Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam, że tak napiszę, ale może jednak lepiej, żeby ta dziewczyna już się nie odezwała. Skoro remont jest dla niej ważniejszy niż informacje o "jej" psie, to... spuśćmy zasłonę milczenia.

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jako tymczasowy opiekun Staruszka, dorzucę jeszcze garść informacji. Pierwsza kwestia to wielkość - mi się na zdjęciach wydawało,że on jest bliski owczarkowi niemieckiemu, tymczasem rozmiarowo odpowiada sznaucerowi średniemu - czyli jest dużo mniejszy niż myślałam.
On raczej musiał kiedyś mieszkać w domu. Ani razu się nie załatwił w domu - wychodzi trzy, czasem cztery razy dziennie. Na spacerkach drepta swoim "emeryckim" kroczkiem. Jest cichutki - nie szczeka nie piszczy.
Trochę ma ciężko z Opką - bo to rozrywkowa kobieta, a do tego nieco zazdrosna (ma prawo po tym co przeszła). Nie jest konfliktowy, co najwyżej sapnie jak mu za bardzo dokucza.
Bardzo, bardzo czeka na jakiś ciepły domek. Potrzebuje pieszczot, a trudno mu o nie rywalizować z młodą, silną Opcią. Spokojnie może nawet przez dłuższy czas siedzieć w domu i czekać na pana/panią po pracy. W zamian oczekuje tylko dużo pieszczot, jakiś stateczny spacerek i pełną miskę.

Posted

Chyba trochę nie w temaciku będzie ten mój post, ale... czy ten spaniel Cogo jest do wzięcia? i czy to pies czy suczka? Pytam, bo ostatnio zgłaszała się do mnie pani chętna przygarnąć spanielka...

Za Staruszka oczywiście trzymam kciuki!!

Posted

Święte słowa simbik.
Tak niewiele potrzeba ,aby staruszka uszczęśliwić
Zupełnie nie rozumiem dlaczego nikt nie chce adoptować starego psa?
Przecież my też bedziemy kiedyś starzy..
Pewnie nigdy tego nie zrozumię:shake:

Posted

Wiecie... ktoś kiedyś opowiadał taką historię..(a może ją gdzieś przeczytałam, ale nie pamiętam gdzie..):
Do schroniska przyszła starsza kobieta i chciała zabrać do siebie psa. Pracownicy podsuwali jej najładniejsze psiaki jakie mieli jednak ona ciągle mówiła, że nie po takiego psa tutaj przyszła... w końcu sama poszła na sam koniec schroniska - do miejsca, gdzie mało kto zagląda i gdzie czekające zwierzaki prawie utraciły nadzieję na nowy dom... zabrała najstarszą, schorowaną sunie. Pracownicy otworzyli ze zdziwienia oczy, a starsza pani powiedziała tylko:" A ja to niby jestem piękna i młoda?"
Piękna historia...:placz: może Staruszek też znajdzie tak kochającą bezinteresownie panią...

Posted

Może ktoś zna jakąś starszą osobę, która marzy o psiaku, a boji się wziąć szczeniaka, bo jest możliwość, że ona odejdzie a pies zostanie sam. Staruszek potrzebuje spacerów akurat na możliwości emeryta, w jedzeniu też nie jest wybredny, a więc nie będzie kosztowny.Myślę, że byłby najlepszym towarzyszem dla jakiegoś seniora. Może czyjaś babcia, dziadek, szukają takiego towarzysza na stare lata? Popytajcie, a może dzięki temu uszczęśliwicie psie serduszko.

Posted

Gajax napisał(a):
Wiecie... ktoś kiedyś opowiadał taką historię..(a może ją gdzieś przeczytałam, ale nie pamiętam gdzie..):
Do schroniska przyszła starsza kobieta i chciała zabrać do siebie psa. Pracownicy podsuwali jej najładniejsze psiaki jakie mieli jednak ona ciągle mówiła, że nie po takiego psa tutaj przyszła... w końcu sama poszła na sam koniec schroniska - do miejsca, gdzie mało kto zagląda i gdzie czekające zwierzaki prawie utraciły nadzieję na nowy dom... zabrała najstarszą, schorowaną sunie. Pracownicy otworzyli ze zdziwienia oczy, a starsza pani powiedziała tylko:" A ja to niby jestem piękna i młoda?"
Piękna historia...:placz: może Staruszek też znajdzie tak kochającą bezinteresownie panią...

Ja znam tą historię i Wiem gdzie to się wydarzyło.
Staruszku do góry!

Posted

Kochani!!!
Cuda jednak się zdarzają:lol::lol::lol:
Dzisiał dzwoniły,aż dwie osoby ,które chcą go adoptować:crazyeye:
Teraz już bez zapeszania i trzymać mocno kciuki:multi:
Jutro będę do nich dzwonić w sprawie transportu to dokładniej Wam opiszę.
Wiem,że dziewczyny pomagają tam biednym zwierzętą /w tym również konie/.
Mówiły,że działają w towarzystwie opieki nad zwierzętami
Po godzinie oddzwoniły,że dom u nich pewny:loveu::loveu:
Wogóle bardzo konkretne osoby:lol:
Mam nadzieję,że tym razem staruszkowi udało się znaleźć ten super ,ciepły domek na emeryturę

Posted

W związku z tym dzisiaj Staruszek będzie miał kompanko :lol: i zobaczycie dopiero jaki z niego przystojny senior :loveu: . Żeby się nie denerwował mamy zamiar towarzyszyć mu w podróży do nowego domku. Czeka go jeszcze tydzień z Opką, a to nie lada wyzwanie, bo to dość upierdliwa dziewczynka ;) .

Posted

Gajax napisał(a):

gajax czy moge ten tekst wykorzystac jako wallegro jako wstep o wikingu staruszku z krakowa szukajacego domu

Posted

No i już po strachu :multi: . Staruszek najbardziej bał się wkładania do wanny. Później już było lepiej, a już spodobało mu się najbardziej czochranie ręcznikiem :lol: . Teraz siedzi zawinięty w kocyk przy kaloryferku i pięknieje w oczach. Oczywiście wszystko odbyło się bez rzadnych problemów - zero sprzeciwu ze strony Staruszka ani przy namydlaniu i spłukiwaniu, ani przy gorliwym wycieraniu :cool3: .

Posted

Po kompieli sierść Staruszka zrobiła się niezwykle miła w dotyku :lol: . Szykujemy się wszyscy do wyjazdu, no i mocno trzymamy kciuki :thumbs: za pomyślne zakończenie tej historii. Tymczasem chłopak wykolegował Opkę z posłania :roll: .

Posted

ach21 napisał(a):
gajax czy moge ten tekst wykorzystac jako wallegro jako wstep o wikingu staruszku z krakowa szukajacego domu

Ach21 - to zdazyło się naprawdę - więc, jeśli w czymkolwiek to pomoże to bardzo proszę..:)