Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

umówiłam się z panią na jutro, na godz. 10.00
przygotowana jestem "profesjonalnie" - wydrukowałam sobie ankietę, żebym o niczym nie zapomniała...
nie wiem, kto bardziej to przeżywa - ta pani, czy ja...

jaki ten świat mały... niedawno prosiłam o wizytę przed adopcyjną w Poznaniu - piesek - Budyń - już tam jest :)
teraz z Poznania boksia przyjedzie do Malczyc...

Posted

już po wizycie, była długa i miła, dziewczyna z rodziny, w której zawsze był pies (do późnej starości ) inne zwierzaki też - "sprawozdanie" przekazałam telefonicznie, o transport poprosiłam pewne wspaniałe małżeństwo z Poznania, zapewne elisse pojawi się na wątku :)

chyba wszystko na dobrej drodze do szczęśliwego zakończenia...

Posted

witam,to do mnie mari pisała w sprawie transportu
można powiedzieć,ze tą trasę mamy niejako "obcykaną " ;)
wiozłam Apacza do hoteliku,potem Budynia do Poznania,to damy radę i w odwrotna stronę :)
tak jak mówiłam mari,najszybciej moglibyśmy dostarczyć sunie na miejsce w środę pod wieczór,potem ewentualnie coś kombinowac na piątek,weekend niestety mam zajety
jeżeli nie znajdzie się ktoś z dogodniejszym transportem to wtedy będziemy działać

Posted

"Buła" od jakiegoś czasu wabi sie Hera i jest już w drodze do swojej nowej pani
Państwo,którzy mieli ją na tymczasie to przemili i ciepli ludzie
Hera pojechała z całą wyprawką w której jest legowisko,zabawki,jedzenie,ręcznik po kąpieli,szampon,szczotka,a nawet smaczki i witaminki

Posted

"Buła" czyli Hera już w nowym domku!!!
Jest cudowna - jej nowa pani pokochała ją od pierwszego wejrzenia (inaczej być nie mogło :)), oczywiście z wielką wzajemnością!
Byłam przy powitaniu, z aparatem oczywiście :)

a już po powrocie do domu - przed chwilka - dostałam taką wiadomość:
Hera już się chyba zadomowiła, leży w pościeli, a wcześniej bawiła się piłeczką - na prośbę przynosi piłeczkę do ręki :)

nowa pani Hery jest nią zachwycona!
Kolejnej zmiany imienia nie będzie - zostanie Hera :cool3:

przemili państwo z DT z żalem żegnali sunię, żeby dobrze się w nowym domku czuła - dostała wyposażenie,przyjechała z całą wyprawką: ponton, smycze, miski, nawet szampon i ręcznik :)
a w domu czekało też mnóstwo nowiutkich "sprzętów", w tym... sami zobaczcie:

Oczywiście zostałam zaproszona nie tylko na wizytę poadopcyjną, ale na częste wizyty :)

Posted

a oto fotki z pierwszych chwil Hery w nowym - cudownym domku:

wielkie, ogromne dzięki za transport !
Jak dobrze, ze elisse i Jej niezawodny Grzegorz pomogli!!!!!
niech te fotki i szczęście obu dziewczyn - Hery i Marysi - będą dla Was podziękowaniem!:loveu:

Posted

Zdjęcia Hery z nową Panią - Marysią,są największym podziękowaniem!!
Boksia jest przymilasta i bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem oraz miłości.Ja bym ją oceniła,ze to jest piest,którey MUSI miec swojego ludzia,dopiero wtedy jest szczęśliwy.
Jeszcze w DT chciałam się z Herą troszkę przed podróżą zaprzyjaźnić,kucnęłam przed nią,zaczęłam mówić.....a ona spojrzała na mnie tymi swoimi pięknymi oczami,podała łapkę i nastwiła się do głaskania,jest cudowna.
Praktycznie całą droge przespała,była bardzo spokojna i grzeczna,nie było żadnych przygód.

A nowa Pani kupiła Herze taką samą kanapę jak ma moja Alma,tylko w innym kolorze :D

• 2 weeks later...
Posted

Kamila28 napisał(a):
ojejku, jakie ona mi śliczne łóżeczko :)

najprawdziwsza welurowa kanapa ! :evil_lol:

ona ma wszystkiego podwójnie - Marysia kupiła jej 2 smycze, komplet misek, zabawki i to łóżeczko, a z DT przyjechała z całą wyprawką, żeby jej smutno w nowym miejscu nie było - - ma więc do wyboru...;) 2 łóżka, 4 miski, 4 smycze, mnóstwo zabawek...

• 1 month later...
Posted

elisse napisał(a):
po prostu z Buły przeistoczyła się w boginię Herę.....musi mieć wszystkiego pod dostatkiem!! :)

spotkałam Herę na spacerku.... z mamą Marysi - bo Marysia pojechała na szkolenie do Sopotu...

sunia wygląda prześlicznie, jest radosna i cudowna!!!
a ile buziaczków dostałam !!!!
to sama słodycz na 4 łapkach!!!