Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uchatek nie odstępuje mnie na krok. Boi się choć na chwilkę stracić ze mną kontakt. Na razie jestem w domu na urlopie wychowawczym i psiunio może przebywać ze mna do woli, ale co będzie, jak wrócę do pracy? Gdy wychodzę z domu powywa i piszczy, albo chodzi po całym domu i ogrodzie i mnie szuka:crazyeye: .

Posted

Jeśli ktokolwiek z was ma problemy ze znalezieniem domu dla starszego psa, jeśli ktos zadaje sobie pytanie czy warto - odpowiem, że jak najbardziej! Takiej wdzięczności i przywiązania nie da młody, rozbrykany szczeniak. Starość to także mądrość, o której wielu z nas zapomina. Dlatego stary pies kocha głęboko i mądrze!

Posted

Droga lewkonio ja mam takie samo zdanie w kwesti adopcji starszego psiaka.
Szkoda ,że nie wszyscy myślą podobnie,a tak nie dużo trzeba aby podarować komuś szczęście :shake:

Posted

Dzisiaj podesłałam buni fotki Staruszka. Wstyd go naprawdę tak nazywać, bo w słonku wygląda przepięknie. Wyglądał dzisiaj na bardzo z siebie zadowolonego.

Posted

Bardzo bardzo miło przeczytac ten wątek. Oby Stay znalazł równie wspaniały dom jak uchatek.

Posted

A oto Uchatek w pełnej krasie i pieknym majowym słońcu:lol::lol::lol:

Aż serce rośnie jak człowiek patrzy na te zdjęcia:loveu::loveu::loveu:

Posted

sŁODZIZNA !!!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

:lol: A pisałam przecież we wcześniejszych postach, że chłopak czeka na wiosnę...i sie doczekał...i jaki zadowolony z siebie:lol: . Lubi sobie powolutku dreptać i wylegiwać się na trawce w słoneczku.

Posted

O Boszsze, ale ja mam refleks :splat: . Dopiero teraz zorientowałam się, że "nasza" Bajeczka z ruin jest "siostrzyczką" Uchatka :multi: . Lewkonia pisała coś na wątku Bajki o Uchatku, ale ja w ogóle nie załapałam, że to chodzi o tego biedaka z zaspy. Lewkonia- jesteście po prostu cudowni :calus:

Posted

Napisałam o Uchatku w wątku Wienia - bo starsi panowie mają podobne sekrety:

"Mój Uchatek - Staruszek też odreagowuje 2 lata na ulicy w swych snach. Powarkuje, szczeka i biegnie - łapki mu się ruszają. Choć na codzień ledwo łazi, bo taki pokręcony. Nie wiem, jakie sny go dręczą, myślę tylko o tym, że gdy biegnie we śnie - to jest szczęśliwy.

Z zachowań psów mozna wiele się dowiedzieć:
to, że drzwi w domu otwierały się w przeciwną stronę niż u nas,
to, że jadł tylko suchy chleb, bo wpatruje się w każdą kromkę,
to, że walczył o jedzenie, bo ma tylko pół ucha,
to, że rzadko z nim wychodzono na spacer, bo nie śmie o to prosić nawet, gdy musi...."

Posted

Wczoraj odwiedziła nas ciocia Myszon z Pandą. Uchatek był baardzo zadowolony:eviltong: i liczył chyba na to, że nowa panienka u niego zamieszka - to dopiero byłby harem:evil_lol: .

Posted

hehehehe....
Panda natomiast była przerażona :smhair2: bo ona taka wstydliwa panieńka jest :oops: ......narazie ....:evil_lol:
a kawaler niczego sobie :diabloti:

Posted

[quote name='lewkonia']Jak się tylko zazieleni trawa i wreszcie:roll: przyjdzie wiosna zapraszamy wszystkie ciocie, które pomogły Uchatkowi - zwanemu Staruszkiem znaleźć dom na piknik:multi: :multi: :multi: . Psy mile widziane!

Bunia! Simbik! i inne pomocne Staruszkowi ciocie - przypominamy o zaproszeniu! Toz to trawka nie tylko zielona, ale i koszenia wymaga;)

Posted

[quote name='lewkonia']Bunia! Simbik! i inne pomocne Staruszkowi ciocie - przypominamy o zaproszeniu! Toz to trawka nie tylko zielona, ale i koszenia wymaga;)
No napewno się zmobilizujemy, tylko czasu cały czas za mało. Może jakoś wspólnie z Bunią spróbujemy :lol: .
Tymczasem Uchatek wygląda super wśród tej zieleni :loveu: .

Posted

shirrrapeira napisał(a):
Bardzo piekny psiak a Tygrysek rozumiem nie wrocil do domku. Masz piekne psy a czy ten sliczny maly psiak to moze bigelek czy mi sie tylko wydawalo.
Pozdrawiam

Oczywiście -to 9-miesięczna beagliczka Circa - własność mojej przyjaciółki, która chętnie nas odwiedza, bo ma się gdzie i kim do woli wyszaleć. Bajka traktuje ją jak swoje szczenię.