kakadu Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 no i moge porobic bazarki gdyby znalezli sie darczyncy bo ja juz pol chalupy wyprzedalam....... Quote
kasiulki Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Cześć dziewczyny ! Jestem tu nową forumowiczką ale od dawna wchodzę na dogomanię a szczególnie na forum.Dzisiaj kiedy przeczytałam temat Florka,kiedy zobaczyłam jak bardzo się zmienił w schronisku,jak posmutniał,jak stracił nadzieję...Bardzo chcę mu pomóc.Jeśli chodzi o kwestię finansową to na wstępie mogę zadeklarować 150 zł-w zależności na co będzie potrzebne,postaram się też o stałą deklarację dla niego ! Jestem z Warszawy.Miałam nadzieję że uda mi się załatwić transport do Sochaczewa żeby obejrzeć dla niego domek-jednak na razie ,przynajmniej w tym tygodniu,nie dam rady :( Quote
emilak Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 ja mogę tylko 30 zł (od grudnia) - stała deklaracja, jak dam radę to dołożę się więcej... Quote
siekowa Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Rany, on po roku w schronie wygląda jak inny pies. :-(:-(:-( Wstawiłam go na profil starszych psów http://nasza-klasa.pl/profile/26096038/gallery/album/10/296 później dodam go na stronę psiegrane-marzenia.pl Quote
kasiulki Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 W jaki jeszcze sposób można pomóc temu biedakowi ? Wiadomo jak często on wychodzi na spacery ?? Może potrzeba kogoś kto by do czasu wyciągnięcia go stamtąd -jeździł do niego i go wyprowadzał codziennie ? Jeżeli tak,to ja się zgłaszam .Akurat mam teraz wolne i mogę się tego podjąć !!! Quote
mala_czarna Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='APSA']Tytułem podbicia wątku zapraszam do innego schroniskowego seniora - Uzika. http://www.dogomania.pl/threads/173992-ONek-senior-UZIK-porzucony-na-stare-lata-lecz-nie-traci-nadziei?p=13534395#post13534395 Uzik ma spore szanse na znalezienie domu stałego, potrzebuje 'jedynie' dopingu w jego szukaniu. Apsa, czy on ma jakieś ogłoszenia? Mogę machnąć allegro, gratkę i gumtree, tylko napisz, czy namiary mogę podawać takie jak na pierwszej stronie jego wątku. Quote
kasiulki Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Rozumiem.Z racji tego ,że nigdy nie byłam na paluchu ani nie znam się na panujących tam zasadach-proszę o małe wskazówki jak i co mam zrobić,żeby móc wychodzić z Florkiem na spacery ? Quote
mala_czarna Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='APSA'] Gratka i gumtree mile widziane :) Tak, namiary jak w pierwszym poście (czyli moje). Proszę bardzo ;) http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Uzik-owczarek-niemiecki-szuka-swojego-miejsca-na-ziemi-W0QQAdIdZ169782232 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2564491_pokochaj_staruszka.html Quote
KWL Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Dziękujemy badzo w imieniu FLorka (który chyba nie jest jescze świadomy poruszenia jakie wywołał) za deklarację, na obecną chwilę więc mamy: Deklaracje stałe: Kakadu -20 emilak -30(od grudnia) Razem -50 Deklaracje jednorazowe: kasiulki -150 obraczus87 -100 Razem -250 kasiulki - w tej chwili mamy kolejne zawirowanie wolontariackie na Paluchu i trudno właściwie powiedzieć jakie reguły obowiązują na dziś. Jutro (piątek) najprawdopodobniej nas nie będzie, jeśli jednak coś nie wyjdzie to możemy się umówić na miejscu. Jeśli nie to zapraszamy w sobotę - Florkowi będzie bardzo miło jeśli ktoś przyjedzie tylko dla niego. Ponadto APSA -transport i Kakadu -bazarki. To jak na dwa dni i stan działania dogomanii zaskakująco dużo. Może do Florka uśmiechnie się w końcu los. Quote
obraczus87 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Floreczku może jeszcze ktoś Ci pomoże?? Florek bardzo bardzo prosi!! Quote
kasiulki Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Jutro jak najbardziej ! Tylko gdzie i do kogo mam sie zgłosić ?? Quote
morisowa Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Wreszcie udało mi się trafić na działające dogo, wczoraj padło zanim wróciłam do domu, dziś do wieczora nie było mnie w domu Kakadu, emilak, kasiulki, obraczus87- bardzo dziękuję za deklaracje! Apsa - dzięki za ofertę transportową! Quote
morisowa Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Mamy 50 zł deklaracji stałych, jeśli miałby iść do hotelu, potrzebne by było minimum 300 zł co miesiąc. Wpłaty jednorazowe pewnie szybko by były zużyte na badania. No i jakby miał jechać pod Sochaczew, to i tak wpierw badania w Warszawie (myślę o badaniu krwi, usg, ekg - trzeba wiedzieć w jakim stanie jest nasz staruszek). A czy w ogóle ten hotel przyjmuje takie psie wraki..? Trzymaj się Florku! Quote
magdyska25 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Florek.....powinieneś grzać swoje starsze kostki w domu a nie w schroniskowym boksie... Z deklaracjami stałymi jest kiepsko- mam nadzieję że się uzbiera szybko wystarczająca suma. Florku i jak tu Ci nie pomóc....deklaracja stała ode mnie 10 zł.- niestety na chwilę obecną nie jestem dać więcej ale ma się ten sentyment do paluchowców. Quote
morisowa Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 magdyska25 - dziękuje! Paluchowce zawsze mogą na Ciebie liczyć :loveu: ech, coś mi chodzi po głowie, zobaczymy ... Quote
Cajus JB Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Ja też już mam przekroczony limit. Ale 20 złotych co miesiąc znajdę. Quote
morisowa Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Florku, pamiętam o Tobie, nie odejdziesz samotnie w schronisku, obiecuję... Quote
asiaf1 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='morisowa']magdyska25 - dziękuje! Paluchowce zawsze mogą na Ciebie liczyć :loveu: ech, coś mi chodzi po głowie, zobaczymy ... Morisiwa jakby coś to wiesz co :-) Quote
mru Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 czy ktoś jeszcze może pomóc mu deklaracją? Quote
emilak Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 mru napisał(a):czy ktoś jeszcze może pomóc mu deklaracją? ja deklarowałam 30 zł od grudnia na stałe, ale chyba nikt mnie nie zauważył, jak dam radę to będę wpacała więcej...mogę jeszcze kupować karmę:) Quote
Dada M Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Specjalistka od staruszków - zuziaM - od połowy grudnia będzie mieć wolne miejsce : http://www.dogomania.pl/threads/138597-HOTELIK-DT-dla-staruszkow-i-np-3-lapkow-u-zuziaM W pierwszym poście są już jakieś rezerwacje, nie wiem, czy aktualne (i jedna dotyczy też 2 ONek z Palucha). Preferowane są suczki, przedział wagowy 18-25 kg. Florek trochę nie pasuje ;) ale może to nie będzie przeszkodą. Quote
Recommended Posts