ameliace Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Honey napisał(a):Hm... samopakujacy ? :-o Tak. Samopakujący czyli na zawołanie wskakują do koszyków:lol: Znajomi nauczyli szczeniaki tego ponieważ aby wyść na dwór czy też pójść w wizytę do sąsiadów musiały pokonać strome schody. Wystarczyło postawić im koszyki a one same wskakiwały i czekały na transport. Szkoda że nie mam zdjęć z koszyków bo pokazałabym jakie to bestie były. Szczególnie Bonzulka który zajmował 1 koszyk i żadnego innego szczeniaczka nie wpuszczał do swojego przedziału :grin: Quote
Rauni Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 olcha napisał(a): Jednak zawsze czekam kiedy już będę się z psina mogła bez słów porozumieć :loveu: tak koło 4 roku życia jest najfajniej :loveu: Hmmm, a potem to co? Bo Sunday ma 4,5 i to jest mój pierwszy pies w życiu, więc nie wiem, co dalej. Zakładam, że im dalej, tym lepiej :loveu: Honey, dlaczego pyrtki? tzn. skąd się wzięło to słowo? Quote
olcha Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Rauni napisał(a):Hmmm, a potem to co? Bo Sunday ma 4,5 i to jest mój pierwszy pies w życiu, więc nie wiem, co dalej. Zakładam, że im dalej, tym lepiej :loveu: Honey, dlaczego pyrtki? tzn. skąd się wzięło to słowo? Noo potem oczywiście coraz lepiej :loveu: moja sunia ma w tej chwili 9 lat :loveu: gdyby się mogła taka od razu urodzić ;) Quote
wiq Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 u mnie troche podobnie;) taka regula przekory - mam doroslego, chce szczonka, mam szczonka, chce, zeby juz byl dorosly;) ja nie Honey, ale pyrtki to maluchy;) Quote
an3czka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='Honey']A moze pacne mame w nos ?.. Jaka rąsia i podunie:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Rauni Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 wiq napisał(a): ja nie Honey, ale pyrtki to maluchy;) Domyśliłam się, nie pytałam o znaczenie tylko o pochodzenie tego wyrazu. Quote
Vogue Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 ;) Jaka slodka landrynka:lol::lol: do schrupania!!!! Honey!! Zazdroszcze tego telewizora!!!;) Quote
moth Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='Honey'] ale powiem Ci w sekrecie, ze mialam juz psy roznych ras, A jakich, jeśli można wiedzieć? Quote
Honey Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Rauni napisał(a):Domyśliłam się, nie pytałam o znaczenie tylko o pochodzenie tego wyrazu. Tak jak napisala wiq - pyrtek to maluch. Maly pyrtek... nie wiem skad mi sie to wzielo, ale mam tak od dawna :razz: Pochodzenia wyrazu nie jestem w stanie ustalic, najprawdopodobniej przejelam go od kogos innego ;) Moga byc jeszcze srajdle (tekst mojego ojca), pupisie (tekst przyjaciolki), sraluchy (hm..to mi przychodzi najczesciej na mysl, kiedy wszystkie na raz zaczynaja sie zalatwiac...:cool3: ), kajtki, misiaczki i inne niunki :loveu: Quote
Honey Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 ameliace napisał(a):Tak. Samopakujący czyli na zawołanie wskakują do koszyków:lol: Znajomi nauczyli szczeniaki tego ponieważ aby wyść na dwór czy też pójść w wizytę do sąsiadów musiały pokonać strome schody. Wystarczyło postawić im koszyki a one same wskakiwały i czekały na transport. Szkoda że nie mam zdjęć z koszyków bo pokazałabym jakie to bestie były. Szczególnie Bonzulka który zajmował 1 koszyk i żadnego innego szczeniaczka nie wpuszczał do swojego przedziału :grin: W takim razie moje sa na etapie samowypakowywania :evil_lol: Quote
