Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

gochgoch napisał(a):

Ale to chyba nie jest mój ulubiony typ weimara...

Mój też nie :shake: ja lubię takie bardziej 'sportowe' szczuplaczki, fajnie umięśnione. chociaż niby weimar samiec powinien być cięższy, bez podkasania tak jak ten zwycięski. :p

Honey
masz jakąś fotkę Herkowej panny z wystawy? :-)

Posted

gonek napisał(a):
Honey masz jakąś fotkę Herkowej panny z wystawy? :-)

Fotki nie wyszly :placz: wlasciwie wszystkie sa do bani.
Jedyna nadzieja w dobrej duszy, ktora nas troszeczke obfotografowala, ze podesle mi te zdjecia - wtedy chetnie kilka wkleje :)
Najlepsze zdjecie Herki wyglada tak :oops: :

Posted

[quote name='gonek']Mój też nie :shake: ja lubię takie bardziej 'sportowe' szczuplaczki, fajnie umięśnione. chociaż niby weimar samiec powinien być cięższy, bez podkasania tak jak ten zwycięski. :p
quote]

no właśnie...sportowe..szczupalki..też takie lubię...ale może dlatego, ze Hugol jestmłody i taki jeszcze jest..potem pewnie sie to zmieni....
ja byłam zszokowana jak zobaczyłam niektóre gigantyczne i ;'ciężkie' psy...

Posted

gochgoch napisał(a):
[quote name='gonek']Mój też nie :shake: ja lubię takie bardziej 'sportowe' szczuplaczki, fajnie umięśnione. chociaż niby weimar samiec powinien być cięższy, bez podkasania tak jak ten zwycięski. :p
quote]

no właśnie...sportowe..szczupalki..też takie lubię...ale może dlatego, ze Hugol jestmłody i taki jeszcze jest..potem pewnie sie to zmieni....
ja byłam zszokowana jak zobaczyłam niektóre gigantyczne i ;'ciężkie' psy...

A Wy tu nie gadajcie tylko wklejcie kilka przykladowych zdjec, zebym i ja ta roznice pomiedzy "czolgiem" a "szczuplakiem" zobaczyla ! :lol:

Posted

we flatach psy bardziej podobaly mi sie niz suki (ponoc zawsze tak jest - sa mocne i efektowne)
z calej stawki jakies 6-7 zwierzat wpadlo mi w oko;)

Posted

Szczupaczki
http://www.imperiumstar.com/images/psy/1.slajd3.jpg
(bardzo mi się podobał ten pies)
http://images1.fotosik.pl/188/05081b4e489de060.jpg
to mój, w wersji najgrubszej ;-)

A tu waga cięższa
http://www.northern-weimaraner.org.uk/images/harris.jpg
http://www.weimaraner.cz/foto/Drak_portret_postoj_s_poharem_tichy_cb.jpg

Ogólnie te cięższe nie mają podkasania. No i ta 'kłoda' jest taka hmmmm taka że mi się nie podoba. Ale ja patrzę przez pryzmat mojego psa więc obiektywna w ocenie nie jestem heehe

Amadeus jaki rozkoszniak :lol:

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Gdzie Ty bylas ze Cie nie widzialam:razz: Caly drogi pawilon przeszlam 3razy:eviltong:

To źle szukałaś :eviltong: Ja znalazłam i nawet mam zdjęcia na dowód, ale miną wieki, zanim się do nich dogrzebię :lol:

Kasiu - bardzo miło było poznać Ciebie i Twoje psiury osobiście :multi: :loveu: :multi: :loveu: Kiedy to powtarzamy? :razz:

Pozdrawiam
zwłoki Marysi ;)

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
To źle szukałaś :eviltong: Ja znalazłam i nawet mam zdjęcia na dowód, ale miną wieki, zanim się do nich dogrzebię :lol:

Kasiu - bardzo miło było poznać Ciebie i Twoje psiury osobiście :multi: :loveu: :multi: :loveu: Kiedy to powtarzamy? :razz:

Pozdrawiam
zwłoki Marysi ;)

Moje ulubione zwłoki ! :razz: :lol:

Zdjec masz zapewne setki, ja poczekam cierpliwie (noo... w miare cierpliwie :lol:) na te nasze i na te kilka innych 'egzotow'.

A powtorka ? Chocby zaraz ! :multi:
Tylko dlaczego mieszkasz tak daleko ode mnie ?..Buuu....:-(

Pozdrawiam serdecznie
zasmarkana wlascicielka wybrakowanych psow ;) .

Posted

Gonek - ten ostatni moim zdaniem calkiem, calkiem ;)
Drugi od dolu - zapasiony. To nie weimar, tylko bracco italiano z postury !

