Jump to content
Dogomania

Gerda & DeeDee bure suki dwie i Blue kocia panienka ;)

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

haha, ale duecik :loveu: yorczek sprowadzony do parteru
śliczniasty ten Blue:loveu:

Gosiu, przepiękne fotki skałkowe, jakie kolorki :loveu:, widać świetnie opanowałaś nowy aparacik:multi:

Posted

[quote name='KaRa_TC']
Gerde wyprzedzil cień:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Oglądając te fotki właśnie lałam bo o tym samym pomyślałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

I jeszcze wyjaśnię zagadkę mokrej brody na fotkach :razz: Nie jest zaśliniona, o nie :diabloti: Słonko przygrzało więc pieseczek bryk do wody :evil_lol:

A potem ciach, babka w piach, aż siwy dym spod kół leciał :evil_lol:

Ubrudzona i zadowolona :p

Posted

Wybieram dla Blue drapak i mam z tym problem, bo musi być odpowiedni dla dla niedowidzącego/niewidomego kotka. Oczki są w trakcie leczenia, w sobotę idę do weta na kontrolę, zobaczymy co powie :roll: Ale drapak chcę jej kupić już, żeby nie bawiła się tak ciągle w kuwecie (wskakuje i wyskakuje bez problemu :cool3: )

Niektóre propozycje:
wysokość 108 cm, na poziomie "0" nie ma nic, kotek musi się wspinać, rulon wysoko

Nie wiem, czy nie za bardzo przekombinowany :roll: wysokość 118 cm

Najniższy - 64 cm, ale do domku trzeba wejść po takiej cienkiej drabince :roll:

W tym na poziomie "0" jest budka :roll: wysokość 108 cm

Wszelkie sugestie i pomysły mile widziane :p Na kolory proszę nie zwracać uwagi :razz:

Posted

wg mnie im bardziej zakombinowany tym fajniejszy dla kota - ona przecież nie będzie całkiem niewidoma jeśli wogóle - a odkrywanie coraz t onowych kawałków drapaka jest fajowe!!! czyli wg mnie nr 1 albo 2 :p

Posted

też jestem za 1 lub 2. drapak musi być interesujący i stwarzać możliwości, żeby kotek nie zainteresował się innymi meblami...:evil_lol:

Posted

Beria 2 :) Kot zawsze będzie spał na najwyższym poziomie :) A zobaczysz sama jak ona sobie będzie swietnie radzić ;) Wysokość jest niewielka jak na mozliwości spadowe kota :p

Posted

mojej siostry koty, a ma ich trzy sztuki :loveu:, uwielbiają się gnieźdzć na półkach, które znajdują się pod sufitem!!! a jeden z nich też nie dowidzi, ma bardzo, brdzo słaby wzrok i świetnie sobie radzi, to jest chyba ten instynkt koci (zwierzęcy)???
nie martw się, Twój koci Maluszek też da sobie świetnie radę, zobaczysz :loveu:

Posted

Ale słodziak z Gerdy jak tak pędzi :loveu:
Jak tam kociak ?? Nauczy się chodzić i zapamięta drogę do różnych miejsc w domu to będzie ok. Jak niewidoma klacz zimnokrwista zapamiętała mapę całego wielkiego pastwiska tak mała Blue zapamięta jak ma chodzić po domu

Posted

a tu nikogo nie ma;)

btw. Beria - jesteś pewna co do drapaka?? wszystkie koty jakie znam przedkładają drapanie mebli ponad drapaki....ale to może dziwne koty są;) u mnie w pracy koledzy rękodzieło artystyczne wykonali, a Julian i tak peferuje fotele:mad::mad:

wiem, wiem - marudzę:eviltong::eviltong:

Posted

mila_2 napisał(a):

wszystkie koty jakie znam przedkładają drapanie mebli ponad drapaki....

u nas jest tak samo - kupiłam kociskom drapak - zwykły najprostrzy - a one i tak wyżywają się na meblach :mad: górna półka drapaka służy jedynie jako punkt obserwacyjny, natomiast budka która jest na dole bardzo się podobała Blue i tam właśnie mała spała
prosze wymiziać szkraba od nas;)

Posted

Jest pewien sposób aby kotek drapał to co chcemy ;) Ja ze swoim Tommym bawiłam się zabaweczką na sznurku wyłącznie w miejscu gdzie on miał drapać i po czym miał się wspinać ;) Przeznaczyłam na to stary mini fotelik Krola i...udało się ;) Nie zniszczył nam nic drapichrust :multi::multi::multi:

Posted

Dobry wieczór, albo już dzień dobry, bo po północy :cool3:

Niby słonko świeciło dzisiaj, ale wymarzłam na spacerze z burkiem jak diabli :diabloti:
Gerda spotkała swojego dobrego kumpla i małą bajgielkę, więc psy szalały razem, a ja stałam w miejscu :razz: Po powrocie wpakowałam się do łóżka i nawet mi się zdrzemęło :roll: Zaraz się zbieram do spania, bo dalej czuję się niewyraźnie :roll: Do rodziców jadę jutro z Getrudą, zobaczymy jak wypadnie jej zapoznanie z Blue ;) I wymiziam Blue od cioci Anilli :loveu:

A co do drapaka, to nie myślałam nawet konkretnie o drapaniu, tylko jako o zabawce dla Blue :cool3: Zdecydowałam się na nr 1. Nie jest specjalnie skomplikowany, półeczki dosyć duże, drabinka też, nie ma obawy, że mała skacząc o coś zawadzi. Może zaakceptuje budkę na dzienną drzemkę, bo ona już wie, że nocą śpi się w łóżku :evil_lol: W ciągu dnia śpi często w takiej wiklinowej budce. Najsłodsze jest to, że kiedy kucnę, zaczynam ją drapać i głaskać, szuka kontaktu fizycznego z człowiekiem, sama wspina się po nogach na kolana potem wyżej, na plecy, na szyję i mruczy prosto do ucha najpiękniejsze kocie bajki :loveu:
Dobranoc ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...