Ana_Zbyska Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Neo jest ok 3letnim mieszańcem owczarka belgijskiego. Został odebrany z pewnej posesji, wraz z czwórką innych psów. Odbywały się tam walki psów, a ta piątka psów była workami treningowymi. Zaniedbane, wychudzone, przerażone, z licznymi ranami zostały na szczęscie odratowane. Najbardziej poszkodowany fizycznie Rambo, który nie miał pół górnej fafli pojechał na dt. Neo trafił do nas, gdyż jego los w schronisku miejskim był bardzo..hm... niepewny? Chyba wsyzsy wiedzą, o czym mówię. Jest psem najbardziej poszkodowanym psychicznie. Jak na razie jest bardzo wycofany, aczkolwiek od przyjazdu do nas widać już różnicę. Na dzień dzisiejszy nie da się pogłaskać, nie da wziąć się na smycz. Nie jest absolutnie agresywny (a taką metkę przypięto mu w schronisku miejskim, oczywiście niesłusznie). Staramy się do niego chodzić jak najczęściej, ale wiadomo, że w naszym schronisku nie tylko Neo jest w potrzebie:-( Ostatnio Neo podszedł już na tyle blisko, że wyciągnął smakołyk, który znajdował się pomiędzy moimi butami, gdy kucałam. Udało mi się go wtedy delikatnie, bardzo spokojnie pogłaskać w ucho. Majkowcowi ostatnio udało się go cmoknąć w nos. Może jest tu jakaś osoba z Tarnowskich Gór, bądź okolic, która zechciałaby przychodzić i pracować z Neo? Ten pies bardzo dużo przeszedł, widział też bardzo dużo złego, potrzeba wiele czasu, żeby mógł się przekonać, zaufać człowiekowi, od którego jak dotąd niczego dobrego nie doznał.. Neo znajduje się w tarnogórskim Cichym Kącie. Kontakt w sprawie adopcji, ewentualnej pomocy dla Neo: Ania 602 318 518 Krzysiek 600 634 303 oraz www.schroniskodlazwierzat.com.pl Neo jest zaczipowany i zaszczepiony, nie jest jeszcze wykastrowany. Neo pilnie potrzebuje ogłoszeń!! Prosimy o pomoc! Quote
Sally (od Koanka) Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Jestem i przyłączam się do prośby o ogłoszenia :oops: Quote
sanel Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 NASZ SŁODZIAK NEUŚ POWOLUTKU ZACZYNA UFAĆ CZŁOWIEKOWI. :multi: ZJADŁ DZIŚ SMAKOŁYKI DOMOWEJ KUCHNI PROSTO Z RĘKI. MAŁO TEGO, WYLIZAŁ WSZYSTKIE MOJE PALCE :lol: TAK MU SMAKOWAŁO... ;) KOCHANY SKRZYWDZONY PIESIO :loveu::loveu::loveu: Quote
basia0607 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Serce się kroi na takie wiadomości. Quote
szachrajka14 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Neoś co tu tak cicho u ciebie? na 1 sie pokazuj Quote
Macho Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Neo coraz lepiej reaguje na człowieka, podchodzi, dość spokojnie stoi... Jest śliczny i mam nadzieję, że za jakiś czas będzie biegał radośnie w swoim Domu... Quote
Ana_Zbyska Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Czy ktoś może jakieś ogłoszenia porobić? Quote
sanel Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Neoś już sobie poszczekuje. To bardzo dobry znak. Quote
sanel Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 :loveu:Neoś niech Cię w końcu KTOŚ wypatrzy SŁONECZKO :loveu: Quote
Ana_Zbyska Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Byłam ostatnio z Macho pokazać jej to okrutne miejsce, w którym odbywały się te brutalne walki. Byłyśmy późnym wieczorem, miejsce koszmarne, w zasadzie na pustkowiu, zupełne ciemności. Nie wysiadłyśmy z samochodu, uchyliłyśmy tylko szybę, by nasłuchiwać, czy nie sprowadzili tam kolejnych psich bid:( na szczęście nie usłyszałyśmy żadnego szczeniaka. Quote
sanel Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Neuś jeszcze nieufny, lecz powolutku robi postępy ;) Takie słodkie psisko :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts