Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Neo jest ok 3letnim mieszańcem owczarka belgijskiego. Został odebrany z pewnej posesji, wraz z czwórką innych psów. Odbywały się tam walki psów, a ta piątka psów była workami treningowymi. Zaniedbane, wychudzone, przerażone, z licznymi ranami zostały na szczęscie odratowane.

Najbardziej poszkodowany fizycznie Rambo, który nie miał pół górnej fafli pojechał na dt.
Neo trafił do nas, gdyż jego los w schronisku miejskim był bardzo..hm...
niepewny? Chyba wsyzsy wiedzą, o czym mówię.
Jest psem najbardziej poszkodowanym psychicznie. Jak na razie jest bardzo wycofany, aczkolwiek od przyjazdu do nas widać już różnicę.

Na dzień dzisiejszy nie da się pogłaskać, nie da wziąć się na smycz. Nie jest absolutnie agresywny (a taką metkę przypięto mu w schronisku miejskim, oczywiście niesłusznie). Staramy się do niego chodzić jak najczęściej, ale wiadomo, że w naszym schronisku nie tylko Neo jest w potrzebie:-(
Ostatnio Neo podszedł już na tyle blisko, że wyciągnął smakołyk, który znajdował się pomiędzy moimi butami, gdy kucałam. Udało mi się go wtedy delikatnie, bardzo spokojnie pogłaskać w ucho. Majkowcowi ostatnio udało się go cmoknąć w nos.

Może jest tu jakaś osoba z Tarnowskich Gór, bądź okolic, która zechciałaby przychodzić i pracować z Neo?

Ten pies bardzo dużo przeszedł, widział też bardzo dużo złego, potrzeba wiele czasu, żeby mógł się przekonać, zaufać człowiekowi, od którego jak dotąd niczego dobrego nie doznał..

Neo znajduje się w tarnogórskim Cichym Kącie.
Kontakt w sprawie adopcji, ewentualnej pomocy dla Neo:
Ania 602 318 518
Krzysiek 600 634 303
oraz
www.schroniskodlazwierzat.com.pl

Neo jest zaczipowany i zaszczepiony, nie jest jeszcze wykastrowany.

Neo pilnie potrzebuje ogłoszeń!! Prosimy o pomoc!

Posted

NASZ SŁODZIAK NEUŚ POWOLUTKU ZACZYNA UFAĆ CZŁOWIEKOWI. :multi:
ZJADŁ DZIŚ SMAKOŁYKI DOMOWEJ KUCHNI PROSTO Z RĘKI. MAŁO TEGO, WYLIZAŁ WSZYSTKIE MOJE PALCE :lol:
TAK MU SMAKOWAŁO... ;)
KOCHANY SKRZYWDZONY PIESIO :loveu::loveu::loveu:

Posted

Neo coraz lepiej reaguje na człowieka, podchodzi, dość spokojnie stoi...
Jest śliczny i mam nadzieję, że za jakiś czas będzie biegał radośnie w swoim Domu...

• 2 weeks later...
Posted

Byłam ostatnio z Macho pokazać jej to okrutne miejsce, w którym odbywały się te brutalne walki.
Byłyśmy późnym wieczorem, miejsce koszmarne, w zasadzie na pustkowiu, zupełne ciemności. Nie wysiadłyśmy z samochodu, uchyliłyśmy tylko szybę, by nasłuchiwać, czy nie sprowadzili tam kolejnych psich bid:(
na szczęście nie usłyszałyśmy żadnego szczeniaka.

• 2 weeks later...