Herspri Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Teraz już jest w miarę ok, byłam z nią u weterynarza, spryskał ją czymś, powyciągał trochę kleszczy, dał jakiś zastrzyk. Wet pierwszy raz widział taką ilość kleszczy na jednym stworzeniu i postanowił że nie będzie wyciągał wszystkich na raz tylko musimy to na raty rozłożyć... Właściciel jest biednym człowiekiem ale dobrym, stan psiny nie jest do końca jego winą... mała wystraszyła się jakiegoś wystrzału i zakopała się w słomie a wyszła po 2ch dniach w takim właśnie stanie :-( Za weterynarza w większości zapłaciłam ja ale jej pan też się dołożył i bardzo bardzo przejmuje się losem swojej psiny. Oprócz niej są tam jeszcze 3 koty - chudzinki wypłowiałe czarne. Potrzebne wsparcie w postaci karmy szczególnie dla kotów ale dla psa też by się przydała. Potrzebne też finanse na weterynarza - będą jeszcze przynajmniej 3 wizyty po ok 80 zł każda :shake: Ja nie dam rady całości sfinansować ( mój koń, pies i koty które ostatnio coś złapały to już dla mnie duży wydatek ) ten pan tym bardziej :-( Oby się nie przyplątała jakaś choroba przez te kleszcze bo wtedy już w ogóle będzie masakra... Jeśli znajdzie się jakaś dobra dusza albo nawet kilka będę zobowiązana Quote
FredziaFredzia Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 O mój Boże... Mam nadzieję, że nic jej sie nie stanie przez tyle kleszczy. Quote
Herspri Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Nie wiem czy to dobrze na zdjęciach widać ale ona ma kleszcze też w tylnych łapach, uszach i na karku :-( Quote
olalolaa Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 strasznie to wygląda.. miałam kiedys psa znalezionego, tez mial wszedzie kleszcze, ale mial grube geste futro i ogolnie usuwalam je jakies dwa tygodnie, ale na szczescie nie zlapal przez nie zadnej choroby, oby psince tez nic nie bylo! Quote
shanti Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Biedna psina! Jego pechem jest że ma właściciela. Można na takiego psa zrobić bazarek? Obawiam się że regulamin zabrania :-( Quote
Herspri Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Szczerze mówiąc nie znam regulaminu bazarkowego. Narazie radzę sobie sama, psica prawie odkleszczona i odpukać nic się nie dzieje złego :) Quote
malagos Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 A dlaczego te wizyty po 80 zł ?My za darmo wyciagamy kleszcze, a tylko w przypadku podjerzenia babeszjozy kosztuje podanie imizolu.... Ale takiej ilości kleszczy nigdy nie widziałam !! Quote
Recommended Posts