Zielsko Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Donosze uprzejmie, ze miejsce spotkania jest w chwili obecnej otoczone wykopami wodociagow miejskich i jest tam wjazd przez podest jakiegos rodzaju, takze uwazajcie przy wjezdzie, zeby sobie nie naruszyc podwozia. Ponadto gdyby sie ktos z innego miasta wybieral pociagiem, to tam jest blisko Lodz Kaliska. Quote
PATIszon Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='Zielsko']Donosze uprzejmie, ze miejsce spotkania jest w chwili obecnej otoczone wykopami wodociagow miejskich i jest tam wjazd przez podest jakiegos rodzaju, takze uwazajcie przy wjezdzie, zeby sobie nie naruszyc podwozia. [/QUOTE] O! Magdo Domansko! Czytałas? ;> Quote
LALUNA Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Temat od dawna był podklejony i kazdy zainteresowany o podkomisjach mógł przeczytać. Inna sprawa ze w obecnej formie dogmania jest nieczytelna Quote
Zielsko Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Chcialabym powiedziec, ze stala sie rzecz fenomenalna i przelomowa na dzisiejszym zebraniu - obecne byly 43 osoby z 15 roznych oddzialow Zwiazku Kynologicznego w Polsce: - Kraków - Katowice - Zabrze - Jelenia Góra - Legnica - Wroclaw - Łódź - Lublin - Radom - Płock - Bydgoszcz - Białystok - Sopot - Warszawa - Białystok (takze brakowalo chyba tylko 2 oddzialow, z ktorych zawodnicy startuja na zawodach agility) Mysle, ze jest to niezwykle wazne, zeby WSZYSCY zainteresowani jezdzili na takie zebrania - pomagajmy tworzyc polskie agility! Oby tak dalej! Quote
ito Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 [quote name='Zielsko']Chcialabym powiedziec, ze stala sie rzecz fenomenalna i przelomowa na dzisiejszym zebraniu - obecne byly 43 osoby z 15 roznych oddzialow Zwiazku Kynologicznego w Polsce: - Kraków - Katowice - Zabrze - Jelenia Góra - Legnica - Wroclaw - Łódź - Lublin - Radom - Płock - Bydgoszcz - Białystok - Sopot - Warszawa - Białystok (takze brakowalo chyba tylko 2 oddzialow, z ktorych zawodnicy startuja na zawodach agility) Mysle, ze jest to niezwykle wazne, zeby WSZYSCY zainteresowani jezdzili na takie zebrania - pomagajmy tworzyc polskie agility! Oby tak dalej![/QUOTE] z naszej "ekipy" nie było ludzi z oddziałów Rybnik i Chorzów no i super ze było tyle ludzi, za rok może będzie jeszcze więcej, a drukarnia duża wiec nie bedzie problemu :p ps Magda proszę o nazwisko tego sędziego :0 Quote
Magda i Saga Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='PATIszon']O! Magdo Domansko! Czytałas? ;>[/QUOTE] Patrycjo Tucholsko - dałam radę:cool1: Quote
CHI Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Fakt takie spotkania są potrzebne i myślę, że wczorajsze było bardzo konstruktywne.. Dotarłam do domu dziś o 1,45...;-) Po drodze myślałam (tak jakoś mam ;-) ) nad tym o czym rozmawialiśmy i piszę, póki pamiętam ;-): [B] Historia agility w Polsce [/B] a. jeśliby organizatorzy zawodów przesłali info do Osoby (sorry, ale nie kojarzę kto się tego w końcu podjął) to by miała mniej do sprawdzania w archiwum Związku - ja swoje z 2007 mam... b. dobrze by było pozbierać "rzeczy pisane" (sprawozdania, opinie, artykuły, itp) o zawodach w jednym wątku, miejscu (póki co na dogo) c. można by podać w jednym miejscu linki do blogów/stron agilitowców o zawodach o psach- znam super blog Olgi i natknęłam się na kilka fajnych blogów szukając zdjęć... d. kwartalnik, rocznik czy "cuś" - Zawody Agility - wyniki, statystki (liczby psów, rasy, oddziały, kluby), czarno-białe ulotkowe wydawnictwo... No bo wychodzi na to, że jak się nie chwalimy to znaczy, że nas nie ma :( Ilość w sztukach = zawodnicy + kluby+Oddziały + 20 szt zapasu ;-) Póki co za 2009... Jak bym dostała od Organizatorów arkusze z Zawodów w excelu to bym się nimi pobawiła... Łącznie ze składem i wydrukiem... Wiecie kilka zdań mnie wczoraj nazwijmy to politycznie "baaardzo zirytowało" ;-) e. prośba do Naszych Fotografów.... Płytki ze zdjęciami z zawodów (oryginały) i ktoś kto by się podjął zgrać je wg zawodów... Aby było na zaś archiwum... Wiem to koszmarna robota - usiłuję zrobić porządek ze swoimi zdjęciami... takie moje przemyślnie - jest to temat do dyskusji Pozdrawiam CHI Quote
