Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie podważam kompetencji weterynarza, jest to szanowany człowiek, wykładowca akademii przyrodniczej i mam do niego zaufanie. Jeśli powiedział, że isteniej ryzyko, ze pies utyje i NIE ZALECA kastracji psa to ja sie do tego stosuje. Mi lezy na sercu dobra śliniaka i dlatego taka decyzja została podjęta. Proszę to uszanować, mając na względzie że pies nie jest, był i nie bedzie hodowany do rozmnazania.

• Replies 584
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny ja rozmawiałam z moim wet i on też powiedział , że jeśli nie ma takiej konieczności to nie kastrować , Tutek ma nie tylko problemy ze stawami , ale też ze skórą ( Kasiu popraw mnie jeśli się mylę , ale Tutuek ma pęcherzycę ) i każda ingerencja jest nie wskazana , w piątek będę u wet który Tutka postawił na nogi , bo mam kolejnego połamańca u siebie , zapytam co o tym sądzi .

Posted

dziekuje Ci aniu bardzo za wsparcie. Tak śliniak ma również problemy ze skóra, lekarz podejrzewał pęcherzycę(nie wykonano specjalistycznych badań ponieważ po podaniu leków objawy ustąpiły, ale śliniak jest cały czas pod obserwacją, je tylko weterynaryjna karmę, i z każdym zaczerwienieniem zgłaszam się do kontroli!)
I przeciwskazania do kastracji ma jak widac nie tylko mój weterynarz.

Posted

Kasiu tu nie chodzi o wsparcie , bo ja sama jestem za kastracją i ulżyło by mi gdybym zobaczyła Tutka bez jajek :) , ale myślę racjonalnie i wiem , że nie zawsze można taki zabieg przeprowadzić , tak jak wcześniej pisała w piątek pogadam z doktorem Masztakiem o Tutku .

• 2 months later...
  • 6 months later...
  • 1 year later...
Posted

Sliniak - 4 lata po adopcji:) Najukochanszy pies na swiecie-rozrabiak jakich malo ale adopcja tego psa to byla najlepsza decyzja w zyciu!
Piesek towarzyszy mi wszedzi-w tym roku byl nawet z nami nad morzem