Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Piękne te Twoje braki :loveu: Kurcze, powtarzam się :oops:

Pozdrawiam cieplutko!
Marysia i Una

:lol: :lol: :lol: Takie powtórki sa bardzo sympatyczne ! :loveu: :loveu:

Pozdrowienia!

• 2 weeks later...
Posted

Honey napisał(a):
Moth - dziekuje za szczegolowy opis karmy i czekam na relacje (oczywiscie nie od razu) jak sunia po niej wyglada i jak sie czuje.

Ehh no i stalo się to, czego najbardziej się obawialam - suka nie chce jeść tej karmy. :mad: W pierwszym dniu się rzucila, w drugim i trzecim jadla średnio chętnie, a czwartego dnia nie tknela nic z miski. Ponieważ nową karmę pomieszalam z resztką starej, siedzialam i bawilam się w kopciuszka rozdzielając je. :roll: Dzisiaj przyszedl trzeci już worek RC Maxi Sensible i wygląda na to, że nigdy jej się nie znudzi.

Tak więc nie wiem jak ta karma na psa dziala. Zawiozę ją do schroniska, ale obawiam się, że nikt nam relacji nie zda jak psy po niej się mają. ;)

Posted

moth napisał(a):
Ehh no i stalo się to, czego najbardziej się obawialam - suka nie chce jeść tej karmy. :mad: W pierwszym dniu się rzucila, w drugim i trzecim jadla średnio chętnie, a czwartego dnia nie tknela nic z miski. Ponieważ nową karmę pomieszalam z resztką starej, siedzialam i bawilam się w kopciuszka rozdzielając je. :roll: Dzisiaj przyszedl trzeci już worek RC Maxi Sensible i wygląda na to, że nigdy jej się nie znudzi.

Tak więc nie wiem jak ta karma na psa dziala. Zawiozę ją do schroniska, ale obawiam się, że nikt nam relacji nie zda jak psy po niej się mają. ;)

I to jest to, czego nie potrafie pojac. Pierwszego dnia pies sie rzuca na jedzenie, zauroczony zapewne nowoscia, innym smakiem, zapachem i jest to calkowicie zrozumiale. Ale to, ze po 3 dniach absolutnie odmawia jedzenia zrozumiale juz dla mnie nie jest... Tez mialam takie przypadki, zawsze to sobie tlumaczylam tak, ze pies poprostu czuje, ze ta karma mu nie sluzy i zanim my zobaczymy jakies tego objawy - sam ja sobie odstawia. Chyba nie pozostanie Ci nic innego, jak zostac przy starej, drogiej, wyprobowanej karmie ;)

Pozdrowienia ( dla wybrednej panienki rowniez :lol: )

Posted

Ponizej fotki ze Szczecina. Aycha i Amadeus zakonczyly tam Mlodziezowe Championaty, a Amadeus spelnil wszystkie warunki, zeby zostac reproduktorem ! Teraz tylko musi na odpowiedni wiek poczekac, zeby wpis w rodowodzie dostac :razz: (gdyby chlopak wiedzial, z czym to sie wiaze, to bardziej ode mnie by sie cieszyl :lol: )

Posted

[quote name='Honey']Ponizej fotki ze Szczecina. Aycha i Amadeus zakonczyly tam Mlodziezowe Championaty, a Amadeus spelnil wszystkie warunki, zeby zostac reproduktorem ! Teraz tylko musi na odpowiedni wiek poczekac, zeby wpis w rodowodzie dostac :razz: (gdyby chlopak wiedzial, z czym to sie wiaze, to bardziej ode mnie by sie cieszyl :lol: )

Honey gratulacje!!:brawo: :brawo:
Mam nadzieje, ze Szczecin zapewnił wam sekretarzy piszących poprawną polszczyzną:D:D :eviltong:

Posted

Honey napisał(a):
Tez mialam takie przypadki, zawsze to sobie tlumaczylam tak, ze pies poprostu czuje, ze ta karma mu nie sluzy i zanim my zobaczymy jakies tego objawy - sam ja sobie odstawia.

Ale Szarlota potrafi taki numer zrobić z karmą z wyższej pólki typu Hill's, Bento Kronen, a nawet Royal Canin tylko inny rodzaj. :confused: Grunt, że choć jedną chce jeść.:roll:

Honey napisał(a):
Chyba nie pozostanie Ci nic innego, jak zostac przy starej, drogiej, wyprobowanej karmie ;)

Pocieszam się, że są droższe, a tą konkretną kupuje w cenie hurtowej. :diabloti:

Posted

Nugatowa napisał(a):
Honey gratulacje!!:brawo: :brawo:
Mam nadzieje, ze Szczecin zapewnił wam sekretarzy piszących poprawną polszczyzną:D:D :eviltong:

Sekretarza z Dobrego miasta jeszcze nikt nie pobil :cool3: i oby tak dalej. Mam nadzieje, ze to byl taki niechlubny wyjatek...

