beria Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 [quote name='malawaszka'] a o co cho ze sfilcowanym yorkiem? :oops: Nie chodzi właściwie o sfilcowanego, ale o darmowego :diabloti: I żeby był młody, rasowy, zdrowy, piękny, kokardkowy, ach :loveu: :loveu: :loveu: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35185
malawaszka Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 nie czytam tego - niedobrze mi sie robi ja mam na codzień maile na stronę że ludzie baaardzo chętnie przygarną szczeniaczka sznaucerka :shake:
Vectra Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 :evil_lol::evil_lol: Gerdusie przefarbowałas :razz: :razz:
Alka Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 haha, ale duecik :loveu: yorczek sprowadzony do parteru śliczniasty ten Blue:loveu: Gosiu, przepiękne fotki skałkowe, jakie kolorki :loveu:, widać świetnie opanowałaś nowy aparacik:multi:
Alicja Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Beria ....mnie mało nie pogięło jak czytałam o tej chętnej na yorka:cool3: Kiedy powiększacie rodzinę na 3+3;)
KaRa_ Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Gerde wyprzedzil cień:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Pysia Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='KaRa_TC'] Gerde wyprzedzil cień:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Oglądając te fotki właśnie lałam bo o tym samym pomyślałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
beria Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 I jeszcze wyjaśnię zagadkę mokrej brody na fotkach :razz: Nie jest zaśliniona, o nie :diabloti: Słonko przygrzało więc pieseczek bryk do wody :evil_lol: A potem ciach, babka w piach, aż siwy dym spod kół leciał :evil_lol: Ubrudzona i zadowolona :p
beria Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 Wybieram dla Blue drapak i mam z tym problem, bo musi być odpowiedni dla dla niedowidzącego/niewidomego kotka. Oczki są w trakcie leczenia, w sobotę idę do weta na kontrolę, zobaczymy co powie :roll: Ale drapak chcę jej kupić już, żeby nie bawiła się tak ciągle w kuwecie (wskakuje i wyskakuje bez problemu :cool3: ) Niektóre propozycje: wysokość 108 cm, na poziomie "0" nie ma nic, kotek musi się wspinać, rulon wysoko Nie wiem, czy nie za bardzo przekombinowany :roll: wysokość 118 cm Najniższy - 64 cm, ale do domku trzeba wejść po takiej cienkiej drabince :roll: W tym na poziomie "0" jest budka :roll: wysokość 108 cm Wszelkie sugestie i pomysły mile widziane :p Na kolory proszę nie zwracać uwagi :razz:
malawaszka Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 wg mnie im bardziej zakombinowany tym fajniejszy dla kota - ona przecież nie będzie całkiem niewidoma jeśli wogóle - a odkrywanie coraz t onowych kawałków drapaka jest fajowe!!! czyli wg mnie nr 1 albo 2 :p
AlKil Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 też jestem za 1 lub 2. drapak musi być interesujący i stwarzać możliwości, żeby kotek nie zainteresował się innymi meblami...:evil_lol:
bigos Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Witajcie:loveu::loveu::loveu: A mi się podoba ten: :p:p:p I na kolorek zwracam uwagę:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
bigos Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Siwy dym:stormy-sad::stormy-sad::stormy-sad::turn-l::turn-l::turn-l:
leemonca Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 miałam kiedyś syjamkę i gdybym miała teraz wybierać dla niej drapaka, to wybrałabym ten
Pysia Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Beria 2 :) Kot zawsze będzie spał na najwyższym poziomie :) A zobaczysz sama jak ona sobie będzie swietnie radzić ;) Wysokość jest niewielka jak na mozliwości spadowe kota :p
leemonca Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 mojej siostry koty, a ma ich trzy sztuki :loveu:, uwielbiają się gnieźdzć na półkach, które znajdują się pod sufitem!!! a jeden z nich też nie dowidzi, ma bardzo, brdzo słaby wzrok i świetnie sobie radzi, to jest chyba ten instynkt koci (zwierzęcy)??? nie martw się, Twój koci Maluszek też da sobie świetnie radę, zobaczysz :loveu:
ameliace Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Ale słodziak z Gerdy jak tak pędzi :loveu: Jak tam kociak ?? Nauczy się chodzić i zapamięta drogę do różnych miejsc w domu to będzie ok. Jak niewidoma klacz zimnokrwista zapamiętała mapę całego wielkiego pastwiska tak mała Blue zapamięta jak ma chodzić po domu
mila_2 Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 a tu nikogo nie ma;) btw. Beria - jesteś pewna co do drapaka?? wszystkie koty jakie znam przedkładają drapanie mebli ponad drapaki....ale to może dziwne koty są;) u mnie w pracy koledzy rękodzieło artystyczne wykonali, a Julian i tak peferuje fotele:mad::mad: wiem, wiem - marudzę:eviltong::eviltong:
anilla Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 mila_2 napisał(a): wszystkie koty jakie znam przedkładają drapanie mebli ponad drapaki.... u nas jest tak samo - kupiłam kociskom drapak - zwykły najprostrzy - a one i tak wyżywają się na meblach :mad: górna półka drapaka służy jedynie jako punkt obserwacyjny, natomiast budka która jest na dole bardzo się podobała Blue i tam właśnie mała spała prosze wymiziać szkraba od nas;)
Pysia Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Jest pewien sposób aby kotek drapał to co chcemy ;) Ja ze swoim Tommym bawiłam się zabaweczką na sznurku wyłącznie w miejscu gdzie on miał drapać i po czym miał się wspinać ;) Przeznaczyłam na to stary mini fotelik Krola i...udało się ;) Nie zniszczył nam nic drapichrust :multi::multi::multi:
beria Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 Dobry wieczór, albo już dzień dobry, bo po północy :cool3: Niby słonko świeciło dzisiaj, ale wymarzłam na spacerze z burkiem jak diabli :diabloti: Gerda spotkała swojego dobrego kumpla i małą bajgielkę, więc psy szalały razem, a ja stałam w miejscu :razz: Po powrocie wpakowałam się do łóżka i nawet mi się zdrzemęło :roll: Zaraz się zbieram do spania, bo dalej czuję się niewyraźnie :roll: Do rodziców jadę jutro z Getrudą, zobaczymy jak wypadnie jej zapoznanie z Blue ;) I wymiziam Blue od cioci Anilli :loveu: A co do drapaka, to nie myślałam nawet konkretnie o drapaniu, tylko jako o zabawce dla Blue :cool3: Zdecydowałam się na nr 1. Nie jest specjalnie skomplikowany, półeczki dosyć duże, drabinka też, nie ma obawy, że mała skacząc o coś zawadzi. Może zaakceptuje budkę na dzienną drzemkę, bo ona już wie, że nocą śpi się w łóżku :evil_lol: W ciągu dnia śpi często w takiej wiklinowej budce. Najsłodsze jest to, że kiedy kucnę, zaczynam ją drapać i głaskać, szuka kontaktu fizycznego z człowiekiem, sama wspina się po nogach na kolana potem wyżej, na plecy, na szyję i mruczy prosto do ucha najpiękniejsze kocie bajki :loveu: Dobranoc ;)
Korenia Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Oglądałam sobie drapaki dla kociaków na allegro i musze przyznać boskie są.. jak np. ten numer 2... sama bym chciala mieć taki :evil_lol:
Recommended Posts