Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niedługo chcę zacząć uczyć Zorkę freesbe i może nawet agility, może macie jakieś doswiadczenia z beauceronami w tych dziedzinach.
ktoś mi kiedyś powiedział że sa wolne:-(

Posted

zorina napisał(a):
My mieszkamy pod warszawą i znalazłam szkołę w Łosiu pod Piasecznem ale nie wiem ile kosztuje kurs i czy to dobra szkola.?

My mieszkamy koło Zielonej Góry. Nie znalazłam tu szkoły ale mam fajna dziewczyne ,która szkoli mi pieska i kompletuje przeszkody więc moze na wiosne ruszymy.

Posted

Jak nie spróbujesz, nie dowiesz się czy twój pies jest wystarczająco szybki ;) Cżęsto nie szybkośc, ale dokładnośc decyduje o lepszym wyniku!
Frisbee trochę bym się bała uprawiac z beauceronem, bo jest dużym psem, zbyt duże obciążenie dla stawów i kręgosłupa może się odbic na starośc, a bose są długowieczne więc lepiej o nie dbac :)
Agility polecam na Siekierkach w Warszawie.

Posted

Oj bardzo dziękuje za ta informacje o obciążeniach to zostaje agility , ale rozumiem że tak na spacerku może pobiegać za frisbee bo uwielbia to. Jak była szczeniakiem to miala operacje i druty w nodze bo miała złamana kość udową (upadek ze schodów). Ja mieszkam pod piasecznem , czy slyszalaś coś o agility w łosiu chyba nazywają sie RUSS.

Posted

Zgadza się, w Łosiu jest Russ. Trenowała u nich Lara :)
Wracając do frisbee ; Beid Astra Canina, ważący 50 kg, dobrze sobie radzi z deklem i to uwielbia. Jak widac, jak sie chce, to można :D Ale myślę, że przesadzac nie należy, zwłaszcza jeśli pies jest z temperamentem i nie patrzy gdzie i jak leci, bo na prawdę może się trwale uszkodzic :/