Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie zapominam, tylko mi dogo dziwnie chodzi, zjada posty i fotki, itp. :roll:

W Opolu Kruszek skończyl championat PL :multi:

Dziekujemy serdecznie Lonce oraz Robertowi i Gosi za gościnę :) A Oli za przemile towarzystwo na wystawie i kibicowanie :loveu:

Troszku foteczek jamniczych

Pytam Kruszka: Chcesz takiego pieska? A jego mina mówi sama za siebie :evil_lol:

na tej fotce też nowa torba na Kruszki :evil_lol:

Obserwatorszek

Z landsserem - takiego kupimy jak się domku dorobimy :D

Na ringu (wreszcie, po 1,5 h opóźnienia)

Cdn.

Posted

SuperGosia napisał(a):
Nie zapominam, tylko mi dogo dziwnie chodzi, zjada posty i fotki, itp. :roll:

W Opolu Kruszek skończyl championat PL :multi:

Dziekujemy serdecznie Lonce oraz Robertowi i Gosi za gościnę :) A Oli za przemile towarzystwo na wystawie i kibicowanie :loveu:

Troszku foteczek jamniczych

Pytam Kruszka: Chcesz takiego pieska? A jego mina mówi sama za siebie :evil_lol:
Obserwatorszek

Ślicznie wyszedł :loveu: Gratuluję championatu!

Posted

Korenia napisał(a):
Ślicznie wyszedł :loveu: Gratuluję championatu!

Tylko się świnka upaprala nad okiem :evil_lol: Dziękujemy za gratki :loveu:
Reszta fotek, jak się dogo uspokoi :p

Posted

SuperGosia napisał(a):
Tylko się świnka upaprala nad okiem :evil_lol: Dziękujemy za gratki :loveu:
Reszta fotek, jak się dogo uspokoi :p

A nawet nie zauważyłam :evil_lol:

Posted

No- późna pora, więc spróbuję dorzucić fotki, bo jutro mnie duuuuuuuużo czesania czeka :diabloti:

Ktoś tu byl niegrzeczny ;)

Tak brzydko stalem przy opisie :eviltong:

Ale jak dostalem RES.CACIB, to od razu zrobilem się dumny i pięknie stanąlem :D

Potem chcialem zjeść medal :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

A po wszystkim... padlem.

Posted

Korenia napisał(a):
Co Kruszek przeskrobał, że go wsadzili do klatki :eviltong: ?

To, co zwykle, czyli intensywnie próbowal amorów z Shihtzakami, nie zważając na ich protesty :evil_lol:

Posted

SuperGosia napisał(a):
To, co zwykle, czyli intensywnie próbowal amorów z Shihtzakami, nie zważając na ich protesty :evil_lol:

ah ten Kruszek :evil_lol: usiłował pokryc mojego kudłacza nie zwazając na to ze to nie suczka :evil_lol:
ale mojemu tez sie to zdarza z psem sąsiadki :evil_lol:

Posted

Rinuś napisał(a):
hejak :) widzę że jeszcze nie śpisz :) nie chce Ci się spąc? :)

Rinuś - odnośnie nocki, to ja się w dzień wyspalam, bo mam tydzień wolnego :cool1:

Karolayn, wpadaj poczesać koltuny ;)

Posted

karolayna napisał(a):
tzn ze Tys zakołtuniony :mad:?
nie wierze :)

Teraz już "tylko" w polowie :evil_lol: Tyle podszerstka to ma chyba tylko Magnat :mad: Tyśkowi taka masa futra jest zdecydowanie zbędna, zaraz weźmiemy maszynkę i zrobimy porządek :diabloti:

Pod moją nieobecność Tyń mial najwyraźniej spacery z atrakcjami typu zabawa w piaskownicy, lesie i nie wiem jeszcze gdzie :roll:

Posted

SuperGosia napisał(a):
Teraz już "tylko" w polowie :evil_lol: Tyle podszerstka to ma chyba tylko Magnat :mad: Tyśkowi taka masa futra jest zdecydowanie zbędna, zaraz weźmiemy maszynkę i zrobimy porządek :diabloti:

a tylko sprobuj :mad: przypominam ze jeszcze niedawno miałas plany wystaw zagranicznych :evil_lol: i chce tez tam widziec Tysia :cool3:

a wlasnie a nie bawisz sie juz w papiloty?

