Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Honey napisał(a):
Hm... samopakujacy ? :-o

Tak. Samopakujący czyli na zawołanie wskakują do koszyków:lol: Znajomi nauczyli szczeniaki tego ponieważ aby wyść na dwór czy też pójść w wizytę do sąsiadów musiały pokonać strome schody. Wystarczyło postawić im koszyki a one same wskakiwały i czekały na transport. Szkoda że nie mam zdjęć z koszyków bo pokazałabym jakie to bestie były. Szczególnie Bonzulka który zajmował 1 koszyk i żadnego innego szczeniaczka nie wpuszczał do swojego przedziału :grin:

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

olcha napisał(a):
Jednak zawsze czekam kiedy już będę się z psina mogła bez słów porozumieć :loveu: tak koło 4 roku życia jest najfajniej :loveu:

Hmmm, a potem to co?
Bo Sunday ma 4,5 i to jest mój pierwszy pies w życiu, więc nie wiem, co dalej. Zakładam, że im dalej, tym lepiej :loveu:

Honey, dlaczego pyrtki? tzn. skąd się wzięło to słowo?

Posted

Rauni napisał(a):
Hmmm, a potem to co?
Bo Sunday ma 4,5 i to jest mój pierwszy pies w życiu, więc nie wiem, co dalej. Zakładam, że im dalej, tym lepiej :loveu:

Honey, dlaczego pyrtki? tzn. skąd się wzięło to słowo?

Noo potem oczywiście coraz lepiej :loveu: moja sunia ma w tej chwili 9 lat :loveu: gdyby się mogła taka od razu urodzić ;)

Posted

u mnie troche podobnie;) taka regula przekory - mam doroslego, chce szczonka, mam szczonka, chce, zeby juz byl dorosly;)
ja nie Honey, ale pyrtki to maluchy;)

Posted

Rauni napisał(a):
Domyśliłam się, nie pytałam o znaczenie tylko o pochodzenie tego wyrazu.

Tak jak napisala wiq - pyrtek to maluch. Maly pyrtek... nie wiem skad mi sie to wzielo, ale mam tak od dawna :razz: Pochodzenia wyrazu nie jestem w stanie ustalic, najprawdopodobniej przejelam go od kogos innego ;)
Moga byc jeszcze srajdle (tekst mojego ojca), pupisie (tekst przyjaciolki), sraluchy (hm..to mi przychodzi najczesciej na mysl, kiedy wszystkie na raz zaczynaja sie zalatwiac...:cool3: ), kajtki, misiaczki i inne niunki :loveu:

Posted

ameliace napisał(a):
Tak. Samopakujący czyli na zawołanie wskakują do koszyków:lol: Znajomi nauczyli szczeniaki tego ponieważ aby wyść na dwór czy też pójść w wizytę do sąsiadów musiały pokonać strome schody. Wystarczyło postawić im koszyki a one same wskakiwały i czekały na transport. Szkoda że nie mam zdjęć z koszyków bo pokazałabym jakie to bestie były. Szczególnie Bonzulka który zajmował 1 koszyk i żadnego innego szczeniaczka nie wpuszczał do swojego przedziału :grin:

W takim razie moje sa na etapie samowypakowywania :evil_lol:

Posted

wiq napisał(a):
u mnie troche podobnie;) taka regula przekory - mam doroslego, chce szczonka, mam szczonka, chce, zeby juz byl dorosly;)

Heh, skad ja to znam... :p

Posted

[quote name='Vogue'];)

Jaka slodka landrynka:lol::lol: do schrupania!!!!
Honey!! Zazdroszcze tego telewizora!!!;)

Nie zazdrosc, w poblizu mieszkasz - chodz pomoc sprzatac i karmic ! :evil_lol: :evil_lol:

Posted

moth napisał(a):
A jakich, jeśli można wiedzieć?

Przed mysliwskimi byly pasterskie ;)

I jedna nie do konca rasowa lajka zachodnio -syberyjska (prawdziwa wscieklizna..:roll: )

Posted

[quote name='sylrwia']A masz fotki pastuchów i tej łajki?:razz:

Lajka byla sto lat temu, przywloklam ja do domu bedac jeszcze w podstawowce i u rodzicow sedziwej starosci dozyla ( zdjec niestety nie mam )

A pastuchy sa np tu : :razz:

Posted

[quote name='Honey']Lajka byla sto lat temu, przywloklam ja do domu bedac jeszcze w podstawowce i u rodzicow sedziwej starosci dozyla ( zdjec niestety nie mam )

A pastuchy sa np tu : :razz:

O kurcze to widze ze dużo psów przerobiłaś :crazyeye: :eviltong:
Jest tu szwajcar, tervueren, a co jest z tyłu?

Posted

:pwitam Mikołajkowo ...
Ja ze swoich stforków na miałam sunię cocker spaniel angielski Kamuchę , rudą lasencję , potem był Harley boxer...no i teraz AST .Był jeszcze króliczek czarny ,,niby miniatura'' Max , na tymczasie przez tydzień wyżeł niemiecki szorstkowłosy .....ale ta twoja sfora na focie rewelka

Posted

[quote name='Honey']Prezencik :)

i Kaprysek :)

Ale im sie te kleksu już ładnie pojawiają:loveu: Wypuszczasz je juz poza kojec??
Mając kaprys zrobie sobie kiedys prezencik i jeśli moje ręce uznasz za godne łatek to zamieszka u mnie jakiś francuski piesek:loveu:

Posted

faktycznie troche tych ras mialas
co Cie sklonilo do przejscia na mysliwskie? zycie?;)
moj pierwszy pies to byl fcr i tak sie ciagnie;) czasem sie tylko cos rudego przyplacze:evil_lol:
co do pochodzenia slowa 'pyrtki';) slysze je od zawsze i nie mam pojecia;)
maluchy cudne sa:loveu:

Posted

Też znam 'pyrtki' ale nie wiem skąd

Ja się zawsze śmieje że z połączenia moich 2 psów wyszedł by pies dla mnie idealny (oczywiście miałby wykluczające się cechy - np żywy ale spokojny :evil_lol::evil_lol::evil_lol:) Więc muszę mieć 2 różne dopełniające się ;-)

Ad patrzenia na szczeniaki, to wiem coś o tym - koleżanka miała szczeniolki i u niej wtedy jakoś szybciej czas uciekał.. :D Najlepsze było jak się razem bawiły, takie ewolucje wyprawiały że nie dało się nie patrzeć :-)