Posted

moth napisał(a):
Pocieszam się, że są droższe, a tą konkretną kupuje w cenie hurtowej. :diabloti:

Jak to pocieszenie przestanie skutkowac, zawsze jeszcze mozesz sie pocieszyc mysla, ile kosztuje utrzymanie mojej sfory na RC :angryy: Od razu zrobi Ci sie lzej na duszy :evil_lol:

Posted

Honey napisał(a):
Jak to pocieszenie przestanie skutkowac, zawsze jeszcze mozesz sie pocieszyc mysla, ile kosztuje utrzymanie mojej sfory na RC :angryy: Od razu zrobi Ci sie lzej na duszy :evil_lol:

Ja mam porównanie po poprzednich psach, dwóch dogach niemieckich. Dla nich kupowalam 14 kg worek co 10 dni, teraz 15 kg wystarcza na 6 tygodni. :evil_lol:

Posted

Jak maja dobrze teraz w te upaly bo moga sie popluskac:cool3:

Maleństwo śliczne:loveu:
Teraz się spytam ile tym razem jesyt u Ciebie na stanie psiaków?:evil_lol:

Posted

Jureja napisał(a):
Ale dobrze mają z tym pluskaniem;) zabawa w sam raz jak na tę pogode:p .

Tak, tym większa frajda, że razem z karpiami KOI pływają :lol:
PS. jak będzie dalej tak gorąco, to i ja do nich dołącze....

Posted

[quote name='KaRa_TC']Jak maja dobrze teraz w te upaly bo moga sie popluskac:cool3:

Maleństwo śliczne:loveu:
Teraz się spytam ile tym razem jesyt u Ciebie na stanie psiaków?:evil_lol:

KaRa..... jesteś monotematyczna ;) Już o to pytałaś ! :lol:

PS. strasznie mi przykro z powodu Twojego szczurka...:-( co mu tak właściwie dolegało ?

Posted

Honey napisał(a):
KaRa..... jesteś monotematyczna ;) Już o to pytałaś ! :lol:

PS. strasznie mi przykro z powodu Twojego szczurka...:-( co mu tak właściwie dolegało ?

Ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi:lol:
A co do mojej Lawci miala zapalenie płuc wyszla z tego i nagle jakas dziwna choroba zaczela chudnac, miec problemy z oddychaniem jakby miala za male pluca i nie mogla brac duzych oddechow:shake: Kto wie co moglo byc tego przyczyna niewykluczone,ze w tak mlodym wieku moglbyc to rak:-(

Posted

KaRa, strasznie mi przykro... Wiem jak czekałaś na Lawcie i jak się z niej cieszyłas...:(

PS. chyba dostałas, pisałam, że łatwo je policzyć ;)

Posted

[quote name='Honey']Tak, tym większa frajda, że razem z karpiami KOI pływają :lol:
:crazyeye: mogą sobie zrobić niezłe polowanko:cool3: :evil_lol: .
Koi takie 'rasowe'?Nie znam sie na rybach ale cos kiedyś czytałam,że prawdziwe koi sa bardzo cenne:roll: .

PS. jak będzie dalej tak gorąco, to i ja do nich dołącze....

to dopiero będzie zabawa:lol: Tez tak chce...

Posted

Jureja napisał(a):
:crazyeye: mogą sobie zrobić niezłe polowanko:cool3: :evil_lol: .
Koi takie 'rasowe'?Nie znam sie na rybach ale cos kiedyś czytałam,że prawdziwe koi sa bardzo cenne:roll: .

to dopiero będzie zabawa:lol: Tez tak chce...

Malutkie rasowe nie są takie drogie. Te nasze mają już trochę lat, sa mniej i bardziej rasowe, ale w żadnym wypadku takie czysto rasowe z najwyższej półki :lol: Pies nie ma szansy ich upolowac, a one robią takie numery, że podpływają do brzegu i robią nagły zwrot, z potężnym chlapnięciem ogonem, tak, że woda bryzga prosto w psi nos :lol: . Mam wrażenie, że sie ich wcale nie boją, tylko z nimi drażnią :)
Największym wrogiem jest czapla, dwa-trzy lata temu wymordowała nam ich sporo :snipersm: wrrrrrrr....