Posted

Bawię się, a jakże. Tylko jak wyjechalam na 5 dni, to część zaginęla w tajemniczych okolicznościach, a pozostale smętne resztki zmienily kolor :mad:
Pytam TZa, co robili, a on wzrusza ramionami :roll: Czasem się mu, biedakowi, Tysiek myli z ONkiem, którego mial poprzednio :diabloti:

Ale Tyś jakby wreszcie przytyl :evil_lol: Może ktoś go z ręki karmil :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Mam pytanko - nie siedze w wystawach więc nie wiem :oops: Co to jest RES.CACIB, a co to CACIB, co to CWC :oops: ? Wiem, że BIS - best in show, BOB - best of breed, co jeszcze jest?

Posted

CWC jest to wniosek na championa kraju.
CACIB na międzynarodowego championa.
Res (rezerwowy) CACIB to wniosek dla psa, który w swojej plci (w porównaniu zwycięzców z klas pośredniej, otwartej, użytkowej lub championów) zająl 2 miejsce, pies najlepszy dostaje CACIB. Jeśli pies, który dostal CACIB ma tytul interchampiona, to rezerwowy CACIB liczy się do interchampionatu psa, który byl 2-gi.

Lo, jeżu, ale maslo maślane stworzylam :p

Posted

SuperGosia napisał(a):
CWC jest to wniosek na championa kraju.
CACIB na międzynarodowego championa.
Res (rezerwowy) CACIB to wniosek dla psa, który w swojej plci (w porównaniu zwycięzców z klas pośredniej, otwartej, użytkowej lub championów) zająl 2 miejsce, pies najlepszy dostaje CACIB. Jeśli pies, który dostal CACIB ma tytul interchampiona, to rezerwowy CACIB liczy się do interchampionatu psa, który byl 2-gi.

Lo, jeżu, ale maslo maślane stworzylam :p

Aha :lol: Kapuję ;) A ile trzeba mieć poszczególnych wniosków, aby ukończyć championat ?

Posted

To jest różnie - zależy od kraju. U nas trzeba dostać 3 CWC od 3 różnych sędziów - dwa mogą być z wytaw krajowych, a jeden z międzynarodowej lub klubowej. Oczywiście mogą być wszystkie z międzynarodówek;) .

Z interem - w zależności od rasy - są potrzebne albo 2 CACIBy z 2 krajów + konkurs użytkowości albo 4 CACIBy z 3 różnych krajów. CACIBy są przynawane tylko na wystawach międzynarodowych :lol:

Posted

SuperGosia napisał(a):
Bawię się, a jakże. Tylko jak wyjechalam na 5 dni, to część zaginęla w tajemniczych okolicznościach, a pozostale smętne resztki zmienily kolor :mad:
Pytam TZa, co robili, a on wzrusza ramionami :roll: Czasem się mu, biedakowi, Tysiek myli z ONkiem, którego mial poprzednio :diabloti:

Ale Tyś jakby wreszcie przytyl :evil_lol: Może ktoś go z ręki karmil :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

:modla:to moze ja wysle Olivera do Was to go podtuczycie troszke :diabloti: bo przeciez moj je wszystko tylko nie to co w swojej misce :angryy:

Posted

ja chciałam jechac bo chciałam zeby ten sędzia ocenił pieska, bo nigdzie nie moglam na niego trafic, ale przez miesiąc w kazdy weekend wystawa to troche za duzo ;) jeden weekend przerwy dla psiaka

Posted

SuperGosia napisał(a):
To jest różnie - zależy od kraju. U nas trzeba dostać 3 CWC od 3 różnych sędziów - dwa mogą być z wytaw krajowych, a jeden z międzynarodowej lub klubowej. Oczywiście mogą być wszystkie z międzynarodówek;) .

Z interem - w zależności od rasy - są potrzebne albo 2 CACIBy z 2 krajów + konkurs użytkowości albo 4 CACIBy z 3 różnych krajów. CACIBy są przynawane tylko na wystawach międzynarodowych :lol:

Aham :) Dzięki :evil_lol:

Posted

milena182 napisał(a):
12 i 13 maja mam wystawe bedziecie?

Niestety do Plocka sie nie wyrobimy :shake: Strasznie zaluję :-(

Jesteśmy tylko w Lodzi, a potem pewnie dlugo nigdzie. Tzn. w W-wie jestem, ale tylko towarzysko, bez psów - obsada sędziowska nam nie za bardzo pasuje.