Elitesse Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Honey ale swiatowe te twoje dzieciatka !! :loveu: moim ulubiencem Chouchou zostal !! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Alicja Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 no patrz jaki smutny.....że nie pozwalasz im wszystkim zostać:loveu: Quote
Honey Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 Elitesse napisał(a):Honey ale swiatowe te twoje dzieciatka !! :loveu: moim ulubiencem Chouchou zostal !! :loveu: :loveu: :loveu: heh, nie tylko Twoim :evil_lol: Od pierwszej sekundy jak go zobaczylam to go pokochalam, stad to imie. A teraz z kazdym dniem coraz bardziej mi sie podoba - jego psychika, charakter i budowa. Najsmieszniejsze jest to, ze wszystkie byly wybierane przez przyszlych nabywcow jako parodniowe slepe kluski, a na koniec okazalo sie, ze dwa najfajniejsze samce zostaly wolne. :) Quote
Elitesse Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 on ma takie ciekawe umaszczenie ... i cos w tych slepkach ahh :loveu: Quote
gochgoch Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Honey napisał(a):heh, nie tylko Twoim :evil_lol: Od pierwszej sekundy jak go zobaczylam to go pokochalam, stad to imie. A teraz z kazdym dniem coraz bardziej mi sie podoba - jego psychika, charakter i budowa. Najsmieszniejsze jest to, ze wszystkie byly wybierane przez przyszlych nabywcow jako parodniowe slepe kluski, a na koniec okazalo sie, ze dwa najfajniejsze samce zostaly wolne. :) a w 'naszej' hodowli była taka zasada, że się psiaki wybierało przy odbiorze dopiero. kolejność wybierających oczywiście ustalono na początku - wg. szybkości rezerwacji pieska... no i nam przypadły już tylko dwa psiaki do wyboru... nawet myślałam w pewnym momencie, że to dobrze...bo weimarki się najczęściej nie różnią maścią...chociaż nam się zdażył krawacik rzadki. ale i tak kierowaliśmy się głównie temperamentem a nie budową...no krawacik też miał coś do powiedzenia (tak zadecydowały moje upodobania estetyczne) :) Quote
gonek Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Honey napisał(a):Powiem tak - nie latwo bedzie ewentualnemu przyszlemu wlascicielowi spelnic moje wymagania :razz: Jak go oddam, to tylko komus wyjatkowemu. A tak serio, to mam problem, bo TZ upatrzyl sobie Kaszmira, a to juz za duzo dobrego na jeden raz... :evil_lol: Honey pokaż Kaszmira na tych ostatnich fotkach - bo ja nie rozpoznaje który to osobnik :-) Fajnie że zosta-je\ją, nie będzie ci tak smutno jak się szczylki rozjadą do nowych domów ;) Quote
Honey Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 gochgoch napisał(a):a w 'naszej' hodowli była taka zasada, że się psiaki wybierało przy odbiorze dopiero. kolejność wybierających oczywiście ustalono na początku - wg. szybkości rezerwacji pieska... no i nam przypadły już tylko dwa psiaki do wyboru... nawet myślałam w pewnym momencie, że to dobrze...bo weimarki się najczęściej nie różnią maścią...chociaż nam się zdażył krawacik rzadki. ale i tak kierowaliśmy się głównie temperamentem a nie budową...no krawacik też miał coś do powiedzenia (tak zadecydowały moje upodobania estetyczne) :) Tak latwiej wybierac i widac co sie wybiera. U nas poszlo zupelnie jak we Francji - zanim oczy otworzyly, prawie wszystkie byly juz "rozdysponowane" ;) Ale obserwuje je codziennie i nie moge wyjsc z podziwu ile cech maja faktycznie wrodzonych! To np urodzone aportery. Musze zrobic fotke jak butelki po wodzie mineralnej nosza. Za gwint lapia i taszcza ta wielka butle groznie warczac na reszte, zeby ktorys im zdobyczy nie zabral :evil_lol: Quote
