Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Jejku jakie one jako szczeniaki boskie byly:loveu: :loveu: :loveu:

Nooo... byly... a teraz takie paskudy z nich wyrosly :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

an3czka napisał(a):
Po kastracji zrobił sie taki bardziej hmmm... zabawowy?
Dawniej ani myślał bawić się z psami (sukami), a ostatnio z takimi dwiema gonił się, szarpał...:loveu:
Kiedyś na naszym torze Agility gonił się z malutką borderką, a wczoraj ze spotkanym na spacerze 3 mies. weimarkiem (samcem!) bawił się swoją nowiutką piłką:crazyeye:. Pozwalał mu ją sobie wyciągać z pyska, dawał sie gryźć po uszach, itp. Wiadomo, nie lubi jak "coś" na niego wspina się od tyłu, więc kilka razy maluchowi pokazał, czego sobie nie życzy, ale to wszystko było bardzo delikatne i typowo wychowawcze. Jak go takiego widzę, to pękam z dumy:lol:

Strasznie sie ciesze i mam nadzieje, ze juz tak zostanie, albo bedzie jeszcze lepiej ! Super ! :loveu:
Mysle, ze ta kastracja byla zrobiona w odpowiednim momencie.

Posted

Honey napisał(a):
Strasznie sie ciesze i mam nadzieje, ze juz tak zostanie, albo bedzie jeszcze lepiej ! Super ! :loveu:
Mysle, ze ta kastracja byla zrobiona w odpowiednim momencie.

Treser nam powiedział, że Basco nie wykracza poza normę samczych zachowań. Jest on po prostu dominujący i stąd spięcia z psami. Chodzi o to, żeby go kontrolować lub unikać pewnych sytuacji. Nam wystarczy to, co jest na dzień dzisiejszy, ale jeśli będzie lepiej, to ucieszymy się jeszcze bardziej:loveu:
Baliśmy się trochę jak będzie na polowaniach, bo Basco poluje w stałym towarzystwie dwóch seterów - suki i psa, i pod koniec zeszłego sezonu zaczął fikać do tego psa. Na szczęście ignoruje je całkowicie, a do tego super pracuje:loveu:

Posted

an3czka napisał(a):
Treser nam powiedział, że Basco nie wykracza poza normę samczych zachowań. Jest on po prostu dominujący i stąd spięcia z psami. Chodzi o to, żeby go kontrolować lub unikać pewnych sytuacji. Nam wystarczy to, co jest na dzień dzisiejszy, ale jeśli będzie lepiej, to ucieszymy się jeszcze bardziej:loveu:
Baliśmy się trochę jak będzie na polowaniach, bo Basco poluje w stałym towarzystwie dwóch seterów - suki i psa, i pod koniec zeszłego sezonu zaczął fikać do tego psa. Na szczęście ignoruje je całkowicie, a do tego super pracuje:loveu:

Aniu co to za setery ? jeśli mozna spytać ;) ?

Posted

Nugatowa napisał(a):
Aniu co to za setery ? jeśli mozna spytać ;) ?

Nugatowa myślę, że nie znasz ( ja sama musiałabym dopytać o przydomki). To nie są psy wystawowe, tylko stricte polujące:p

Posted

an3czka napisał(a):
Nugatowa myślę, że nie znasz ( ja sama musiałabym dopytać o przydomki). To nie są psy wystawowe, tylko stricte polujące:p

;) Dobrze,w końcu Ciekawość to wkońcy pierwszy stopień do piekła :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
A w wątku Basculca pisałas ze nie ma zmian :mad: :mad: a tu widzę ze Basco pięknie sie zmienia :klacz:

Posted

Nugatowa napisał(a):
;) Dobrze,w końcu Ciekawość to wkońcy pierwszy stopień do piekła :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
A w wątku Basculca pisałas ze nie ma zmian :mad: :mad: a tu widzę ze Basco pięknie sie zmienia :klacz:

Hmmm. Powiem Ci Nugatowa, że po tym, co tu napisałam zauważyłam te zmiany hehehe (ale ze mnie pańcia co?). Wcześniej wydawało mi się, że nic przełomowego nie nastąpiło:stupid: :evil_lol:

Posted

an3czka napisał(a):
Hmmm. Powiem Ci Nugatowa, że po tym, co tu napisałam zauważyłam te zmiany hehehe (ale ze mnie pańcia co?). Wcześniej wydawało mi się, że nic przełomowego nie nastąpiło:stupid: :evil_lol:

Wczesniej czy pozniej zauwazone, wazne, ze zmiany sa i to na lepsze ! :lol:

Posted

Przyszly tatus rowniez podejrzanie czesto wyleguje sie na sloneczku i jakby nieco sie zaokrąglił...

