Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niby na sierść, ale na psy nie reaguje.. Najgorzej mam z kotami i konmi.. Konno jeżdże, ale tylko w tereny, gdzie "nie wdycham"tych wszystkich końskich pyłków,a do kotów się za to nie zbliże, bo bym się udusiła..

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Honey napisał(a):
Tego sie domyslilam ;) Zdarza sie...

PS. a jak tam dziura w materacu ?

Dziura sie naszczescie nie powieksza gdyz zaczelam skladac lozko odrazu po wstaniu z lozka:razz: .

A co do genetyki to moze jest to sprezone z plcia? Albo jest to cecha heterozygotyczna?

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
No wiesz ! Żeby się od razu wyrażać ... :evil_lol:
Śliczne są te małe kluchy :loveu:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

wiq napisał(a):
coz za wglad o genetyce:P
no wlasnie, moze z tym umaczszeniem jest tak, jak z szylkretowymi kotami?;)
tylko samiczki;)

Hm... kto wie?... ;)

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
I oto mamy nową terminologię polskojęzyczną. Braki mogą być "normalne" albo "herkowe" :klacz: Podoba mi się :cool1:

prawda że łatwiejsze niż szarbonęęę ;) konie są hreczkowate to psy herkowe abo herkowate mogą być ;-)
Honey napisał(a):
A poniewaz nie daje mi to spokoju, juz mam zaplanowene, ze samcem po Herce pokryje jasna suke, wlasnie po to, by zobaczyc co sie bedzie dzialo z umaszczeniem. Ale zeby sie tego dowiedziec, musze jeszcze kilka lat poczekac.....

Ale czy Herka zdaje sobie sprawę ze swojej misji w kolorze?:evil_lol: Powinna byc powoli uświadamiana....

Honey a tak w ogóle to skąd pomysł na overniaczka ci się wziął? Tzn jak je na swej 'psiej drodze' napotkałaś?:p

A scurki to chyba niedługo oczęta otworzą?

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Znaczy spaniel jest taki jak Sharon czyli z bialego sie szary zrobil,ale na jegon dlugiej siersci to lepiej wyglada. Ale juz mowie,ze to nie bylo planowane krycie;)

Znaczy przypuszczam, że spaniel w takim razie też niebieski :) czyli czarno-biały z mocnym przesianiem.

Posted

Rauni napisał(a):
Znaczy przypuszczam, że spaniel w takim razie też niebieski :) czyli czarno-biały z mocnym przesianiem.

No wlasnie Rauni, wytlumacz im, bo tu niektore osoby ( :cool3: ) nie wierza mi, ze bywaja niebieskie psy :evil_lol:

Posted

Honey napisał(a):
Gonek, "scurki" po skonczeniu 10 dni otworzyly slepia i to wszystkie, jak na komende ! :crazyeye:

Ooo a gdzie dokumentacja fotograficzna???:modla:

Posted

gonek napisał(a):
Ooo a gdzie dokumentacja fotograficzna???:modla:

Nie ma i nie bedzie ;) Nie moge im przeciez w te ledwo otwarte slepka lampa blyskac... (a sa zbyt ruchliwe, by bez lampy cokolwiek wyszlo)
Za kilka dni robienie zdjec zostanie wznowione !
A maluszki nie dosc, ze maja juz otwarte oczka, to komicznie poszczekuja, laza jak pijane po calym kojcu, przewracajac sie jeszcze co chwile, no i rosna i sie wybarwiaja. Jedne beda bardziej inne mniej dropiate.

Dzis 12 dzien ich zycia :loveu:

Posted

No tak, nie pomyślałam że nowe oczka trzeba szanować ;-) No to czekam grzecznie i cierpliwie ;-)

Hehe niedługo zaczną brykać na całego, i wtedy będziesz je pewnie co 5 minut liczyła :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run:
:evil_lol:

Posted

[quote name='Honey']No wlasnie Rauni, wytlumacz im, bo tu niektore osoby ( :cool3: ) nie wierza mi, ze bywaja niebieskie psy :evil_lol:
:mad::mad::mad::eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[quote name='Honey']Gonek, "scurki" po skonczeniu 10 dni otworzyly slepia i to wszystkie, jak na komende ! :crazyeye:o masz , chciały zobaczyć co to za osobnik się nad nimi pastwi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:....zartowałam......paaaaa lece do pracy:p

Posted

[quote name='an3czka']Kasia czekam niecierpliwie na nowe zdjęcia:loveu:

Matko co się z znowu z Dogo dzieje?:roll:

Dzieki Aneczko, ze pomimo zabiegania chwilke czasu znalazlas, zeby do mnie zerknac ;)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:mad::mad::mad::eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
o masz , chciały zobaczyć co to za osobnik się nad nimi pastwi:evil_lol::evil_lol:

Taaa .... i dziwie sie, ze jak zobaczyly, to tych oczek natychmiast znowu nie zamknely :cool3: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

gonek napisał(a):
No tak, nie pomyślałam że nowe oczka trzeba szanować ;-) No to czekam grzecznie i cierpliwie ;-)

Hehe niedługo zaczną brykać na całego, i wtedy będziesz je pewnie co 5 minut liczyła:Dog_run:
:evil_lol:

Gonek - nie strasz ! Dopiero co pozbylam sie obsesji liczenia ich co chwile ;) , a ty mi mowisz, ze znowu bede musiala zaczac... :evil_lol:

Posted

[quote name='wiq']mnie sie wydaje, ze za chwile bedziesz im chciala wszczepic nadajniki gps, a nie wyzbywala sie checi liczenia:evil_lol::evil_lol:

Nie kracz...:razz: :evil_lol: ( bo wykraczesz )

A tak serio- za jakies dwa tygodnie to ja bede miala naprawde wesolo.... A za cztery... :roll:

Posted

Honey napisał(a):
Gonek, "scurki" po skonczeniu 10 dni otworzyly slepia i to wszystkie, jak na komende ! :crazyeye:

Oj ja chyba do TOZ-u powinnam szepnąć słówko. Ty tam jakieś koszary wojskowe masz a nie spokojny dom dla maluchów. Rodza sie prawie na komendę, otwierają oczy na komende:evil_lol:

Posted

sylrwia napisał(a):
Oj ja chyba do TOZ-u powinnam szepnąć słówko. Ty tam jakieś koszary wojskowe masz a nie spokojny dom dla maluchów. Rodza sie prawie na komendę, otwierają oczy na komende:evil_lol:

A tam zaraz koszary wojskowe, ale.. Ordnung muss sein ! :evil_lol:

Mam nadzieje, ze szkolic sie tez tak beda - szybko i "na komende" :razz: :lol: