an3czka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='Honey']No i dla Ciebie bylo to zdjecie ! :lol: Wiesz, przez wrodzoną skromność nie chciałam się tak wyrywać...:lol: Quote
an3czka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='Honey']Prosze bardzo, tu mamy nieco spokojniejsza partie wokalna :lol: Kurcze jaki śliczny. Jakie ma paluszki i paznokietki maciupkie (o buźce nawet nie wspomnę, bo to wiadome, że słodka):loveu: Quote
kate_m. Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Do takich zdjęć powinny być dołączane pliki dźwiękowe, szkoda ze tak się nie da :) Quote
Marysia_i_gończy Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Huuura!! :multi: Wreszcie nie brakuje fotek :multi: ;) Piękne są te Twoje braki :loveu: Patrzę na to zdjęcie: [quote name='Honey'] i ten pies wydaje mi się lżejszy od innych. Nie wiem, może to kwestia pozycji? Bardzo chciałabym zobaczyć braki na żywo... wybierasz się może do Antoninka?? Zaciekawiasz mnie tymi psami, oj zaciekawiasz :lol: psie sporty powiadasz... :lol: hmmmm.... a powiedz proszę jakie one są? z charakterów? Raczej spokojne czy raczej wariaty? Nastawione na człowieka czy na pracę na własną łapę (z Uną mnie to czasem doprowadza do szaleństwa :oops:)? Łatwe do motywowania? No i czy mogą być szczęśliwie w mieście, bez polowania? Pozdrawiam Marysia z popękańcem PS Co do gęb do wyżywienia :lol: gończe nie są wymagające :lol: Quote
Honey Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy']Huuura!! :multi: Wreszcie nie brakuje fotek :multi: ;) Piękne są te Twoje braki :loveu: Patrzę na to zdjęcie: i ten pies wydaje mi się lżejszy od innych. Nie wiem, może to kwestia pozycji? Bardzo chciałabym zobaczyć braki na żywo... wybierasz się może do Antoninka?? Zaciekawiasz mnie tymi psami, oj zaciekawiasz :lol: psie sporty powiadasz... :lol: hmmmm.... a powiedz proszę jakie one są? z charakterów? Raczej spokojne czy raczej wariaty? Nastawione na człowieka czy na pracę na własną łapę (z Uną mnie to czasem doprowadza do szaleństwa :oops:)? Łatwe do motywowania? No i czy mogą być szczęśliwie w mieście, bez polowania? Pozdrawiam Marysia z popękańcem PS Co do gęb do wyżywienia :lol: gończe nie są wymagające :lol: Panienka na zdjeciu jest faktycznie szczuplutka. Te wyzly sa ciut mniejsze od niemieckich, jako mlodziez szczuple, z czasem nabieraja nieco wiecej masy, ale generalnie rzecz biorac to bardzo silne, temperamentne, proporcjonalnie zbudowane psy. Dosc dlugo dziecinne i niepowazne, ucza sie zadziwiajaco szybko, straszne przylepy, bardzo przywiazane do opiekuna. Z tego co widzialam we Francji, temperament zachowuja do starosci :) Jak wspomnialam ucza sie blyskawicznie, zmotywowac je do dzialania tez jest prosto, sa nastawione na wspolprace z przewodnikiem. Co do pasji - to moim zdaniem sutacja wyglada tak - wszystko zalezy od tego, jak ukierunkujemy malucha. Koresponduje z kilkoma wlascicielami tych psow (z austrii, szwajcarii, ze stanow), ktorzy nie rozbudzali w nich pasji lowieckiej znajdujac inne ujscie dla ich ogromnej energii i twierdza oni, ze ich psy nie wykazuja ciagot lowieckich. Ja z kolei mojego Amadeusa od szczeniaczka ciagalam po polach, w ramach podkrecania pasji nie raz jako maly pyrtek pogonil zajaca i mam teraz tak nakreconego lowiecko psa, ze az trudno nad nim zapanowac... Z kolei Honey absolutnie nie miala pasji lowieckiej, podobnie jak jej rodzenstwo (w zamian za to nie brak psom z tej linii roznych schorzen, ale juz kiedys o tym wspominalam). Czy moga byc szczesliwe w miescie i bez polowania - jestem przekonana, ze moga. Jako nieliczne z ras mysliwskich maja wpisana we wzorzec rasy informacje, ze sprawdzaja sie swietnie jako psy rodzinne. I zapis ten jest zgodny z prawda. (tego wyzla "na kanape" sprzedam, a posokowca - nigdy w zyciu, choc wiele osob trzyma posoki jako psy do towarzystwa) 3.06 jest walne zebranie klubu posokowca ( czlonka ISHV ) w zwiazku z powyzszym nie mam mozliwosci, by pojawic sie w Antoninku. Ale napewno sie na jakiejs wystawie spotkamy, choc generalnie wystaw nie lubie ( a to sie chyba psom udziela ;) ), poza tym mam takie dziwne uczucie, ze o rasie wiem wiecej, niz oceniajacy ja sedziowie... Pozrowienia ! Quote
