Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PAPIEROSY!!!!

Tytuł niezbyt zachęcający, ale może skłoni osoby chcące rzucić palenie do pewnego wysiłku, a nadto tym samym uratują życie i sobie i bezdomnemu psiakowi.

Dlaczego?

Bo średnio paczka papierosów kosztuje obecnie 8 zł, a jeden papieros z tej paczuszki to koszt 0,40 gr.
Zapewne niejedna osoba z dogomanii oraz osoby w ich rodzinach są palaczami. Może dzięki tej mojej szalonej akcji przyczyni się to do rzucenia, a być może do ograniczenia chociażby palenia.

Niech każdy palący spojrzy na papierosa i po chwili na zdjęcie psiaka w potrzebie. Te 8 zł nie wypalone to dzień życia bezdomniaka, a 8 zł przepalone to dzień krótszego życia palacza.
Jakie uczucie??? Chyba niezbyt dobre. Do koszta wrzucamy tyle pieniążków, a one uratowałyby życie niejednemu psiaczkowi.
Przecież i tak kupując paczkę papierosów nie zyskujemy praktycznie nic, a wręcz przeciwnie tracimy zdrowie, a przerzucając te pieniążki na konto bezdomnego psiaka co zyskamy??

A mnóstwo:
1)[FONT=&quot] [/FONT]ZDROWIE SWOJE!!!
2)[FONT=&quot] [/FONT]URATUJEMY ŻYCIE PSIAKA!!!
3)[FONT=&quot] [/FONT]BĘDZIEMY Z SIEBIE DUMNI !!!!

DOGOMANIOOOOO WEŹMY SIĘ W GARŚĆ !!!!!!! POMÓŻMY SOBIE I PSIAKOM.

Ta akcja kierowana jest na pomoc psiakom w Tomaszowie Mazowieckim:

Dla Koruni, która nie ma ani grosza na utrzymanie, a jest na DT, dla Milusi, która tez jest na DT, dla Amisia szczeniaczka, który także jest na DT.
http://www.dogomania.pl/forum/f1159/kora-bezpieczna-w-td-zbieramy-na-oplacenie-dt-144305/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/milki-droga-do-szczescia-zbieramy-na-dt-dla-niej-146948/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/paszol-won-pchlarzu-pomoz-zaszczepic-utrzymac-szkolna-znajdke-172239/

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wszystkich palaczy zapraszam do przekazania kwoty pieniążków, za jedną paczkę papierosów / zaledwie 8 zł/ na rzecz bezdomnych psiaków.

jedna paczka = jeden dzień życia + jeden dzień życia bezdomnego psiaka

ODWAŻMY SIĘ !!!!!

Posted

nie musisz mi mówić, sama jestem palaczem :mad::mad: ale kurcze trzeba tak stanąć i powiedzieć kurcze, gdy dziennie nie spalę jednego papierosa - to kwota 0,40 gr, a gdy tych pojedynczych papierosów wypale mniej o jeden każdego dnia, to mam 8 zł za 20 dni - a to już dzień życia dla psiaka na DT.
No nie jest tak.
Więc ja po 40 gr wrzucam od wczoraj do "świnki" za papierosa, którego nie wypalę przez dwie godziny, co najmniej 2 godziny, a uzbieraną kwotę za 20 dni przekażę dla psiaka. To już sukces. Nie palić 2 godziny, 40 gr uratuje psiaka, a tak to wyrzuciła bym je do śmietnika wypalając kolejnego papierosa. Pewnie, że nie jest to takie proste, ale trzeba próbować!!!

Posted

jakiś czas temu kiedy jeszcze papierochy było o wiele tańsze nie po 8, 10zł rodzice zrobili sobie taką skarbonkę i po kilku dniach no może dłuższym tygodniu uzbierało im się 300zł

a pomyślcie jak to wygląda przeliczając na miesiąc, na pół roku na rok. już teraz co niektórzy z was przepalili dom o którm zawsze marzyli, nowy samochód (no to może marzenie bardziej męża), baa a co niektóre z nas nawet lifting:cool3: ... oj wstyd ciotki, wstyd!!!! :evil_lol:

Posted

Basia1968 napisał(a):
przyznać sie do słabości to nie wstyd :evil_lol::evil_lol:

Basiu, Ty nam się tu nie przyznawaj tylko odkładaj 80gr zamiast 40gr. :diabloti:

A tak z innej beczki. Popatrzcie jak potrafimy dbać o swoje samochody. Taki właściciel pojazdu potrafi chuchać na samochód, poleruje swoje autko chusteczką, regularnie jeździ do myjni, do warsztatu, paliwa też byle jakiego do baku nie wleje. A Cioteczki czym się najchętniej napełniają? Czy możecie powiedzieć, że też tak dbacie o siebie jak o samochody? No tylko proszę się tu nie wykręcać wujaszkami. :mad:

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Pomysł genialny!

Ja sama nie palę ale popieram w 1000%!!!:multi:

Paulinko, nie jestem autorem wątku, ale gdyby Basia nie miała nic przeciwko to może zasiliłabyś nas jakimś banerkiem?

EDIT: :splat:jesteś szybsza niż ja spostrzegawcza. Już wklejam. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: