Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Elitesse napisał(a):
Honey ale swiatowe te twoje dzieciatka !! :loveu:
moim ulubiencem Chouchou zostal !! :loveu: :loveu: :loveu:

heh, nie tylko Twoim :evil_lol:
Od pierwszej sekundy jak go zobaczylam to go pokochalam, stad to imie.
A teraz z kazdym dniem coraz bardziej mi sie podoba - jego psychika, charakter i budowa.
Najsmieszniejsze jest to, ze wszystkie byly wybierane przez przyszlych nabywcow jako parodniowe slepe kluski, a na koniec okazalo sie, ze dwa najfajniejsze samce zostaly wolne. :)

Posted

Honey napisał(a):
heh, nie tylko Twoim :evil_lol:
Od pierwszej sekundy jak go zobaczylam to go pokochalam, stad to imie.
A teraz z kazdym dniem coraz bardziej mi sie podoba - jego psychika, charakter i budowa.
Najsmieszniejsze jest to, ze wszystkie byly wybierane przez przyszlych nabywcow jako parodniowe slepe kluski, a na koniec okazalo sie, ze dwa najfajniejsze samce zostaly wolne. :)

a w 'naszej' hodowli była taka zasada, że się psiaki wybierało przy odbiorze dopiero. kolejność wybierających oczywiście ustalono na początku - wg. szybkości rezerwacji pieska... no i nam przypadły już tylko dwa psiaki do wyboru... nawet myślałam w pewnym momencie, że to dobrze...bo weimarki się najczęściej nie różnią maścią...chociaż nam się zdażył krawacik rzadki. ale i tak kierowaliśmy się głównie temperamentem a nie budową...no krawacik też miał coś do powiedzenia (tak zadecydowały moje upodobania estetyczne) :)

Posted

Honey napisał(a):
Powiem tak - nie latwo bedzie ewentualnemu przyszlemu wlascicielowi spelnic moje wymagania :razz:
Jak go oddam, to tylko komus wyjatkowemu.
A tak serio, to mam problem, bo TZ upatrzyl sobie Kaszmira, a to juz za duzo dobrego na jeden raz... :evil_lol:

Honey pokaż Kaszmira na tych ostatnich fotkach - bo ja nie rozpoznaje który to osobnik :-)
Fajnie że zosta-je\ją, nie będzie ci tak smutno jak się szczylki rozjadą do nowych domów ;)

Posted

gochgoch napisał(a):
a w 'naszej' hodowli była taka zasada, że się psiaki wybierało przy odbiorze dopiero. kolejność wybierających oczywiście ustalono na początku - wg. szybkości rezerwacji pieska... no i nam przypadły już tylko dwa psiaki do wyboru... nawet myślałam w pewnym momencie, że to dobrze...bo weimarki się najczęściej nie różnią maścią...chociaż nam się zdażył krawacik rzadki. ale i tak kierowaliśmy się głównie temperamentem a nie budową...no krawacik też miał coś do powiedzenia (tak zadecydowały moje upodobania estetyczne) :)

Tak latwiej wybierac i widac co sie wybiera.
U nas poszlo zupelnie jak we Francji - zanim oczy otworzyly, prawie wszystkie byly juz "rozdysponowane" ;)

Ale obserwuje je codziennie i nie moge wyjsc z podziwu ile cech maja faktycznie wrodzonych! To np urodzone aportery. Musze zrobic fotke jak butelki po wodzie mineralnej nosza. Za gwint lapia i taszcza ta wielka butle groznie warczac na reszte, zeby ktorys im zdobyczy nie zabral :evil_lol:

Posted

gonek napisał(a):
Honey pokaż Kaszmira na tych ostatnich fotkach - bo ja nie rozpoznaje który to osobnik :-)
Fajnie że zosta-je\ją, nie będzie ci tak smutno jak się szczylki rozjadą do nowych domów ;)