Sylrwia - napewno wyskocza, tylko kiedy ?...

Posted

Bo ten ostatni w sumie taki pośredni, on nie jest z największych, nie mogę znależć fotek dogo-wyżłow ;-) Zresztą to bardzo utytułowany pan. I tak (chyba) pownien weimar wyglądać, porządny kawał wyżła ale za porządny;)

O jeszcze taki http://www.weimaranernobiskrug.com.br/eng/kotter_hp.jpg
jest myślę wzorcowy

Owerniaki też nie powinny być takie wąskie nie?

ale i tak nie ma to jak typ szczupaczo - sportowy :evil_lol: Ja mam jakieś zboczenie, myślę że to efekt posiadania charta ;) Jeszcze tylko siebie muszę dopasować ...

A Wy śpicie w ogóle? ja bym się bała że przegapię wysyp kluskowy :crazyeye::lol:

Posted

Jupi napisał(a):
GRTULUJEMY!!!

:laola:

Teraz czekamy na kluseczki:lol:

My tez czekamy, my tez ! :lol:

Suka lezy i ledwo zipie, bidula. A kluski chyba zapasy cwicza, bo cale brzuszysko jej sie rusza.

Posted

gonek napisał(a):
Bo ten ostatni w sumie taki pośredni, on nie jest z największych, nie mogę znależć fotek dogo-wyżłow ;-) Zresztą to bardzo utytułowany pan. I tak (chyba) pownien weimar wyglądać, porządny kawał wyżła ale za porządny;)

O jeszcze taki http://www.weimaranernobiskrug.com.br/eng/kotter_hp.jpg
jest myślę wzorcowy

Owerniaki też nie powinny być takie wąskie nie?

ale i tak nie ma to jak typ szczupaczo - sportowy :evil_lol: Ja mam jakieś zboczenie, myślę że to efekt posiadania charta ;) Jeszcze tylko siebie muszę dopasować ...

A Wy śpicie w ogóle? ja bym się bała że przegapię wysyp kluskowy :crazyeye::lol:

O tak, ten mi sie podoba !

Owerniaki nie moga byc podkasane. Mlode - owszem, maja prawo, ale z wiekiem to podkasanie powinno zniknac.

Z tym spaniem to roznie... Wczoraj wstalam o 5 rano, zeby z kazdym z trzech psow wyjsc na dluzszy spacer przed swiatowka. Wieczorem wrocilam do domu, pomyslalam, ze wreszcie sie wyspie i... dzis znowu obudzilam sie po 5.00 i spac juz nie moglam. :lol:
A Ulla tak zipie, sapie i steka, ze chyba i tej nocy spokojnie nie pospie ;)
I kilka nastepnych tez pewnie bedzie z glowy ... Ale i tak nie moge sie doczekac - tyle pytan - jakie, ile, czy napewno zdrowe, czy bez problemow itd, itp...
Trzymajcie kciuki, prosze. :)

Posted

Honey napisał(a):
Moje ulubione zwłoki ! :razz: :lol:

:roflt: :roflt:

Honey napisał(a):
Zdjec masz zapewne setki, ja poczekam cierpliwie (noo... w miare cierpliwie :lol:) na te nasze i na te kilka innych 'egzotow'.

Oj, mam mnóstwo... i nie wiem, kiedy się wygrzebię, szare życie ostro puka mnie w łeb ;) Do tego tradycjnie obrabiam zdjęcia po kolei, więc jesteście dość daleko w kolejce :roll:

Honey napisał(a):
A powtorka ? Chocby zaraz ! :multi:
Tylko dlaczego mieszkasz tak daleko ode mnie ?..Buuu....:-(

Pozdrawiam serdecznie
zasmarkana wlascicielka wybrakowanych psow ;) .

Ja mieszkam dobrze, to TY mieszkasz daleko :cool1:

A jak mi tak podpisałaś sms'a to dobre ćwierć sekundy musiałam myśleć kto zacz :cool3:

Trzymam kciuki za "ciężarówkę"
Marysia i Una

Posted

Honey napisał(a):
Wczoraj wstalam o 5 rano, zeby z kazdym z trzech psow wyjsc na dluzszy spacer przed swiatowka

O matko Honey Ty chodzisz z kazdym osobno??!!!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

A kciuki trzymamy!!! Oj trzymamy.....Już od dawna..... Doczekac się nie mozemy!!!!!!!!!!

Posted

Honey napisał(a):
My tez czekamy, my tez ! :lol:

Suka lezy i ledwo zipie, bidula. A kluski chyba zapasy cwicza, bo cale brzuszysko jej sie rusza.

Pewnie sie w kolejke ustawiają i do wyjscia szykują :)