Asia_Klero Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 w zyciu nie oddałabym psa do schroniska ale skoro dla was to płatne schronisko i tak wam źle to mozecie go zabrac gdzie chcecie zgodnie z własnym sumieniem nikt was nie zmusza do tego by sami byl tam gdzie jest w kazdej chwili mozecie go zabrac Quote
Sankja Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 No to powiedz nam jaka jest różnica między tym super hotelem gdzie pies siedzi od roku a schroniskiem w którym był? I skoro masz informacje o psia, dlaczego nie podzielisz się z nimi na wątku? Quote
Asia_Klero Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Napisałam te różnice kilka postow wyżej. Nie wchodzę na ten wątek bo wiem co tu się dzieje a jak juz wejde to nic tylko się denerwowac. Jak komuś zależy na informacjach, spyta to je dostanie wystarczy chciec. Quote
Malwi Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Asia_Klero napisał(a):Napisałam te różnice kilka postow wyżej. Nie wchodzę na ten wątek bo wiem co tu się dzieje a jak juz wejde to nic tylko się denerwowac. Jak komuś zależy na informacjach, spyta to je dostanie wystarczy chciec. Asiu - chyba nie rozumiesz ... Lena ma płacone za to żeby m.in były informacje na wątku .. jak by nie patrzeć to jeden z obowiązków hoteli i DT ... kiedy Lena napisała cokolwiek o Samsungu ? 2-3 miesiące temu ? Quote
Sankja Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 słowo pisane często ma się nijak do rzeczywistości. Jak ktoś chce.... fajnie, bo wszyscy chcą. Asia - ile masz lat, przepraszam, że zapytam, ale wydaję mi się, że dyskutuję z osobą dość młodą... Quote
polubek Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 nie wiem może nie powinnam się wtrącać ale jakieś informacje powinny być na watku, nie każdy jest w stanie przejrzeć ileś tam wątków które ma. jak jest ich ok 300-400 to niestety nie sposób się wyrobić żeby być na bieżąco ze wszystkimi i zagląda się tam gdzie są jakieś nowe i informacje, a też i siedzieć i przy kompie i tłuc maile nie każdy ma na to tyle czasu, zwyczajnie może nie mieć akurat czasu albo zapomnieć. Quote
Sankja Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 polubek, każdy powinien się wtrącać i pisać co na ten temat sądzi. a relacje powinny być min raz w tygodniu. nie wierzę, że nie można znaleźć 15 minut w tygodniu żeby napisać i pokazać psa. Quote
lilk_a Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 ano właśnie , powinny być a nie ma:( .... Leno prosimy o 5 minut dla wątku Samsunga , to naprawdę niewiele a bardzo potrzebne , deklaracje się wykruszają i co jak wszyscy się wykruszą ...Sami będzie na lodzie bo go chyba nie zatrzymasz za darmo ? Quote
xxxx52 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Wiecie czytam i czytam ,i doszlam do wnoisku ,ze Lene stac tylko na swojego rzecznika albo inaczej adwokata w osobie Asi Klero,natomist nie potrafi ,albo niechce wypowieziec sie na temat postepow socjalizacyjnych,zdrowotnych u Samsunga,gdyz nie ma ochoty sie nim zajac,i nie miala ochoty ."Obiecanki cacanki,a glupiemu radosc" Widac jak zalezy jej na psie ,skoro prawie w kazdym poscie pisza ,ze "jak sie niepodoba to macie sobie psa zabrac"Tak nie postepuja milosnicy zwierzat ,tak postepuja handlowcy.To co opisywano to tylko byly zwykle historyjki ,ktore nic nowego nie wnosily i ponoc rady weterynarza.Co ma weterynarz do socjalizacji?zawsze sa wymowki ,a to remont,a to choroba ,a to komputer jest winny.jak do tej pory tak sadze pies nie jest wykastrowany ,nie mial kontaktu z psim psychologiem,nie ma suczki w kojcu do zabawy,nie byl na spacerze(Lena napisala ze juz po 2 tygodniach pies pojdzie na spacer),a minelo prawie pol roku. Zal mnie tego psiaczka ,a samozachwalanie ,samoreklama Leny jest zbedna.Juz mnie sie niespodobalo to ze pies oczywiscie za odplatnosc mial isc do domu ,a nie do zimnego izolowanego garazu Powod zlamania obietnicy znowu blabla. Quote
Sankja Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Wynika z tego, ze to kolejny hotel z gumy... garaze tez mozna "zapsić". Czy nie warto pomyśleć o zmianie hotelu? Jest na dogo już niestety tylko kilka hotelików, które są w porządku, może warto spróbować go przenieść? przynajmniej informacje o nim będą...Czy pies od roku zrobił jakieś postępy w socjalizacji? Quote
