Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

morisowa, współczuję mam podobną historię z Atosem tylko jest nieco zdrowszy , jednakże nie mogę mu poświęcić tyle czasu co ty Florianowi jeśli chodzi o opiekę weterynaryjną ....różnica jest taka , że ja dla Atosa muszę znaleźć dom ....ciepły dom na starość ..

Posted

Florek miał dziś gorszy dzień. Nie chciał spacerować. Sądzimy że wynika to ze złego samopoczucia - jest obolały, nie może się wygodnie ułożyć, pozbieranie się i chodzenie jest tez bolesne. Dlatego planujemy oprócz walki z chorobami zabrać się za ogólnie pojęte samopoczucie psa, bo co z tego że będziemy walczyć z choróbskami skoro Florian od tego się lepiej nie poczuje...

I żeby nie było że mi Firefox płaci :-) - wygląda na to że równie dobrze działa Flock (właśnie go używam) - http://flock.com/

Posted

Dotarła wpłata od Malibo 57 - 500 zł :crazyeye:
Malibo 57 :iloveyou: dzięki Tobie mogę dziś spokojnie jechać z Florkiem na badania, będzie czym zapłacić :loveu:

Dziś jedziemy (dzięki TZtowi bumel) na wizytę na Potockich. Ma być rtg z kontrastem. I zobaczymy co ogólnie się dowiemy. A potem i tak chciałabym naszego Floriana zabrać do dr Czerwieckiego. Mam do Niego ogromne zaufanie. Chciałabym, żeby wypowiedział się na temat Floriana, ustawił jakoś jego ogólne leczenie - "postawić psa na łapy". Tylko chcę poczekać na diagnozę jakby nie było specjalistów od płuc (dr. Saba i dr Niziołek).

Posted

Florek marnie.
Poleciały mu wyniki krwi, 9 dni antybiotyku a leukocytów prawie dwa razy więcej...
Mówiąc najkrócej płuca na rtg wyglądają gorzej. Rtg z kontrastem niezbyt wyszło. Dalej nic nie wiadomo.
Pies dostał jeszcze jeden antybiotyk w zastrzyku i co dla niego w tej chwili najważniejsze, Metacan.

Jutro na 12.20 jesteśmy umówieni na usg do dr Marcińskiego, może się wreszcie dowiemy, gdzie jest ten guz, jeśli jest (płuca, przełyk?). I znów, jak dziś, pomoże TZ bumel (bardzo, bardzo dziękujemy za pomoc dziś i jutro!).
Na 16.20 wizyta u dr Czerwieckiego. Mam do niego zaufanie i strasznie liczę na tą konsultację. Pies ledwo na łapach stoi, jednak od wczoraj jest gorzej (choć rano Florian był całkiem porządnie ogarnięty), bolą go łapy, ma je spuchnięte, z trudem chodzi, a czasem wstać nie da rady. Boli go. Przez te 1,5 tygodnia nie przytył wcale. "szkieletek" APSY w tym samym czasie już nabrał trochę masy.

Na 16tą transportu jeszcze nie mam, czekam na odpowiedź dwóch osób.
edit: już mam, dzięki Apsie

Posted

gazety by się przydały! nie dla Florcia, ale dla tych paskudnych obszczuchów (czyt.słodkich szczeniąt) tak :roll:

Florian upodobał sobie "psią kanapę". Wprawdzie dziś została zmoczona przez takie jedne (:angryy:) ale nie dał mi jej zabrać do czyszczenia.

Tak spędza większość czasu:

i na drugim boku

Posted

Patrząc na Florka, dostrzegam, że moment w którym go adoptowałaś, faktycznie był jego ostatnią deską ratunku.
Bardzo się cieszę, że zdążył poznać, czym jest prawdziwy dom.

Posted

Nasze zaufanie do dr. Czerwieckiego wynika z tego że zawsze potrafił spojrzeć na nasze psy w sposób bardzo kompleksowy, nie skupiał się na jednym problemie tylko znajdował rozwiązanie najbardziej służące polepszeniu samopoczucia zwierzaka.
Co do dzisiejszej wizyty na Potockich - są pewne pozytywy, osłuchowo płuca o wiele lepiej. Ale skoro z psem ogólnie gorzej to może znaczyć że przyczyna jego fatalnego stanu pozostaje nierozpoznana... A może być ich wiele. Z jednej strony to podejrzenie nowotworu, z drugiej koszmarny stan łapek i stawów - są spuchnięte i gorące. Nie wiem co jutrzejszy dzień wyjaśni, a boje się że już niewiele czasu mamy żeby ciągnąć za ogon...

Posted

Wróciliśmy ze spaceru (mój własny stwierdził, że do rana nie poczeka, więc wszystkie zaliczyły po krótkim spacerku; Florian też, bo przed snem go nie ciągnęłam, był tylko po lekarzu o 17tej). Pies wstał, poszedł - nie to, co KWL widziałeś o 14.30. A ponieważ rzucił się na żarcie dla gołębi, dostał po spacerze michę Animondy :)

Posted

"... Bezpośrednio przedprzeponowo dogrzbietowo, widoczna zmiana lita ok 9x7 cm, o nieznacznie nieregularnej echostrukturze, dość regularnej powierzchni dopasowującej się do stos. anat. Zmiana nieco hipoechogenna w stosunku do wątroby. Zmiana przylega bezpośrednio do przepony i serca oraz płatów płucnych. Należy brać pod uwagę guz lub ewent niepowietrzny, zmieniony płat płucny. Ślad płynu w jamie opłucnej wokół w/w zmiany."
dr Marciński