ito Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 [quote name='CHI'][B] Historia agility w Polsce [/B] a. jeśliby organizatorzy zawodów przesłali info do Osoby (sorry, ale nie kojarzę kto się tego w końcu podjął) to by miała mniej do sprawdzania w archiwum Związku - ja swoje z 2007 mam... b. dobrze by było pozbierać "rzeczy pisane" (sprawozdania, opinie, artykuły, itp) o zawodach w jednym wątku, miejscu (póki co na dogo) c. można by podać w jednym miejscu linki do blogów/stron agilitowców o zawodach o psach- znam super blog Olgi i natknęłam się na kilka fajnych blogów szukając zdjęć... CHI[/QUOTE] Hey a może najpierw zrobić taka bazę on-line, w momencie kiedy stwierdzimy że na pewno jest już w 100% uzupełniona to wtedy można na papierze. ja mogę podesłać wyniki z górnego śląska - dużo tego nie będzie:) moim zdaniem należy najpierw stworzyć wspólnymi siłami listę imprez które się odbyły w Polsce, później według tej listy trzeba pozbierać od klubów - organizatorów dane, a na samym końcu dopiero udać się do archiwum w celu odnalezienia brakujących danych. nie ma sensu odrazu szukac danych w archiwum jeżeli większość z tego ktoś ma w domu. Quote
IraKa Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Napiszecie nam (dla tych którzy nie byli) krótkie sprawozdanie z zebrania : kto, co i na czym stanęło :modla: Quote
CHI Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 IraKa napisał(a):Napiszecie nam (dla tych którzy nie byli) krótkie sprawozdanie z zebrania : kto, co i na czym stanęło :modla: Irenka bądź Człowiek - daj ludziom pospać ;) sprawozdanie będzie... Quote
CHI Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Ito masz absolutną rację.. Lista zawodów oficjalnych jest tutaj kwestia podlinkowania wyników... Laluna jakbyśmy Ci podrzucili to podlinkujesz? Co do mojego pomysłu to przy robieniu zestawień łatwiej mi mieszać w excelu... a tych arkuszy wolałabym nie podlinkowywać (za dużo danych osobowych i psich ;)) tylko za Waszym pozwoleniem i zaufaniem wykorzystać w oryginalnych arkuszach zawodów.. Quote
ito Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 CHI napisał(a):Ito Co do mojego pomysłu to przy robieniu zestawień łatwiej mi mieszać w excelu... a tych arkuszy wolałabym nie podlinkowywać (za dużo danych osobowych i psich ;)) tylko za Waszym pozwoleniem i zaufaniem wykorzystać w oryginalnych arkuszach zawodów.. To jest bardzo zły pomysł, ja jako organizator nie mam prawa udostępniać żadnych danych osobowych osobom obcym nawet dla najszczytniejszej idei. Skoro sa osoby które nie płacą za zawody bo nie chcą aby ktoś znal ich numer konta:) to nie wyobrażam sobie co by mi zrobili jak bym gdzieś poza ZK rozsyłał ich dane:) Ale myślę ze same wyniki z zawodów tez Ci wystarczą ( mogą być w Excelu ) No i myślę że nieoficjalne zawody też trzeba by było zewidencjonować, ale do tego już podkomisja raczej nie przyłoży ręki z wiadomych celów. Quote
CHI Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Upss - masz rację ;( to ewentualnie faktycznie wyniki w excelu (+ zestawienie ile psów jakich ras z jakich oddziałów - bez danych osobowych ;-) (ewentualnie - no bo to na razie jest tylko luźna dyskusja = może większość zainteresowanych stwierdzi, że mój pomysł jest do bani) Quote
ito Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 CHI napisał(a):Upss - masz rację ;( to ewentualnie faktycznie wyniki w excelu (+ zestawienie ile psów jakich ras z jakich oddziałów - bez danych osobowych ;-) (ewentualnie - no bo to na razie jest tylko luźna dyskusja = może większość zainteresowanych stwierdzi, że mój pomysł jest do bani) pomysł jest super:) Quote
BeataG Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Ja tylko delikatnie chciałam zwrócić uwagę, że zgłaszając się na zawody, egzamin czy wystawę, każdy automatycznie wyraża zgodę na ujęcie jego danych w katalogu, a w przypadku zawodów i egzaminów również w wykazie wyników. Bo tylko na wystawie oceniany jest sam pies, na zawodach i egzaminach oceniana jest para pies+przewodnik. Więc może jednak nie przesadzajmy z tą ochroną danych osobowych, wystarczy przeczytać ustawę, żeby się przekonać, co tak naprawdę podlega ochronie. Gdyby ochrona danych osobowych rozciągała się tak dalece, jak to się niektórym wydaje, to nie można by było do nikogo wysłać listu, bo przecież na kopercie jest imię, nazwisko i adres adresata. :cool3: Quote