Czyzby tez 'zaskoczyl' ? :crazyeye:

:lol: :lol: :lol:

Posted

Tak, psy niezwykłe- ale jednak , mnie osobiście bardziej do gustu przypadają posokowce. Mają takie mądre oczyska! A co do tego zdjęcia na dole, przepraszam , że to napiszę, ale mnie wzdrygnęło, jak je zobaczyłam.

Posted

Rybc!a napisał(a):
Tak, psy niezwykłe- ale jednak , mnie osobiście bardziej do gustu przypadają posokowce. Mają takie mądre oczyska! A co do tego zdjęcia na dole, przepraszam , że to napiszę, ale mnie wzdrygnęło, jak je zobaczyłam.

Nie ma sie co wzdrygac Rybcia, to w koncu psy mysliwskie, te akurat stworzone zostaly do aportowania m.in. ptactwa.
Posokowce to rowniez psy mysliwskie, scisle wyspecjalizowane. Sadzac po reakcji na to zdjecie, praca posokowca jeszcze mniej by Ci sie spodobala...

Posted

Honey napisał(a):
Przyszly tatus rowniez podejrzanie czesto wyleguje sie na sloneczku i jakby nieco sie zaokrąglił...

Czyzby tez 'zaskoczyl' ? :crazyeye:

:lol: :lol: :lol:

On się z mamusią utożsamia. W końcu często się teraz słyszy mężczyzn mówiących "jesteśmy w ciąży", albo "urodziliśmy dziecko":stupid: :evil_lol:

Posted

an3czka napisał(a):
On się z mamusią utożsamia. W końcu często się teraz słyszy mężczyzn mówiących "jesteśmy w ciąży", albo "urodziliśmy dziecko":stupid: :evil_lol:

Heh, chyba masz racje :lol: :lol: :lol:
Ale moze i jemu trzeba bylo USG zrobic ?.. :evil_lol:

Posted

Marysiu,
Twoje pytanie podsunelo mi mysl, ze jest juz ilosciowka na stronie :)
I faktycznie ! Ale przekopalam ja "w ta i nazad" i nie znalazlam ani jednego petit bleu de gascogne :placz: , nawet zadnego granda nie ma :-( i to ma byc swiatowka ? buuuu.... A ja juz planowalam, jak tu w piatek wypad zorganizowac i przy okazji inne goncze poogladac. A tak - nie pojade, o ! Na pocieszenie mam jedynie braque du bourbonnais (saint-germain to nic ciekawego, a na braque de l'ariege nawet nie liczylam i sie nie pomylilam, ale na zywo juz je widzialam).
A Una zgloszona ? W jakiej klasie ?

Posted

Rauni napisał(a):
Ja przepraszam za lekki off, ale Marysiu, skąd wiesz, że na światówce 4 braki mają być?
A nie wiesz czasem ile pyrków? :razz:

Rauni, jest juz ilosciowka !

Posted

No, właśnie, też poszłam po rozum do głowy i odwiedziłam sobie oficjalną stronę.
I podobnie jak Ty, jestem rozczarowana. W sumie 10 owczarków pirenejskich, w tym tylko jeden face race. Vigo ma jednego konkurenta w psach w klasie otwartej. No, liczyłam na więcej...
Co prawda jest to pierwszy raz, że mój pies w ogóle będzie się wystawiał w jakiejś stawce... :cool3:

Posted

Honey napisał(a):
Heh, chyba masz racje :lol: :lol: :lol:
Ale moze i jemu trzeba bylo USG zrobic ?.. :evil_lol:

Hmmm, nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, że USG nic nie wykaże:lol: