gochgoch Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 HankaRupczewska napisał(a): A tak wogóle to dobly wiecól :cool3: :cool3: :cool3: raczej: DOBLY WIECIÓL! moja rodzina już wymięka jak ja tak gadam do Hugola... jak mi na przykład na szkoleniu pieseczek jak mówie: 'siad piesiećku ziośtań' i on tak siedzi i cieka i ja nie wołam i on nadal cieka ...albo ciasem mówie waluj i też tak cieka ładnie....:loveu: :tard: Quote
Honey Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 [quote name='wiq']no wlasnie sie zdziwilam, ze malo, a strzelacie kury;) chyba, ze to oh byl.. no nic, nie znam sie, bom narazie [SIZE=2]sympatyk tylko;) U nas na polnocy nic nie strzelamy. Bo ni ma... A zdjecia sa z ksiazecej bazantnicy w Czechach, tam strzelaja w sezonie po 1000 sztuk dziennie, ale tylko szlachta :razz:. Innych tam na lov nie zapraszaja ;) Quote
Honey Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 gochgoch napisał(a):raczej: DOBLY WIECIÓL! moja rodzina już wymięka jak ja tak gadam do Hugola... jak mi na przykład na szkoleniu pieseczek jak mówie: 'siad piesiećku ziośtań' i on tak siedzi i cieka i ja nie wołam i on nadal cieka ...albo ciasem mówie waluj i też tak cieka ładnie....:loveu: :tard: :megagrin: :megagrin: :megagrin: waljatka ! :megagrin: :megagrin: :megagrin: Quote
Honey Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 HankaRupczewska napisał(a):Bo to wyjatkowo wredna choroba . Jak widać zakaźna. :p A jak Twoje chore dziecko ? A do Ciebie boje sie odezwac, bo mnie znowu objedziesz, ze sobie przerwe zrobilam... :roll: :evil_lol: Quote
wiq Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Honey napisał(a):U nas na polnocy nic nie strzelamy. Bo ni ma... A zdjecia sa z ksiazecej bazantnicy w Czechach, tam strzelaja w sezonie po 1000 sztuk dziennie, ale tylko szlachta :razz:. Innych tam na lov nie zapraszaja ;) z tego, co sie orienuje u nas tez srednio.. ha, rozumiem, ze Wy tam polowaliscie dzieki pochodzeniu psow :evil_lol: Quote
Rauni Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 A ja spotykam bezczelne bażanty z jakie 50 -100 od swojego domu. Dzisiaj Vigo zobaczył i się zainteresował, a rozwydrzony bażant uciekał na piechotę i dopiero potem się zerwał z tym takim dziwnym dźwiękiem, co się pewnie jakoś nazywa fachowo. Vigo wrócił z mega zdziwionym wyrazem pyska, a Sunday się popłakała z rozpaczy, że zanim ona zobaczyła bażanta, to już go pańcia wypatrzyła i psa usmyczowiła. :diabloti: Quote
Honey Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 Rauni napisał(a):A ja spotykam bezczelne bażanty z jakie 50 -100 od swojego domu. Dzisiaj Vigo zobaczył i się zainteresował, a rozwydrzony bażant uciekał na piechotę i dopiero potem się zerwał z tym takim dziwnym dźwiękiem, co się pewnie jakoś nazywa fachowo. Vigo wrócił z mega zdziwionym wyrazem pyska, a Sunday się popłakała z rozpaczy, że zanim ona zobaczyła bażanta, to już go pańcia wypatrzyła i psa usmyczowiła. :diabloti: Ale ja Wam wszystkim tych kurakow kolo domu zazdroszcze........:lookarou: 600 km do opola jezdze, zeby za bazantami w polu z psem pochodzic....... Quote
Honey Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 wiq napisał(a):z tego, co sie orienuje u nas tez srednio.. ha, rozumiem, ze Wy tam polowaliscie dzieki pochodzeniu psow :evil_lol: Hm, ojciec mojego dziadka podobno byl hrabia ;) , ale dowodow na to nie mam zadnych ( a von przed nazwiskiem tak ladnie by brzmialo :evil_lol: ). A szlachta na polowaniach potrzebuje obslugi. Psovodow (podkladaczy psow) wiec zapraszaja, ze sprawdzonymi psami, co by pan hrabia czy inny ksiaze po krzaczorach kurakow szukac nie musial :evil_lol: . I Aronek tam wlasnie pracowal. I furore zrobil :loveu: . Moze za rok znowu pojedzie... :) Quote
Alicja Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 [quote name='Honey']To pakuj je w paczke i do mnie przysylaj ! Ja po kilkaset kilometrow jade, zeby kuraki w polu spotkac.......taaaa ja sie bede uganiać za ptactwem ...pakuj ferajne i przyjeżdżaj ....zobaczysz jak my poruńsko daleko mamy nad to morze :razz:a jak przyjedziesz to połapiesz bażantów , kuropatewek i zajace też śmigają ....nawet po podworku przed blokiem , bo ptactwo to na szkolne boisko przychodzi Quote
