Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teraz już jest w miarę ok, byłam z nią u weterynarza, spryskał ją czymś, powyciągał trochę kleszczy, dał jakiś zastrzyk. Wet pierwszy raz widział taką ilość kleszczy na jednym stworzeniu i postanowił że nie będzie wyciągał wszystkich na raz tylko musimy to na raty rozłożyć... Właściciel jest biednym człowiekiem ale dobrym, stan psiny nie jest do końca jego winą... mała wystraszyła się jakiegoś wystrzału i zakopała się w słomie a wyszła po 2ch dniach w takim właśnie stanie :-( Za weterynarza w większości zapłaciłam ja ale jej pan też się dołożył i bardzo bardzo przejmuje się losem swojej psiny. Oprócz niej są tam jeszcze 3 koty - chudzinki wypłowiałe czarne.
Potrzebne wsparcie w postaci karmy szczególnie dla kotów ale dla psa też by się przydała.
Potrzebne też finanse na weterynarza - będą jeszcze przynajmniej 3 wizyty po ok 80 zł każda :shake: Ja nie dam rady całości sfinansować ( mój koń, pies i koty które ostatnio coś złapały to już dla mnie duży wydatek ) ten pan tym bardziej :-( Oby się nie przyplątała jakaś choroba przez te kleszcze bo wtedy już w ogóle będzie masakra...
Jeśli znajdzie się jakaś dobra dusza albo nawet kilka będę zobowiązana

Posted

strasznie to wygląda.. miałam kiedys psa znalezionego, tez mial wszedzie kleszcze, ale mial grube geste futro i ogolnie usuwalam je jakies dwa tygodnie, ale na szczescie nie zlapal przez nie zadnej choroby, oby psince tez nic nie bylo!

Posted

A dlaczego te wizyty po 80 zł ?My za darmo wyciagamy kleszcze, a tylko w przypadku podjerzenia babeszjozy kosztuje podanie imizolu.... Ale takiej ilości kleszczy nigdy nie widziałam !!

• 2 weeks later...