Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

emilak napisał(a):
ja deklarowałam 30 zł od grudnia na stałe, ale chyba nikt mnie nie zauważył, jak dam radę to będę wpacała więcej...mogę jeszcze kupować karmę:)

emilak, dziękowałam Ci na poprzedniej stronie, jesteś też w drugim poście, więc jak najbardziej jesteś zauważona i jeszcze raz dziękuję!

magdyska, Cajus JB - dziękuję!

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

morisowa napisał(a):
emilak, dziękowałam Ci na poprzedniej stronie, jesteś też w drugim poście, więc jak najbardziej jesteś zauważona i jeszcze raz dziękuję!

magdyska, Cajus JB - dziękuję!

sorry, nie doczytałam <zawstydzony>

Posted

Nie mogę dać Florkowi DS. Po pierwsze ze względów finansowych, nie stać mnie na utrzymanie kolejnego psa, tym bardziej staruszka, który będzie wymagał więcej niż miska karmy. Po drugie mam już sporo "futra" w domu a warunki lokalowe, hmmm, pozostawiają wiele do życzenia. Po trzecie nie wiem, jak Florek dogada się z resztą stada, zwłaszcza na tej mojej małej powierzchni.
Ale, po przemyśleniu wszystkiego, myślę, że póki co mogę mu dać DT. Deklaracje jednorazowe poszły by akurat na przebadanie psa, na utrzymanie póki co 80 zł miesięcznie jest (i obiecany dodatek od anonima). Pies będzie już bezpieczny, będzie można spokojnie sprawdzić Sochaczew czy rozmawiać z ZuziaM. I zbierać deklaracje na hotel. A i z hotelem łatwiej będzie coś ustalić, gdy będziemy już wiedzieć, w jakim stanie jest Florek i czy wymaga leczenia.
Florek nie ma czasu,. by czekać na pełne deklaracje, miejsce w hotelu itp. Za tydzień, za dwa może być już za późno... U mnie na wstępie dostanie posłanie w kuchni. Zobaczymy jak dogada się z naszymi samcami. I będziemy myśleć co dalej. Mogłabym go jutro zabrać.
Co o tym myślicie?

Posted

to byłoby super, tylko żeby się nie skończyło tak, że Florek ma DT i już nie szukamy
będziemy musieli szukać naprawdę!

jeśli byś potrzebowała pomocy szkoleniowca, jakby stado się gryzło, to daj znać! podjedziemy :) tylko pisz na pw lub na 604 129 008

Posted

Byłoby cudownie !!! Ja tak jak mówię-mogę zaoferować jednorazowo 150 zł i postaram się też o stałą deklarację dla Florusia !Nie ustaję też w poszukiwaniach prawdziwego domku dla niego ,na razie bez rezultatów :( :(

Posted

ja mogę na niego zrobić bazarek - mam sukienkę fajną, ale jest na mnie za duża :P
może ktoś kupi na sylwestra :)

albo lepiej - wystawię jakieś węzełki psie! leżą na szafie...

Posted

Na początek chce mu zrobić badanie krwi, usg i ekg - "pakiet senior" w lecznicy na Ursynowie. Tak badamy wszystkie nasze staruszki (własne co roku i to co się wyciąga ze schroniska). Cena jakoś poniżej 200 zł, nie pamiętam dokładnie. Taki ogólny przegląd.

Posted

Morisowa - super pomysł, brawo dla Ciebie.

Dzięki badaniom bedziemy wiedzieć na czym stoimy, sprawdzimy jak Florus zachowuje się w warunkach domowych.

SUPER, bardzo sie cieszę!!!!

Jak juz trzeba kasę przelewać to podaj nr konta, to w pon rano wysle pieniądze :)

Posted

W takim razie jutro adopcja. Jak wszystko pójdzie dobrze i pies będzie u mnie, poprzesyłam nr konta. A w poniedziałek umawiam się na badania.
Dziś go widziałam, jeszcze żyje.

Posted

Szkoda, że nie ma EKG, ale to zobaczymy co Maciek powie po osłuchaniu Florka - badać dalej czy serce zostawić.

Trzymajcie kciuki, dziś w schronisku będzie się działo (Lord, Florek i Jacuś - takiego zestawu adopcji to oni się nie spodziewają :diabloti: )

Posted

trzymam mocno kciuki!!!a lord i jacus to ktorzy?ja wczoraj zabralam innego dziadunia z geriatrium;)od wczoraj nazywa sie gepetto i ma 15lat chore serce a w domu odzyl jak szczeniak;)))

Posted

Clo, widziałam Cię wczoraj z nim, farciarz mały :lol: Na wątku Jacusia się odzywałaś - szkieletek z rakiem, Lord wątku nie ma, ale też pies wolontariacki i obecnie już (bardzo) specjalnej troski.

Udało się, wszystkie trzy opuściły dziś schronisko. Co oznacza, że dopiero teraz zaczyna się prawdziwa "zabawa" :roll: Diagnozowanie, leczenie...

Florek czeka z Jackiem na transport:

W samochodzie:

Florian wygląda bardzo mizernie, fizycznie i psychicznie. Nie ma sił, wywraca się choć potrafi też ciągnąć na smyczy. Nie miał sił samemu wsiąść do samochodu, z wyjściem było jeszcze trudniej. Jest w kuchni. Leży. Dużo pije. Ma spuchnięte łapy, pokaszluje. Jutro rano dzwonię do lecznicy i mam nadzieję, że umówię się na wieczór.

Posted

Najwazniejsze ze Florus juz bezpieczny w domowym ciepelku ! Miejmy nadzieje,ze z pomoca wszystkich dobrych serduszek i lekarzy- rany fizyczne i psychiczne sie szybko sie zagoja ! Poprosze jeszcze raz o nr konta to jutro przesle pieniazki !!

Posted

Chcę najpierw zrobić zestaw badań ogólny (u sprawdzonego naszego weta i tanio) a potem już u specjalistów, jak będziemy wiedzieć, co szwankuje. Też obstawiam serce, ale równie dobrze może też coś wyjść z usg i krwi. Jak Maciek stwierdzi chore serce, to się pewnie umówię do dr Niziołka, jak co innego poważnego to pewnie pojedziemy do Luxvetu (dr Czerwiecki i spółka leczyli już kilka naszych psów w tym znanego niektórym Trevora).

Dzięki za deklaracje, już wysyłam konto.