Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Was znalazłam,"odwykówki dogomaniaczki",ucieszyłam się,że bratnie dusze-palaczki walczące z nałogiem,i co patrzę - a tu cisza,jak Wam idzie rzucanie? Pochwalę się-10 dzień bez papieroska,+/- 60 zlociszy w skarbonce na szczytny cel,jak wytrwam to i na stale deklaracje będzie! Pozdrawiam bezdymkowo!

Posted

[quote name='WIGA']Dzisiaj Was znalazłam,"odwykówki dogomaniaczki",ucieszyłam się,że bratnie dusze-palaczki walczące z nałogiem,i co patrzę - a tu cisza,jak Wam idzie rzucanie? Pochwalę się-10 dzień bez papieroska,+/- 60 zlociszy w skarbonce na szczytny cel,jak wytrwam to i na stale deklaracje będzie! Pozdrawiam bezdymkowo!

Wiga
!!! No i te + /- 60zł w ciągu dziesięciu tylko dni to niezła sumka. Na pewno pieski się ucieszą, a może nawet jakiś bezdomny przy tym skorzysta.

Niestety, inne Cioteczki wolą dalej . Gdyby jednak któraś chciała zmienić zdanie to posyłam link:

Jak rzucić palenie? - Jak rzucić palenie? - Kobieta - serwis dla kobiet - WP.PL

• 2 weeks later...
Posted

Dopiero trafiłam na wątek. Szkoda, że nie powstał 2 lata temu (zresztą i tak nie było mnie wtedy na dogo). Mnie 22.01.2010 stuknie 2 lata odkąd nie wypaliłam ani jednego papierosa. Mimo młodego wieku paliłam 8 lat, przez ostatnie parę ponad 24 sztuki dziennie (moja największa dotychczasowa głupota). Pierwsze 3 tygodnie były ciężkie, ale da się to przetrwać. Trzymam kciuki za wszystkich rzucających i obiecuję, że jak załatwię jutro jedną bardzo ważną sprawę przeczytam cały wątek i będę z Wami wszystkimi duchowo :)

Posted

Przeczytałam cały wątek. Bardzo fajna akcja, szczytny cel i tyle dobrego może przynieść :loveu: Ja, tak jak Agmarek, polecam Wam rzucającym Tabex. Ja zresztą przyznam się, że nie rzuciłam sama. Chodziłam do Centrum Onkologii w Warszawie do Centrum Pomocy Palącym. Nie paliłam długo, ale zdawałam sobie sprawę, że sama nie dam rady. Wizyty w poradni plus Tabex bardzo mi pomogły, ale nic nie zastąpi silnej woli. Wydaje mi się, że w tym przypadku nie liczy się to jak ten cel osiągamy. Waga niestety poszła w górę przez te 2 lata i to sporo. Jak rzucałam ważyłam 55 kg (164 cm), teraz podejrzewam, że ok. 68 ważę i bardzo trudno mi nadal schudnąć, ale jednak zdrowie ważniejsze. A co najważniejsze mimo że nie palę to obiecuję, że w połowie stycznia dorzucę się finansowo troszkę, bo wtedy już będę w stanie :D