Tolinka Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Wyczytalam to tutaj http://www.vetopedia.pl/article84-1-Cieczka.html Tez mi sie tak wydawalo jak piszecie dziewczyny.Tille pilnuje jak jestesmy na dworze,zreszta nie tylko ja.Faktycznie moze wabic za klika dni bo cieczke ma dopiero jakis tydzien. Quote
rodzice Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 tutaj tez pisze ze po po porodzie do cieczki zazwyczaj dochodzi po 3 miesiącach - nigdy ( a hoduje psy od lat ) nie mialam cieczki 3 miesiące po porodzie - zawsze to bylo jakieś pół roku najwcześniej . Quote
Tolinka Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Czy to normalne ze moja sunia jest nie spokojna w czasie cieczki?Bidulka miejsca nie moze sobie znalesc wieczorem i w nocy,chodzi w te i spowrotem ja sie budze przytulam ja. a petytu tez nie ma zbytnio,martwie sie o nia moze powinnam isc do weta? Quote
rodzice Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Hormony szaleja , nie wie co się z nią dzieje . Co dopiero maja powiedzieć własciciele samców - jak się zakochaja to potrafia tygodniami nie dojadać . Moje dostają seksualnego amoku i kryja sie wzajemnie ( 2 suki ) . Quote
Tolinka Posted March 15, 2010 Author Posted March 15, 2010 Przekonalam sie juz,dwa pieski warowaly przed nasza klatka,na szczescie nie non stop,w nocy jakis piesek serenady spiewal,bylo to do nie wytrzymania,zeby spac glowe przykrywalam poduszkami,wspolczuje wszystkim wlasciciela pieskow. Odnioslam sukces z Tilla,nie zuca mi sie juz na rece gdzy zabierze cos co nie powinna,podchodze do niej muwie oddaj,nie wolno to poslusznie mi oddaje,bez zucania sie.Jak widze ze chce cos zbroic lub przymierza sie zeby cos zabrac wystarczy ze powiem fuj i poslusznie odchodzi.Coraz bardziej zaczyna sie sluchac. Quote
rodzice Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Widze ze dogo znowu szaleje , ja mialam tak wczoraj , same duble . Co do Tilusi - pierwsze sukcesy - bardzo sie cieszymy , byle tak dalej . Quote
Ki-wi Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 I bedzie jeszcze lepiej zobaczysz ! Musisz tylko systematycznie pracowac i konsekwetna. Kilku miesieszny psiak to tak jakbys miala nastolatka w domu ;), wiem cos o tym, moja cora wlasnie wchodzi w ten "trudny" wiek i dyskusjom u nas nie ma teraz konca. U psiaka jak u czlowieka "Czego Jas sie nie nauczy, Jan nie bedzie umial"! Quote
Tolinka Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Ja sie tez bardzo ciesze.Tilla ma zwyczaj siadania na pol pietrze i nie ma ochoty wracac do domu i kolejny sukses,wolal ja daje jej smakolyk,glaskam ja a ona chop i juz w domu.Ciesze sie jak diabli,jak skonczy jej sie cieczka to zaraz wyprubuje to na dworzu czy faktycznie moja malenka sie slucha. Quote
Tolinka Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Jestem najszczęśliwsza osoba na świecie,Tiilka słucha sie na dworzy,puściłam ja najpierw na smyczy żeby zobaczyc czy bedzie przybiegac do mnie i przybiegła,to odpiełam smycz,zawołalam ja i była przy mnie,oczywiscie dostała nagrode.Bez problemu tez wróciła do domu,nie było uciekania ani cyrkow.Uśmiałam sie najlepiej jak moj tata wyszedł z nia na dwor i chciał pokazac ze ona tez bedzie sie jego sluchac,spuscił ja ze smyczy a tu klops,Tilla usiadla sobie przy ławce i nawet nie myslala zeby podejsc do niego i wrocic do domu,musiałam zejsc na dwór po nia,normalnie przybiegła,dałam jej smakołyk i wróciliśmy do domu. Quote
rodzice Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Brawo dziewczyny - jak to mowia baby górą ! Quote
Tolinka Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Rodzice dziekuje,nawet nie wiesz jaka jestem szczesliwa.Tillusia 20 kwietnia bedzie obchodzila swoj pierwszy roczek,pewnie bedzie jakas imprezka z tej okazji,musze pomyslec co jej kupic Quote
rodzice Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 wszystkiego najsmaczniejszego dla Tilusi z okazji urodzin . Quote
Ki-wi Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Od nas tez wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:new-bday::new-bday::new-bday: Quote
Tolinka Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Ojej Rodzice i Ki-wi,dziekuje wam za zyczenia,ale niespodzianka,nie spodziewalam sie.Jeszcze raz bardzo dziekuje w imieniu Tillusi.Kochane jestescie. Quote
Tolinka Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Tillusia dostała łupierzu,ma go na uszach,czesto sie drapie,sprawdzałam skore to żadnych pcheł i innych pasożytow nie ma.Jak pozbyć sie tego? Quote
rodzice Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 wykąp i porządnie naoliw psa . Moja meisi potrafi łupiez dostać w ciągu kilku godzin zazwyczaj na wystawie - przypuszczam ze to stres związany z podróżą bo Meisi czasami jeszcze choruje . Druga opcja - przebialkowanie . Quote
Tolinka Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 A jesli to przebiałkowanie to co zrobić? Quote
Ki-wi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Przyczyn lupiezu moze byc wiele poczawszy od za czestych kapieli, poprzez brak pewnych witamin, przez przebialkowanie az po grzybice. W przypadku tych ostatnich konieczna jest wizyta u weterynarza. Wazne jest to czym zywisz psa ( wysokosc bialka i witamin w karmie) , czy dostaje tez resztki ze stolu. Do karmy nalezy zaczac dodawac olej, wystarczy jedna lyzeczka dziennie polana na karme. Nalezaloby rowniez mala wykapac uzywajac szamponu leczniczegoVIRBAC Sebolytic szampon dermatologiczny Potem kapiel w szamponie odzywczym plus koniecznie odzywka. Quote
rodzice Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Tolinko co tam słychać ? Tilusia grzeczniejsza ? Jak tam walka z łupieżem ? Quote
Recommended Posts