Nie bedzie mi smutno. Czeszka zostaje do konca kwietnia, angielka do wrzesnia przynajmniej... do tego te dwa chlopaki. Bede miala co robic :roll:

Posted

Honey napisał(a):
Tak latwiej wybierac i widac co sie wybiera.
U nas poszlo zupelnie jak we Francji - zanim oczy otworzyly, prawie wszystkie byly juz "rozdysponowane" ;)

Ale obserwuje je codziennie i nie moge wyjsc z podziwu ile cech maja faktycznie wrodzonych! To np urodzone aportery. Musze zrobic fotke jak butelki po wodzie mineralnej nosza. Za gwint lapia i taszcza ta wielka butle groznie warczac na reszte, zeby ktorys im zdobyczy nie zabral :evil_lol:

nie no ja po prostu marzę zeby miec kiedys taka ekipe w domu....ale trochę źle mieszkamy...i doświadczenia brak....ech... ale jeszcze mamy na to czas! może najpierw sama coś urodze...:)

Posted

gochgoch napisał(a):
nie no ja po prostu marzę zeby miec kiedys taka ekipe w domu....ale trochę źle mieszkamy...i doświadczenia brak....ech... ale jeszcze mamy na to czas! może najpierw sama coś urodze...:)

Gosienko kochana, to ja Cie zaprosze jak bede miala kolejny miot !
Bedziesz mogla nabrac doswiadczenia, caaale mnostwo doswiadczenia :evil_lol:
A dodatkowe dwie rece do pomocy sie baaaardzo przydadza :diabloti:

Ja sama nie wiem co bardziej absorbujace - opieka nad niemowlakiem czy banda szczeniakow ?...

Posted

Honey napisał(a):
Gosienko kochana, to ja Cie zaprosze jak bede miala kolejny miot !
Bedziesz mogla nabrac doswiadczenia, caaale mnostwo doswiadczenia :evil_lol:
A dodatkowe dwie rece do pomocy sie baaaardzo przydadza :diabloti:

Ja sama nie wiem co bardziej absorbujace - opieka nad niemowlakiem czy banda szczeniakow ?...

ło bosz! przyjade natychmiast! a kiedy planujesz następny? jak Herka dorośnie????!!!!

Posted

gochgoch napisał(a):
ło bosz! przyjade natychmiast! a kiedy planujesz następny? jak Herka dorośnie????!!!!

To ja trzymam Cie za slowo ! :evil_lol:

Herka ma jeszcze czas, choc sa juz chetni na szczeniory po niej.
Nastepna w kolejce jest Aycha. Ale to zalezy od ilosci zebranych zamowien.

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']gochgoch może do mnie? Będziesz miała bliżej :evil_lol: O ile w ogóle dochowam się szczyli :cool3:

Marysiu, sadzac po Twoich wypowiedziach ( i czytajac pomiedzy wierszami) chyba jednak planujesz :evil_lol: Jeszcze nie jestes pewna na 100%, ale pomysl Ci sie klaruje, prawda ? :razz:

Posted

Honey napisał(a):
To ja trzymam Cie za slowo ! :evil_lol:

Herka ma jeszcze czas, choc sa juz chetni na szczeniory po niej.
Nastepna w kolejce jest Aycha. Ale to zalezy od ilosci zebranych zamowien.

sama bym takiego Herkowego szczeniaka wzięla....charbonney...:)a nawet gdyby był chardonney:)! (dobrze?)

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']gochgoch może do mnie? Będziesz miała bliżej :evil_lol: O ile w ogóle dochowam się szczyli :cool3:

taaaak! taaak! Marysiu do Ciebie też!!!!!!!! (a może wcześniej się z bigosami na spacerek wspólny wybierzemy????he?)

Posted

[quote name='gochgoch']sama bym takiego Herkowego szczeniaka wzięla....charbonney...:)a nawet gdyby był chardonney:)! (dobrze?)