Honey Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 gonek napisał(a):Honey pokaż Kaszmira na tych ostatnich fotkach - bo ja nie rozpoznaje który to osobnik :-) Fajnie że zosta-je\ją, nie będzie ci tak smutno jak się szczylki rozjadą do nowych domów ;) Nie bedzie mi smutno. Czeszka zostaje do konca kwietnia, angielka do wrzesnia przynajmniej... do tego te dwa chlopaki. Bede miala co robic :roll: Quote
gochgoch Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Honey napisał(a):Tak latwiej wybierac i widac co sie wybiera. U nas poszlo zupelnie jak we Francji - zanim oczy otworzyly, prawie wszystkie byly juz "rozdysponowane" ;) Ale obserwuje je codziennie i nie moge wyjsc z podziwu ile cech maja faktycznie wrodzonych! To np urodzone aportery. Musze zrobic fotke jak butelki po wodzie mineralnej nosza. Za gwint lapia i taszcza ta wielka butle groznie warczac na reszte, zeby ktorys im zdobyczy nie zabral :evil_lol: nie no ja po prostu marzę zeby miec kiedys taka ekipe w domu....ale trochę źle mieszkamy...i doświadczenia brak....ech... ale jeszcze mamy na to czas! może najpierw sama coś urodze...:) Quote
Honey Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 gochgoch napisał(a):nie no ja po prostu marzę zeby miec kiedys taka ekipe w domu....ale trochę źle mieszkamy...i doświadczenia brak....ech... ale jeszcze mamy na to czas! może najpierw sama coś urodze...:) Gosienko kochana, to ja Cie zaprosze jak bede miala kolejny miot ! Bedziesz mogla nabrac doswiadczenia, caaale mnostwo doswiadczenia :evil_lol: A dodatkowe dwie rece do pomocy sie baaaardzo przydadza :diabloti: Ja sama nie wiem co bardziej absorbujace - opieka nad niemowlakiem czy banda szczeniakow ?... Quote
gochgoch Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Honey napisał(a):Gosienko kochana, to ja Cie zaprosze jak bede miala kolejny miot ! Bedziesz mogla nabrac doswiadczenia, caaale mnostwo doswiadczenia :evil_lol: A dodatkowe dwie rece do pomocy sie baaaardzo przydadza :diabloti: Ja sama nie wiem co bardziej absorbujace - opieka nad niemowlakiem czy banda szczeniakow ?... ło bosz! przyjade natychmiast! a kiedy planujesz następny? jak Herka dorośnie????!!!! Quote
Marysia_i_gończy Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='gochgoch']ło bosz! przyjade natychmiast! a kiedy planujesz następny? jak Herka dorośnie????!!!! gochgoch może do mnie? Będziesz miała bliżej :evil_lol: O ile w ogóle dochowam się szczyli :cool3: Quote
Honey Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 gochgoch napisał(a):ło bosz! przyjade natychmiast! a kiedy planujesz następny? jak Herka dorośnie????!!!! To ja trzymam Cie za slowo ! :evil_lol: Herka ma jeszcze czas, choc sa juz chetni na szczeniory po niej. Nastepna w kolejce jest Aycha. Ale to zalezy od ilosci zebranych zamowien. Quote
Honey Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']gochgoch może do mnie? Będziesz miała bliżej :evil_lol: O ile w ogóle dochowam się szczyli :cool3: Marysiu, sadzac po Twoich wypowiedziach ( i czytajac pomiedzy wierszami) chyba jednak planujesz :evil_lol: Jeszcze nie jestes pewna na 100%, ale pomysl Ci sie klaruje, prawda ? :razz: Quote
gochgoch Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Honey napisał(a):To ja trzymam Cie za slowo ! :evil_lol: Herka ma jeszcze czas, choc sa juz chetni na szczeniory po niej. Nastepna w kolejce jest Aycha. Ale to zalezy od ilosci zebranych zamowien. sama bym takiego Herkowego szczeniaka wzięla....charbonney...:)a nawet gdyby był chardonney:)! (dobrze?) Quote