an3czka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Honey']Panienka na zdjeciu jest faktycznie szczuplutka. Te wyzly sa ciut mniejsze od niemieckich, jako mlodziez szczuple, z czasem nabieraja nieco wiecej masy, ale generalnie rzecz biorac to bardzo silne, temperamentne, proporcjonalnie zbudowane psy. Dosc dlugo dziecinne i niepowazne, ucza sie zadziwiajaco szybko, straszne przylepy, bardzo przywiazane do opiekuna. Z tego co widzialam we Francji, temperament zachowuja do starosci :) Jak wspomnialam ucza sie blyskawicznie, zmotywowac je do dzialania tez jest prosto, sa nastawione na wspolprace z przewodnikiem. Co do pasji - to moim zdaniem sutacja wyglada tak - wszystko zalezy od tego, jak ukierunkujemy malucha. Koresponduje z kilkoma wlascicielami tych psow (z austrii, szwajcarii, ze stanow), ktorzy nie rozbudzali w nich pasji lowieckiej znajdujac inne ujscie dla ich ogromnej energii i twierdza oni, ze ich psy nie wykazuja ciagot lowieckich. Ja z kolei mojego Amadeusa od szczeniaczka ciagalam po polach, w ramach podkrecania pasji nie raz jako maly pyrtek pogonil zajaca i mam teraz tak nakreconego lowiecko psa, ze az trudno nad nim zapanowac... Z kolei Honey absolutnie nie miala pasji lowieckiej, podobnie jak jej rodzenstwo (w zamian za to nie brak psom z tej linii roznych schorzen, ale juz kiedys o tym wspominalam). Czy moga byc szczesliwe w miescie i bez polowania - jestem przekonana, ze moga. Jako nieliczne z ras mysliwskich maja wpisana we wzorzec rasy informacje, ze sprawdzaja sie swietnie jako psy rodzinne. I zapis ten jest zgodny z prawda. (tego wyzla "na kanape" sprzedam, a posokowca - nigdy w zyciu, choc wiele osob trzyma posoki jako psy do towarzystwa) 3.06 jest walne zebranie klubu posokowca ( czlonka ISHV ) w zwiazku z powyzszym nie mam mozliwosci, by pojawic sie w Antoninku. Ale napewno sie na jakiejs wystawie spotkamy, choc generalnie wystaw nie lubie ( a to sie chyba psom udziela ;) ), poza tym mam takie dziwne uczucie, ze o rasie wiem wiecej, niz oceniajacy ja sedziowie... Pozrowienia ! Kurka. My w tym sezonie nie planujemy specjalnych podbojów ringów wystawowych:evil_lol:, więc chyba na poznanie Was nie mamy co liczyć:-(. No chyba, że będziecie w Nowym Targu i Zakopcu?:lol: Quote
moth Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='an3czka'] chyba na poznanie Was nie mamy co liczyć:-(. No co Ty Aneczka, zjednoczymy sily i wybierzemy się na kilka dni nad morze w odwiedziny. ;) Choruję na "braka" i cale szczęście, że Honey jest chętna sprzedawać na kanapę, bo u mnie psy tylko na kanapach śpią. :eviltong: Quote
an3czka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='moth']No co Ty Aneczka, zjednoczymy sily i wybierzemy się na kilka dni nad morze w odwiedziny. ;) Choruję na "braka" i cale szczęście, że Honey jest chętna sprzedawać na kanapę, bo u mnie psy tylko na kanapach śpią. :eviltong: Matko Boska! Toż to pół świata nad to morze:shake:. Gdyby nie to, że dojdzie mi niedługo nowy lokator i nazwyczajniej nie mam z kim stworów zostawić, to chętnie bym sobie urządziła wycieczkę na drugi koniec Polski. Honey by nas pewnie z otwartymi rękami przyjęła;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Honey Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='an3czka']Kurka. My w tym sezonie nie planujemy specjalnych podbojów ringów wystawowych:evil_lol:, więc chyba na poznanie Was nie mamy co liczyć:-(. No chyba, że będziecie w Nowym Targu i Zakopcu?:lol: Chyba nie bedziemy :lol: Quote
Honey Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='moth']No co Ty Aneczka, zjednoczymy sily i wybierzemy się na kilka dni nad morze w odwiedziny. ;) Choruję na "braka" i cale szczęście, że Honey jest chętna sprzedawać na kanapę, bo u mnie psy tylko na kanapach śpią. :eviltong: Ta choroba da sie wyleczyc :razz: A co do spania na kanapach... Quote
Honey Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='an3czka']Matko Boska! Toż to pół świata nad to morze:shake:. Gdyby nie to, że dojdzie mi niedługo nowy lokator i nazwyczajniej nie mam z kim stworów zostawić, to chętnie bym sobie urządziła wycieczkę na drugi koniec Polski. Honey by nas pewnie z otwartymi rękami przyjęła;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A pewnie, ze bym przyjela, mam nawet "domek goscinny" na kolkach :evil_lol: Ale chwilowo nie proponuje, jest brzydko, zimno i mokro. Juz dawno nie bylo tak paskudnej wiosny ( i to po dlugiej mroznej zimie..). ( a pol swiata to tam do was, na polodnie :razz: , a tak serio - ciagle mam wrazenie, ze ja to mam wszedzie daleko :-( ) Quote