ito Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 BeataG napisał(a):Ja tylko delikatnie chciałam zwrócić uwagę, że zgłaszając się na zawody, egzamin czy wystawę, każdy automatycznie wyraża zgodę na ujęcie jego danych w katalogu, a w przypadku zawodów i egzaminów również w wykazie wyników. Bo tylko na wystawie oceniany jest sam pies, na zawodach i egzaminach oceniana jest para pies+przewodnik. Więc może jednak nie przesadzajmy z tą ochroną danych osobowych, wystarczy przeczytać ustawę, żeby się przekonać, co tak naprawdę podlega ochronie. Gdyby ochrona danych osobowych rozciągała się tak dalece, jak to się niektórym wydaje, to nie można by było do nikogo wysłać listu, bo przecież na kopercie jest imię, nazwisko i adres adresata. :cool3: Więc zrób zawody i opublikuj wszystkie dane osobowe jak zbierzesz przy okazji to zobaczymy co się stanie. Quote
BeataG Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 A kto mówi o WSZYSTKICH danych? W katalogu można opublikować imię, nazwisko i adres, na liście wyników imię i nazwisko. Ito, przeczytaj ustawę o ochronie danych osobowych, a potem możemy podyskutować. Quote
ito Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Zawody to nie wystawa, a przy zgłoszeniu na zawody nikt nie informuje zgłaszającego się o mozliwosci publikacji jego pełnych danych osobowych. A Ty na kazdym forum szukasz zaczepki? Quote
LALUNA Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Chybanie ma sensu linkowac wyników, bo w końću one sie uakzuja na stronie ZK. FAkt ze moze z opóźnieniem, ale nie sa one tak istotne czasowo jak zawody abynie kolidowąły z innymiplanami. Tym barzdiej ze wiekszosc wyników i tak ogłaszanych jest na bieżaco w osobnych tematach Quote
ito Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 LALUNA napisał(a):Chybanie ma sensu linkowac wyników, bo w końću one sie uakzuja na stronie ZK. FAkt ze moze z opóźnieniem, ale nie sa one tak istotne czasowo jak zawody abynie kolidowąły z innymiplanami. Tym barzdiej ze wiekszosc wyników i tak ogłaszanych jest na bieżaco w osobnych tematach mnie i Gosi chodzi o coś innego:) cos o czym wczoraj była mowa na zebraniu Ktoś zaproponował stworzyć kalendarium całego polskiego Agility, i tu myśle ze dle Ciebie bedzie pole do popisu bo na pewno dobrze znasz początki :) a wyniki na stronie ZK :cool3: Quote
PATIszon Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Magda i Saga napisał(a):Patrycjo Tucholsko - dałam radę:cool1: Wiem, kolezanko Magdo . Jechalam za Toba, ale wyjazd byl bardziej hardcore'owy niz wjazd i gdyby nie fakt, ze Ty dalas rade to chyba bym Opla na rece wziela...... Quote
BeataG Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Nie szukam zaczepki, mówię, jak to wygląda od strony prawnej, bo jestem prawnikiem. Nie trzeba informować nikogo o publikacji jego danych, jeśli startuje w oficjalnych zawodach - w jakiejkolwiek dyscyplinie i nie tylko w sporcie. Czy wyobrażasz sobie, że w różnych konkursach, zawodach sportowych, festiwalach itp. nazwiska uczestników oraz wyniki są tajne? No sorry. :cool3: I jeszcze raz powtarzam, nikt nie mówi o publikacji PEŁNYCH danych, tylko tych, które są potrzebne do przedstawienia uczestników i wyników, czyli na pewno imienia i nazwiska. I jeszcze raz proponuję przeczytać ustawę. Quote
ito Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 BeataG napisał(a):Nie szukam zaczepki, mówię, jak to wygląda od strony prawnej, bo jestem prawnikiem. Nie trzeba informować nikogo o publikacji jego danych, jeśli startuje w oficjalnych zawodach - w jakiejkolwiek dyscyplinie i nie tylko w sporcie. Czy wyobrażasz sobie, że w różnych konkursach, zawodach sportowych, festiwalach itp. nazwiska uczestników oraz wyniki są tajne? No sorry. :cool3: I jeszcze raz powtarzam, nikt nie mówi o publikacji PEŁNYCH danych, tylko tych, które są potrzebne do przedstawienia uczestników i wyników, czyli na pewno imienia i nazwiska. I jeszcze raz proponuję przeczytać ustawę. Prawnik ? :p Dane o których tu mowa to : imię i nazwisko , dokładny adres, nr telefonu , e mail, nr legitymacji oddziałowej, nr książeczki startowej i jeszcze trochę innych i naprawdę mi nie wmówisz że można to opublikować lub przesyłać do osób postronnych , naprawdę nie rób już z siebie pośmiewiska. Quote
Recommended Posts