Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomocy!!

[quote name='mysza 1']Sunia z Ostrowi szuka surowicy parwo. A może znacie ozdrowieńca?
PILNIE POTRZEBNA SUROWICA DLA TEJ MALEŃKIEJ!!!

Pomóżcie, proszę. Rozesijcie prośbę o pomoc. To może ją uratować. :-(:-(:-(

Wątek ostrowskich szczeniaków:
http://www.dogomania.pl/threads/186565-16-szczeniak%C3%B3w-z-Ostrowii-ju%C5%BC-w-dt-reszta-umiera-w-schronie!!-PILNIE-POTRZEBNE-DT!!!?p=15611803&viewfull=1#post15611803

Posted

no wlasnie widzisz tak jak to wyglada to jest wplaty 2.300zl a wydatki 740zl wiec kto nie wie a ja takim jestem to mysli ze Lampus jakby co ma jeszcze 1.500 w zapasie ... wiec ja jezeli widze innego pieska np Oskarka z potrzeba na operacje i -470zl no to wybacz ale wplacilem tam

Lampusia natomiast przy kazde potrzebie bede wspieral, jezeli Lampus by nie mial pieniedzy to ja mu 50zl co miesiac wysle

Posted

a i jeszcze ci pisalem: 100,00 PLN-Grażyna Filip to jest ode mnie, ja nie mieszkam w polsce i poprostu w ten sposob bylo szybciej a zapomnielismy wpisac w wiadomosci, mi to nie gra roli ale nie chce zebys myslala ze tylko bablam :lol:

Posted

no jeszcze nie mam szczegółowego rozliczenia z kliniki ale mniej więcej rachunek wynosi ok 2300-2500. Tak czy inaczej Lampo cały czas jest na minusie.
Ale i tak się cieszę, że jest taki odzew z wpłatami bo gdyby nie to to musiałabym za wszystko płacić z własnej kieszeni i mocno głowić się skąd wziąć na to pieniądze.

AresekSE napisał(a):
no wlasnie widzisz tak jak to wyglada to jest wplaty 2.300zl a wydatki 740zl wiec kto nie wie a ja takim jestem to mysli ze Lampus jakby co ma jeszcze 1.500 w zapasie ... wiec ja jezeli widze innego pieska np Oskarka z potrzeba na operacje i -470zl no to wybacz ale wplacilem tam

Lampusia natomiast przy kazde potrzebie bede wspieral, jezeli Lampus by nie mial pieniedzy to ja mu 50zl co miesiac wysle

Posted

no widzisz to zmienia calkiem postac rzeczy, dopisz gzies w rozliczeniach ze wisi w powietrzu rachunek z kliniki na okolo 2.500zl, bo w tej chwili wyglada tak jakby on byl lepszy bogacz :) i ryzyko jest takie ze ludzie wplaca gdzie indziej

poza tym dobrze by bylo jakby byla ktoras strona stala aktualizowana jaki jest stan Lampusia i co jest planowane i co jest potrzebne ... wyjasnie Ci to na przykladzie,
latwiej jest zbierac (ja tak uwazam) jezeli ma sie konkretny cel np Lampus ma dlug okolo 1000zl a potrzebne sa jeszcze lekarstwa za 430 ... a moze to jest juz na jakiejs stronie? no ale to masz najlepszy przyklad ze malo kto ma czas przeczytac 88 stron zeby dowiedziec sie o co chodzi ... jak ja bym chcial przeczytac wszystkie strony pieskow na ktorych wplacilem pieniadze to musialby wziasc dwu tygodniowy urlop i nie dlatego ze jest ich tak duzo tylko dlatego ze wiekszosc ma på 100 stron a mowia ze czas to pieniadz

Posted

rachunek za Lampo w klinice wyniósł 2183 pln.
Skan rozliczenia wstawię po niedzieli bo skaner mam w pracy.
jutro uzupełnię info o nowych wpłatach + kosztach

Posted

Koosiek proszę Cię o wstawienie na pierwsza strone rozliczenia.dzięki
Wydatki Listopad:
opłata za XI za tymczas - 400 zł
Karma Eucanuba Dermat.10 kg (02.11.2010) - 200 zł
badanie moczu (06.11.10)-15 zł

Razem: 615 PLN

Opłata za pobyt w lecznicy 2.183 zł

Wpłaty 01-04.11.2010
30,00 PLN Ewa Coll
10,00 PLN Aimez Moi
30,00 PLN Iwona Prejzner
75,00 PLN MTF Zalesie za 3 m-ce
95,00 PLN Iwona Barda Wakowiak

razem:240,00 PLN

Podsumowując do 06.11.2010:

Wydatki:
-3538,72

Wpłaty:
+2540

Razem:
- 998,72

Posted

[quote name='asiaf1']Koosiek proszę Cię o wstawienie na pierwsza strone rozliczenia.dzięki
Wydatki Listopad:
opłata za XI za tymczas - 400 zł
Karma Eucanuba Dermat.10 kg (02.11.2010) - 200 zł
badanie moczu (06.11.10)-15 zł

Razem: 615 PLN

Opłata za pobyt w lecznicy 2.183 zł

Wpłaty 01-04.11.2010
30,00 PLN Ewa Coll
10,00 PLN Aimez Moi
30,00 PLN Iwona Prejzner
75,00 PLN MTF Zalesie za 3 m-ce
95,00 PLN Iwona Barda Wakowiak

razem:240,00 PLN

Podsumowując do 06.11.2010:

Wydatki:
-3538,72

Wpłaty:
+2540

Razem:
- 998,72

Sprawdź proszę post z rozliczeniem, bo mi coś więcej wpłat wyszło? Co nie zmienia faktu, że i tak dług jest duży :( Postaram się jeszcze porozsyłać wątek, chociaż niestety niewiele to pomaga :(

Posted

asiaf1 napisał(a):
według mnie jest dobrze rozliczone poprzednio było 2300+240=2540
sprawdz jeszcze raz proszę

Masz rację, mój błąd :oops: Czyli Lampo jest na minusie 998,72 zł :-(

Posted

są wyniki badań moczu, odczyn z zasadowego zmienił sie na lekko kwaśny więc tu jest dobrze, nadal jest stan zapalny.
Nasz senior jest bardzo aktywny pan doktor dziwił sie, że w moczu było dużo plemników :-)
W starym piecu diabeł pali :-)
Muszę go pokazać, chcą zbadać prostatę.
Lekarz zasugerował kastrację ale ja nie wiem czy to dobry pomysł.
Na razie niech go obejrzą, nie będę podejmować żadnych pochopnych decyzji.