lilk_a Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Sam w hoteliku u leny jest od 12 grudnia to 8 miesięcy ... długo , izolacja w garażu mu na pewno nie pomogła , być może nie zaszkodziła , ale na pewno utrwaliła niechęć bądź lęk przed człowiekiem .... no cóż , my możemy tu pisać , trzeba by zwołać wszystkich deklarowiczów i Atę jako prowadzącą wątek i zastanowić się co dalej , bo komunikacja z hotelem jest trudna a w zasadzie jej nie ma tu na wątku , a Asia Klero nic nie wnosi jako rzecznik a weterynarz? ... każdy ma jakiegoś swojego guru ;) sory :) , ale tam potrzeba psiego psychologa ...niestety Quote
Sankja Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 pies zdziczały powinien mieć swoje miejsce w centralnym punkcie. Gdyby hotel udzielał się na wątku pewnie by o tym wiedział. Separacja jest jedną z najgorszych rzeczy, które zdziczałemu psu można zaserwować. Powinien obserwować wszystko wokół i widzieć, że nic mu nie grozi. Ile waży Samsung? Ile kosztuje utrzymanie go w garażu? (od poprzedniej strony jestem na wątku, więc trochę popytam) Quote
lilk_a Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Sami nie jest już w garażu , był w nim przez zimę i wiosnę , no może nie do końca wiosny ... niedawno został przeniesiony do kojca z budą , i ma kontakt , z ostatnich wiadomości leny , z innymi psami u niej przebywającymi przez siatkę kojca , na pierwszej stronie wątku są filmiki , gdzie widać Samiego w kojcu , to duży pies , ale chyba nikt go nie ważył , dla mnie na oko to wielkość owczarka niemieckiego Quote
xxxx52 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Rozmawialam z Jamorem na temat Samsunga ;przekazalam tresc rozmowy ata (to bylo okolo miesiac temu)mysle ,ze czas na zastanowienie sie i decyzje. Quote
lilk_a Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Jamor odpisał na wątku tutaj że niestety nie może przyjąć Samiego do siebie chyba tłumaczył to długą kolejką oczekujących na miejsce u niego psów ... trzeba by odnaleźć ten post tu jeden z filmików [video=youtube;R1zUqKIBg_M]http://www.youtube.com/watch?v=R1zUqKIBg_M&feature=player_embedded[/video] Quote
lilk_a Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 to wypowiedz Jamora z 28 maja tego roku jamor napisał(a):czesc. nie jestem w stanie przeczytac całego watku, widziałem zdjecia psa i rozumiem ze jest problem. jak juz jakas kolezanka wspominała nie jestem bahawiorem. nie nazywam sie tak i troche mnie smieszy jak ktos takie usługi prowadzi, a wiekszosci sam nawet nie ma psa , ma jednego i juz. zapłacił za jakis komercyjny kurs i dostał jakiegos kwita. szkoda gadac. dla sprecyzowania : nie szkole psów na DT tylko ewentualnie je socjalizuje a to całkiem co innego. pies ktory trafia do DT nie wymaga szkolenia tylko normalnosci. jesli jest agresywny to z jakiegos powodu, jesli sie boi to tez. nie da sie sklasyfikowac psów i nie da sie zrobic nic szablonowo. bynajmniej ja nie potrafie. kazdy pies jest inny tak samo jak człowiek. najwazniejsze aby dotrzec i zrozumiec psa i isc na wspólny kompromis. mam obecnie tez kilka psów wycofanych. te potrzebują duzo pracy, duzo czasu. ja mam go zawsze za mało. za 3 miesiace ide na emeryture. tak, wiem, 42 letni emeryt to smieszne. tym bardziej , że czuje sie jak 15-to latek- ale to przez sport. polecam. na emeryturze bede miał wlasnie wiecej czasu na te wycofane. na dzien dzisiejszy jest u mnie kolejka i nie liczcie ze szybko zejdzie, wiec wezcie lepiej sprawy w swoje ręce. moze to byc i 5 miesiecy zanim kolejka dojdzie. ja go wpisze , ale nie czekajcie tylko cos działac. nie ktorzy piszą ze jestem od agresywnych psów. chce poinformowac, ze na codzien zajmuje sie szkoleniem psów do wyszukiwania materiałów wybuchowych i do wyszukiwania zapachu ludzkich zwłok- jesli ktos ma pojecie to wie , ze te psy nie moga miec agresji. co moge doradzic szybko w kwesti waszego psa: -najlepszym nauczycielem dla wycofanego psajest inny pies- z dobrym socjalem, przyjacielski