gochgoch Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']gochgoch może do mnie? Będziesz miała bliżej :evil_lol: O ile w ogóle dochowam się szczyli :cool3: taaaak! taaak! Marysiu do Ciebie też!!!!!!!! (a może wcześniej się z bigosami na spacerek wspólny wybierzemy????he?) Quote
Honey Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 [quote name='gochgoch']sama bym takiego Herkowego szczeniaka wzięla....charbonney...:)a nawet gdyby był chardonney:)! (dobrze?) Nooo prawie dobrze :evil_lol: Bez y na koncu :) PS. a planujesz dzidziusia ? Moja panna wlasnie 6 lat skonczyla i jest bardziej pyskata ode mnie... Quote
Marysia_i_gończy Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='Honey']Marysiu, sadzac po Twoich wypowiedziach ( i czytajac pomiedzy wierszami) chyba jednak planujesz :evil_lol: Jeszcze nie jestes pewna na 100%, ale pomysl Ci sie klaruje, prawda ? :razz: Aż tak to widać? :-o ;) Przecież napisałam, że jeśli warunki będą sprzyjające (praca, dom), to... [quote name='gochgoch']taaaak! taaak! Marysiu do Ciebie też!!!!!!!! (a może wcześniej się z bigosami na spacerek wspólny wybierzemy????he?) Trzymam za słowo! :cool3: (W sumie spacerek chętnie, tylko wolno, bo ja nadal jestem niewydolna fizycznie :-( i na specjalnych warunkach, bo Una jest jaka jest :evil_lol: ale to może na priv? Ja najwcześniej mogę w piątek... :p) Pozdrawiam wszystkie brakujące uszaki! :) Marysia i Una Quote
gochgoch Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='Honey']Nooo prawie dobrze :evil_lol: Bez y na koncu :) PS. a planujesz dzidziusia ? Moja panna wlasnie 6 lat skonczyla i jest bardziej pyskata ode mnie... hmmmm....odpowiem dużymi i nie na biało, bo mi wszystkie obcje edycji siadły..... ZACZYNAM MYśLEć, ALE JESZCZE NIEKONKRETNIE......MOGę SIę ZROBIć ZA STARA WKRóTCE......HMMMMM Quote
Honey Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 gochgoch napisał(a):hmmmm....odpowiem dużymi i nie na biało, bo mi wszystkie obcje edycji siadły..... ZACZYNAM MYśLEć, ALE JESZCZE NIEKONKRETNIE......MOGę SIę ZROBIć ZA STARA WKRóTCE......HMMMMM Za stara to obecnie pojecie wzgledne :razz: Ja sie tez tuz przed trzydziestka zdecydowalam, a moje rowiesnice maja juz prawie dorosle dzieci... Powiem Ci jedno - jak juz o tym myslisz, to znaczy, ze czas najwyzszy :razz: A jak sie priorytety w zyciu zmieniaja... :) Quote
gochgoch Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Honey napisał(a):Za stara to obecnie pojecie wzgledne :razz: Ja sie tez tuz przed trzydziestka zdecydowalam, a moje rowiesnice maja juz prawie dorosle dzieci... Powiem Ci jedno - jak juz o tym myslisz, to znaczy, ze czas najwyzszy :razz: A jak sie priorytety w zyciu zmieniaja... :) no nie wiem....musiałoby sie zdażyć przypadkiem bo sama nie mogę podjąć decyzji... a w ogóle to nie wiem...bo jestem cholerna choleryczka i mam zchizę porodową!!!!!! Quote
bigos Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 gochgoch napisał(a):taaaak! taaak! Marysiu do Ciebie też!!!!!!!! (a może wcześniej się z bigosami na spacerek wspólny wybierzemy????he?) Jestem za:p:p:p gochgoch napisał(a):może najpierw sama coś urodze...:smile: :crazyeye::crazyeye::crazyeye:halo, mogłabyś to rozwinąć:razz::razz::razz:? Quote
Honey Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 gochgoch napisał(a):a w ogóle to nie wiem...bo jestem cholerna choleryczka No popatrz jak pozory myla... widzialam Cie "na zywo" i wcale takiego wrazenia nie odnioslam :razz: :evil_lol: Quote
gonek Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Honey napisał(a):Nie bedzie mi smutno. Czeszka zostaje do konca kwietnia, angielka do wrzesnia przynajmniej... do tego te dwa chlopaki. Bede miala co robic :roll: Ooo to faktycznie wesoło będzie :p Quote
Recommended Posts