Nooo prawie dobrze :evil_lol: Bez y na koncu :)

PS. a planujesz dzidziusia ? Moja panna wlasnie 6 lat skonczyla i jest bardziej pyskata ode mnie...

Posted

[quote name='Honey']Marysiu, sadzac po Twoich wypowiedziach ( i czytajac pomiedzy wierszami) chyba jednak planujesz :evil_lol: Jeszcze nie jestes pewna na 100%, ale pomysl Ci sie klaruje, prawda ? :razz:

Aż tak to widać? :-o ;)
Przecież napisałam, że jeśli warunki będą sprzyjające (praca, dom), to...

[quote name='gochgoch']taaaak! taaak! Marysiu do Ciebie też!!!!!!!! (a może wcześniej się z bigosami na spacerek wspólny wybierzemy????he?)

Trzymam za słowo! :cool3:
(W sumie spacerek chętnie, tylko wolno, bo ja nadal jestem niewydolna fizycznie :-( i na specjalnych warunkach, bo Una jest jaka jest :evil_lol: ale to może na priv? Ja najwcześniej mogę w piątek... :p)

Pozdrawiam wszystkie brakujące uszaki! :)
Marysia i Una

Posted

[quote name='Honey']Nooo prawie dobrze :evil_lol: Bez y na koncu :)

PS. a planujesz dzidziusia ? Moja panna wlasnie 6 lat skonczyla i jest bardziej pyskata ode mnie...

hmmmm....odpowiem dużymi i nie na biało, bo mi wszystkie obcje edycji siadły..... ZACZYNAM MYśLEć, ALE JESZCZE NIEKONKRETNIE......MOGę SIę ZROBIć ZA STARA WKRóTCE......HMMMMM

Posted

gochgoch napisał(a):
hmmmm....odpowiem dużymi i nie na biało, bo mi wszystkie obcje edycji siadły..... ZACZYNAM MYśLEć, ALE JESZCZE NIEKONKRETNIE......MOGę SIę ZROBIć ZA STARA WKRóTCE......HMMMMM

Za stara to obecnie pojecie wzgledne :razz:
Ja sie tez tuz przed trzydziestka zdecydowalam, a moje rowiesnice maja juz prawie dorosle dzieci...
Powiem Ci jedno - jak juz o tym myslisz, to znaczy, ze czas najwyzszy :razz:
A jak sie priorytety w zyciu zmieniaja... :)

Posted

Honey napisał(a):
Za stara to obecnie pojecie wzgledne :razz:
Ja sie tez tuz przed trzydziestka zdecydowalam, a moje rowiesnice maja juz prawie dorosle dzieci...
Powiem Ci jedno - jak juz o tym myslisz, to znaczy, ze czas najwyzszy :razz:
A jak sie priorytety w zyciu zmieniaja... :)

no nie wiem....musiałoby sie zdażyć przypadkiem bo sama nie mogę podjąć decyzji... a w ogóle to nie wiem...bo jestem cholerna choleryczka i mam zchizę porodową!!!!!!

Posted

gochgoch napisał(a):
taaaak! taaak! Marysiu do Ciebie też!!!!!!!! (a może wcześniej się z bigosami na spacerek wspólny wybierzemy????he?)

Jestem za:p:p:p

gochgoch napisał(a):
może najpierw sama coś urodze...:smile:

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:halo, mogłabyś to rozwinąć:razz::razz::razz:?

Posted

gochgoch napisał(a):
a w ogóle to nie wiem...bo jestem cholerna choleryczka

No popatrz jak pozory myla... widzialam Cie "na zywo" i wcale takiego wrazenia nie odnioslam :razz: :evil_lol:

Posted

Honey napisał(a):
Nie bedzie mi smutno. Czeszka zostaje do konca kwietnia, angielka do wrzesnia przynajmniej... do tego te dwa chlopaki. Bede miala co robic :roll:

Ooo to faktycznie wesoło będzie :p