dla innych psów i człowieka. nie mozna konfrontowac wycofanego z drugim wycofanym- jeden przyjmuje lekliwe zachowania od drugiego a nic pozytywnego. - nie izolowac psa od srodowiska, zabierac wszedzie - nauczyc sie, co dla danego psa jest rzeczą atrakcyjną, moze to byc jedzenie, moze zabawka a moze jakas czynnosc.wykorzystywac to jako nagradzanie, jako dopelnianie poznawania niektorych miejsc i rzeczy. - nie szkolic, nie probowac wymuszac jakiegos posłuszenstwa - robic wszystko aby byc dla psa atrakcyjnym -to uwazam za najwazniejsze. potem to juz z górki. -cierpliwosci cierpliwosci - nie narzucac sie psu - itd itd itd nie bede tu zagladał bo za krotkie dni. zycze wszystkim najlepszego. duzo zdrowia i słodyczy jamor zyczy. hmmm ... a może Sami jest już na początku kolejki ? Quote
Sankja Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 A jak Sam zachowuje się na spacerach? Jak radzi sobie na smyczy? Jak z zachowaniem czystości? Bo rozumiem, że wychodzi na spacery... Quote
Malwi Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 z tego co mi wiadomo to nie da mu się obroży założyć (chyba ze coś sie zmieniło) Quote
Sankja Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Malwi napisał(a):z tego co mi wiadomo to nie da mu się obroży założyć (chyba ze coś sie zmieniło) kłapał zębami? kiedy było podejście? ile miesięcy temu? Quote
lilk_a Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 [quote name='Sankja']kłapał zębami? kiedy było podejście? ile miesięcy temu? Sankja to link do bazarku (tu) tam są cytaty z wpisów leny o "postępach" Samiego (na pierwszej stronie bazaku) na bazarku zbieraliśmy deklaracje na dt dla niego , poszperaj też tu na wątku , robiłam takie zestawienia , z dwa razy :) Quote
Sankja Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 o obroży nie znalazłam nic....przyznaję, nie szperałam. przeczytałam info na bazarku. Może zobaczyć co tam u jamora z miejscem? może ktoś do niego napisać? Quote
Asia_Klero Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Oj ludzie wasza arogancja tutaj wogole nie pomaga. Mnie bardziej przeraza to ze ktos przywozi psa w małym, zarzyganym kontenerku, nie wyjmuje go z tamtad bo się boi i pies tak w tych rzygach siedzi robi sie mu zdjecie wkleja na forum i wtedy ludzie są szczęśliwi. A to ciekawe.. Ciekawa jestem jaki hotelik znajdziecie życzę powodzenia dla waszego spokoju i ja wątek opuszczam. Quote
Sankja Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 no tak, zabieram zabawki i opuszczam piaskownicę! Asia, zadałam Ci pytanie ile masz lat? obstawiam, że 14.... Trzeba mu poszukać miejsca w hotelu. może jamor (byłby najlepszy) , może zuziaM? Astaroth? Quote
lilk_a Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Asia Klero kto tu jest arogancki .... zarzygany kontenerek ... to chyba wynik jazdy samochodem no cóż , strach jest cechą ludzką , być może w trójkę sobie by poradziły z wyciągnięciem z niego Samsunga przypomnę wpisy Leny [FONT=Comic Sans MS]12grudnia wiadomości z domu tymczasowego tuż po przyjeździe[/FONT]: niestety nie mam dobrych wiadomości, Samsung jest strasznie przerażony, nie pozwolił się wyciągnąć z transportera, odpięliśmy górę, tak,że spokojnie może z niego wyjść, ale nie chce ,zapiera się łapką. Bardzo dużo pracy przed nami on leży w tym transporterze we własnych wymiocinach i siusia jak tylko zobaczy człowieka zostawiliśmy go niech ochłonie po zmianie sytuacji ,dam mu czas do rana na wyciszenie, od jutra jednak zabieram się ostro za tą kupkę nieszczęścia trzeba pokonać ten strach. ona też zostawiła go w wymiocinach , nie wiem co było dalej bo nie napisała jak się wydostał z kontenerka poczekajmy na więcej opinii deklarowiczów i Aty , i na wspólne ustalenia .... Quote
ata Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Wypisałam wszystkie wpłaty. Przeczytałam ostatnie wpisy ... niestety nie są one optymistyczne..... Nie rozumiem zachowania Leny..... właściwie taka zła atmosfera panująca na tym wątku wynika właśnie z braku info od Leny. Kolejna zmiana dla tego psa to będzie koszmar.... ale może nie ma innego wyjścia...... Quote
Recommended Posts