Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][FONT=Century Gothic][SIZE=1]Lampo to pierwszy pies zabrany przez Fundację Azylu pod Psim Aniołem z Szydłowca. [/FONT][/FONT]

[FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]

[SIZE="5"]Lampo odszedł w nocy z 06 na 07.02.2012 - bezpieczny i kochany w miejscu, które było dla niego domem...

[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][SIZE=6]Lampo[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]
[SIZE=5]Lampo dzięki Asiaf1 opuścił schronisko!
Wciąż jednak potrzebuje kosztownego leczenia...

Bazarek cegiełkowy na Lampo: http://allegro.pl/wyniszczony-o-krok-od-smierci-okaz-serce-pomoz-i1459284908.html

Lampo nie jest ani ładny, ani młody, ani rasowy... Jest starym, brzydkim kundlem bez zębów i sierści. Taki pies nie ma szans na adopcję... Dlatego Lampo szuka domowego tymczasu, w którym będzie mógł poczuć się trochę tak, jak w prawdziwym domu. W którym będzie mógł zaznać odrobinę ludzkiego ciepła.[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Lampo prawdopodobnie nigdy tego nie miał... Pewnie większość życia spędził na łańcuchu u jakiegoś chłopa, a kiedy się "zużył" - wylądował na szydłowieckiej ulicy.
I pewnie nigdy nikt go nie pogłaskał, nie szepnął miłego słowa do ucha... Bo kto by się nachylał nad wiejskim kundlem?

Nikt się nad nim nie litował, gdy głodny i przerażony włóczył się po nieznanym mieście - tam nikogo nie wzruszają szczenięta błąkające się między kołami samochodów, a co dopiero brzydki, chory staruszek...

Aż w końcu Lampo został zabrany przez przedstawicieli Fundacji Azylu pod Psim Aniołem.
Został wyleczony i odkarmiony. Dostał kawałek miejsca, które może nazwać swoim - wśród kilku innych psów w małym biurze. Ma kontakt z człowiekiem, dobre słowo, czasem głaski i spacer. I to wszystko...
[SIZE=3][FONT=Palatino Linotype]Lampo na spacerze jest jakby nieobecny, zmęczony... A jednak zza ogrodzenia merda ogonem. Są chwile, gdy się ożywia, przytula... Gdy zapomina o tym, że nie jest już szczeniakiem. Ale do tego potrzebny jest człowiek...

[/FONT]
Jeśli mu nie pomożemy - Lampo w schronisku dożyje swych dni. Na zawsze niczyj, nigdy nie kochany... Bo kto by chciał brzydkiego, starego, wyłysiałego kundla?[/FONT]

[SIZE=5][FONT=Palatino Linotype]Teraz jest tak:
[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]
Kiedyś było tak:
[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]
29.10.2009: Pies zabrany z Szydłowca, bardzo zły stan kliniczny, silnie poprzerastana i zliszejowacona skóra, o podwyższonej ciepłocie miejscowej, również temp. wewnętrzna podwyższona, na skórze w okolicach lędźwi świąd oraz twory z chlebobczycą, ciepła zawartość - ropa?, ropne głębokie zapalenie skóry, podejrzenie powikłania świerzbowcem i/lub nużeńcem, braki w uzębieniu, silnie pościerane pozostałe zęby, krew ma komplet z babeszją, dalsze decyzje po wynikach, rokowanie ostrożne
[/FONT]

Edited by koosiek
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Comic Sans MS]ROZLICZENIE[/FONT][FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]

DEKLARACJE: 55 zł

Aimez_moi - 10 zł
Mtf Zalesie - 25 zł
Kama210 - 20 zł

[SIZE=2]WYDA[SIZE=2]TKI: - 599 zł
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]leczenie: 599 zł[/FONT][FONT=Comic Sans MS]

WPŁATY: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]355 zł
[/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Mtf Zalesie - 25 zł[/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]
[/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Dana - 50 zł[/FONT][FONT=Comic Sans MS]
Aimez_moi - 10 zł
Kama210 - 20 zł
Mtf Zalesie - 25 zł
Aimez_moi - 20 zł
Mtf zalesie - 25 zł
Aimez_moi - 20 zł
Bashul - 100 zł
Mtf Zalesie - 25 zł
Kama210 - 30 zł
Mtf Zalesie - 35 zł

RAZEM: - 244 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]
355 zł
- 599 zł [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]
- 244 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]

[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Od 04.09 Lampo przechodzi pod opiekę Asiaf1![/FONT][FONT=Comic Sans MS]

