koosiek Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Byłoby cudnie, ale ja w to nie wierzę. Gdyby on był tylko stary, albo nawet stary i chory - jeszcze byłyby jakieś szanse, takie psy znajdują domy. Ale stary, chory, brzydki pies bez zębów, śliniący się, z nieprzyjemna, szorstką sierścią i paskudnymi, łysymi plackami... Do tego słabo kontaktujący z człowiekiem, żyjący praktycznie we własnym świecie... Wzbudza litość, można się nad nim pożalić, ale... na odległość. Takich psów się nie adoptuje. Jego sytuacja wydaje mi się beznadziejna... Do domowego tymczasu, nawet płatnego, nie pójdzie, bo potrafi pogonić drugiego psa, a tymczas bez innych psów pozostaje chyba tylko w sferze marzeń. Do hotelu Lampo raczej nie zostanie wydany, zresztą tak, jak pisałam, niewiele by on zmieniał. Więc chyba Lampa czeka dożywanie swych dni w klatce w schronisku :( Chyba, że macie jeszcze jakieś pomysły? Ja już nie... Strasznie mi żal Lampuszonka, nie miał fajnego życia, a na staroć... Niewiele lepiej :( A jedyne, co mogę dla niego zrobić, to zabrać go raz w tygodniu na spacer :( Quote
Aimez_moi Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Koosiek.....i tak jestes dla Niego Aniolkiem..... Quote
Aimez_moi Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Lampo .....tak mi sie wydaje... cale zycie byl na ulicy, musial walczy o przezycie i teraz pewnie pomalutku wychodza z niego te emocje...... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='Aimez_moi']Koosiek.....i tak jestes dla Niego Aniolkiem.....[/QUOTE] Lampo, dogo ostatnio słabiutko działa, nie odwiedzałam Cię... To prawda, Koosiek, na pewno Lampo Cię kocha za te spacerki :lol: Może mogłabyś zrobić Lampuszonowi parę spacerkowych fotek, może jakiś domek pokocha spacerującego Lampuszona :thumbs: Quote
Aimez_moi Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Zagladamy do Lampiszonka.....:) zagladamy.....:) Quote
koosiek Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 [quote name='dana']Lampo, dogo ostatnio słabiutko działa, nie odwiedzałam Cię... To prawda, Koosiek, na pewno Lampo Cię kocha za te spacerki :lol: Może mogłabyś zrobić Lampuszonowi parę spacerkowych fotek, może jakiś domek pokocha spacerującego Lampuszona :thumbs:[/QUOTE] Mam zepsuty aparat, mogę jutro cyknąć coś z telefonu, ale jakość będzie marna, do ogłoszeń się nie nada :( Inna sprawa, że muszę pomyśleć nad nowym tekstem do ogłoszeń i zacząć go intensywnie ogłaszać, chociaż nie za bardzo wierzę, że ktoś się odezwie :( Ale próbować będę. Quote
Olena84 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Czy porobić Lampo ogłoszenia? Może napisać w nich ze DT poszukiwany (ew. wsparcie na hotel), to mniej odstraszy, a nóż ktoś kto go by wziął nie chciałby oddawać? Quote
Aimez_moi Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Ale byloby super......:):) Ja wiem, ze jest stary ale musimy szukac dla Niego pomocy.....:) Quote
koosiek Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 [quote name='Olena84']Czy porobić Lampo ogłoszenia? Może napisać w nich ze DT poszukiwany (ew. wsparcie na hotel), to mniej odstraszy, a nóż ktoś kto go by wziął nie chciałby oddawać?[/QUOTE] Olena, bardzo chętnie, tylko proszę, poczekaj troszkę na tekst :) Był już w azylu przypadek dużego, starego, sparaliżowanego psa, który dzięki ogłoszeniom znalazł DT na dożycie :) Podpytam Siekowej, jak i gdzie go ogłaszali. Z Lampem jednak będzie trudniej, bo po pierwsze brzydki, po drugie w oczach zwykłego człowieka jego historia nie jest jakaś wyjatkowo interesująca ani dramatyczna. A starość jest w jego przypadku najmniejszą przeszkodą w znalezieniu domu :( Do hotelu raczej Lampo nie pojedzie. Quote
Aimez_moi Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 koosiek.......moze inaczej....Lampo jest sliczny na swoj sposob......:):) Quote
Olena84 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='Aimez_moi']koosiek.......moze inaczej....Lampo jest sliczny na swoj sposob......:):)[/QUOTE] Właśnie:mad:, co to w ogóle za okropne słowa w stronę Lampo, było by mu przykro:-(. Quote
Aimez_moi Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Jak sie mocnooooo przypatrzec na Lampo ma w sobie ....to cos! Quote
koosiek Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Nie mam kiedy pojechać do azylu :roll: Miałam w czwartek, ale była paskudna pogoda, potem nie miałam czasu... Mam nadzieje, że we wtorek odwiedzę Lampuszona. Martwię się o te jego serducho, chyba jutro po prostu zadzwonię do azylu i dopytam, czy był już u kardiologa :-( Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='Olena84']Właśnie:mad:, co to w ogóle za okropne słowa w stronę Lampo, było by mu przykro:-(.[/QUOTE] Koosiek nigdy więcej tak nie mów o Lampo :mad: Lampo jest fajnym psem, na pewno znajdzie się miłośnik psów, który doceni Lampuszona, jego mądrość. Lampo musi być naprawdę mądrym psem, że udało mu się przetrwać, przecież dużym psom jest trudniej.... Olena, fajny pomysł, działaj :loveu: Quote
koosiek Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Zobaczcie, jaka bidula trafiła ostatnio do azylu: http://www.dogomania.pl/threads/188199-ratlerek-babulinka-znaleziona-w-lesie-%28-szuka-domu-tymczasowego!-%28w-wa%29 :( Quote
Aimez_moi Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 O Boziu......ale biedactwo..... Bardzo jestem ciekawa jak sie czuje Lampus....... Quote
Aimez_moi Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Miejmy nadzieje, ze daje sobie jakos rade........ Quote
koosiek Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Uzupełniam rozliczenie za Lampo - przepraszam za tak duże opóźnienie, ale nie było zależne ode mnie. KWIECIEŃ Bashul - 100 zł Mtf Zalesie - 25 zł Kama210 - 30 zł MAJ Mtf Zalesie - 35 zł Quote
Olena84 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 To co zrobic ogloszenia? Najwyzej jak cos bedzie nie tak to sie wyedytuje, a tak to juz zwieksza szanse na adopcje. Quote
koosiek Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Olena, proszę, wstrzymaj się dwa - trzy dni, ja już mocno główkuję ;) Dam znać, jak tylko będzie tekst, myślę też nad plakatem. Quote
Olena84 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 W porządku;), chciałam napisac, że nie zapomniałam o Lampo :P Quote
siekowa Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Lampuszonek jest chudy i jego skóra niestety nadal jest w bardzo kiepskim stanie, ale upały całe szczęście znosi dobrze. Chyba najlepiej by było dawać teraz ogłoszenia, że szuka dożywotniego tymczasu i napisać, że fundacja może finansować jego wyżywienie i leczenie. Quote
Recommended Posts