bigos Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 i serduszko :loveu: ( ode mnie dla Was wszystkich ;-) ) :loveu::loveu::loveu:jaki słodziak:loveu::loveu::loveu: ja chce takiego znależć pod choinką:placz::p:p:p Quote
wiq Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Honey, grunt, ze na psie pochodzenie masz dowod:evil_lol: Gratuluję uznania:) Przy okazji zapytam sie o to, co mi chodzi po glowie;) Owerniaki sa wąskiej czy szerokiej specjalizacji? Jak z farbą? p.s. Do Opola jezdzisz? To praaaawie;) koło mnie, 50 km;) Quote
zaba14 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 U nas tez bazanty i zajace mozna spotkac na polach ;) a fasolki ładnie rosną :loveu: Quote
KaRa_ Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Honey gdzie zdjęcia nowe maluszków i nie tylko?:cool3: Quote
an3czka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Kasiu a ja się chciałam pochwalić, że dziś mój mąż zdał egamin myśliwski!:multi: Quote
an3czka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='alive']hohoho gratulujemy :) Przekażę i dziękuję:p Quote
Alicja Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 no gdzie nowe fotki błękitków.......:cool3: Quote
Honey Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 [quote name='an3czka']Kasiu a ja się chciałam pochwalić, że dziś mój mąż zdał egamin myśliwski!:multi: Wielkie gratulacje dla meza ! :multi: Jestem z niego dumna :lol: Ps. a Ty nie dolaczysz z czasem do naszego lowieckiego grona ? ;) Quote
Honey Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']no gdzie nowe fotki błękitków.......:cool3: Ala, napisalam przeciez, ze mam przerwe swiateczna :razz: Teraz tu zagladam sporadycznie, ale zdjecia moge pokazac, sa tutaj : http://www.braque-d-auvergne.pl/wurfcc/index.htm Pozdrowienia ! :) Quote
an3czka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Honey']Wielkie gratulacje dla meza ! :multi: Jestem z niego dumna :lol: Ps. a Ty nie dolaczysz z czasem do naszego lowieckiego grona ? ;) Haha dzięki!:lol: Hmmmm sama nie wiem... Quote
gonek Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='Honey']Ala, napisalam przeciez, ze mam przerwe swiateczna :razz: Teraz tu zagladam sporadycznie, ale zdjecia moge pokazac, sa tutaj : http://www.braque-d-auvergne.pl/wurfcc/index.htm Pozdrowienia ! :) Super fotki, małe już takie konkretne :-) A ta http://www.braque-d-auvergne.pl/wurfcc/pages/cd178_jpg.htm fotka genialna :lol: (wygląda jakby dostał kazanie od mamci :evil_lol:) Quote
Honey Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 [quote name='gonek']Super fotki, małe już takie konkretne :-) A ta http://www.braque-d-auvergne.pl/wurfcc/pages/cd178_jpg.htm fotka genialna :lol: (wygląda jakby dostał kazanie od mamci :evil_lol:) Gonek, to TATUŚ ! :lol: Amadeus fantastycznie i bardzo delikatnie bawi sie z maluchami :loveu: Quote
KaRa_ Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Boskie sa te zdjecia maluszkow:loveu: :loveu: :loveu: Quote
gonek Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='Honey']Gonek, to TATUŚ ! :lol: Amadeus fantastycznie i bardzo delikatnie bawi sie z maluchami :loveu: Ooo ale wtopa :oops: ale jeśli to tatuś to tym bardziej fajna fota :D heheh a chciałam napisać że mama taka szczupła.... a teraz widze że mama siusiaka ma http://www.braque-d-auvergne.pl/wurfcc/pages/cd170_jpg.htm:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Honey Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 [quote name='gonek']Ooo ale wtopa :oops: ale jeśli to tatuś to tym bardziej fajna fota :D heheh a chciałam napisać że mama taka szczupła.... a teraz widze że mama siusiaka ma http://www.braque-d-auvergne.pl/wurfcc/pages/cd170_jpg.htm:evil_lol::evil_lol::evil_lol: No wlasnie, ja skrupulatnie omijalam te fotki z jajkami na pierwszym planie, z mysla, ze to Boze Narodzenie, nie Wielkanoc ;) , ale chyba niepotrzebnie, bo pozostale moga wprowadzic ogladajacych w blad . :evil_lol: Quote
Recommended Posts