WPŁATY: 4 309 zł
50-Paulina Łabęcka[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]
50-Marek Łoziński
120-Barbara Osipowicz
50-Daria Kuczyńska-Szymala
50-Wanda Wasowska
10-Aimez-Moi
100-Karolina Wiek
30-Iwona Prejzner
150-Krzysztof Liberadzki
1000-Zbigniew Sroka
25,00 PLN - MTF zalesie
50,00 PLN -Ewa Wojtacka
100,00 PLN Agnieszka Rebizant
15,00 PLN-Aimez_moi
100,00 PLN - Skarpeta im. Talcott
50,00 PLN -Wioletta Sarna
100,00 PLN-Sylwia Parzuchowska
100,00 PLN-Grażyna Filip
100,00 PLN-Anita Winiarska
50,00 PLN-Ewa Coll
30,00 PLN Ewa Coll
10,00 PLN Aimez Moi
30,00 PLN Iwona Prejzner
75,00 PLN MTF Zalesie za 3 m-ce
95,00 PLN Iwona Barda Wakowiak
50,00- AresekSE
55,00 - Talia
30-Iwona Prejzner
10 -Aimez Moi
50-Marek Łoziński
50 Dorota Kuczyńska Szymala
10 -Aimez Moi
30-Iwona Prejzner
463 allegro cegiełkowe
25 MTF ZALESIE
15 -Aimez Moi
40 Areskase
40.00-Kama210
25.00-mtf zalesie
15,00Aimez_Moi
25.00-mtf zalesie
846,00-z 2 bazarków dyplomowych na allegro[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
WYDATKI: - 6 000,02 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]
Opłata za pobyt w lecznicy 2.183 zł
opłata za X za tymczas - 400 zł
Karma Eucanuba Dermat.10 kg (4.10.2010) - 200 zł
Ketokonazol 200-10 tabl.(02.10.10) - 5,21 zł
Eltroxin0,1(02.10.10) - 9,60 zł
Urosept 60 tabl.(02.10.10) - 15,50 zł
Ketokonazol 200-20 tabl. - 10,41 zł
2 zastrzyki Zylexis (09 i 16.10.10) - 100 zł
opłata za XI za tymczas - 400 zł
Karma Eucanuba Dermat.10 kg (02.11.2010) - 200 zł
badanie moczu (06.11.10)-15 zł
badania - 120 zł
205,00 Karma
400-XII tymczas
400-I tymczas
400-II tymczas
16,30 Eltroxin
200 karma
80 wizyta u Galantego
80 leki na prostatę
36 -2 kg Royala
179.00-karma( 04.03.11)
400-opłata za tyczas III [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
RAZEM: - 1 691,02 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]
4 309 zł
- 6 000,02 zł [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]
- 1 691,02 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

Posted

Lampo to kochany slodki psiak. Nie wykazuje zadnej agresji, jest zmeczony zyciem ale kiedy trzeba ozywia sie i lasi do czlowieka. Potrafi skrobac lapka w drzwi kiedy chce wejsc do srodka. Macha ogonkiem na widok czlowieka i pragnie pieszczot...

Posted

Jest juz lepiej. Rozwoj choroby zatrzymany :) Czekamy az zaczni odrastac mu skora ;)

ROZLICZENIE:

wplaty BRAK

wydatki 599 zl (zaplacone z wplat ogolnych)

To nie koniec :( Lampo potrzebuje wsparcia. Moze ktos zrobi allegro cegielkowe?

Posted

Madallena napisał(a):
Jest juz lepiej. Rozwoj choroby zatrzymany :) Czekamy az zaczni odrastac mu skora ;)

ROZLICZENIE:

wplaty BRAK

wydatki 599 zl (zaplacone z wplat ogolnych)

To nie koniec :( Lampo potrzebuje wsparcia. Moze ktos zrobi allegro cegielkowe?

Pewnie jeszcze kupe kasy potrzebne na jego leczenie :( Kurde skąd brac tę kasę?

Posted

Pobyłam dzisiaj trochę z Lampo - nawet nie wiecie, jaki to fajny psiak :loveu: Na początku nie zwracał na mnie uwagi, ale jak tylko zrozumiał, że dostanie ode mnie głaski, to zaczął podchodzić.

Wygląda niestety strasznie :-( Szkielet obleczony skórą, sierść paskudna, dolne powieki opadnięte, pycho spłaszczone przez ten brak zębów... Swoją drogą, ich brak nie przeszkadza mu w gryzieniu, dostał ode mnie maślane ciasteczko i zjadł bez trudu. I w sposobie patrzenia na ciacho strasznie przypominał mi znajomą bokserkę - ten sam rozmarzony wzrok, tęskne spojrzenie :eviltong: W ogóle jest taki trochę bullowaty - myślę, że jak już odrośnie mu sierść i trochę przybędzie ciałka, to będzie z niego nawet ładny psiak :-)

Wciąż jeździ do kliniki na zastrzyki. Poza tym przestraszył mnie w pewnym momencie - zaczął mieć lekkie drgawki. I to akurat chwilę po tym, jak sunia, z którą biegał po terenie zaczęła wymiotować :roll: A, no i ma straszną biegunkę, ale to akurat u schroniskowych psów norma.

Posted

Cieszę się, że już z nim lepiej :)
A co do drgawek .. nie mam pojęcia. Mojej koleżanki sunia, która przez kilka lat żyła w sumie na dworze miała reumatyzm i też czasami dostawała drgawek.

Posted

deklaruję 20 zł miesięcznie na psiaka.
dylemat jest duży - psów z Szydłowca jest wiele,
mam nadzieję że los Lampo jako pierwszego zabranego z ulicy się poprawi i pies odzyska wiarę w ludzi

ps. wpłata właśnie poszła

Posted

Nie traćmy nadziei ! Musi znaleźć się ktoś, kto zabierze Lampo do siebie ! Ja to już bym brała, ale nie mogę sobie na to pozwolić, bo wiem, że zaraz będą we wsi, albo okolicach jakieś bidy potrzebujące pomocy i będę musiała się nimi opiekować. A jak z funduszami?? Ile potrzeba na Lampo??