Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wyniki moczu jednak sa ok.natomiast po wczorajszym badaniu lekko sie podłamałam.
Okazało się, że Lampo ma bardzo powiekszona prostate, szczególnie prawy płat.Lekarka stwierdziła, że nie wie czy sama kastracja wystarczy, czy nie bedzie trzeba go otwierać. To ma wyjaśnić badnie USG. :-(
Stan dziąseł tragiczny, liczne przerosty, które moga byc tylko przerostami ale równie dobrze zmianami nowotworowymi (można stwierdzić to jedynie na podstwie badania wycinka).
Posdumowując: na środę umówione jest badanie USG prostaty, jamy brzusznej i tarczycy (bardzo powiększona).
Pobrano mu krew-dziś powinny być wyniki.
Pobraną miał tez zeskrobinę-zapomniałam zapytac kiedy wyniki.
Serce osłuchowo w porządku.

Rachunek 120 PLN

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

badania krwi lepsze niz poprzednie z początku września.
Trzeba go jeszcze 2 razy odrobaczyć i zwiększyć dawkę leków na tarczycę
Lekarz, która go badała zajmuje się leczeniem alergii i pozwoliła dawać mu co jakiś czas indyka z ryzem bądź ziemniakami (byam zszokowana bo zawsze mówiłam, że nie wolno dawac psom ziemniaków a podobno jest to jeden z nielicznych produktów które nie uczulają).
Będzie smaczny, niedzielny obiadek:-)

Posted

asiaf1 napisał(a):
(byam zszokowana bo zawsze mówiłam, że nie wolno dawac psom ziemniaków a podobno jest to jeden z nielicznych produktów które nie uczulają).
Będzie smaczny, niedzielny obiadek:-)

Ja zawsze słyszałam, że można, jeśli psa się stopniowo przyzwyczai (bądź co bądź, psy na wsi całe życie jedzą ziemniaki... i żyją ;)) i mój paskud od czasu do czasu dostaje trochę, czy to w puszcze, czy dodane do suchego zamiast ryżu/makaronu - i zjada ze smakiem :)

Posted

Wieprzowina jest ciężkostrawna i dlatego nie powinna być podawana w dużych ilościach. A czekolada zawiera teobrominę, która dla psów jest trucizną - jedna tabliczka potrafi zabić psa wielkości labradora...
A co do ziemniaków, to słyszałam, że chodzi o skrobię, pies musi się nauczyć ja przyswajać... Nie wiem, ile w tym prawdy?

No i podobno szkodliwe są winogrona i cebula... Co do winogron nie jestem jestem przekonana, wiele psów je zjada i nic... Chociaż chyba nikt nie daje psu całej kiści do zjedzenia, może w większej ilości są szkodliwe...

Posted

doszło jeszcze tego nie umieściłam na wątku bo chciałam razem z wydatkami.
zdjęcia Lampo będą jak się ogarnę.

AresekSE napisał(a):
a moze by sie dalo jakies zdjecie Lamousia? poza tym wplacilem 10/11 50zl, ni moge znalesc tej wplaty, czy to doszlo? czy ja nie moge znalesc?

Posted

muszę zapisac go na wizytę do doktora Galantego bo z usg wyszło, że ma znacznie powiększoną prostatę.wstępnie zapisałam go na kastrację ale później pomyśłałam sobie ze jak nie przeżyje narkozy to sobie tego nie daruję. Operacje więc odwołałam bo być może jakoś farmakologicznie da się ją zmniejszyć.
A może są jacych chętni do zawiezienia go do lekarza?

Posted

Tak trzebaby było po niego pojechać-myślę, że Pani Marta by też pojechała, żeby nie był zdenerwowany, że go się gdzieś zabiera (chociaz on pieknie jeździ samochodem)
Lekarz przyjmuje w

Przychodnia Weterynaryjna Beneventum

ul.wąchocka 18
tel.: (022) 617 35 34
Olena84 napisał(a):
Rozumiem, ze trzeba by bylo pojechac do Legionowa do niego, a ten lekarz gdzie jest?

Posted

asiaf1 napisał(a):
to nie musi być ten tydzień

Tzn ja nie mogę od poniedziałku do piątku ;) Bo sama co zbiorę kasę na prawko, to idzie na psiaki, więc jestem motoryzacyjne zależna od ojca, a on w tygodniu pracuje do późna. Ew. mogę pomóc w weekend.

Posted

z tego co wiem prof. Galanty przyjmuje w pon. i pt.
Może jeszcze gdzieś indziej przyjmuje w inne dni ale ja nie wiem gdzie.

koosiek napisał(a):
Tzn ja nie mogę od poniedziałku do piątku ;) Bo sama co zbiorę kasę na prawko, to idzie na psiaki, więc jestem motoryzacyjne zależna od ojca, a on w tygodniu pracuje do późna. Ew. mogę pomóc w weekend.

Posted

musiałabyś wyjechać o 16 żeby zdążyć przed końcem urzędowania.
pewnie będę musiała zwolnić się z pracy i zawieźć go sama.
Na razie nie jest jeszcze umowiony

Olena84 napisał(a):
Mnie tezby odpowiadal weekend, ale sprobuje zobaczyc jak wyjdzie w piatek, tyle ze np ruszylabym z domu ok 18 i do legionowa nie wiem czy bysmy zdazyli na czas...