Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wizyta przełożona na środę...

Martwię się, jak Lampo sobie radzi, zaczynają się upały... A ja ciągle nie mam kiedy porozsyłać wątku Lampuszona, co mam wolną chwilę, to pojawia się inna bida w jeszcze gorszej sytuacji :(

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie będzie dzisiaj wizyty :( Pochorowałam się w weekend, w sobotę było jeszcze znośnie, ale w niedzielę już padłam i dlatego nie pojechałam. Miałam nadzieję, że do środy - w środy akurat nie mam zajęć - przejdzie... I doopa.
W niedzielę prawdopodobnie będę w azylu, ale jeśli nawet to tylko na chwilę, także nie wiem, czy Lampo zobaczę.

Posted

Lampo nie wygląda super :( Wręcz przeciwnie, nastąpiło pogorszenie... Prawdopodobnie wszystko bierze się z chorej tarczycy. Lampo dostał nowe leki, jeśli one nie pomogą, trzeba będzie szybko kombinować mu domowy tymczas, w którym będzie mógł być kąpany specjalnym szamponem co dwa, trzy dni.

Mam filmik z Lampuszonem, wrzucę jutro.

Posted

Filmik (nie, to nie jestem ja ;) ):

[video=youtube;rpoRJrWCxgI]http://www.youtube.com/watch?v=rpoRJrWCxgI[/video]

Odprowadzałam razem z nim znajomą z azylu na przystanek, jakieś 200 metrów.Do przystanku ledwo człapał, przystawał, patrzył na mnie z wyrzutem. A z powrotem... galopował ;)

Posted

Tak...

Aha, z Lampem jest jeszcze taki problem, że ma swoje humory i potrafi pogonić drugiego psa. Dlatego nawet w DT musiałby być w klatce (ew. w oddzielnym pomieszczeniu). Nawet się zastanawiałam, czy w takiej sytuacji nawet i hotel by nas nie ratował (ze względu na te kąpiele), ale na razie musimy poczekać na wynik leczenia tarczycy.

Posted

Dzisiaj było lepiej :) Może to kwestia ładnej pogody - Lampo dziarsko maszerował i nie ciągnął wcale z powrotem. Sierść niestety faktycznie wygląda gorzej, pojawiły się nowe łyse plamy :( Lampuszon musi codziennie (lub prawie codziennie) mieć zastrzyki...