprawy zorganizować.

Posted

IXIona napisał(a):
a kto z was wszedlby do boksu z piecioma gryzacymi sie psami i by je rozdzielal?

ja bym weszła i robie to na codzień...

IXIona napisał(a):
tylko podwinmy rekawy i do roboty! 15 minut sprzata sie boks! i pewnie bym tu uslyszala: to idz i rob! dla wiadomosci: ROBIE TO! i to bez kasy, ot tak bo lubie! Gdyby kazde schronisko mialo na tyle funduszy by sprostac wymaganiom waszym tego forum wogole by nie bylo! Bo zawsze chodzi o kase! Myslcie i robcie a nie odwrotnie! I troche wiecej obiektywizmu!!!

ja też robie to , bo lubie i kocham zwierzaki... Ale jeśli widziała bym, że w moim schronisku (w którym jestem wolontariuszką) coś jest nie tak to napewno zrobiła bym coś w tym kierunku... Skoro tak bardzo kochasz zwierzaki to zastanów się nad tym!

Posted

Jesteśmy bardzo zaangażowane w pomoc naszym zwierzakom, nam najbardziej zależy by sytuacja się zmieniła na lepsze, bo to nasze psy i są nam bliskie. Wiem, że kiedy się dzieje krzywda, nie ma tu żadnej rejonizacji i wszyscy zaczynamy się bulwersować i walczyć. Dzięki Wam za odzew. Wiem na pewno, że kierownik zdecydował się udać na zasłużony wypoczynek, bodajże od lipca. Pragnę, by jego następca czuł potrzeby zwierząt, to że mają mieć pełne brzuszki i w mrozy 30 st. cieplutkie boksy. Liczymy że deklarowane przez Zarząd zmiany okażą się korzystne przede wszystkim dla zwierząt.

Posted

Wiecie na koniec tego programu "Animals" jest adres redakcji itd.,moze by kazdy napisal list na radom,to jak duzy ich bedzie (i moze zdj?)-to sie albo zajma tym,zlbo cos powiedza...,nonie wiem...:shake: ,ale jedno jest pewne -trzeba dzialac,a napisac chyba nikomu z nas nie zaszkodzi,w kazdym razie, JA NAPISZE!!!:diabloti: :evil_lol: :lol: