Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tutaj tez pisze ze po po porodzie do cieczki zazwyczaj dochodzi po 3 miesiącach - nigdy ( a hoduje psy od lat ) nie mialam cieczki 3 miesiące po porodzie - zawsze to bylo jakieś pół roku najwcześniej .

Posted

Czy to normalne ze moja sunia jest nie spokojna w czasie cieczki?Bidulka miejsca nie moze sobie znalesc wieczorem i w nocy,chodzi w te i spowrotem ja sie budze przytulam ja.
a petytu tez nie ma zbytnio,martwie sie o nia moze powinnam isc do weta?

Posted

Hormony szaleja , nie wie co się z nią dzieje . Co dopiero maja powiedzieć własciciele samców - jak się zakochaja to potrafia tygodniami nie dojadać . Moje dostają seksualnego amoku i kryja sie wzajemnie ( 2 suki ) .

Posted

Przekonalam sie juz,dwa pieski warowaly przed nasza klatka,na szczescie nie non stop,w nocy jakis piesek serenady spiewal,bylo to do nie wytrzymania,zeby spac glowe przykrywalam poduszkami,wspolczuje wszystkim wlasciciela pieskow.
Odnioslam sukces z Tilla,nie zuca mi sie juz na rece gdzy zabierze cos co nie powinna,podchodze do niej muwie oddaj,nie wolno to poslusznie mi oddaje,bez zucania sie.Jak widze ze chce cos zbroic lub przymierza sie zeby cos zabrac wystarczy ze powiem fuj i poslusznie odchodzi.Coraz bardziej zaczyna sie sluchac.

Posted

I bedzie jeszcze lepiej zobaczysz ! Musisz tylko systematycznie pracowac i konsekwetna. Kilku miesieszny psiak to tak jakbys miala nastolatka w domu ;), wiem cos o tym, moja cora wlasnie wchodzi w ten "trudny" wiek i dyskusjom u nas nie ma teraz konca. U psiaka jak u czlowieka "Czego Jas sie nie nauczy, Jan nie bedzie umial"!

Posted

Ja sie tez bardzo ciesze.Tilla ma zwyczaj siadania na pol pietrze i nie ma ochoty wracac do domu i kolejny sukses,wolal ja daje jej smakolyk,glaskam ja a ona chop i juz w domu.Ciesze sie jak diabli,jak skonczy jej sie cieczka to zaraz wyprubuje to na dworzu czy faktycznie moja malenka sie slucha.

• 4 weeks later...
Posted

Jestem najszczęśliwsza osoba na świecie,Tiilka słucha sie na dworzy,puściłam ja najpierw na smyczy żeby zobaczyc czy bedzie przybiegac do mnie i przybiegła,to odpiełam smycz,zawołalam ja i była przy mnie,oczywiscie dostała nagrode.Bez problemu tez wróciła do domu,nie było uciekania ani cyrkow.Uśmiałam sie najlepiej jak moj tata wyszedł z nia na dwor i chciał pokazac ze ona tez bedzie sie jego sluchac,spuscił ja ze smyczy a tu klops,Tilla usiadla sobie przy ławce i nawet nie myslala zeby podejsc do niego i wrocic do domu,musiałam zejsc na dwór po nia,normalnie przybiegła,dałam jej smakołyk i wróciliśmy do domu.

Posted

Rodzice dziekuje,nawet nie wiesz jaka jestem szczesliwa.Tillusia 20 kwietnia bedzie obchodzila swoj pierwszy roczek,pewnie bedzie jakas imprezka z tej okazji,musze pomyslec co jej kupic

Posted

Ojej Rodzice i Ki-wi,dziekuje wam za zyczenia,ale niespodzianka,nie spodziewalam sie.Jeszcze raz bardzo dziekuje w imieniu Tillusi.Kochane jestescie.

Posted

wykąp i porządnie naoliw psa . Moja meisi potrafi łupiez dostać w ciągu kilku godzin zazwyczaj na wystawie - przypuszczam ze to stres związany z podróżą bo Meisi czasami jeszcze choruje . Druga opcja - przebialkowanie .

Posted

Przyczyn lupiezu moze byc wiele poczawszy od za czestych kapieli, poprzez brak pewnych witamin, przez przebialkowanie az po grzybice. W przypadku tych ostatnich konieczna jest wizyta u weterynarza.
Wazne jest to czym zywisz psa ( wysokosc bialka i witamin w karmie) , czy dostaje tez resztki ze stolu.
Do karmy nalezy zaczac dodawac olej, wystarczy jedna lyzeczka dziennie polana na karme.
Nalezaloby rowniez mala wykapac uzywajac szamponu leczniczegoVIRBAC Sebolytic szampon dermatologiczny

Potem kapiel w szamponie odzywczym plus koniecznie odzywka.

• 3 months later...