Honey Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 wiq napisał(a):u mnie troche podobnie;) taka regula przekory - mam doroslego, chce szczonka, mam szczonka, chce, zeby juz byl dorosly;) Heh, skad ja to znam... :p Quote
Honey Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 [quote name='Vogue'];) Jaka slodka landrynka:lol::lol: do schrupania!!!! Honey!! Zazdroszcze tego telewizora!!!;) Nie zazdrosc, w poblizu mieszkasz - chodz pomoc sprzatac i karmic ! :evil_lol: :evil_lol: Quote
Honey Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 moth napisał(a):A jakich, jeśli można wiedzieć? Przed mysliwskimi byly pasterskie ;) I jedna nie do konca rasowa lajka zachodnio -syberyjska (prawdziwa wscieklizna..:roll: ) Quote
sylrwia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 A masz fotki pastuchów i tej łajki?:razz: Quote
Honey Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 [quote name='sylrwia']A masz fotki pastuchów i tej łajki?:razz: Lajka byla sto lat temu, przywloklam ja do domu bedac jeszcze w podstawowce i u rodzicow sedziwej starosci dozyla ( zdjec niestety nie mam ) A pastuchy sa np tu : :razz: Quote
KaRa_ Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Kiedy beda zdjecia mojej slicznotki?:loveu: Quote
Nesuniaaa Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='Honey']Lajka byla sto lat temu, przywloklam ja do domu bedac jeszcze w podstawowce i u rodzicow sedziwej starosci dozyla ( zdjec niestety nie mam ) A pastuchy sa np tu : :razz: O kurcze to widze ze dużo psów przerobiłaś :crazyeye: :eviltong: Jest tu szwajcar, tervueren, a co jest z tyłu? Quote
Alicja Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 :pwitam Mikołajkowo ... Ja ze swoich stforków na miałam sunię cocker spaniel angielski Kamuchę , rudą lasencję , potem był Harley boxer...no i teraz AST .Był jeszcze króliczek czarny ,,niby miniatura'' Max , na tymczasie przez tydzień wyżeł niemiecki szorstkowłosy .....ale ta twoja sfora na focie rewelka Quote
sylrwia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='Honey']Prezencik :) i Kaprysek :) Ale im sie te kleksu już ładnie pojawiają:loveu: Wypuszczasz je juz poza kojec?? Mając kaprys zrobie sobie kiedys prezencik i jeśli moje ręce uznasz za godne łatek to zamieszka u mnie jakiś francuski piesek:loveu: Quote
Vogue Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Prosze ucalowac Kapryska w pycholek:lol: Ta pozycja chyba mu nie lezy:evil_lol: Quote
bigos Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 [quote name='Honey']Prezencik :) i Kaprysek :) ach, można się delektować takim widokiem:loveu::loveu::loveu: Quote
wiq Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 faktycznie troche tych ras mialas co Cie sklonilo do przejscia na mysliwskie? zycie?;) moj pierwszy pies to byl fcr i tak sie ciagnie;) czasem sie tylko cos rudego przyplacze:evil_lol: co do pochodzenia slowa 'pyrtki';) slysze je od zawsze i nie mam pojecia;) maluchy cudne sa:loveu: Quote
gonek Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Też znam 'pyrtki' ale nie wiem skąd Ja się zawsze śmieje że z połączenia moich 2 psów wyszedł by pies dla mnie idealny (oczywiście miałby wykluczające się cechy - np żywy ale spokojny :evil_lol::evil_lol::evil_lol:) Więc muszę mieć 2 różne dopełniające się ;-) Ad patrzenia na szczeniaki, to wiem coś o tym - koleżanka miała szczeniolki i u niej wtedy jakoś szybciej czas uciekał.. :D Najlepsze było jak się razem bawiły, takie ewolucje wyprawiały że nie dało się nie patrzeć :-) Quote
Recommended Posts