Mi. Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
an3czka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Honey']A pewnie, ze bym przyjela, mam nawet "domek goscinny" na kolkach :evil_lol: Ale chwilowo nie proponuje, jest brzydko, zimno i mokro. Juz dawno nie bylo tak paskudnej wiosny ( i to po dlugiej mroznej zimie..). ( a pol swiata to tam do was, na polodnie :razz: , a tak serio - ciagle mam wrazenie, ze ja to mam wszedzie daleko :-( ) Domek na kółkach powiadasz:razz: No więc ja mam to samo wrażenie, że wszędzie mi daleko:roll: Quote
anetta Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Jeeeej, chcialoby sie schrupac takie malenstwo...mniam,, te uszka, lapeczki http://img79.imageshack.us/img79/5146/aq14ub.jpg puci, puci :loveu: Quote
Honey Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='anetta']Jeeeej, chcialoby sie schrupac takie malenstwo...mniam,, te uszka, lapeczki http://img79.imageshack.us/img79/5146/aq14ub.jpg puci, puci :loveu: Taaak, a jak zacznie broic, to sie zaluje, ze sie go nie zjadlo :lol: :lol: :lol: Quote
Honey Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 A tak malenstwo wpatruje sie w swoja pania ( strasznie boli od tego szyja :lol: ) I jeszcze jedna fotka kanapowego francuskiego pieska ;) Tak brzydko na dworzu, ze pozostaje robienie zdjec w domu, ale to nie to... Quote
an3czka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Honey']A tak malenstwo wpatruje sie w swoja pania ( strasznie boli od tego szyja :lol: ) I jeszcze jedna fotka kanapowego francuskiego pieska ;) Tak brzydko na dworzu, ze pozostaje robienie zdjec w domu, ale to nie to... Śliczne! Ciekawe co takiego dobrego miałaś, że się tak maleństwo wpatrywało:cool3: Quote
Honey Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='an3czka']Śliczne! Ciekawe co takiego dobrego miałaś, że się tak maleństwo wpatrywało:cool3: Nic oprocz aparatu, naprawde ! :lol: :lol: :lol: A u nas znowu leje... :placz: Quote
Mi. Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Honey']Nic oprocz aparatu, naprawde ! :lol: :lol: :lol: A u nas znowu leje... :placz: a u nas słońce, że chodzi się w okularach przeciwsłonecznych:lol: Quote
Honey Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 [quote name='*luthien*']a u nas słońce, że chodzi się w okularach przeciwsłonecznych:lol: Wrrrrr.... :mad: Prosze sie nie chwalic ladna pogoda, bo wpadne w depresje :placz: Ile mozna psy z blota wycierac :placz: :placz: :placz: Quote
bigos Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 A u Nas czasem słońce:multi::multi::multi:, czasem deszcz:placz::placz::placz: Quote
Nugatowa Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Honey']A tak malenstwo wpatruje sie w swoja pania ( strasznie boli od tego szyja :lol: ) I jeszcze jedna fotka kanapowego francuskiego pieska ;) Tak brzydko na dworzu, ze pozostaje robienie zdjec w domu, ale to nie to... No Honeyku ;) Przynajmniejk w tej galerii humor mi sie dziś poprawił :lol: (dodam iz ze wygladam jak balon przez alergię :mad: :mad: :mad: :mad: ) A tu moje ślepka w końcu odżyły cukiereczki i sama słodycz.:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Honey Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 Nugatowa napisał(a):No Honeyku ;) Przynajmniejk w tej galerii humor mi sie dziś poprawił :lol: (dodam iz ze wygladam jak balon przez alergię :mad: :mad: :mad: :mad: ) A tu moje ślepka w końcu odżyły cukiereczki i sama słodycz.:loveu: :loveu: :loveu: Co sie stalo ?! Na co jestes tak uczulona ? :-o Quote
Nugatowa Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Honey napisał(a):Co sie stalo ?! Na co jestes tak uczulona ? :-o Cholerne pyłki :mad: :mad: :mad: :placz: :placz: :placz: No nic 3 dni w domu jak nic spedze :placz: :lol: Quote
Honey Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 bigos napisał(a):A u Nas czasem słońce:multi::multi::multi:, czasem deszcz:placz::placz::placz: Nie dosc, ze mokro, zimno, to jeszcze 'server is too busy' :placz: Quote
Recommended Posts