Helga&Ares Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 tak, Boksia jest nadal do adopcji.Szukamy jej najlepszego domku! Quote
Helga&Ares Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Potrzebna osoba do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Malczycach (okolice Wrocławia[ok 40 km] i Legnicy [ok30km]) Boksia ma szanse na domek! Quote
mari23 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Jestem!!! do kogo iść? może nawet znam tych ludzi... Quote
mari23 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 umówiłam się z panią na jutro, na godz. 10.00 przygotowana jestem "profesjonalnie" - wydrukowałam sobie ankietę, żebym o niczym nie zapomniała... nie wiem, kto bardziej to przeżywa - ta pani, czy ja... jaki ten świat mały... niedawno prosiłam o wizytę przed adopcyjną w Poznaniu - piesek - Budyń - już tam jest :) teraz z Poznania boksia przyjedzie do Malczyc... Quote
mari23 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 już po wizycie, była długa i miła, dziewczyna z rodziny, w której zawsze był pies (do późnej starości ) inne zwierzaki też - "sprawozdanie" przekazałam telefonicznie, o transport poprosiłam pewne wspaniałe małżeństwo z Poznania, zapewne elisse pojawi się na wątku :) chyba wszystko na dobrej drodze do szczęśliwego zakończenia... Quote
elisse Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 witam,to do mnie mari pisała w sprawie transportu można powiedzieć,ze tą trasę mamy niejako "obcykaną " ;) wiozłam Apacza do hoteliku,potem Budynia do Poznania,to damy radę i w odwrotna stronę :) tak jak mówiłam mari,najszybciej moglibyśmy dostarczyć sunie na miejsce w środę pod wieczór,potem ewentualnie coś kombinowac na piątek,weekend niestety mam zajety jeżeli nie znajdzie się ktoś z dogodniejszym transportem to wtedy będziemy działać Quote
elisse Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 " Buła" jedzie dziś do swojego nowego domku :multi: po 18 wyruszamy z Poznania i juz wieczorkiem bedzie w objeciach swej nowej Pani Quote
elisse Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 "Buła" od jakiegoś czasu wabi sie Hera i jest już w drodze do swojej nowej pani Państwo,którzy mieli ją na tymczasie to przemili i ciepli ludzie Hera pojechała z całą wyprawką w której jest legowisko,zabawki,jedzenie,ręcznik po kąpieli,szampon,szczotka,a nawet smaczki i witaminki Quote
mari23 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 "Buła" czyli Hera już w nowym domku!!! Jest cudowna - jej nowa pani pokochała ją od pierwszego wejrzenia (inaczej być nie mogło :)), oczywiście z wielką wzajemnością! Byłam przy powitaniu, z aparatem oczywiście :) a już po powrocie do domu - przed chwilka - dostałam taką wiadomość: Hera już się chyba zadomowiła, leży w pościeli, a wcześniej bawiła się piłeczką - na prośbę przynosi piłeczkę do ręki :) nowa pani Hery jest nią zachwycona! Kolejnej zmiany imienia nie będzie - zostanie Hera :cool3: przemili państwo z DT z żalem żegnali sunię, żeby dobrze się w nowym domku czuła - dostała wyposażenie,przyjechała z całą wyprawką: ponton, smycze, miski, nawet szampon i ręcznik :) a w domu czekało też mnóstwo nowiutkich "sprzętów", w tym... sami zobaczcie: Oczywiście zostałam zaproszona nie tylko na wizytę poadopcyjną, ale na częste wizyty :) Quote
mari23 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 a oto fotki z pierwszych chwil Hery w nowym - cudownym domku: wielkie, ogromne dzięki za transport ! Jak dobrze, ze elisse i Jej niezawodny Grzegorz pomogli!!!!! niech te fotki i szczęście obu dziewczyn - Hery i Marysi - będą dla Was podziękowaniem!:loveu: Quote
Kamila28 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Super, że sunia znalazła kochający domek, teraz już wszystko bedzie dobrze :) Quote
elisse Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Zdjęcia Hery z nową Panią - Marysią,są największym podziękowaniem!! Boksia jest przymilasta i bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem oraz miłości.Ja bym ją oceniła,ze to jest piest,którey MUSI miec swojego ludzia,dopiero wtedy jest szczęśliwy. Jeszcze w DT chciałam się z Herą troszkę przed podróżą zaprzyjaźnić,kucnęłam przed nią,zaczęłam mówić.....a ona spojrzała na mnie tymi swoimi pięknymi oczami,podała łapkę i nastwiła się do głaskania,jest cudowna. Praktycznie całą droge przespała,była bardzo spokojna i grzeczna,nie było żadnych przygód. A nowa Pani kupiła Herze taką samą kanapę jak ma moja Alma,tylko w innym kolorze :D Quote
Helga&Ares Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Bardzo miło jest czytać takie wieści. Dziękuję Mari, Dziękuję Elisse - bez Was nie udałoby się pomóc suni! A Herze życzymy wszystkiego dobrego u boku nowej Pani! Quote
mari23 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 zawsze tak samo wklejałam zdjęcia i były większe , spróbuję jeszcze raz:roll: Quote
mari23 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Kamila28 napisał(a):ojejku, jakie ona mi śliczne łóżeczko :) najprawdziwsza welurowa kanapa ! :evil_lol: ona ma wszystkiego podwójnie - Marysia kupiła jej 2 smycze, komplet misek, zabawki i to łóżeczko, a z DT przyjechała z całą wyprawką, żeby jej smutno w nowym miejscu nie było - - ma więc do wyboru...;) 2 łóżka, 4 miski, 4 smycze, mnóstwo zabawek... Quote
elisse Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 po prostu z Buły przeistoczyła się w boginię Herę.....musi mieć wszystkiego pod dostatkiem!! :) Quote
mari23 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 elisse napisał(a):po prostu z Buły przeistoczyła się w boginię Herę.....musi mieć wszystkiego pod dostatkiem!! :) spotkałam Herę na spacerku.... z mamą Marysi - bo Marysia pojechała na szkolenie do Sopotu... sunia wygląda prześlicznie, jest radosna i cudowna!!! a ile buziaczków dostałam !!!! to sama słodycz na 4 łapkach!!! Quote
Recommended Posts