Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Florian miał dziś bardzo kiepski poranek. Nie chciał wstać, chodzenie to była udręka, trzy kroki, rozjechane łapy i pad na pysk :-( Popołudnie spędził więc "pod kaloryferem" i wieczorem już był bardziej chętny do współdziałania. Poprosił o spacer, zażądał michy, wody i miziania. Wygląda na to że jest bardzo czuły na chłód i wilgoć...

Posted

Tak właśnie to wygląda. A z Florianem to pewien problem, bo jak tylko poczuje się lepiej to natychmiast chce być kontaktowym, normalnym zdrowym psem któremu bardziej zalezy na kontakcie z "pańciostwem" niż grzaniu tyłka. Łazi za nami i uwala się w niekomfortowych dla siebie miejscówkach byle być bliżej... I bądź tu mądry i wybieraj między dręczącą psychicznie psa separacją a komfortową fizycznie dla niego miejscówką...

Posted

APSA napisał(a):
Mizerota? i tyle? wyschnięty na wiór.
Lekceważą go myszy. I za nic ma szczur
;)

wiedziałam, że Ty zrozumiesz od razu do czego ja nawiązuję :p dokładnie to skojarzenie miałam, gdy tylko napisałam to słówko :eviltong:

A że Florian dziś marnie, to fakt :roll: W sumie to od wczoraj wieczór. Więc dziś znów dostał Metacam, ten co miałam zapasowy (teraz jeszcze dwa dni dostanie).

Posted

[quote name='kasiulki']Cześć dziewczyny ! Jestem tu nową forumowiczką ale od dawna wchodzę na dogomanię a szczególnie na forum.Dzisiaj kiedy przeczytałam temat Florka,kiedy zobaczyłam jak bardzo się zmienił w schronisku,jak posmutniał,jak stracił nadzieję...Bardzo chcę mu pomóc.Jeśli chodzi o kwestię finansową to na wstępie mogę zadeklarować 150 zł-w zależności na co będzie potrzebne,postaram się też o stałą deklarację dla niego !
Jestem z Warszawy.Miałam nadzieję że uda mi się załatwić transport do Sochaczewa żeby obejrzeć dla niego domek-jednak na razie ,przynajmniej w tym tygodniu,nie dam rady :(
a tu znalazlam jeszcze cos takiego; mysle, ze nalezy kasiulki wrzucic niestety na czarne kwiatki deklaracyjne; gdyby nie rzucala slow na wiatr nie byloby teraz tego dlugu; chyba ze gdzies odwolala swoja deklaracje, a ja tego nie zauwazylam?

Posted

kakadu napisał(a):
a tu znalazlam jeszcze cos takiego; mysle, ze nalezy kasiulki wrzucic niestety na czarne kwiatki deklaracyjne; gdyby nie rzucala slow na wiatr nie byloby teraz tego dlugu; chyba ze gdzies odwolala swoja deklaracje, a ja tego nie zauwazylam?

A może trzeba do kasiulki PW posłać? Chyba, że już posłano...
A jaki jest dług? Jestem lekko zapóźniona.

Posted

92,46 - duzy nie jest na szczescie, ale zawsze...
gdyby 10 zlotych zadeklarowala, to bylby mniejszy bol, ale wyskoczyla ze spora (dla mnie przynajmniej) kwota 150 zlotych; a morisowa nawet w pierwszym poscie ja wpisala jako deklaracje wiec najwyrazniej raczej liczyla na te pomoc;
czarne kwiatki tak funkcjonuja, ze emilia najpierw ywsyla pw a dopiero potem wpisuje na liste; nie wiem zresztą czy ta lista istnieje, bo zadnej nie widzialam, ale powstac powinna;

Posted

[quote name='KWL']kasiulki:
Statystyki

Wszystkich postów

Wszystkich postów 46 Postów Na Dzień
Ogólne Informacje

Ostatnio aktywny 01-01-2010 12:12 Zarejestrowany 18-11-2009http://www.dogomania.pl/members/103142-kasiulki

Wydaje mi się że morisowa pisała PW, ale warto byłoby przypomnieć jak sądzę.
a, czyli zaglada, wiec pw powinno byc odebrane;
przypomnienie wskazane, chlapnac kazdy moze, ze wplaci i tysiac zlotych; trzeba wazyc slowa i odpowiadac za to co sie pisze;

Posted

kasiulki napisala do mnie na pw info wyjasniajace; po porstu sie zaplatala w natloku spraw przedswiateczno-noworocznych, ale obiecala, ze wplaci w poniedzialek 100 a potem jak bedzie mogla to jeszcze 50; jak dla mnie sprawa wyjasniona; kazdemu moze sie zdarzyc ;)

Posted

Do kasiulki pisałam na przełomie listopada i grudnia, odpisała, że miała niespodziewane wydatki i wpłaci w przyszłym tygodniu. Więc więcej się nie upominałam.

Dopisałam 134 zł z bazarków (mru dla Floriana oraz z bazarku Lulki dla AsiF, która przekazała na Florka :) )

Posted

My tak tu o różnych sprawach, a wypadałoby napisać kilka słów o bohaterze wątku. Aktualna pogoda to nie jest to co Florian lubi najbardziej - potrafi stanowczo odmówić spaceru. Ale jeśli już "te złe ludzie" się uwezmą i zostanie "postawiony" przed twardym faktem bycia na zewnątrz, daje sobie radę. Najpierw załatwia potrzeby a potem całkiem sprawnie używa nosa i ze zdumiewającą szybkością odnajduje wszystkie kocie karmidełka :evil_lol: .
Opiekowałem się już staruszkami, ale Florian to pierwszy "mój" dziadek.